Päivän aihe

Käytkö kaupan lakon aikana kaupassa (ke klo 5:00 - la klo 5:00)


  • Äänestäjiä yhteensä
    30
  • Äänestys suljettu. .
Ei elokuva, mutta lähellä sitä eli vanha kunnon Häräntappoase (1989) minisarja (3 jaksoa), jonka aloitin taas tuossa kesäkuun alussa. Tässä Santeri Kinnunen lähtee koulujen päätyttyä vastentahtoisesti idylliselle maaseudulle heinähommiin ja siinä sivussa mm. ryypätään, poltetaan ja vikitellään paikallisia tyttöjä.
 
Godzilla vs King Ghidorah. Japanihan sijaitsee eteläisimmillään Tunisian leveysasteella, on trooppista saarta ja ajassa taaksepäin menoa.
Showakauden Gojirat muutkin tietty, Biollante, Godzilla 1984 jne
Nuohan on Heisei-kautta, Showa oli vanhempaa :comicbookguy:
 
Nuohan on Heisei-kautta, Showa oli vanhempaa :comicbookguy:
Mut jos keisareilla määrittää, ni 1984 showanostalgiaa vielä👆
Mul vaan aivot näemmä tahtoo aina sijoittaa noita muitakin mainittuja Hirohiton kuolemaa ennen. Sen verta yltiöisänmaallista menoa vielä Ghidorahissakin, kjeh kjeh.
Biollante tais melkein Showapuolella olla, tai mitä se oli vuoden sisällä Hirohiton kuolemasta(saattaa tosin aivot tehdä temput taas, heh)

Mutjoo leffoillahan alkaa tosiaan -84 rebootista näemmä uusi kausi jo. Opin vasta äsken 0_o Sama tai saman kuuloinen sana enkä sitten syvemmin miettinyt oo
 
Akaton mies. Kunnon hyvänmielen leffa, jos vain yhtään vanhat kotimaiset uppoaa. Sivuosissa kaiken maailman ahtikuoppalat ja kaukohelovirrat sun muut eikä pääosissakaan mitään vikaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Akaton_mies

 
Akaton mies. Kunnon hyvänmielen leffa, jos vain yhtään vanhat kotimaiset uppoaa. Sivuosissa kaiken maailman ahtikuoppalat ja kaukohelovirrat sun muut eikä pääosissakaan mitään vikaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Akaton_mies


+ salkkarifaneille vielä lisätwistinä tässä on Maija-Liisa Peuhu rakastettavalla tavalla ärsyttävänä pikkukylän kyläkauppiaana.
 
Ei 1984 mitään showanostalgiaa ole vaan showakautta. Showa päättyi vuonna 1989. Se että mikä on showaa ja mikä ei, ei ole mikään subjektiivisesti määriteltävä asia vaan Hirohito keisarina = showaa, Akihito keisarina = ei showaa

tykkäsin tästä vaikken ihan kolmannellakaan kerralla tajunnu mitä tässä lukee
 
Siis toi on vaan aikakaudet jaettuna sen mukaan että kuka on keisarina. Showakausi päättyy sinä vuonna kun showakauden keisari kuolee/lopettaa keisaroimisen/tms. Eli jos puhutaan nykyaikana taaksepäin joskus olleesta showa-ajasta ni sillä tarkoitetaan täysin sitä vuosien väliä millon Hirohito eli Showa ajan keisari oli keisari.

Vaihtoehtoinen tapa vaan ajankulun seuraamisen ilmaisemiseen, vähän kuin olis esim jokin Persialainen kalenterikin tai vastaava. Ja puhuuhan brititkin esim Victoriaanisesta ajasta tarkoittaen vuosia jolloin Victoria oli hallitsijana

täähän se kun ei oo ihan omaa juttua tämmönen. mutta ei haittaa, tykkään kannatuksen vuoksi!
 
Yksi joka tulee mieleen on Starship Troopers. On kesäilta, aurinko laskee ja taivas on veriappelsiinin punainen, kaveri kysyy olenko nähnyt Starship Troopersin, en ollut joten katsottiin, olin niin nuori että en ymmärtänyt leffasta sen enempää että buget on pahoja ja armeija hyvä, ei ollut silloin mielestäni mikään 10/10 leffa vaikka olikin aika cool toimintapläjäys, leffan jälkeen on aika mennä kotiin, ulkona on jo pimeää, kosteaa ja kylmää, kesän loppuaikoja.

En muista olenko nähnyt sitä kokonaan sen jälkeen, vois ottaa uudelleen katseluun nyt tänä kesänä kun tulee sellainen sopiva kesäilta ja fiilis. 1€ kirpparilöytö Dvd löytyy jo hyllystä:
IMG_20240612_184146.jpg
 
Siinä missä eka ja toka Die Hard ovat joululeffoja, niin kolmannessa on sellaista mukavaa kesäkaupunkifiilistä pommiuhan alla
The Breakfast Club
Nyt muuten tekisi mieli katsoa nämä kaikki.

Kesäkauhuleffoihin sopii myös Lost Boysin lisäksi ainakin pari ekaa Elm Streetiä ja Fright Night. Ei sinänsä että niissä varsinaisesti vietetään kesää, mutta varsinkin Fright Nightissa on jotenkin kesälomamainen fiilis.
Beverly Hills Kyttät on myös toimivia kesäleffoja.
 
Takaisin
Ylös Bottom