Päivän aihe

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5091

Maine:

He-Mania ei tullu koskaan fanitettua ihme kyllä. Mihin ajanjaksoon tämä suomessa laskeutuu? Turtlesit ja prätkähiiret oli itelle ne juttu. Oliko MOTU jutut ennen tätä sit jo?

Lelut ja sarjikset tuli alunperin 81, piirretty 83, mutta näihin voi lisätä muutaman vuoden suomiviiveet.

Eli toki tuli ennen Turtlesia ja varsinkin Prätkähiiriä.

Ite aloin olemaan jo liian vanha kun Prätkähiiret tuli, mutta Turtles oli best.

5 vuotta nuorempi vaimo skippas Turtlesitkin, mutta Prätkähiiret oli iso juttu.

Katuhaista ei ole sitten mitään aavistuksen häivääkään.
 

Junton

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
443

Maine:

He-Mania ei tullu koskaan fanitettua ihme kyllä. Mihin ajanjaksoon tämä suomessa laskeutuu? Turtlesit ja prätkähiiret oli itelle ne juttu. Oliko MOTU jutut ennen tätä sit jo?
Ite en fanittanu. Mua vitutti se polkkatukka ja ei ollu kova juttu, mutta syytän sitä, etten elänyt sen ultimaattista kulta-aikaa. Prätkikset ja Turtlesit oli itsellekin SE juttu.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5091

Maine:

Ite en fanittanu. Mua vitutti se polkkatukka ja ei ollu kova juttu, mutta syytän sitä, etten elänyt sen ultimaattista kulta-aikaa.

Tää on vähän sama kun joku kakara tulee selittämään että The Big 4 on kuollut, jos sitä ei kokenut niin ei kokenut.

He-Man alko olemaan jo ohi kun synnyit.
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Kyllä se He-Man itelle oli selkeesti kovin ÄKSÖN-FIGUURI. Turtlesseilla vielä leikin ja taisin jonku prätkähiirenkin jouluna saada, mutta alko oleen siinä vaiheessa ikää jo sen verran, että ei niin kovvuutta ollu ne!
 

Kaappis

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
659

Maine:

Kasarin loppupuolella syntyneenä MOTU jäi itselleni täysin mysteeriksi. En varmaan ennen internettiä edes tiennyt näiden olemassaolosta. Turtles, Prätkähiiret ja Katuhait oli sit itselle tutumpia.

Näkykö Katuhait piirettyä suomessa koskaan? Itelle oli vaan leluista tuttuja. Niissä oli minusta hieno miten tuo pehmeä kumiseos toi niihin ihan oman fiiliksensä. Sit tuo myyntipakkauksen haihäkki oli komea! Yritin itse säästää sen, mut äippä sen lopulta heitti roskiin. :( "ee mittää laatikoeta aleta siästelemmää!"

1617872891147.png
 

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2222

Maine:

Toinen hyvä muisto MOTUun liittyen on, kun muinoin löysin kaasupulloa hiukan isompana Laitilan edesmeneeltä kirpparilta markalla King Randorin. Loose toki oli, mutta muuten hyvässä kunnossa.
 

micke nindendosta

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
698

Maine:

En todellakaan ole ns. MOTU-sukupolvea, mutta lapsuus tuli lähinnä leikittyä "hiimäneillä", joita löytyi meiltä paljon, kun isoveli niitä sai omassa lapsuudessaan. Varmaan johtuu lama-ajasta, että ite en hirveästi mitään uusia leluja saanut, vaan näillä vanhoilla leluilla leikin. Eikä se haitannut! Hyviä leluja! Tosin itse He-Man oli hukkunut jo ennen omaa leikki-ikää, mutta muuten oli hyvä valikoima figuureita.

Toinen MOTU-muisto on sitten se, kun isoveli löysi kirppikseltä leffan VHS:n, jonka se halusi minulle näyttää. Mutta! Sisällä ei ollutkaan MOTU-leffa, vaikka kannet niin sanoi. Sisälle oli eksynyt kasetti, missä oli muutama jakso tätä piirrettyä.

Muuten en olekaan oikeastaan piirrettyä katsellut. Pitäisi joskus ottaa tää katsonnan alle, mutta ei näitä vanhoja piirrettyjä taida missään suoratoistopalvelussa olla?

Huomasin, kun kävin sarjiskokoelmaani läpi, niin sieltä löyty MOTU-sarjiksiakin yllättävän paljon. Pitää joskus lukaista. Sitten multa löytyy vielä se tarrakirja, jonka joskus Loviisassa asuessani löysin kirppikseltä. Pitihän se ottaa talteen.
 

Arto4000

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
702

Maine:

Blastailenpa tähän omia muistoja.

He-Man VHS Osa 2 ja Kissa ja hämähäkki

1617872110132.png

Nauhaa tuli kulutettua penskana ihan huolella ja etenkin kasetilta löytyvä eka jakso Kissa ja hämähäkki (The Cat and the Spider, S02E01 tai 66. jakso) on jäänyt muistin syövereihin ikuisiksi ajoiksi. Webstor oli suomennettu Hämähäkkimieheksi, joka mielestäni oli jotenkin hauska asia, koska Hämähäkkimies on eri tyyppi. Sama suomennos löytyy MOTU Magazin 1/85, jossa myös muita kovia, kuten Panthor = Taisteleva hevonen.

Laser Power He-Man

DSCN1951.JPG

Tämä oli pitkään sellainen ukkeli, jonka perään vaan haikaili. Kyseessä on siis yksi niitä harvinaisempia MOTU-hahmoja, joka julkaistiin ainoastaan muutamassa Euroopan maassa. Ei se harvinaisin, mutta jotenkin muodostunut omaksi suosikiksi. Niin harvoin näitä liikkuu täysissä varusteissa inhimmillisissä hinnoissa, etten edes kuvitellut omistavani tätä elämäni aikana. Nyt niitä on kolmin kappalein (kaksi täysissä varusteissa ja yksi varusteeton).

Olihan se hankinta toki oma matkansa ja sattumusten sarja. Eräällä keräilijäkaverilla tunnetusti löytyi kaikki mahdollinen, myös ne MOTU-sarjan graalit ja joistain vielä useita kappaleita. Kutsutaan häntä nyt Keisariksi, koska sellainen lisänimi hänellä piireissä on, vaikka onkin jo keräilyhommat lopettanut. Keisarin kanssa tuli käytyä paljon kauppaa puolin ja toisin. Jossain vaiheessa heitin sitten verkot vesille ja jossain sivulauseessa varovasti mainitsin, että vois vähän laaserit kiinnostella. Ajatus jäi varmaan kytemään ja kun Keisari pisti kokoelmaansa myöhemmin lihoiksi, tuli sieltä tarjous Laser Power He-Manista ja Laser Light Skeletorista, molemmat re-sealed ja complete. Lisäksi Laser Power He-Manista varusteeton variantti Dolph-päällä. Lyhyet neuvottelut ja kaupat lukkoon.

Samaan aikaan, kun odottelin pakettia Keisarilta saapuvaksi, oli huuto.nettiin tupsahtanut huutokauppaan nollalähdöllä käsipanssaria vajaa Laser Power He-Man. :eek: Mietin, että en mä tätä nyt viitsi lähteä huutamaan, mutta lopulta more is more otti vallan, ja sinne kilpasille. Hyvään hintaan se lopulta lähti, koska ei juurikaan ollut kilpailua ja moni muu keräilijä missasi koko kohteen. Muutama kaveri laittoi huutoja ihan vaan, että voivat sanoa osallistuneensa huutokauppaan. Tälle hommasin myöhemmin puuttuvan käsipanssarin Ebaysta, joka itsestään maksoi lähes yhtä paljon kuin tuo huuto.netin ukko.

MOTU-miitit

hiimanmiitti.png

Keräilijäkavereiden kanssa ollaan pidetty MOTU-miittejä ja ne ovat olleet aina parasta bestiä. Tehdään vaihtokauppoja, availlaan kimppatilauspaketteja, töllätään toistemme lelukokoelmia, pelaillaan ja katsellaan He-Man -leffaa tai -piirrettyjä. Ja tulipa mieleen, että kerran pidettiin miitin yhteydessä viralliset nimmarisessiot, kun kaveri oli ollut tekemässä paria MOTU-aiheista kirjaa. Korona-ajan yksi suurimpia harmituksen aiheita itelle on, ettei olla voitu näitä miittejä järjestää.

Ja toistaiseksi ainoiksi jääneet Viralliset Dragon Walker -kisatkin järjestettiin vuonna 2016. En voittanut. :(

 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5091

Maine:

Nauhaa tuli kulutettua penskana ihan huolella ja etenkin kasetilta löytyvä eka jakso Kissa ja hämähäkki (The Cat and the Spider, S02E01 tai 66. jakso) on jäänyt muistin syövereihin ikuisiksi ajoiksi.

On muuten sattumalta just se nauha mikä itelläkin on (ellei eksynyt jo roskiin).
 

Nutshell

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
262

Maine:

Yksi minisarjis löytyi, sekä grayskull hiekkalaatikkoleluna, mutta muuten en sarjasta ollut tietoinen ennen interwebsejä.

Alkuperäinen piirrossarja tuli katsottua alusta loppuun muutama vuosi sitten, ehkäpä juuri erään lelukeräilijän innoittamana.

 
Ylös Bottom