PioneeriPlays - Retro Game Odyssey - Seikkailuretki retropelien maailmassa

Pioneeri

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3249

Maine:

Rentoa pelailua retropelien maailmassa. Mitään tulevia tavotteita ei varsinaisesti tässä "projektissa" ole, joten avoimin mielin pelaillaan pelejä ja jätetään kesken, jos pelit ei miellytä. Lisäyksenä edelliseen projektiin ovat: GB, GBC, 3DO ja Sega Game Gear pelit.

Projektin aloituspäivämäärä: 17.11.2023

Video Game Quest Loq / Subscriber Game Picks / Upcoming Games / Hall of Shame:Läpäistyt pelit:

https://backloggery.com/Pioneeri87

Twitch:Discord:

https://discord.gg/jKwfExX

YouTube-kanavallani löytyy myös pelailu klippejä:


https://www.youtube.com/channel/UCX2Co3psb3I5bR__qCKmAJg
 
Viimeksi muokattu:
Torakan seikkailujen paluu (Bad Mojo Redux)Yksi omaperäisimmistä peleistä varmaan mitä olen koskaan pelannut. Pelissä siis viiletetään torakalla ja seikkaillaan tehden erilaisia tehtäviä. Pelimekaniikat on yksinkertaiset mutta toimivat. Maailma myös visuaalisesti hienosti toteutettu ikäisekseen. Kyllä tätä peliä pelatessa tekee mieli joka nurkkaus tarkkaan tutkia rolleyes.gif
 
Viimeksi muokattu:
Sivuvaikutus: Teräksinen veljeskunta (PS2) (Fallout: Brotherhood of Steel)

Tämä peli kyllä oli jo ihan omaa laatuaan Fallout-pelisarjassa. Tiesin kyllä et kyseessä oli omalla tavallaan "Spin-off" peli, mutta että tällainen tekele. Taisi itseasiassa olla sarjan ensimmäinen peli konsoleille.

Ihan kelpo peli, vaikka ei tämä vedä vertoja pääsarjan peleille.

 
Viimeksi muokattu:
Urhoolliset miehet (Men of Valor)

Parin vuoden ajan striimeissäni kävi eräs herrasmies kyselemässä "Milloin pelaat Men of Valoria?" No nyt oli sen aika, vaikka kovasti olin sitä mieltä alunperin et tuskin kosken koskaan koko peliin.

Ja pakko myöntää. Pelihän oli loppujenlopuksi oikein hyvä tekele odotuksiin nähden. Pirun vaikea loppuakohden, mutta äärettömällä periksiantamattomuudella pelihän lutviutui läpi.

 
Viimeksi muokattu:
Hiljainen kukkula (Silent Hill)

Huhhuh. Nousi kyllä ehdottomasti yhdeksi suosikki kauhupeleistä ikinä.

Erityisesti headsetti päässä pelatessa pystyi eläytymään täysin äänimaailmaan. Itse maailma oli myös todella kiehtova tutkia. Peli sinänsä graafisesti oli jo jonkinverran aikaansa elänyt, mutta ei minua se ainakaan hirveästi häirinnyt.

Innolla odotan muitten osien peluuta. Toivottavasti hienoja kauhuhetkiä luvassa lisää!

 
Viimeksi muokattu:
Linnavaanijan veriviiva (Castlevania: Bloodlines)

Peli jatkaa samalla kaavalla kuten vanhemmatkin sarjan tekeleet, eli toiminnan täytteisellä tasoloikalla edetään kentästä toiseen huitomalla mörköjen päitä irti. Jokaisen kentän lopussa vaanii isompi pomovastus myös.

Taattua linnavaanija laatua oli kyllä tämäkin teos. Viihdyttävä peli alusta loppuun!

 
Viimeksi muokattu:
Turok 2 ja pahuuden siemenet (Turok 2: Seeds of Evil)

Tosiaan tuli pelattua tämä jatko-osa sitten PC:llä. Aiemmin kokemusta oli tuosta Nintendo 64 versiosta, ykkösosan muodossa, joten meno sinänsä oli tuttua.

Huomattavasti helpompihan tämä oli edeltäjäänsä, varsinkin tämä steamista ostettu versio. Hiiri & näppäimistö combo oli vaan hiukan toimivampi, kuin n64 ohjain. Quick save ominaisuus myös helpotti urakkaa.

Mut kaikinpuolin oli oikein mukavaa seikkailu fps menoa tässäkin. Paikkojen koluaminen, avainten ja erilaisten uusien taitojen oppiminen oli myös oikein mieluista puuhaa. Asearsenaali myös pelissä oli todella laaja!

 
Viimeksi muokattu:
Teini-ikäiset Mutantti Ninja Kilpikonnat (kehittyneen pelipojan versio) (Teenage Mutant Ninja Turtles GBA)

Tämä peli yllätti positiivisesti. Oikein hyvää kilpikonna mäiskettä, joka varusteltu pienellä juonen tyngälläkin.

Pelasin tosiaan aluksi easyllä, kun ajattelin tämän olevan jotenkin vaikeakin peli. Lopulta peli loppuikin kuin seinään ja jouduin sitten pelaamaan uudelleen vielä normal vaikeusasteella (sen tosin näpyttelin ihan GBA konsolilla offlinessa, joten siitä ei kaappautunut videota.)

Vielä tosiaan olis toinenkin osa tästä pelaamatta. Innolla jään odottamaan minkäslainen se sitten on...

 
Viimeksi muokattu:
Kultainen Kirves (Golden Axe)

Vanha kunnon kultainen kirves! Ai että! Koskaan tosiaan en ole tätä peliä läpi asti päässyt, mutta päätin ottaa nyt ns. härkää sarvista ja pistää parastani... Eikä tähän lopulta montaa tuntia ja yritystä sitten läpäisemiseen mennyt.

Peli ei sinänsä kovin vaikea ollut lopulta. Loppupuolella haastetta rupesi riittämään sitten jo vähän enemmän, sillä sinne matkanteko useimmiten päättyi. Pitkästä pelistä ei ollut kyse, sillä ei tämä alusta loppuun pelatessa kestänyt kun noin puolisen tuntia.

 
Viimeksi muokattu:
Lepakkomies (PC Engine) (Batman)

Tämä olikin sitten jo täysin uusi tuttavuus lepakkomies pelien saralla. Peli eroaa aikalailla muitten konsoleitten batmaneistä, sillä tämä oli puzzle/action hybridi toiminnallisen tasoloikan sijaan.

Itse pelissä liikutaan vähän niinkuin "bombermanin" tavoin sokkeiloissa. päätehtävänínä näissä ei ole pistää ns. vihollisiia lihoiksi, vaan täytyy tehdä erilaisia tehtäviä kuten graffiittien putsauksia museon tauluista ja asetella pommeja paikkaan "X"

Ainoana aseena tässä pelissä toimii lepakkomiehelle tuttu Batarang! Poweruppeja pelistä myös löytyy, joita saadessaan lepakkomiehen voimat luonnollisesti vahvistuvat.

Peli oli ainoastaan julkaistu japanissa, eikä koskaan päässyt esim. Ameriikan markkinoille.

 
Viimeksi muokattu:
Sielu miekka hommia 2 (Soul Calibur 2)

Kyllä tämä edelleenkin on niitä lemppari taistelupelejä, jonka pariin on aina mukava palata. Tätä peliä tosiaan on tullut siis ennenkin hakattua aikalailla, mutta en muista pelanneeni peli ns. tarinamoodia eli weapon master modea koskaan läpi asti.

Heitin vielä bonuksena arcade modenkin linkillä läpi. 
Viimeksi muokattu:
Asukas Paha Kolmonen: Arkkivihollinen (Resident Evil 3: Nemesis)

Tulihan sitä viimeinkin päästyä tämän kolmannen osankin pariin. En tiedä, mutta jostain syystä aina tätä osaa eniten olen vierastanut Resident evil pelien sarjassa... ja aivan syyttä. Hemmetin hyvä pelihän se tämäkin oli kokonaisuudessaan.

Aloitin tosiaan alunperin pelaamaan "easy" vaikeusasteella, mutta noin tunnin pyörimisen jälkeen päätin vaihtaa "hardille." Pelin pelaaminen tuntui jotenkin aivan liian helpolta, kun peli tarjoaa niin älyttömän määrän aseistusta heti pelin alussa. Tuntui vain niin halpamaiselta jatkaa, niin parempi oli vaan pistää vaikeutta lisää.

Itse peli hardilla ei loppuunsa ollut edes niin vaikea. Vaikutti enemmänkin aikaisempien osien normaalilta vaikeusasteelta. Puzzlet myös tässä osassa ei erityisen haastavia olleet.

 
Viimeksi muokattu:
Hiljainen Kukkula kaksi (Silent Hill 2)

Jos tämän pelisarjan ensimmäinen osa miellytti tällaista kauhugenren suurinta ystävää, niin ei tämän toisen osankaan jälkeen jäänyt pahaa sanottavaa.

Edelleen ahdistava ja kuumottava fiilis valtaa pelin heti ensimetreillä ja jatkuu pelin edetessä aivan pelin loppuunasti. Ulkoisesti teos oli myös komean näköinen PS2 peliksi (olisi vielä ollut pykälän hienompi, jos olisi komponenttikaapeli kerennyt saapua ennen pelin loputtua talouteen.)

Ensimmäisen osan tapaan, yksi pelin vahvimmista osa-alueista eli äänimaailma oli myös erittäin hyvin toteutettu tässakin ja sai aikaan kivoja kylmiä väreitä pelatessa.

Nyt kun tässä nämä pari pelisarjan osaa koluttu läpi, niin toivotaan ettei kovin paljoa taso ainakaan huonompaan suuntaan menee. Innolla odotan kyllä kolmannen osan peluuta!

 
Viimeksi muokattu:
Kello Torni (PS1) (Clock Tower)

Kauhupelit ne ei ota loppuakseen ja tällä kertaa matkattiin Kello Torni pelin ihmeelliseen maailmaan.

Veikkaan, että tunnetumpi peli tästä pelisarjasta on Super Nintendolla julkaistu saman nimen omaava Kello Torni peli. Tosin tämä peli on sen pelin jatko-osa, joka käytännössä jatkuu siitä mihin tämä Super Nintendon peli jäi.

Pelissä tosiaan selvitellään Scissormanin mysteeriä ja tämän hänen tekemiä murhia. Kuinka ollakkaan pelin päähahmo(t) saavat tutustua myös tähän sarjamurhaajaan monin eri tavoin, monessa eri paikassa.

Itse peli on aika pitkälti point'n'click seikkailua, jossa etsitään pakotietä scissormanin kynsistä + vinkkejä scissormanista ylipäätään. Pelissä tosin on pieni toiminnallinen elementti, jossa pystyt "paniikkinappulaa" rämpyttämällä karkaamaan scissormanin kynsistä. Huoneista voi myös löytää erilaisia esineitä, joita voi käyttää scissormanin hidastamiseen.

Pelissä on mahdollista tehdä erilaisia valintoja, jotka vaikuttaa pelin lopputulemaan/millä hahmoilla pelaat pelin edetessä. Pelissä on myös useita eri loppuja, jotka tuo kyllä rutkasti lisää jälleenpeluu arvoa. Itse pelasin lopulta kahdella eri lopulla ja koin siinä olevan jo tarpeeksi koluamista tämän pelin parissa. Ehkä joskus vilkaisen pelin muut vaihtoehtoiset loput YouTuben puolelta... ei riittänyt into kuiteskaan jokaisen lopun kaivelemiseen.

 
Viimeksi muokattu:
Tehtävä kunniasta: Elikkäs sinäkö nyt halluisit sankariksi (Quest for Glory: So You Want to Be a Hero)

Tämä peli kyllä yllätti positiivisesti. Erittäin hienosti toteutettu ja yhdistelty point'n'click seikkailu pienin roolipeli/toiminnallisin elementein.

Pelissä on valittavina kolme eri hahmoluokkaa. Taistelija, Maagi tai Varas. Jokaisella hahmolla on omat taitonsa, jotka vaikuttavat myös aika pitkälti juonen kulkuun, sillä tiettyjä taitoja tarvitaan tiettyjen esteiden ylittämiseen. Pelillä siis jälleenpeluu arvoa löytyy tämän asian myötä. Hahmot kehittävät myös omia statsejaan pelin edetessä taistellen tai tehden oman hahmoluokan taitoja.

Huumori on pelissä aika vahvassa osassa ja se mielestäni on yksi pelin vahvimpia osa-alueita. Satunnaiset kuolemat mitä ihmeellisimmissä paikoissa, mitkä joissain peleissä saattaa ärsyttää, niin tässä pelissä ne pikemminkin huvittaa.

Tässäkin pelissä jatko-osia löytyy rutkasti, joita ihan mielenkiinnolla odotan pelaavani myös jatkossakin.

PS: Sekin erikoistuus tästä pelistä löytyy, että voit pelin jatko-osaan importata ykkösessä pelatun hahmon ja jatkaa sillä thumbsup.gif

 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom