Päivän artisti

En mä oikein tiedä. Ei ole koskaan itselle sillä tavoin kolahtanut tämä orkesteri.
Kyllähän ne muutamat biisit kuuntelee, kun radiosta soivat, mutta noin muuten en ole oikein tekemisissä.
Aikalailla samat fiilikset. Ehkä olen jonkun levynkin kirpparilta ostanut, mutta kovin vähän lopulta tullut kuunneltua. Ei vaan lähde.

Kesällä 2013 kävin kyllä katsomassa bändiä Hartwall-areenalla, kun olin tullut silloisessa työpaikassa valituksi kuukauden työntekijäksi tai jotain, ja pääsin toisen työkaverin ja parin pomon kanssa Meet & Greet lipuilla keikalle. Ihan hauska show, mutta en olisi siitä omaa rahaa juurikaan maksanut.
 
Joskus parikyt vuotta sitten tuli aika paljonkin AiC:tä kuunneltua.
Nykyään menee aina silloin tällöin vahingossa.
Ostin kyllä joitain vuosia heidän "uuden" levynsä, Black gives way to blue, jolla siis uusi laulaja kehissä. Ihan ok AiC:tä, mutta siinäpä se.
Mutta kyllä aina välillä orkesterin musiikki maistuu oikein hyvin.
 
Ennen Pearl Jam oli mun suosikki näistä grungen isoista nimistä, mutta nykyisin nostan Alice In Chainsin suosikikseni. Toki näitä on vähän hölmö vertailla, kun bändejä yhdistää lähinnä alue ja ajankohta. PJ lähempänä "tavallista rokkia", Nirvana punkimpaa kamaa, Alice In Chains selkeästi raskaampaa ja Soundgarden jossain näiden välissä.

Noissa Layne Stayleyn aikaisissa levyissä on kyllä aikamoinen kaari: Eka levy: "jee, huumeita!", toka levy: "okei, näihin jää koukkuun voi vittu" ja kolmas levy: "peli menetetty". Oma suosikkini tästä kolmikosta on toinen levy elikkäs Dirt. Tämähän sisältää esimerkiksi Them Bonesin, joka lienee bändin isoin hitti ja löytyy myös esimerkiksi GTA San Andreaksesta. Itse nostaisin tuolta levyltä esille Down in a Holen, Junkheadin ja Wouldin.

Tykkään myös tästä Laynen kuoleman jälkeisestä Alice In Chainsista, vaikka ei uskoisi, että noin persoonallisen laulajan jälkeen laulajanvaihdos voisi mitenkään toimia. Mutta se toimii! Kannattaa ehdottomasti ottaa kuunteluun, jos on laulajavaihdoksen takia uutta tuotantoa vältellyt. Uuden laulajan äänessä on jotain vähän samaa kuin Laynessa, mutta kuitenkin ihan oma soundinsa.

Pitää vielä nostaa esille AIC:n MTV Unplugged, joka on jopa Nirvanan omaakin kovempi.

 
Erin oli aina omaan makuun ihqmpi ku Jonna.

Todellakin. Helvetin kaunis nainen.

Ei mulla mitään naikkareita vastaan ole, mutta en ole kyllä varsinaisesti kuunnellutkaan. Tiedän kyllä ne biisit, mitkä radiossa ja tv:ssä soi aikoinaan.
Saattaa olla, että mulla on yksi heidän cd hyllyssä, kun vanhemmilta sen isomman cd-kasan aiemmin tässä poistin.
 
Takaisin
Ylös Bottom