Päivän aihe

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11739

Maine:

Päivän aihe: popsisitko ihmisen jos olisi pakko

Viimepäivinä vitsailin aiheesta kannibalismi ja siitäpä kysymys, jos sattuisi joku tilanne missä edessä olisi nälkäkuolema tai kuolleen kaverin popsinta niin onnistuisiko? Olisiko paikka kovempi jos henkilö olisi kaveri eikä tuntematon?

Itsellä ei olisi mitään ongelmaa asian suhteen, koko hommahan on vain sosiaalinen tabu, tottakai läheisen syöminen olisi kovempi paikka kuin jonkun tuntemattoman mutta en henkisesti kokisi sitä ongelmaksi, fyysisesti/psyykkisesti on hyvinkin mahdollista että evään pysyminen alhaalla tuottaisi ongelmia mutta uskon että nälkä voittaisi tämän kuvotuksen (nälkiintyminenhän on myös lopputilanteessa fyysisesti erittäin kivuliasta) ainut paikka voisi olla jos saatavilla olisi vain henkilö joka olisi vannottanut jonkun uskonnollisen/henkilökohtaisen syyn takia että hänen ruumiiseensa ei saa koskea, siitä tulisi tietysti syyllinen tunne mutta loppupeleissä grilliin se menisi sekin

jos tilanteesta selviäisi niin jälkihoito voisi sitten olla eri asia, pystyisikö sitä elämään pitkällä tähtäimellä asian kanssa miten hyvin vai tulisiko uniin aina kaveri vittuilemaan "söit miun persposket saatana"

Muuten asiaan liittyen, monesta lähteestä on saanut lukea että juuri nuo takapuolen lihapalat on hyvä paikka aloittaa, näitä on suosinut moni sarjamurhaaja ja onnettomaan tilanteeseen joutunut, kannattaa myös muistaa että luiden sisällä oleva luuydin on todellista superfoodia, arkeologit ovatkin löytäneet monesta paikasta jäänteitä ihmisten luista jotka on halkaistu ja kaavittu hyvän perässä

En.

En uskois ainakaan, mutta onhan näitä ollu, että on sitten mielu muuttunu kuitenkin, kun tilanne on mennyt siihen, että on ollu pakko.
 

biblo

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9113

Maine:

Luultavasti jos tämmöseen tilanteeseen joutuisi, tarpoisin saappaat jalassa suohon.
 

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3274

Maine:

Kannibalismi ei taida olla kovin terveellistä suurimmalle osalle lajeista. Kävi tässä kyllä mietityttämään, että onkohan toi vastahakoisuus ihmisen syömiselle opittua vai jotenkin sisäänrakennettua? Jälkimmäinen kuulostaa ihan luontevalta, mutta onhan jotain heimoja, jotka ovat säännöllisesti syöneet ihmisiä ilmeisesti ilman sen kummempia tunnontuskia. Varmaan löytyy myös henkilöitä, jotka söisivät ennemmin ihmistä kuin koiraa ja esim. Suomessa syötävät hevonen ja poro eivät tulisi kuuloonkaan tietyissä kulttuureissa (rasisteja!).

Mitä siis sillä omalla vastauksellani tarkoitin niin ei puhtautta as in terveellisyysnäkökulma, vaan puhtaus as in enemmänkin uskonnollinen tai filosofinen näkökulma.

Eli jos ajatellaan että tietynlainen toiminta tekee sinusta puhtaamman, tietynlainen toiminta epäpuhtaamman. Tietynlaisen ravinnon käyttäminen puhtaamman, tietynlaisen epäpuhtaamman. Ja puhtaan puolella pysyminen on optimaalisempaa toimimisesi kannalta.

Nyt sit päästään lainailemaan yhtä erittäin hyvää kysymystä eli saako esimerkiks buddhalainen syödä lihaa vai ei, ja kielsikö buddha lihansyönnin vai ei, vaiko onko asia enemmänkin "it depends".

Näkisin ton ihmissyöntiasian vähän samalla logiikalla, eli ajatellaan tilanne että olisi pulaa ravinnosta, ja sitten osa ihmisistä kuolisi. En näkisi ongelmaa käyttää ravintona kuollutta ihmistä mikäli toinen vaihtoehto olisi että se ravinto vain haaskattais tilanteessa jossa ravinto olis muutenkin vähissä. Pidän ihmistä epäpuhtaana ravintona kun huomioi millaisia ihmiset ovat, mutta pidän mahdollista ravinnonhaaskauksen estämistä puhtaampana kuin mitä se ihmisen syöminen olisi epäpuhdasta.

Eli ihmisen syöminen vertautuis tilanteeseen että joku ei söis vaikka muutakaan lihaa yleensä muuten, mutta ottaisi vastaan sellaista lihaa syötäväksi joka muuten olisi haaskattua.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11739

Maine:

Meikäläinen ois kyllä erinomainen herkkupala, kun on jo valmiiks hyvin marinoitunu.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9501

Maine:

Meikäläinen ois kyllä erinomainen herkkupala, kun on jo valmiiks hyvin marinoitunu.

YLE: Kaksitoista karhua ja yhdeksän kettua on löydetty kuolleina. Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi kaikkien eläinten kuolleen alkoholimyrkytykseen. Poliisi on tutkinnallisista syistä vaitonainen tavasta jolla alkoholi päätyi eläinten elimistöön. Tapahtumapaikan lähistöltä löytyi vanha peltiämpäri jota kaikki eläimet olivat biologeja hämmästyttäneellä tavalla käyttäneet jonkinlaisena "pahoinvointikuppina" - seikka jolle ei ole maailmalta löytynyt minkäänlaista vastinetta. Erään fantasiapelifoorumin aktiivijäsen kirjoitti entisen kotipaikkakuntansa Laitilan paikallislehteen eläinten käyttäytymisen olevan eräänlainen alkukantainen rituaali, joka selvinnee täysin vasta kun ihmiskunta pääsee tutkimaan video-UFOjen taltioimaa nauhamateriaalia.
 
Viimeksi muokattu:

zelda

Harmoniumi
Ad Infinitum
Viestit
2617

Maine:

Seuran vuoksi vaikka matokuurille

nesretrowgs2-png.113
 

nassekova

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3741

Maine:

Eiköhän tuota tulis popsittua ihmistä pakon edessä ihan ok np. Varsinkin jos tyyppi olisi jo valmiiksi kuollut, niin eihän sitä hyviä protskuja hukkaan heitetä! Jos taas pitäisi kaveri ruveta tappaan erikseen niin sitten en tiiä... vahva ehkä :unsure:
 

jnx

El Aficionado al Döner Kebab
Ad Infinitum
Viestit
1917

Maine:

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11739

Maine:

Eiköhän tuota tulis popsittua ihmistä pakon edessä ihan ok np. Varsinkin jos tyyppi olisi jo valmiiksi kuollut, niin eihän sitä hyviä protskuja hukkaan heitetä! Jos taas pitäisi kaveri ruveta tappaan erikseen niin sitten en tiiä... vahva ehkä :unsure:

Noh, seuraavissa hautajaisissa sitten?
 

Patrick Bateman

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9501

Maine:

Päivän aihe (tiistai): vankila

Kuuntelin tuossa yhtä kirjaa, jossa kerrottiin mm. sotavankileireistä ja keskitysleireistä yleisesti toisen maailmansodan aikana ja aloin miettimään vankiloita. Miten erilaisia vankiloita sitä onkaan ja miten eri tavoilla niihin suhtaudutaan. Vankilat tuntuu kiehtovan ihmisten mieltä tosi paljon, jotkut taas on oman mielensä tai ruumiinsa vankeja.

Onko kukaan täältä suorittanut ehdotonta vankeustuomiota? Tai ollut vartijana? Tai edes käynyt vankilassa? Ite en ole käynyt yhdessäkään sillä hetkellä käytössä olleessa vankilassa, monissa suljetuissa tai entisissä sellaisissa kylläkin. Varmaan yksi pysäyttävimmistä on Dachaun keskitysleiri, jotain niin epäinhimillistä, ettei sitä pysty mitenkään käsittämään. Absurdia ajatella että siellä, lyhyen automatkan päässä Münchenistä, tuhottiin järjestelmällisesti tuhansittain ihmisiä alle 80v sitten. Kahdeksankymmentä. Ihmisiä on elossa jotka on olleet siellä vankina.

Suomen eri linnoissa oon ihmetellyt erilaisia vankityrmiä, on mahtanut olla vittumaisia paikkoja virua. Mutta eipä ne Suomen vankilat tänäkään päivänä paljoa siitä poikkea mikä tehtävä niillä tuntuu sieltä keskiajan perintönä vieläkin olevan, eli ihmisen rankaisemisesta ja hajottamisesta. En tiedä mikä tilanne tänä päivänä on, mutta vielä viime vuosikymmenellä esimerkiksi osa Sörkässä istuvista vangeista paskansivat ja kusivat sellin nurkassa olevaan ämpäriin. Varmasti joidenkin näiden ihmisten teot on sellaisia etteivät monien mielestä ansaitsisi sellaistakaan luksusta, mutta Suomessa kuitenkin tarkoituksena olisi tehdä vangeista jälleen yhteiskuntakelpoisia. Hieno teoria toki, mutta tehokkuudesta voi olla montaa mieltä.

Sitten taas kun verrataan Suomen vankiloita vaikka Venäjän tai Jenkkilän vankiloihin niin aletaankin näkemään hieman eroja ns. rangaistusteorioiden välillä. Mitä ajatuksia herättää? Jenkkilän vankiloista tietenkin monella on varmaan ainakin jonkinlainen käsitys leffojen ja sarjojen kautta, ja tietty muualta maailmalta on ties mitä dokkaria ja sarjaa myös. Miten suhtaudut vaikkapa norjalaiseen avovankilaan verrattuna amerikkalaiseen SUPERMAXIMUM FUCKING SECURITY PENITENTIARY -laitokseen, jossa varmistetaan että ellet aiemmin ollut kriminaali niin sieltä lähdettyäsi aivan varmasti olet. Näin joskus sellaisen dokumenttipätkän, jossa tällaisesta supermax-vankilasta tuotiin muutama vartija Norjaan tsekkailemaan vähän paikallisia käytäntöjä murhamiesten ynnä muiden pahimman luokan rikollisten vankilaelämästä. Siinä tuijottivat jenkkivartijat huuli niin epäuskosta pyöreänä kaikkea sitä miten norjalaiset uskovat parhaiten eheyttävänsä vankeja, että kuvittelivat varmasti olevansa piilokamerassa tai toisella planeetalla. Ei paljoa kiinnostanut tilastot tai tutkimukset siitä millaisella prosentilla norjalaiset eheyttämisessä onnistuvat, koska eihän nyt perkele voi olla että tällaiset vangit lusivat vähän kuin omissa asunnoissaan. Tarvii koittaa löytää se pätkä jostain, varmaan YouTubesta löytyy kun hetken kaivaa.

On se jännä juttu miten itseä on aina suunnattomasti kiehtonut vankilagenre niin elokuvien, sarjojen, kirjojen ja jopa taiteen ynnä muun osalta. Se on jotenkin todella kiinnostavaa mitä ihmiselle tapahtuu kun siltä viedään vapaus pois. Kiinnostavaa miten jotkut keksivät keinon paeta vankilasta, kiinnostavaa miten ihmisen mieli saattaa rikkoutua täysin, millainen hierarkia vankilassa vallitsee tai miten joku syytön on päässyt vuosien jälkeen pois vankilasta loputtoman oikeustaistelun päätteeksi. Todella kiehtovaa miten kekseliäitä pakoja jotkut ihmiset on onnistuneet toteuttamaan, tai miten keskitysleirin vangit on joutuneet tekemään epäinhimillisiä päätöksiä yrittäessään pakoon tai kostaakseen natseille mahdottoman ylivoiman edessä. Häkellyttävää.

Kirjoittelin tähän nyt vaan kaikkea mahdollista mitä mieleen tuli, en rajannut tätä mitenkään vaikka aihe on tietty ihan pirun laaja, keskustelun/vastausten ei tarvitse kuitenkaan kattaa joka asiaa. Eli mitäs mietitte aiheesta? Sana on ihan vapaa.


edit: haha, "sana on ihan vapaa" :D pun not intended
 
Viimeksi muokattu:

AsbestiLapanen

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3274

Maine:

Miten tästä nyt sitten kirjoittais niin että se pysyy vankila-aiheessa eikä mene enemmän psykologian puolelle.

En ole ollut vartijana tai suorittanut ehdotonta vankeustuomio, mutta oon kyllä ollut jonkun henkilön vieraana. Mutta tollaisenkaan pohjalta vähän hankala sanoa mitä kaikkia kuvioita asiaan vois liittyä.

Hypätään nyt kuitenkin sinne psykologian puolelle, eli se minkälainen rankaiseminen tai palkitseminen toimii, riippuu niin täysin siitä millainen jonkun sisäinen käsitys ulkopuolisesta maailmasta on, plus siitä onko henkilöllä miten kykyä arvioida tekemisiään ja sit miksi ajattelee mitenkin. Ja lasken impulsiivisuudenkin osaksi tätä jälkimmäistä.

Eli sellainen malli jossa ikäänkuin tuodaankin esille että ei maailma ei olekaan täysin sinua vastaan, ja joka keskittyy enemmän sellaiseen että miten voisi löytyä jonkinlainen sopisointu toimii aivan varmasti suurimmalle osalle sellaisistakin, joilla sisäinen ajatusmalli olisikin hyvin pitkälti "kaikki on minua vastaan ja on vain selvittävä". Mutta sitten toisaalta on myös sellaisia tapauksia olemassa jotka on ns täysin parantumattomia sillä tavalla että siellä on tietyt luonteenpiirteet yhdistettynä siihen miten henkilö on oppinut toimimaan, yhdistettynä kyvyttömyyteen ymmärtää miksi toimii miten toimii.

Yksittäisinä tollaiset piirteethän eivät vielä tee henkilöstä mahdollisesti muille hyvin vaarallista, ja jos tekisi niin aika moni ihminen jonka kadulla näkee olisi potentiaalinen riskitekijä, vaan siellä on aina erilaisia ikäänkuin backup systeemejä pään sisällä jotka sitten sopivassa tilanteessa estääkin henkilöä toimimasta tietyllä tavalla ja päätymästä tilanteeseen jossa vois vankila tulla tutuks. Vangeistahan suurimmalla osalla tais olla enemmän tai vähemmän ADHD piirteitä, ja antisosiaalisen persoonallisuushäiriön diagnoosin saaneista isolla osalla kanssa. Eli silloin siellä on se impulsiivisuustekijä mukana, ja jos sit henkilön olosuhteet ja näkemykset asioista sattuu olemaan sopivat niin alkaakin tapahtua. Kun taas jos henkilöä autetaan oppimaan hallitsemaan impulsiivisuuttaan ja tunnistamaan omaa ajatteluaan paremmin, ja tuodaan vielä se "maailma ei ole täysin sinua vastaan" niin mennään enemmän tolla norjatyylisemmällä.

Tarkoituksenani siis on nimenomaan vähän kuin poistaa sellaista muuria että olis jotenkin "normaalit ihmiset" ja "rikolliset ihmiset" koska loppujen lopuks se rikollisuus ja miten joku reagoi minkäkinlaisiin olosuhteisiin rankaisutilanteessa, onkin aika sellasta että loppujen lopuks melkein kuka vaan on potentiaalisesti tappaja jos vaan kaikki palaset loksahtaa just sillä tavalla kohdalleen.

Ja tolla täysin parantumattomalla jollainen olisi kannattavinta pitää loppuikänsä eristyksissä en tarkoita edes mitään sellaista mitä vois kutsua psykopaateiks tms vaan sellaisen sijaan näkisin että nimenomaan se kyvyttömyys arvioida sisäisesti miksi toimii mitenkin ja miksi tuntee mitenkin olis se kaikista suurin riskitekijä. Eli vähän tökerösti sanottuna "jotkut on sillä tavalla henkisesti vammaisia että ne eivät sekä omaa kykyä tollaiseen, että eivät myöskään syystä tai toisesta ole kykeneviä oppimaan sitä"

edit: Ja ei, en todellakaan tarkoita tolla että ADHD:n omaava henkilö olis potentiaalisesti rikollinen, vaan sellainen on yksi niistä monista riskitekijöistä joiden yhteisvaikutus tarvitaan, ihan samalla tavalla kuin että joku voi olla vaikkapa ihan täysin ykköstyypin psykopaatti mitä henkilön maailmankuvaan tulee, mutta siltikin se on vain yksi mahdollinen riskitekijä ja kokonaisuus sitten riippuu monesta muustakin piirteestä. Mutta pitäisin itseanalysointikyvyttömyyttä silti suurimpana riskitekijänä, tollainen on nimittäin yhdistävä piirre jota huomaa monen tapauksen kohdalla, mutta siltikin yleensä henkilöiden toiminta arvioidaan usein ulkoisen toiminnan kautta sen sijaan että pyrittäis ymmärtämään mitä se sisäinen toiminta on.
 
Viimeksi muokattu:

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
10376

Maine:

Olen käynyt joskus ~15 vuotta sitten Katajanokan vankilassa, mikä siis muutettu ravintolakäyttöön. Tai oliko siinä peräti hotellikin...
Meillä oli joku duunin koulutuspäivä tai kaksi siellä silloin aikoinaan.
Eipä siinä kyllä mitään vankilafiilistä ollut sinällään, kun paikat siistitty ja muutettu.
Ruokalassa oli jätetty jotain vanhoja juttuja talteen.

Noin muuten mitä tulee vankiloihin, niin meillä on ollut töissä tyyppejä, jotka ovat vankilassa aikaa elämästään viettäneet.
Ja täytyy sanoa, että ei niistä kyllä mitään täysin mallikelpoisia ja yhteiskuntaan sopivia tyyppejä ole tullut.
Siis ehkä eivät enää puuhaa niitä juttuja, mistä linnaan ovat aikoinaan joutuneet, mutta kyllä siellä on ihmisessä jo alunperinkin ollut häikkää että on sille tielle joutunut.
 

Metalliholisti

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1395

Maine:

En oo ollut vankilassa, mutta oon käynyt Oulun vankilan jossain sivurakennuksessa joskus kouluaikana. Siellä oli joku ihme luento liittyen näihin vankilakäytäntöihin tms.
En tunne varmuudella ketään, joka olisi ollut vankilassa.
 

biblo

NES-Retro Master
Insider
Viestit
9113

Maine:

Vastataan kyllä ja seikoista johtuen en voi avata enempää. En kuitenkaan itse ole suorittanut ehdotonta tai ehdollista.
 
Ylös Bottom