Päivän aihe

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Päivän aihe: Mikä sinussa on vialla, että jaksat vieläkin kirjoitella NES-Retroon?


Kaikkihan nyt on vialla, mutta vahva kuuluvuuden tunne ja NES -pelihommat tottakai.


Täällä on mielenkiintosia keskusteluja ja mielenkiintosta sakkia.

Tämmöstä ei oo missään muualla.

Täällä tulen olemaan aina ja ikuisesti.
 

Sheng Long

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
482

Maine:

Eka ja ainoa foorumi mihin oon kirjoitellut. Viime aikoina on tajunnut, että tämän kautta on oppinut aika paljon kirjoittamisesta yleisesti, kun ei toisaalla sitä ole harjoitellut ihan samaan tyyliin. Moderate moderointi toimii ja offarihulluus saa kukkia tarpeeksi.
 

Pitka_Masa

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
388

Maine:

Minä olin aika kauan poissa kun (vanha) foorumi vain unohtui, mutta kävin siis Discordissa ja foorumillakin kuikkimassa välillä.

Voi olla että se foorumi jäi viimeisimmällä kerralla syrjään juuri siksi, että internetin käyttö siirty puhelimelle, ja siihenhän vanha softa ei ollut hyvä.

Minusta on kuitenkin mukava ajatus, että olen vieläkin foorumilla jolle rekkasin ensimmäistä kertaa 12-vuotiaana. Ja tämähän on foorumiksi melko tiivis yhteisö, samoja nimimerkkejä näkee kuin silloin ja näkee tavallaan ihmisen ja internetin kehityksen, porukka on ukkoutunut ja keskustelu muuttunut jo siksikin, että retropeleistä kiinnostunut saa sitä aihetta jo ähkyksi asti ihan youtubesta.

EDIT 1: Ja toki tämä on ihan nostalgista. Joskaan eihän niitä pärinöitä enää takaisin saa, kun luin aikanaan pikkupoikana NES-Retron pääsivulta tietoa esimerkiksi Famicomista ja haaveilin moisen omistamista.

EDIT 2: Eikä sitäkään hetkeä saa takaisin, kun Wiizeli bannasi minut viikoksi ircistä kun postasin sinne goatsen ja se erehtyi klikkaamaan. Nauroin itseni tärviölle.
 
Viimeksi muokattu:

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1325

Maine:

Vois tähän omaan kysymykseen vastailla.

Mukava yhteisöhän tämä loppupeleissä on ja kiva lueskella erilaisia näkemyksiä asioista. Tykkään ettei kaikki ole samalla pitsalla kasvatettuja. Ja on täällä hyvä He-Man-pöhinä taas päällä!
 

mem0_ory

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
422

Maine:

Kaippa se on joku internetmaailman "nationalismi" tässä, perinteiset foorumit on se formaatti missä kohta 20 vuotta tottunut seurailemaan ja kirjoittelemaan ja noissa Facebookeissa ja muissa aukeaa jotenkin niin tuntematon preeria, ei tiiä mitenkä niitä yhteisöjä oikein lähestyis tai miten siellä kirjottelis.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
3099

Maine:

Päivän aihe: Mikä sinua kiinnostaa?

On pistänyt muutaman Päivän aiheen kohdalla ne "Ei kiinnosta" -vastaukset silmään, joten mikä sitten kiinnostaa? Eli siis mitkä asiat tai aiheet ylipäätään ovat sydäntä lähellä?

Nyt voisi siis vastata vähän syvällisemmin, eli jos esim. pelit kiinnostaa, niin onko joku tietty pelisarja, aikakausi tai vaikkapa alusta erityisen kiinnostuksen kohteena? Voi myös vastata keräilyn, fanituksen tms. kohteita. Ruoanlaitto, elokuvat, matkustaminen, autot, vain taivas on rajana.

Vastaan ite myöhemmin.
 

Amdi

MILF Hunter
Ad Infinitum
Viestit
908

Maine:

Kiinnostais saada toi CubePC valmiiks, mutta aloittaminen on aina vaan niin vaikeeta.
 

Rami Airola

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3486

Maine:

Kiinnostaa:

ihmiset
musiikki
elokuvat
videopelit
tissit
perseet
filosofia
psykologia
jumala
kuolema
syntymä
murhamysteerit
paranormaali
hassut eläimet
miellyttävät tuoksut
miellyttävät maut
salaliitot
tuonpuoleinen
tämänpuoleinen
KIRPPUTORIT
kirpputorit
osto- ja myyntiliikkeet
divarit
mäkihyppy- ja hiihtopuvut 80-luvulla ja vielä 90-luvun alussakin
orgasmi
hyvä sormituntuma mekaanisessa laitteessa, joka painaessa naksahtaa
nännit
ihmisten takahiukset esim bussissa ollessa (takahiuksissa näkyy ihminen eikä show sen ihmisen tiellä)
vanhat huoltoasemat
Laitila
huvipuistot
pelihallit
eläintarhat
tehtaanmyymälät
bussien penkkien kangas
hampaat jos ne yläetuhampaiden viereiset hampaat on sillai vähän eteenpäin töröllään
hammasraudat
terveyskeskusten odotustilat
terveyskeskusten odotustilojen lehtivalikoima, vaikkei niitä koskaan lukisikaan
kaikki muu kuin se mitä pitäisi tehdä juuri milläkin hetkellä
otsatukat
karpo
visailuohjelmat
kymppitonni
naisopettajat
taivaan väri kun se on joku eri kuin sininen tai valkoinen tai musta
taivaan väri elokuvassa jos se on oikealla tavalla sininen (muistaakseni Uuno Turhapuron veljessä oli hyvän sininen taivas jossain kohtaa)
c64-grafiikalla tehty talvimaisema (sekä yö että päivä)
puun kaarna kiinnostaa usein silloin kun ei ole puun lähellä, tekisi mieli mennä koskettamaan ja tuntemaan se kädessä, mutta kun on puun lähellä niin asia tulee mieleen liian harvoin
90-luvun internet
porot kun ollaan Lapissa
asioiden listaaminen
karkit
kauppojen lihatiskien myyntimiesten ihan omanlaisensa tomeruus (naisilla ei ole samaa tomeruutta ja myöskään miehillä muissa ammateissa ja elämäntilanteissa ei ole samaa tomeruutta, sitä on vain lihatiskeillä asiakaspalvelijana)
euroviisut
kirkkojen kattomaalaukset
soittimet
talojen ikkunat (se on jännä miten on asia josta näkee vieraan ihmisen tai ihmisporukan asuintiloihin sisälle, MUTTA sitä kautta ei ole soveliasta kovinkaan innokkaasti sisään katsella saati lainkaan, vaikka kiinnostaisi tietää mitä siellä on ja mitä siellä tapahtuu, pienenä aina kiinnosti että jos näkyy telkkari niin näkyykö telkkarissa nintendopeli, vähän vanhempana kiinnosti näkyykö sopimattomia asioita telkkarissa tai muuten)
vanhat sähköttömät ruohonleikkurit
ilotulitteet (ei enää kiinnosta niinkään mutta joskus sellaiseen aikaan kiinnosti kun olisi vielä ollut sosiaalisesti soveliasta laittaa ilotulitteen nimeksi allahin mäjäys ja sen paukautuksen lopputulos olisi ollut kaikkien nykyrajoitusten vastainen - kaikesta huolimatta jotenkin kuitenkin tulee aina vielä vähän hyvä fiilis kun näkee ilotulitteiden myyntikojuja kaupoissa)
rollaattorit (oletteko kokeilleet? on muuten yllättävän miellyttävä menotuntuma hyvässä rollaattorissa. menon pehmeys ja nojaustuntuma täydellinen. joskus kokeilin ekotorilla ja sain tulevaisuuteen jotain uutta odotettavaa)
pilailuvälineet (kiinnosti joskus enemmän kuin nyt, mutta pidän ajatusta pilailuvälinekaupasta ehdottoman kiinnostavana vieläkin)
lehtien kirjepalstat
nukkuminen ja unet
romutorit
kansantapahtumien grillimakkaranmyyntipisteet
lou diamond phillipsin ura (no nyt osui niin kiinnostava mieleen, että listailun voi lopettaa tähän ja mennä tutkimaan asiaa wikipedian ja imdb:n ja googlehakujen kautta)
 

Mirsku

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1503

Maine:

Oikeastaan ihan kaikki mahdollinen kiinnostaa, paitsi asioiden kulkuun vaikuttaminen missään sellaisessa asiassa joka ei ole jollain tavalla täysin sellainen oma asia, jonka on täysin aloittanut itse, jota edistää itse ja jonka aikoo viedä loppuun itse. (tai johon on erikseen pyydetty ulottamaan oma vaikutuksensa)

Tollainen on ollut paljon pidempäänkin mutta jos esim juuri tästä ajankohdasta tarkastelee taaksepäin muutaman vuoden ajalta että mitä on tapahtunut ja miksi ylipäätään on missään mitenkään, niin hyvin vahvasti on toiminut tarkkailijana. Tarkkailijana ei oikeastaan mitään varten mutta vain tarkkailijana, ja joskus saattaa vain mainita ääneen että mitä tarkkaillullaan on havainnut. Tarkkailija huomaa ihmisten kehittävän erilaisia tilanteita, sitten yrittämässä selvitä niiden kehittelemiensä tilanteiden kanssa. Mutta sillä ei ole oikeastaan mitään väliä miten tilanteista selvitään tai ei selvitä, lopputulos on aina oikein koska ei ole oikeaa lopputulosta. Ja sen sijaan mitä tilanteiden lopputulokset ovat, kiinnostaakin se millaisia prosesseja ja tilanteet ovat, mistä ne tulevat, mihin ne menevät jne
 
Viimeksi muokattu:

Wulfon

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
398

Maine:

Jotain tämän tyylistä on tainnut ollakin jo, mutta koska en muista kunnolla mitä siihen vastasin, niin mainitaas nyt se kaikista kiinnostavin asia, eli videopelit.

En ihan kaikkiruokainen ole tämän suhteen, mutta aika monenlaista peliä suostun kyllä kokeilemaan, varsinkin jos siitä ei tarvitse maksaa (paljoa). Erityisesti kuitenkin kiinnostavat ennen vuotta 2005 julkaistut pelit ja moni kaikkien aikojen suosikkipeleistäni on julkaistu ysärillä. Näissä peleissä on vielä sellaista vanhempaa ajattelumaailmaa suunnittelun kannalta, joista varmaan kaikki ovat enemmän tai vähemmän pudonneet pois peleistä. Pelimäisempi ulkoasu, laiterajoituksia, rajallisia tallennusmahdollisuuksia ja sen sellaista. Vaikka nämä eivät aina tuota mieluisaa pelikokemusta ja monesti sitä ihmettelee, että miksi näinkin on pitänyt tehdä, niin silti niissä on sitä jotain viehätystä, joka uudemmista peleistä puuttuu. Vanhemmat pelit jaksavatkin pitää itselläni enemmän ja paremmin mielenkiintoa yllä kuin modernit pelit ja ne jäävät harvemmin kesken. Vanhempia pelejä tulee myös paljon mieluummin pelattua uudestaankin, kun taas uudet pelit ovat enemmän kertäkäyttöisempiä.

Kaikkien aikojen suosikkigenre on roolipelit (ei sänky sellaiset), joita on työn alla melkein aina vähintään yksi. En kunnolla osaa antaa tarkkaa syytä miksi näin on, mutta siinä on peligenre, joka miellyttää eniten itseäni ja ne ovat usein sellaisia, jotka tuntuvat kuin juuri minulle varten tehdyiltä. Vuoropohjaisella taistelusysteemillä olevat ropet ovat erityisen hyviä, koska niissä ei tarvitse hosua ja saa miettiä rauhassa lähestymistapaa ja miten reagoida tiettyihin tapahtumiin.

Reaaliaikaisella taistelulla olevat ropet ovat kuitenkin olleet paljon työn alla viime aikoina, erityisesti Dungeons & Dragons säännöillä varustetut. En ole uusimpiin sääntöihin tutustunut, mutta näissäkin vanhempien versioiden säännöt ovat kankeudessaan kutkuttavia. Vasta tulikin pelailtua kaksi ensimmäistä Baldur's Gatea ja nyt pelailen sekä Neverwinter Nightsia, että Menzoberranzania. Ravenloftin nimeä kantavat pelit kiinnostavat kovasti myös vampyyriteemansa puolesta, mutten (vielä) omista yhtäkään niistä. Tarkoituksena olisi myös mahdollisesti kokeilla lisää SSI:n Goldbox pelejä, erityisesti Curse of the Azure Bondsia, vaikka edellinen peli, Pool of Radiance jäikin kesken. Pool of Radiancessa kun oli sisällöllisesti aika köyhä tapaus. Nimittäin pelin läpäisyyn ei vaadita mitään muuta kuin viimeisen bossin löytäminen ja voittaminen. Ja itsehän eksyin sinne vahingossa hyvin alussa peliä tyyliin kakkoslevelillä, mistä johtuen taistelu oli käytännössä mahdoton ja pelistä meni maku. Tämä on lukemani mukaan kuitenkin ainoa tämänlaatuinen Goldbox peli ja ilmeisesti heti Curse of the Azure Bondsin pitäisi korjata tämä ja tarjota enemmän perinteisempää etenemistä ja sisältöä.

Vaikka mainitsenkin aina sen klassisen valikkopohjaisen roolipelin suosikkinani, niin oikeastaan kaikki ropejen alagenret kiinnostavat jossain määrin. Länsimaiset, japanilaiset, reaaliaikaiset, vuoropohjaiset, strategiat, dungeon crawlerit, roguliket ja niin pois päin.

Kiinnostavia pelisarjoja on monia, mutta näiden kärjessä on tietysti Dragon Quest. Tässä on sarja, joka on hyvällä tavalla kaavoihinsa kangistunut. Spinoffit poisluettuna sarjan pelit eivät muutu paljoa osasta toiseen ja ne keskittyvätkin lähinnä laajentamaan jo olemassa olevaa järjestelmää, sen sijaan, että uudistamalla uudistaisivat sitä. Tykkään myös erityisesti siitä, että näissä kaikki numerot pysyvät pienissä luvuissa, mikä on aina hienoa muissakin ropeissa. Toisissa ropeissa esimerkiksi HP:t pyörivät tuhansissa, ellei jopa kymmenissä tai sadoissa tuhansissa, mutta Dragon Questeissa soltullakin lopuksi HP:ta ehkä kolmisensataa. Samaten hyökkäysten puolella sadalla damagella on paljon enemmän painoa kuin tuhannella tai kymmenellätuhannella.

Vaikka roolipeleistä usein löytyy myös parhaimmat tarinat, niin ehkäpä loren puolesta (kesto)suosikkini on kuitenkin Megaman. Äkkiseltään ei uskoisi, ettäkö Megamaneissa mitään tarinaa olisi, mutta silti siellä ovat ne tietyt jutut, jotka ovat kehittyneet ja olleet mukana ensimmäisestä osasta lähtien. Kokonaisuutena Megamanin tarina ja lore on yhtä syvällistä kuin joissain roolipeleissä. Ja kaikki lähti liikkeelle siitä, että ensimmäisen pelin manuaaliin oli kirjoiteltu miten tohtori Thomas Light halusi rakentaa robotteja auttamaan ihmiskuntaa, mutta kateellinen ja vihamielinen kolleega Albert W. Wily päättikin kaapata ne omiin tarkoituksiinsa. Tuo tarinakuvio jatkuu läpi klassisen Megaman-sarjan ja aina sarjan loppupään peleihin asti.

Mainitaan nyt vielä tähän loppuun, että laitteistopuolella kiinnostaa erityisesti Famicom, Amiga, PS1 ja nykyään Nintendo Switch. Kolme ensimmäistä kiinnostaa lähinnä alussa mainituista syistä. Switch puolestaan kiinnostaa ihan sen takia, että itse olen aina ollut ns. Sonyn kannattaja laitteistopuolella ja Nintendon puolella jäi kokonaan Wiin jälkeinen aika välistä. Eli Switch oli ikäänkuin utelias kurkkaus siihen, mitä Nintendo nykyään puuhaa. Toki päätökseen hommata Switch vaikutti myös sekin, että into PS4:ään latistui lähes täysin, eikä PS5 kiinnosta vieläkään yhtään. Switchille on myös tarjolla vanhempiakin pelejä esim. remastereina, mukaanlukien pelejä niiltä ajoilta, jotka eivät itselleni ole Nintendon "historiassa" tuttuja.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
4599

Maine:

Ei kiinnosta yhtään mikään.
Mikään ei innosta.

Syvennän vähän tätä vastausta, jonka yöllä runoilin.
Niin mä en vaan saa oikeasti mitään tuntemuksia asioista.
Ei tule mitään oho, uu, aa jne-fiiliksiä.
Ei tule edes hymähdystä.
Ei tule välttämättä edes mitään negatiivista reaktiota.
Kaikki tuntuu vain täysin turhalta.
Jossain määrin jopa tyhjältä.
 

Mirsku

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1503

Maine:

Syvennän vähän tätä vastausta, jonka yöllä runoilin.
Niin mä en vaan saa oikeasti mitään tuntemuksia asioista.
Ei tule mitään oho, uu, aa jne-fiiliksiä.
Ei tule edes hymähdystä.
Ei tule välttämättä edes mitään negatiivista reaktiota.
Kaikki tuntuu vain täysin turhalta.
Jossain määrin jopa tyhjältä.

Hyvin tuttua. Sellaisella erolla tosin että asioiden kanssa ei niinkään tarkastele sitä että kun lukee jostain asiasta, näkee jonkin asian jne että saako siitä asiasta itse mitään fiiliksiä, oikeastaan sitä koko asiaa ei edes ajattele siltä kannalta. Eli jos tietää täysin mitkä asiat ei hetkauta mihinkään suuntaan niin ei edes tarkastele asiaa siltä kannalta että miltä jokin itselle tuntuu koska tietää ettei se kuitenkaan tunnu. Mutta asiaa voi sitten ajatella siltä kannalta että seuraakin että saako joku muu jostain asiasta jotain fiiliksiä. Veikkaan että tossa on hyvin paljon sitä että se kysymys "miksi" pitää aina päästä ujuttamaan jokaiseen väliin. Eli kiinnostus silleen emotionaalisella tasolla täysin epäkiinnostaviakin asioita kohtaan tulee sellaisen intellektuaalisen uteliaisuuden kautta kun kaikkea seuraa se "miksi" mukaan ujutettuna.

Sitten kiinnostus siitäkin miksi asioita oikein seuraa sellaisista lähtökohdista kuin mistä niitä seuraa, lisää vain vieläkin enemmän kiinnostusta että miksi niitä seuraa sellaisesta lähtökohdasta, ja miksi sellainen mahdollistaa asioiden seuraamisen miten mahdollista yms
 

mem0_ory

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
422

Maine:

Anhedonia on tuttu fiilis, mutta edelleen toisinaan jaksaa innostuakkin. On vanhoja kestosuosikkeja sekä uusia tuttavuuksia.

Esim.

-Silent Hill 1-3
-Project Zero 2
-Square sillon joskus
-Suuri osa Star Trekistä on hyvää settiä
-Suuri osa kyperpunkista on hyvää settiä
-Kaupassa käynti öisin
-Energiajuomat
-Psykologia, kuhan ei olla jumituttu mihinkään halvatun freudilaisuuteen, vaan jos jollain on uniikimpia ideoita siitä mitä vaikkapa unet merkitsevät
-Biologia jossain määrin
-Kuten muurahaisten yhteiskunta ja sodat
-No aika monta muutakin tieteen alaa oikeestaan, en jaksa listata :p
-Haamut sun muut tuonpuoleisen velmuveijarit
-Ehkäpä jotain vaatefetismiä, mukava joskus katsella kuvastoja ja videoita joissa mallit keimailee vaikkapa uniformuissa
-Se, että ajatuskin alkoholista kavahduttaa
-Tosiaan lorejutut tyyliin joistain Nintendo-peleistä tai monsterielokuvista, joista yllättäen löytyykin syvyyttä, vaikkei sitä odottanut
 
Viimeksi muokattu:

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Päivän aihe: Mikä sinua kiinnostaa?

On pistänyt muutaman Päivän aiheen kohdalla ne "Ei kiinnosta" -vastaukset silmään, joten mikä sitten kiinnostaa? Eli siis mitkä asiat tai aiheet ylipäätään ovat sydäntä lähellä?

Nyt voisi siis vastata vähän syvällisemmin, eli jos esim. pelit kiinnostaa, niin onko joku tietty pelisarja, aikakausi tai vaikkapa alusta erityisen kiinnostuksen kohteena? Voi myös vastata keräilyn, fanituksen tms. kohteita. Ruoanlaitto, elokuvat, matkustaminen, autot, vain taivas on rajana.

Vastaan ite myöhemmin.

Autot, pelit, elokuvat, rakentaminen, sijoittaminen, raha, naiset ja NES-Retro tulee nyt äkkiseltään mieleen.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
8414

Maine:

Tylsiä yleisvastauksia koska tykkään niin paljon kaikesta ”genren” sisällä.

Kissat (ne eläimet, ei naiset)
Elokuvat
Sarjat
Musiikki (laadukas kuunneltu ja itse huonosti kitaralla soitettu)
Nousuhumala
Lautapelit
Hampurilaiset
Pizza
Kebab
Jäätelö
Kryptot (Ethereum ja mainaus)

Ja välillä saattaa joku videopeli vähän kiinnostaa, mutta yleensä nämä ovat aika huonoja. Juuri nyt kiinnostaa Horizon Zero Dawn.
 
Ylös Bottom