Päivän aihe

mem0_ory

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
439

Maine:

Melko tavis.

Älykkyys sinänsä on niin moniulotteinen käsite, ettei ole mitään yksiselitteistä vastausta. Voit olla melko älykäs jollain osa-alueella, täys retardi jollain toisella, keskinkertaisuus jollakin osa-alueella... vastaan nyt tuon "tavis" koska lasken näitten osa-alueitten keskiarvon.

Tavis ei tarkoita tyhmää, ja keskinkertainen älykkyys tarjoaa ihan hyvät edellytykset pärjätä maailmassa.

Tyhmyys eli selvästi alle keskimääräisen keskiarvon, on aivan oma maailmansa ja aikamme yks haaste on se, miten auttaa näitä henkilöitä pärjäämään maailmassa jossa vähintään keskimääräistä älyä usein vaaditaan, kun yksinkertaiset duunit ovat katoamassa. Oikeanlaisen ravinnon syöttäminen pienestä pitäen joittenkin aivojen alueitten kasvattamiseksi, lienee yks avain.
 

Wulfon

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
398

Maine:

As dense as a sack of bricks. Näin olen itseäni kuvannut useamman kerran. Eli vissiin suomalaisittain tyhmä ku saapas.

Mutta ihan rehellisesti ei mitään käsitystä edes siitä millaisen pitäisi keskivertoälykkyyden olla. Ja kenen mielestä? Itseltäni puuttuu kyllä paljon esim. yleissivistävää tietoa (mitähän se sekin mahtaa olla?), joten jos sen perusteella mitataan älykkyyttä, niin en todellakaan ole. Näin ihan jo siitäkin syystä, ettei ole pahemmin kiinnostanut koskaan opetella mitään moista. Onhan niitä kaikenmaailman ÄO-testejä olemassa ja olen varmaan joskus sellaisenkin tehnyt, mutta nekin tuntuvat itsestäni vain todella typeriltä, eikä jaksa panostaa niihin.

Jos taas esimerkiksi katsotaan hoksaamiskykyä, niin sitä tuntuu itseltäni jonkin verran löytyvän, varsinkin jos aihe on kiinnostava, kuten esimerkiksi pelit. En tiedä onko sekään mikään keskivertoa parempi, mutta monesti esim. puzzle-pelejä seuratessa tai pelatessa herää suht nopeasti ideoita miten lähteä yrittämään ratkaisemaan puzzlea, ja jos asia ei ihan nappiin menekään hetikohta, niin usein kuitenkin olen ollut jutun juonesta jyvällä.
 

Samsa

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
113

Maine:

Matemaattis-luonnontieteellisestä näkökulmasta koen olevani maksimissaan keskivertoälykäs. Kielelliseen älykkyyteen on ainakin jonkinlaista taipumusta, tai vähintäänkin olen ollut valmis tekemään sillä saralla enemmän töitä osaamisen eteen. Yleissivistynyt voin kai myös sanoa olevani, sillä seuraan aktiivisesti eri uutislähteitä, ja yritän muutenkin sivistää itseäni esim. Kuuntelemalla eri tieteen alojen podcasteja.

Jos pitäisi joku yksittäinen älykkyyden osa-alue nostaa esille, niin kokisin ainakin henkilökohtaisesta näkökulmasta olevani kohtuullisen tunneälykäs ja empaattinen, tosin tästäkin saan kyllä lähinnä kiittää puolisoani, jonka kautta tätäkin osapuolta itsestäni olen päässyt kehittämään. Toisaalta tästäkin voi varmasti olla montaa mieltä, että mitä tunneälyyn ylipäätänsä sisältyy, ja onko minulla sitä lähtökohtaisestikaan...
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
4725

Maine:

Joo ja ei.
Seuraan kyllä paljon kaikkea uutisointia maailmalta ja luen tiedelehtiä sun muuta, että siinä mielessä on jotain yleissivistävää tietoa.
Mitä tulee sitten taas sellaiseen koulutietouteen, niin olen aivan lapanen. Matematiikan suhteen olen aivan hukassa, puhumattakaan sitten jostain fysiikasta tai kemiasta.

Mutta ainakin mitä töissä ihmisten kanssa joutunut olemaan tekemisissä ja seurannut ihmisten tapoja ja toimintoja, niin koen kyllä siinä ympäristössä olevani paremman puolella. Ja nyt tarkoitan lähinnä ongelmanratkaisua sekä erilaisiin hetkessä syntyviin tilanteisiin reakoimista.
Sitten taas ihmisten suhteen en pärjää ollenkaan. En ymmärrä ihmisten sosiaalisuutta, tunteita jne. Eikä multa empatiaakaan kovin herkästi heru.

Oma vastaukseni hieman heijastelee Samsan tekstiä, koska se tuossa ylhäällä itselle koko ajan näkyi. Siitä sain vinkkejä oman vastaukseni tekemiseen.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4041

Maine:

Mulla on mielestäni ihan hyvät ongelmanratkontakyvyt. Prosenttilaskuja kummoisempia matemaattisia asioita opiskellessa sen sijaan olen kokenut olevani kyllä äärimmäisen huono oppija. Omasta älykkyysosamäärästä ei ole oikein mitään tietoa. Yleensä ei keskittymiskyky riitä sellaisen testin läpi. Se seikka itsessään kertonee jo jotain. :D

En varmaan ole ainakaan keskivertoa merkittävästi tyhmempi, mutta en nyt menisi itseäni nostamaan millekään korkeimmalle korokkeella.

Viisas ja yleissivistynyt sen sijaan koen olevani. Oon seruannut aktiivisesti eri lähteistä peräisin olevia uutisia jo hyvin kauan. Siihen päälle vielä harrastuksenomainen wikipedian lukeminen.

Se on syytä kuitenkin muistaa, että tiedon määrä eli viisaus ei ole välttämättä mikään älykkyyden mittari. Toki voidaan pitää ehkä todennäköisenä, että merkittävän alhaisella älykkyysosamäärällä siunatut ihmiset eivät niin suurella todennäköisyydellä haali itselleen tietoa. Tiedon määrää on kuitenkin paljon helpompi lisätä kuin parantaa omaa älykkyyttä.
 

presidentti ståhlbergin pää

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
651

Maine:

Älykkyyttä on tietysti monenlaista ja tasoista.

Mielestäni älykkäitä ihmisiä kuitenkin yhdistää se, että asiasta tai tieteenalasta huolimatta he ymmärtävät etteivät todennäköisesti tiedä kaikkea, ja sen myötä ovat valmiita jatkuvasti oppimaan uutta ja korjaamaan tietojaan.

Yleisesti ottaen itse arvostan sosiaalista älykkyyttä enemmän kuin kirjaviisautta. Muutenkin monesti ne ihan tavalliset taidot ovat sitä tärkeintä tavallisen elämän "älykkyyttä".

Vastaus kysymykseen: ihan ok/5 pärjään elämässä eli ihan riittävän älykäs.
Muihin on turha vertailla, koska siitä ei hyödy mitään.
 

Sampyla

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
384

Maine:

Enpä nyt oikein usko, että me tämmöisellä keskusteluvoorumilla vuonna 2021 oleilijat oltais mitenkään keskivertoa älykkäämpiä. Korkeintaan just sitä keskivertoa tai reilusti alle.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
8576

Maine:

Enpä nyt oikein usko, että me tämmöisellä keskusteluvoorumilla vuonna 2021 oleilijat oltais mitenkään keskivertoa älykkäämpiä. Korkeintaan just sitä keskivertoa tai reilusti alle.

Niin, ei voi olla fiksu jos ei tajua olla mieluummin vaikka Facebookissa.
 

mem0_ory

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
439

Maine:

Enpä nyt oikein usko, että me tämmöisellä keskusteluvoorumilla vuonna 2021 oleilijat oltais mitenkään keskivertoa älykkäämpiä. Korkeintaan just sitä keskivertoa tai reilusti alle.

Itseasiassa en usko että tämmösil foorumeilla juurikaan on reilusti alle keskiarvon älyisiä. Idiootteja kyllä, mutta idiootti käytös ei välttis johdu tyhmyydestä.
Se, että osaako edes rekisteröityä foorumille, on jo tietynlainen älykkyystesti ja niille aidosti tyhmemmille vitun paha rasti. Eipä sitä normiälyn henkilönä osaa ajatella, miten tyhmiä ne kunnon retardit on, kun taviksilla on usein taipumuksena verrata itseään joihinkin aivan huippuälyn tyyppeihin.
 

kaamio

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3892

Maine:

En tiiä, en kai.
Kyllä sitä toisinaan tuntee olevansa ympäröivää viiteryhmää paremmin perillä asioista, mutta ei se minusta mitenkään parempaa tai fiksumpaa tee.
Aika usein sitä myöskin on vastapainoisesti porukasta eniten pihalla asioista.
 

Metalliholisti

NES-Retro Apprentice
Viestit
743

Maine:

Olen ehkä jossain asioissa älykäs, mutta kun lukee vähänkään ihmisistä erilaisten tieteen ja teknologian saavutusten takana, niin en todellakaan usko olevani yleisesti keskivertoa älykkäämpi. Oon varmasti kädettömämpi joissain asioissa, jotka ovat ns. keskivertoihmiselle itsestäänselviä.
 
Ylös Bottom