Päivän aihe

Minä pystyn samastumaan vain pelihahmoihin, jotka ovat esimerkiksi sinisiä ja kaikki mitat ovat joko minimissä tai maksimissa.
 
Mutta siis tähän vanhaan aiheeseen niin kyllä woket ja wokejenmetsästys tulee olemaan ihan samalaisia menneen maailman fad -hommia kuin emot ja niiden vihaaminen.
 
Päivän aihe:

Mitä sellaisia eläimiä olet kohdannut yksin suomalaisessa luonnossa joista haluaisit erikseen mainita?
Ei siis lasketa sitä että mennään jonnekin eläinpuistoon, eläintarhaan tms, vaan mihin oot törmännyt niin että oot joko sattunu olemaan tai erikseen hakeutunut niiden luontaiseen ympäristöön. Sovitaan myös että sitä ei lasketa jos on nähny hirven ellei kohtaaminen ole jossain metsässä.

Omista voisin mainita susi, ilves, mäyrä, piisami, porot, kiiltomadot, ketut, kyyt, ja ehkä kaikkein eniten sellanen odottamaton tapaaminen oli saukko mitä en yhtään olis odottanu, se bongas kyllä enemmänkin meitsin kuin toisinpäin. Kuljin sellasessa kivikossa missä varmasti lähtee ääntä siitä liikkumisesta ja luulis että se ääni pitää kyllä minkä vaan loitolla, ni ei ku tää tulee puskasta kattelemaan että mikäs täällä oikein pitää ääntä. Suden taas oon kohdannu melkein kotiovella teininä, tollasen kanssa voi hyvin käydä niin että kun seuraat sitä ja mietit mitähän seuraavaks ni se vaikuttaa siltä kuin se tekis samaa, todella vahvasti sellanen eläin jonka kanssa tulee olo että kumpikaan ei ole yhtään toista parempi. Myös juoksujalkasia oon nähny ihan helkkarin kokosiakin mutten tiedä mitä lajia tarkalleen, ei voi olla huomaamatta jos iso sellanen meneekin ihan pään vieressä

edit: Piisamin kun kohtaat jossain jäällä ni ymmärrät hyvin miks se on muumeissa sellanen tympääntyny erakko, yhdenkään muun eläimen en oo koskaan nähny yhtään voimakkaasti käyttäytyvän niin että se selkeesti haluaa että painun helvettiin sen reviiriltä. :D
 
Viimeksi muokattu:
Aikanaan oli rovarissa kesäsin takaovi auki no oli sammakko pomppinu sisälle.

Tytylle puhuin joki viikko ku ajeltii metäs et haluisin nähdä karhun ja sit kyl stopataan kattoon jos näkyy.
 
Kauriita ja/tai peuroja on useasti viime vuosina tullut kohdattua. Kerran jopa yksi juoksu ihan edestä tien yli, kun sähköpotkulaudalla olin illan pimeydessä matkalla kotiin. Ja kerran sähköpotkulaudalla illan pimeydessä meni supikoira juuri tien yli edestä.

Kettuja useasti. Minkkejä tuli bongattua useasti nuorempana vesistöjen lähistöllä. Kyykäärmeitä tietty myös. Kerran myös melkein käärme luikerteli sisälle, mutta se oli rantakäärme.
 
Viime kesänä oli uskomaton hetki kun istuin mökin terassilla yksinäni, niin yhtäkkiä mökin pihaan laskeutui kotka. Jähmetyin ihan täysin, se ei tosin ehtinyt olemaan viittä sekuntia paikallaan kun se jo huomasi mut ja lähti menemään, se lensi suoraan vastakkaiseen suuntaan sellaisten isojen koivujen välistä välittämättä juurikaan oksistosta, siitä vaan painoi läpi. Näin sitten pitkin kesää kahta kotkaa liitelemässä mökin suunnalla, kyseessä oli merikotka, ei siis sama kotka kuin kuvassa. Harmillisesti en ehtinyt saamaan siitä kuvaa, mutta jäi kyllä se kohtaaminen ikuisiksi ajoiksi mieleen, olin noin 15-20m päässä siitä.

Tää on yks mitä en unohda, enkä sitä kun ensimmäisen kerran näin ilveksiä mökillä. Kyllähän siinä on jotain erityistä kun näkee harvassa olevia petoeläimiä.
 
Omista voisin mainita susi, ilves, mäyrä, piisami, porot, kiiltomadot, ketut, kyyt,

* Ja mä sanon mun eläimet ne on. hirvi ilves karhu kotka susi peura marsu. leijona kärmes laama virtahepo norppa kärppä ja paaaaaarma *Otson näin mielestäni joskus pentuna, ei kerinnyt tulla löysät lahkeeseen kun oli nopea näky

Ketut on tietty kovia vipeltäjiä

Sisiliskot tottakai kanssa oli pentuna hienoja

Emmää tiiä mitään enempi mainitsemisen arvosta
 
Tää on yks mitä en unohda, enkä sitä kun ensimmäisen kerran näin ilveksiä mökillä. Kyllähän siinä on jotain erityistä kun näkee harvassa olevia petoeläimiä.

joo, itekin varmaan vastaan ilves. nurmijärvellä eräällä mökillä oltiin joskus ja siinä se käveli pihalla yöllä. ite menin heti sisälle kun luulin sitä joksikin puumaksi tms. sanotaanko että siinä tilassa kun olin niin olisin voinut luulla joksikin muuksikin.
 
Hyi saatana oli cabinin jälkeen teltassa punkki. Se se vasta oli meininkiä.
 
Takaisin
Ylös Bottom