Päivän aihe

electro_man

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1007

Maine:

Yhden kaverin vanhemmilla oli 90-luvulla periaate, että mitään NES-pelejä ei lainata. Koskaan. Tyypin hyllystä löytyi kovaa kamaa, kuten Shatterhandia, Bucky 'O Harea, Journey to Silusta ja sen sellaista. Näitä juttuja lukiessa alan tulla siihen tulokseen, että politiikka oli ihan oikea.
 

kaamio

NES-Retro Master
Insider
Viestit
8712

Maine:

Kaupungilla maksetaan vakkareiden palkat kuun puolessavälissä ja määräaikaisten palkat kuun lopussa. Tämä johti vanhassa työpaikassani siihen, että minulla ja vakituisessa virassa olevalla kollegallani oli viiskymppinen, joka vaihtoi kahden viikon välein omistajaansa.
Se oli hyvä lainajärjestely.
 

epis313

Kodittomien kissojen Oscar Schindler
Ad Infinitum
Viestit
1427

Maine:

Lainasin vuonna 2005 lukion ruotsin opettajalta jonku ylimääräsen tehtävävihkon treenatakseni kirjotuksiin, koska olin iham paska ja opettaja vannotti palauttamaan sen. Palautin luokkakokouksessa 2015.
 

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2374

Maine:

Hyvä päivän aihe!

Eniten lainaamani peli on Super Mario Bros. 3. Mulla ei ikinä ollut tätä peliä, vaan löytyi vaan kaks ekaa Mariota. Aina kun tutustui johonkin uuteen kaveriin ja sillä oli SMB3, niin heti ekana lainasin sen. Tai jos lainattiin jonkun kanssa jotain päittäin, niin yleensä lainasin SMB3:n. Pelailin sitten ehkä pari kertaa ja palautin pian sen jälkeen. Usein tuo johtui siitä, kun ei kavereilla ollut muita pelejä mitä kiinnostaisi lainata tai mitä en omistanut jo.

Pleikkariaikaan oli paljon tapauksia, jossa minulta lainattiin pelejä ja niitä sai sitten työllä ja tuskalla yrittää saada takaisin. Yleensä nämä lainailijat oli vuoden tai kaksi vanhempia tyyppejä, joiden kanssa tuli säännöllisen epäsäännöllisesti pyörittyä. Ennen pitkää sain kaikki pelini kyllä takaisin.

Joskus teininä lainasin yhdelle hyvälle kaverilleni Game Boyn Mega Man: Dr. Wily's Revengen. Siihen aikaan kiinnosti enemmän muut asiat kuin pelit, joten en jäänyt peliä kaipaamaan ja lopulta unohdin koko asian. Jossain vaiheessa elämää vaan ihmettelin, että mihinköhän olen pelin kadottanut, kun ei löytynyt muiden pelien seasta. Meni yli 10 vuotta ja kaveri alkoi sitten kyselemään, että haluaisinko Mega Manin takaisin ja muistutti lainanneensa sen joskus minulta. Taisi hänkin löytää sen jostain laatikon pohjalta siivouksen tai muuton yhteydessä. Noh, peli palautui ja tälle tarinalle saatiin onnellinen loppu.

Kerran yläasteikäisenä kaverini tuli käymään yhdessä toisen tyypin kanssa, nimeltään Jeppe, jonka kyllä tunsin mutta ei oltu varsinaisesti tekemisissä toistemme kanssa. Sitten Jeppe halusi lainata minulta SWAT 3:n ja Return to Castle Wolfensteinin. SWAT 3:n olin saanut silloisen tehomyllyn yhteydessä ja pelasin sitä vuoden 2000 kesällä niimmaan pirusti, joten hyviä muistoja pelistä. Wolfenstein oli vaan poltettu kopio. Jeppe asui lähellä muutaman risteyksen päässä, joten ajattelin, että pelithän palautuvat sitten kätevästi.

Pelit sitten jäivät sille tielleen. Kyselin joka kerta pelejä takaisin kun näin Jeppeä ja hän lupasi joka kerta palauttaa pelit. Jepellä taisi olla maine huonona pelien palauttelijana, jonka tajusin tietysti vasta lainaamisen jälkeen. Sitten lopulta kävi niin, että Jeppe perheineen oli muuttamassa pois ja kävin lopulta ihan pihassa asti kyselemässä pelejä. Vastaus oli silloin, että pelit on jo pakattu muuttolaatikoihin ja niitä on hankala kaivaa sieltä esiin. Eipä siihen voinut todeta muuta kuin, että "ok". Ei Jeppe minnekään toiselle paikkakunnalle muuttanut, että pelit olisi voinut saada vielä takaisin, mutta enpä häntä nähnyt enää kuin koulussa ohimennen. En kuitenkaan enää kysellyt pelien perään, koska pidin niitä jo menetettyinä tapauksina.

Wolfenstein ei haitannut, koska oli kuitenkin poltettu kopio, mutta silti sen verran, etten peliä halunnut pelata enää ikinä. Vihdoin viime vuonna tuli kuitenkin pelattua se läpi, kun hommasin pelin GOG:ista. Sen sijaan SWAT 3:n katoaminen sille tielleen ärsyttää vieläkin. Aina kun vanhoja PC-pelejäni kävin läpi ja sieltä tuli vastaan tyhjä SWAT 3:n laatikko, rupesi samantien vituttamaan. Olikohan viime vuonna, kun sitten ostin Ebaysta pelin "takaisin" ja nyt ei tarvitse tyhjää laatikkoa katsella. Vaan kyllähän tuo harmittaa, kun ei se ole se minun ikioma pelikappaleeni.

Että haistapa Jeppe paska ja palauta mun SWAT 3!
 

Jarskimon talo

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3806

Maine:

Yläasteella ysärin lopussa tilasin Suomi Finland Perkele -hevilehteä. Meidän luokan Tomppa ei. Välillä se lainas multa numeroita, joissa oli hyviä artikkeleita. Yksi numero jäi Tompalla palauttamatta, ja Suomi Finland Perkele -lehtikokoelmani on yhä tänäkin päivänä yhtä lehteä vaille täydellinen.

Oliko Tompalla myös NES peleistä pikkuläpät revitty pois että saa nopeammin pelit peluuseen?
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
12705

Maine:

Itsekkään en tykkää lainailla, pääsääntösesti ostan oman, vuokraan tai jossei kumpaakaa löydy sopivasti niin olen ilman!

Joo, sama myös.

En muista millon oisin jotain lainannu.


Ja vielä lisää aiheeseen:

PS1 pelit kyllä mystisesti aikojen saatossa katosi jonnekkin, enkä yhtään muista minne, en muistaakseni ainakaan myynyt niitä kenellekkään.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
8411

Maine:

Oon ollut muuten itekin kyllä huono lainaaja välillä. Kaverilta lainasin joskus useampaan kertaan PS1-pelejä ja monesti kävi joku kamala tragedia, josta aiheutui vaurioita näihin herkkiin koteloihin. Vittumaisin oli, kun olin palauttamassa huippupeliä Simpsons Wrestling. Mulla oli peli kädessä ja kaverin rappukäytävässä kompastuin vittu viimeisellä portaalla ennen kaverin ovea tietenkin murskaten kotelon. Anteeksi vaan vielä miljoonannen kerran kaverille!

Toisen kaverin ysärin lopun Pelit-lehtiä mulla on kanssa lainassa. Tiet erkani mun lähtiessä yliopistoon eikä kaveri sen jälkeen ole halunnut niitä takaisin, vaikka olen yrittänyt monesti palauttaa. Olen lukenut ne lehdet puhki.
 

simoxyz

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
769

Maine:

Ei nyt varsinaisesti osu aiheeseen, mutta liippaa sen verran läheltä että jaan:

Tossa vajaa kymmenen vuotta sitten sovittiin boardin JR:n kanssa vaihtokaupat, asuttiin molemmat silloin Turussa ja hengailtiin välillä ja tehtiin jonkun verran kauppoja. Hänellä oli NESille Journey to Silius SCN CIB, joka multa puuttui ja jonka halusin kovasti. Hän suostui vaihtamaan sen päikseen mun SNES-vuokralaukkuun, jonka olin saanut jonkun Huuto.netistä ostamani SNES-kasan mukana. Jostain syystä kävi niin, että Journey to Silius päätyi hyllyyni (jossa se on edelleen), mutta SNES-laukku ei koskaan päätynyt JR:lle. Se on ollu mun kaapissa kangaskassiin pakattuna kaikki nämä vuodet.

Joten laitapa @JR osoitteesi ni lähetän tän laukun sulle ja saadaan vihdoin hoidettua nää kaupat loppuun.

B984566D-7B7B-4B08-AC2F-D889CF023530.jpeg
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
11196

Maine:

En tykkää asioiden lainaamisesta. Olen sen verran materialisti, että haluan omistaa asiat.
Olen toki joskus aikoinaan ollut ahkera kirjaston ja videovuokraamoiden asiakas.

Mitä tulee sitten taas omien tavaroiden lainaamiseen muille. Joskus aikoinaan lainailin tavaroitani ihan tosta noin vaan ja sain melkein hyvän mielen siitä, että pystyin jotain auttamaan. Aika paljon siis leffoja on tullut lainailtua kavereille ja tutuille. Myös videopelit ovat olleet lainassa.
Mutta yläasteen aikana asiat alkoivat muuttumaan. Tavarat alkoivat tulemaan takaisin kärsineinä tai niitä saatettiin jopa lainata eteenpäin.
Niin siinä joskus ~15 vuotiaana tuli sitten mitta täyteen, että en vittu lainaa enää yhtään mitään yhtään kenellekään. Jos ei toisen omaisuutta kunnioiteta, niin ei sitä silloin myöskään lainaan tarvitse saada.
Ja sen jälkeen en ole oikein mitään lainannut kenellekään. Joskus jotain kyllä, mutta nyt puhutaan ihan yhdellä kädellä laskettavista tapahtumista viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.
 

epis313

Kodittomien kissojen Oscar Schindler
Ad Infinitum
Viestit
1427

Maine:

Soitin kerran kirjastoon: "Tuomo terve! Lainoja pitäis uusia, mutten pääse paikalle enkä nettiin."
Onnistu kyllä puhelimessaki, mutta hoksasin jälkeenpäin etten ollu sanonu sukunimee ollenkaan.
 

kaamio

NES-Retro Master
Insider
Viestit
8712

Maine:

Soitin kerran kirjastoon: "Tuomo terve! Lainoja pitäis uusia, mutten pääse paikalle enkä nettiin."
Onnistu kyllä puhelimessaki, mutta hoksasin jälkeenpäin etten ollu sanonu sukunimee ollenkaan.

Aivan vitun laitonta touhua!
Itsekkin kyllä vanhalla työpaikalla laitoin eräälle kanta-asiakkaalle järjestelmiin lempinimen, jolla pääsi suoraan hänen tietoihinsa, niin ei tarvinnut aina kaivella sitä korttia esiin tai yrittää toisen nimen perusteella muistella, että kukas hän nyt näistä saman nimisistä taas olikaan.
 
Ylös Bottom