Päivän aihe

En tiennyt termiä, eikä tule kuvauksen luettuani mistään kuluttamastani mediasta nyt mieleen tuon tyyppistä hahmoakaan. Mä toki kulutan kaikkea animea ja mangaa hyvin vähän, kun koen yleensä mangat ja animet ja niitä ilmeeltään muistuttavat pelit lähtökohtaisesti vähän luotaantyöntävinä.
 
En oo kuullut. Meniskö tohon kategoriaan ted leffan nalle. Näyttää söpöltä mutta aikamoinen.

Ei ehkä ihan täysin tohon kategoriaan, veikkaan kyllä että juuret on siellä samassa mistä toikin on tullu. Oon kaivanu tässä nimittäin pelihyllyä että löytyiskö jotain sellasta hyvin varhaista, tai että mikä vois olla varhaisin esimerkki tollasesta, ja sieltä varhasemmasta löytyy sit just jotain että hahmolla on mukana vaikkapa keiju joka istuu sen olkapäällä, näyttää söpöltä, mutta saattaakin olla äärimmäisen ilkeä tai huudella jotain rivouksia välillä, ja sit joku muu hahmo saattaa heitellä sille että turpa kiinni tai rauhotu.

Eli samanlainen epäyhteensopivuus sen kanssa että miltä hahmo näyttää, miten sen odottais stereotyyppisesti toimivan perustuen siihen miltä se näyttää, ja miten se sit käytännössä toimiessaan rikkookin sen ihan täysin. Ja sit ihan samalla tavalla sellasta voidaan käyttää huumorielementtinä.
 
Kaipa Metallica on tuttu hahmo tämmöisistä. Tai siinä pelissähän paljon tommost, että söpöt pikkunoidat, marsut ja pirpanat raivoo ja kiroilee kuin merimiehet.
Mä tykkään kyllä yleisemmin kaikista hahmoista jotka on vanhempia kuin luulis, ajaton popotti tai henkiolento joka vaeltanut maaailman ääret esim. Galaxy Expressin Meter, tai vaikka hahmo näyttäski vanhalta niin en tullut pitkään ajatelleeksi kuitenkaan että Gandalf on siis ihan tuhansia vuosia vanha.
Tai vaikka Yodahan on ollu elossa ties mistä lähtien kanssa, ja kukapa ois aluksi arvannut sen jedimestariksi joka Palpatinen ohella lienee saagan ylintä high tieriä Voimasuhteessa.
 
En ole koskaan kuullutkaan mutta jos nimestä täytyisi veikata, niin se on lapsi, joka on niin ruma ettei edes pedofiilejä kiinnosta.

Jos meinaat tolla että tarkottas hahmoa joka on loli mutta näyttää noita-akalta, niin just toisinpäin, et noita-akka joka näyttää lolilta. Monesti tollasta käytetään vielä sellasena läppänä että se hahmo saattaa näytellä tahallaan sellasta mitä stereotyyppisesti esim joku muu hahmo odottas sen käyttäytyvän, mut sitten paljastaakin jossain kohtaa ettei oletukset siitä osuneet todellakaan kohdalleen.

Voi sit arvata miten typeriä ja koomisia tilanteita tollasella saadaan kehiteltyä. Koko homma tosiaan pohjaa täysin sellaiseen että hahmon näkevä tekee virheen tulkinnankanssa ja repii sitten huumoria siitä ja monesti asia vedetään niin läskiks kuin vaan pystytään.
Tulipa mieleen vielä tämmöinen että useimmiten toi vaikuttais vielä osuvan sitä paremmin mitä enemmän katsoja/pelaaja/eniveis tekee tulkintaa sellaiselta pohjalta jossa fiktion tulisi vastata todellisuutta, koska sitä paremmin se hahmon "huijaus" menee sellaiselle läpi
 
Viimeksi muokattu:
Wild Arms2:n Marivel on ainaki yli tuhat vuotta vanha.

official01.jpg

Ei nyt suoranaisesti liity tuohon vaikka meneekin todella lähelle. Tää "viissataa vuotta vanha vampyyri" on oma tropensa.

Lolihag ei ole kiinni hahmon iästä vaan luonteesta, käyttäytymisestä, yms. Se ajaton lohikäärme voi käyttäytyä kuitenkin kuin jokin teini, mutta lolihagin selkein piirre on miten se käyttäytyy täysin eri tavalla kuin miltä se näyttää

edit: Se on kyllä ihan totta että joskus noi kaksi piirrettä yhdistyy samassa hahmossa, varmaan ihan senkin takia että se hahmon tausta on joskus helpoin selittää sitä kautta
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä.

Enkä halua tietää.

En usko menettäväni mitään oleellista.

Joo veikkaan että jos välttelee japanilaisia pelejä tai japanilaisen tyylisiä pelejä jotka on tehty nimenomaan kotimaiden yleisölle, ja pelaa sellaisia jotka on suunnattu länsimaisemmille tai länsimaisia pelejä, niin sitten ei välttämättä törmää tollaisiin hahmoihin.

Tälleen vähän kärjistettynä vois sanoa että länsimaisissa peleissä kuitenkin yleensä mennään enemmän sellaisella että jokin on miltä se näyttää, ja mikä näyttää joltain käyttäytyy useimmiten stereotyyppisesti sen mukaisesti, kun taas japanilaisissa peleissä tollainen saatetaan rikkoa ihan täysin.
 
Noh, mun lempparipelifirma on FromSoftware. :unsure:

Niin siis just mitä tarkoitin japanilaisella pelifirmalla jonka pelit on pääosin kuitenkin länsimaiset markkinat mielessä tehtyä, ihan sama kuin vaikka mitä Capcomkin tekee
 
Takaisin
Ylös Bottom