Päivän aihe

Päivän aihe: Kuinka usein ja mitä tilailet kännissä tai pikkuhuppelissa? Tekeekö alkoholi hövelin rahankäyttäjän, joka pistää lehtien vuositilauksen tulemaan ja kartuttaa leffakokoelmat?

Mulla taitaa alkoholi lähinnä väsyttää, niin harvemmin alan selaamaan mitään tavaraa. Joidenkin halpojen Steam-pelien hankintaa se on saattanut vähän auttaa, mutta isompia ostoksia en ole alkoholin vaikutuksen alaisena tehnyt. Lautapeliostoksiin tulee muuten jo lähdettyä melko helposti, onneksi ei ole olut auttamassa asiaa.
 
Kuinka usein ja mitä tilailet kännissä tai pikkuhuppelissa?
No sillon kun käyn kuppilassa (2-3 kertaa vuodessa), niin tilaan oluen tai kaksi.
Tekeekö alkoholi hövelin rahankäyttäjän, joka pistää lehtien vuositilauksen tulemaan ja kartuttaa leffakokoelmat?
Hiprakassa kyllä ihan muut asiat pyörii mielessä, kuin tavaroiden ostelu/tilailu joten ne hommat jää ihan muihin hetkiin. Mutta on se kyl jännä juttu, että marketissa sitä miettii että ostaako 3,5e maksavan kaljan vai raaskiiko sitä sit sen 4,8e kaljan laittaa koriin. Kapakissa kun on, niin ihan sama vaikka se pirtelö maksais 16e. Eli kyllä se tärpätti vaikuttaa lompakon kireyteen.
 
Mutta on se kyl jännä juttu, että marketissa sitä miettii että ostaako 3,5e maksavan kaljan vai raaskiiko sitä sit sen 4,8e kaljan laittaa koriin. Kapakissa kun on, niin ihan sama vaikka se pirtelö maksais 16e. Eli kyllä se tärpätti vaikuttaa lompakon kireyteen.

Mä taas jätän kapakissa käymiset juurikin tän takia, että en ole valmis maksamaan yhdestä juomasta noin paljoa. Joskus kesäisin saatan pysähtyä terassille ja tilata yhden, mutta näissäkin tapauksissa useimmiten päädyn paikallisen K-marketin kylmähyllylle, otan 1-2 ja painelen johonkin sivummalle puistonpenkille tai muualle.

...sitten taas kaupasta tulee melko helposti otettua se muutama 3,5€ neipa koriin, kun samalla piheilee välillä Steamissa pikkupelien ostamisen kanss, vaikka hinta olis suht sama jos olis jäänyt oluet ottamatta ja ostanut pelin.
 
eipä tuu sen enempiä kyllä osteltua kännissä. lähinnä jos on vähän ottanut ja huomaa että joku asia tarvitaan niin sitten ehkä. osaan ostella sattuneista syistä välillä aika paljonkin kaikkea.

kapakassa käyn TODELLA harvoin
 
Mä taas jätän kapakissa käymiset juurikin tän takia, että en ole valmis maksamaan yhdestä juomasta noin paljoa.
Tämän voin allekirjoittaa aikalailla 100%. Isoin syy on se kallis kalja ja niin kuin sanoit, mielummin sitä istuu puiston penkillä vaikka ihan itekseen ja ihmettelee menemään. Nää "pakolliset" kapakkikäynnit on yleensä jostain ihan muusta syystä, kuin omasta tahdosta.

Lehtien tilaamisesta sen verran, että pitkään on tehny mieli kyl tilata joku harrastelehti! Ihan vaikka vain sen takia, että kun se lehti on postiluukusta pudonnut niin tuleehan siitä hyvä mieli! Mut sit kun kattelin (musiikki, videopelit, aikuisviihde, pikku-ukkelit) alan lehtiä, niin vuositilauksien hinnat eivät olleet lähellekään 20e, vaan pikemminkin nolla tohon perään. Jatkan mielelläni vanhojen lehtien lukemisia, niitä löytyy isot pinot. :cool:
 
Kyllä se känni vähentää ostamista, menee sulkeutuvat huutonet kohteet ohi, kun ei muista huutaa.
Kerran olen tanssilattialta jonkun pelin voittanut.

Kerran tainnut hieman känniä hyödyntää ostoksessa. Piti ostaa jenkeistä hattu, mutta liian kalliit postit ja tullit, kysyin 2 kaverilt ketkä myös kännissä niin postit ja tullit meni 3 osaan, kun kaikki osti.
 
Ostan kapakassa juoman toisensa jälkeen, koska rahaa saa aina lisää, mutta juomaa saa vaan sen verran kun sitä ostaa. En kyllä kovin usein kapakoissa juopottelekaan.

Enpä mä kännissä yleensä mitään muuten ostele. Jos joku tosin tulisi vaikka kadulla kauppaamaan mulle halvalla jotain hauskaa hattua esimerkiksi, niin kännissä ehkä ostaisin. Ei ole koskaan vielä tapahtunut tosin. Nettiostoksia en kännissä tee.

Insiderit ja custom titlet olen pääosin selvinpäin lahjoitellut.

Vähän oon kyllä hövelimmäksi rahankäyttäjäksi nyt vähitellen muuttunut, kun olen tajunnut pikkuhiljaa sen, että kyllähän mulla nyt on rahaa nykyään. Kohta onkin varmaan tili miinuksella ja ostettu kännissä netistä joku mönkijä.
 
En tunnista kyseistä käytöstä itsestäni. Ainakaan enää.

Toisaalta en varmaan olisi ostanut tätä hattua markkinoilta, jollen olisi ollut alkoholin vaikutuksen alaisena:

img_20210203_103223-jpg.5540
 
Tuohon baarikeskusteluun sen verran, että nykyisin harvemmin tulee käytyä ulkona, mutta en liikaa mieti kyllä oluiden hintoja. Nykyisin olen niin mukavuuden haluinen, että mieluummin istun pubissa kuin vaikkapa puistossa. Yksi syy on se sosiaalisuus, koska mulle se juominen on sosiaalista hommaa.

Puistoja pidän ainakin täälläpäin vähän sellaisena alaikäisten ja hämärän porukan viettopaikkana, johon en halua ottaa osaa. Meripäivilläkin nykyisin mieluummin menen ylihintaiseen kaljatelttaan kiskomaan olutta muovituopista kuin puistoon hengailemaan.
 
Vaikutuksen alaisena kun menee nettikauppaan, niin sitä on liipasinsormi paljon herkempänä kuin selvänä.
Niinpä sitten tulee niitä tapauksia, että jos tarkoitus on ostaa vaikka vain 1 cd, niin ostoskoriin päätyykin seitsemän cd:tä.
 
Päivän aihe: Kuinka usein ja mitä tilailet kännissä tai pikkuhuppelissa?

En ikinä. Näen alkoholin hankkimisen huonona sijoituksena johon suhtaudun aikalailla niin että jos huomaan että jokin alkoholi maksaa summan x niin mietin mikä kaikki muu olisi sillä summalla parempi sijoitus.
 
Rahaa menee muutenkin dokatessa helposti, niin täähän kuulostaa tuplasti vaaralliselta yhdistelmältä! Rahansa voi tuhlata lastenpeleihin ja legopalikoihin ilman päihteitäkin. Elämä on parasta huumetta!:comicbookguy:
 
Olenko vielä kertonut raittiudestani??

Nimittäin viime jouluna tuli kuusi vuotta ilman viinaa.

Kun join, niin ei muistaakseni tullut tehtyä heräteostoksia. Kapakassa kyllä tilailin herkemmin kun nousi päähän, mutta en tarjonnut kenellekään koskaan. Ja ruokaa kun lopuksi haki niin liian isoja annoksia.
 
Takaisin
Ylös Bottom