Nintendo (NEW) 3DS/2DS

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
1076

Maine:

Haluaisin puhua teille Nintendon parhaasta ja viimeisestä käsikonsolista. 3DS ei julkaisussaan vakuuttanut, mutta Nintendo onnistui kääntämään ankaralla kurilla ja pieteetillä koko kurssin täysin päinvastaiseksi mitä esim. Wii U:lla oli. Myös tämän osalta tyhmä nimi meinasi viedä huomion kokonaan, mutta pelit, pelit ja pelit ratkaisi koko homman ja 3DS onkin eri variaatioidensa kanssa yksi parhaiten myynyt Nintendo-laite ikinä ~76 miljoonan laitteen kannalla.

Itse omistan kaikkiaan 4 eri laitetta: 3DS (Zelda 25th anniversary), 3DS XL (Zelda A Link Between Worlds Edition), NEW 3DS XL (Majora's Mask 3D Edition) ja NEW 2DS XL. Näistä kolme ensimmäistä on nykyään vitriinissäni ja viimeinen on edelleen varsin ahkerassa käytössä. Olen jailbreakannut laitteen ja asentanut kaikki carttini muistikortille, niin pääsee nauttimaan digitaalisen pelaamisen hienouksista täysin rinnoin. Myös emujen asennus on käynyt mielessä, mutta 3DS:n oma pelikirjasto + DS:n pelikirjastot on pitänyt kiinnostuksen niissä täysin, sillä pelejä on yksinkertaisesti enemmän kuin olisi aikaa pelata.

Normaalisti en ole kovin kiinnostunut laitteiden jailbreakaamisesta tai haxaamisesta, mutta 3DS:llä on paljon potentiaalia jotka on lukittuna. Pelkästään jo aluekoodirajoitusten poisto tekee jailbreakista no-brainerin tälle laitteelle.
 
Zelda: A Link Between Worlds on ainut läpipelaamani 3DS-peli. Sille mitä suurimmat suositteluni eritoten jos tänään SNES-äänestyksen voittanut Zelda: A Link to the Past kuuluu suosikkipeleihin.

Itse asiassa A Link to the Pastinkin pelasin ekaa kertaa läpi jailbreakatulla 3DS:llä, Restore Pointeja käyttäen.
 
3DS on selvästi Nintendon paras käsikonsoli ja sillä toimii vielä lisäksi DS-pelitkin eli hemmetin tiukka vehje. Minulla on kaksi 3DS:ää, toinen on alkuperäinen 3DS, väriltään coral pink, jonka viime vuonna sain jailbreakattua että sain pelattua Japanista ostamia pelejä. Jos laitteessa ei alun alkaenkaan olisi ollut typeriä region lukituksia, olisin ostanut vielä huomattavasti enemmän tälle pelejä. Pää-3DS:ni on New Nintendo 3DS, valkoisena, jossa on Japanista hankkimani Animal Crossing-kuoret. Sain tähän pari vuotta sitten uuden akun kuolleen tilalle ostettua Bergsalan asiakaspalveluun soittamalla, maksoi jotain 20 euroa.

Pelasin varsinkin uudempia ja vanhempiakin Pokémon-pelejä aivan tajuttoman paljon XY:stä Ultra Sun/Mooniin asti. Sitten iski taas jonkinlainen Pokémon-väsymys ja nyt vietetään pientä taukoa.

3DS voittaa Switchin kannettavuudessa, kestävyydessä, ja Nintendon kekseliäisyydessä mitä tulee Street Passiin, teemoihin ynnä muihin pieniin erikoisuuksiin.


1614373002741.png
 
Mainio seuraaja DS:lle, Switchin julkaisuun saakka en oikein muilla konsoleilla pelannutkaan. Kannettavuus on iso juttu! 3DS:n pelivalikoima ei ole samanlaista hulluttelua kuin edeltäjällään, minkä vuoksi se on laajuudestaan huolimatta aika kapea. Aika suppeaksi jää tarjonta jos Monster Hunterit ja Etrian Odysseyt eivät maistu. Niitä onkin 3DS:llä enemmän kuin NES:llä Mega Maneja.

3D-efektiä parhaiten hyödynsi Super Mario 3D Land. 3D-tasohyppelyissä on aina vaikeuksia hahmottaa etäisyyksiä, mutta 3D Landissa Goomban päälle hyppääminen oli yhtä tyydyttävää kuin kaksiulotteisissa Marioissa. Muista suosikkipeleistä mainittakoon konsolin paras Pokémonpeli Shin Megami Tensei 4. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds kierrätyksestään huolimatta raivasi avoimuudellaan sarjan uusille raiteille. Professori Layton ja Phoenix Wright saivat kaivattua jatkoa, ja hahmot jopa kohtasivat toisensa pelissä Professor Layton vs. Ace Attorney. Siinä oikeussalidraamaa rytmitettiin erinomaisesti Laytonin pikkupulmilla. Kirby: Planet Robobot tuli lähes puskista, mutta osoittautuikin koko Kirbysarjan parhaaksi peliksi. Sen lukuisat uudet ideat ja pelimuodot eivät ainoastaan tuo vaihtelua, vaan ovat rehellisesti hauskoja käyttää.

Myös Nintendon digitaalista eShop kauppaa tuli käytettyä. Etenkin käsikonsolilla kasettien kanssa pelleily on välillä rasittavaa, etenkin jos kitkee päivittäin rikkaruohoja Animal Crossingissa. Harmi, etteivät GBA ja SNES pelit tulleet peruskonsolin Virtual Consoleen, mutta useat NES ja Game Boy klassikot pelasin ensimmäistä kertaa 3DS:n ruudulta. Indiepuolelta Shovel Knight teki suurimman vaikutuksen.

Vielä olisi pelaamatta Fire Emblem: Awakening, Bravely Default, Etrian Odyssey Nexus, Persona Q2 ja Katrielle Layton. Nykyinen elämäntyylini jatkuvassa symbioosissa Switchin kanssa pitää kuitenkin 3DS:n houkutukset loitolla.
 
Mun suosikki käsikonsoli, varsinkin myöhempi New 3DS jossa parempi 3D. Tällä tuli pelattua myös paljon DS-pelejä. Omat lempparipelit:

Super Mario 3D Land
Zelda: A Link Between Worlds
Professor Layton vs. Phoenix Wright (en tiiä miks tämä kolahti niin kovaa mutta olin täysin lumoutuneena 3DS:än ruudun edessä sen 25 tuntia)
Fire Emblem Awakening

Pitäisi kaivaa 3DS joskus laatikosta ja pelata ainakin Kid Icarus ja Fire Emblem Fates kun ne hyllystä löytyy. Ja pelata Zelda uudestaan.
 
Tämä oli mulle aikamoinen pettymys, kun melkeen kaikki GBA/DS lempparit saivat joko paskaa tai olematonta jatkoa. Kyllähän tolla tuli Monster Hunteria vähän pelattua (enimmäkseen kolmosta) ja Pokémonit piti tietenkin testata ennenku siitä sarjasta tuli Pelaamatta Paskaa™.

Ite oikeastaan vähän tykkäsinkin siitä 3D-effektistä, mutta se ironisesti toimi hyvin vain 2D-peleissä kuten Shovel Knightissa, (alkuperäisessä) Cave Storyssä ja niissä 3D Classicseissa. Mutten tykännyt siitä niin paljon että se oli tuon hirveän 800x240 yläruudun arvonen, jossa nää 400x240 pelit näyttää 2D-tilassa... oudolta. OG 2DS oli ainoa malli missä oli kunnon 400x240 näyttö mutta se on sitten muuten huonoin niistä kuudesta.

Muutenkin kyl ketuttaa tämän alustan hardware-puoli, näissä on ihan lottoa onko käytössä värikkäät IPS-ruudut, omalla orkkis XL:llä oli tietenkin tupla-TN nii tuo näyttää aika hirveeltä ku vertaa tähän mun DSi XL:ään. Napitki tuntuvat kamalilta, varsinkin tuo D-pad joka on tietenkin väärällä paikalla. Nämä syyt + suttunen skaalaus on miksi mua ei hirveesti lohduta että tässä toimii DS-pelit, mieluummin pelaan ne Phat DS:llä jossa paljon paremmat napit tai DSi XL:llä jossa paljon paremmat ruudut.

Mutta tää jenkkikone oli mun eka importattu konsoli, joka oli silleen ihan hauska kokemus. Pääsi etuilemaan Shovel Knightin ja Atlus-pelien kanssa ennenkuin ne saapuivat eurokoneille, sillon aikoinaan ku softmodaus ei oikein ollut niin edistynyt kuin nykyään. Mutta eipä sitä loppujen lopuksi tullut ostettua niin paljon pelejä. Enimmäkseen eShopista noita 3D Classicseja ja muuta retroa tai mukaretroa. Virtual Console oli aika paska koska noi aiemmat valitukset ja erityisesti sen takia ku nappeja ei voinu muuttaa niin piti NESsiä ja Game Boyta pelata A=A / B=B mappingil, yh. Sega ja M2 tietenkin osasivat mutta ei Game Gearilla mitään pelejä ole.

Ööö pitäis kai keksiä jotain good vibesejä... No, Theathrythm Final Fantasy (Curtain Call) on varmaan paras rytmipeli ikinä ja Ace Attorney 5 oli yllättävän hyvää jatkoa tosta mun ekasta lauseesta huolimatta. AA6 pitäisi kai napata tässä jossain välissä kun Capcomilla on näköjään ollut vielä tänäkin vuonna 3DS eShop-alennuksia.Capcomista puheenollen, tänä kesänä Legends 3:n peruutus täyttää 10v!
: (
 
Mun suosikki käsikonsoli, varsinkin myöhempi New 3DS jossa parempi 3D.
Tätä ei voi kyllä kylliksi kompata. New 3DS:n ja New 3DS XL:n 3D-kuva ja kasvojen tunnistus tekee siitä paljon, paljon mielyttävämmän kuin tavallisissa 3DS:issä. Mutta 2DS:llä nakuteltuani nyt hieman pidempään voin todeta, että eipä sitä efektiä varsinaisesti kaipaa. Valtaosan peleistä pelasin 3DS:llä kyllä efekti päällä, mutta joissakin peleissä se vain aiheutti sekavuutta ja silmien rasitusta. Joissakin tapauksissakin peli myös pyöri paljon paremmin ja sulavammin ilman 3D-efektiä. Loppujen lopulta Nintendo itsekin totesi 2DS:n suosion myötä, että eipä tuo 3D nyt niin pakollinen ole ja lukuisat pelit julkaistiinkin vain 2D:nä, ja julkaisipa Nintendo itsekin pelejä ilman 3D:tä (mm. Pokemon (Ultra) Moon/Sun).
 
Ace Attorney 5 oli yllättävän hyvää jatkoa tosta mun ekasta lauseesta huolimatta. AA6 pitäisi kai napata tässä jossain välissä kun Capcomilla on näköjään ollut vielä tänäkin vuonna 3DS eShop-alennuksia.
AA5 oli kyllä hyvä joo, mutta AA6 jäi mulla kesken ihan ensimmäiseen tapaukseen. En tiedä miksi, pitäisi varmaan yrittää uudestaan. Sittenhän mulla on ollut myös ikuisuusprojektina importata saman pelisarjan Dai Gyakuten Saiban 1 ja 2, mutta en oo saanu vielä aikaiseksi. En oo vielä tarpeeksi hyvä japanissakaan että voisin niitä mukavasti pelata. Mutta joku päivä pelaan ne vielä.
Tätä ei voi kyllä kylliksi kompata. New 3DS:n ja New 3DS XL:n 3D-kuva ja kasvojen tunnistus tekee siitä paljon, paljon mielyttävämmän kuin tavallisissa 3DS:issä. Mutta 2DS:llä nakuteltuani nyt hieman pidempään voin todeta, että eipä sitä efektiä varsinaisesti kaipaa. Valtaosan peleistä pelasin 3DS:llä kyllä efekti päällä, mutta joissakin peleissä se vain aiheutti sekavuutta ja silmien rasitusta. Joissakin tapauksissakin peli myös pyöri paljon paremmin ja sulavammin ilman 3D-efektiä. Loppujen lopulta Nintendo itsekin totesi 2DS:n suosion myötä, että eipä tuo 3D nyt niin pakollinen ole ja lukuisat pelit julkaistiinkin vain 2D:nä, ja julkaisipa Nintendo itsekin pelejä ilman 3D:tä (mm. Pokemon (Ultra) Moon/Sun).
Itse oon yleisesti ottaen tykänny näistä Nintendon gimmickeistä. 3D ilman laseja on siististi cool. Super Mario 3D Landissa siitä oli eniten ihan pelillistä hyötyä. Ja tykkäsin siitä että DS:n kahden ruudun systeemiä jatkettiin. Tokihan Switch on osoittanut, että yhdelläkin pärjää, mutta oli se silti vaan kiva kun niitä oli kaksi. Ugh.
 
Sittenhän mulla on ollut myös ikuisuusprojektina importata saman pelisarjan Dai Gyakuten Saiban 1 ja 2, mutta en oo saanu vielä aikaiseksi. En oo vielä tarpeeksi hyvä japanissakaan että voisin niitä mukavasti pelata. Mutta joku päivä pelaan ne vielä.
Ykköseen löytyy enkkukäännös softmodatuille koneille, joka toimii JPN-cartilla. DGS2 on näköjään vielä vähän vaiheessa... Jos leakkeihin on uskominen, niin saatetaan saada joku enkku-HD bundle Pleikalle ja Switchille.

Capcomin JPN-only peleistä puheenollen, Monster Hunter XX:lle (Generations Ultimate) löytyy myös pätchi jossa on Switch-version lokalisaatio, ja siihe löytyy 60fps cheattiki (Switchilleki taitaa olla mutta hirveen monelta ei taida sellasia olla modattuna). Tosin tällä orkkis 3DS:llä se on lähempänä 50fps ja siitä laskee actionin mukaan alaspäin (eli vähän samanlainen kuin 3U). Melkeen haluttais pelata tolleen, mutta Switchillä voi käyttää vähän parempia ohjaimia...
 

Liitetiedostot

mhxx.jpg


Törmäsin Redditissä tämmöiseen juttuun, että Pokémon ORAS cartit olisi helposti kuolevaa sorttia, ja toisista riskipeleistä mainitaan ainakin Persona Q. Tosi pelottava ajatus että näinkin uudet pelit voisi noin vain kuolla. Aloin ostaa Pokémon-pelejä digitaalisena juuri ORAS:sta lähtien, tosin yksi Omega Ruby-cart mulla on myös ja kokeilin juuri että se kyllä toimii. En nyt jaksa alkaa testailla kaikkia pelejä mutta onko teillä lakannut mitkään DS tai 3DS-pelit toimimasta ilman selkeää fyysistä vikaa?
 
New Super Mario Bros., mutta johtuu siitä että olen hukannut Cartin johonkin.
 
Näköjään ainakin tämä yksilö heräsi uudelleenjuottamalla liitokset. Teoria oli, että cartin konsoliin työntäminen on aiheuttanut "väsymistä" liitoksissa kun piirilevy on taipunut mutta en oikein osta kun tuo oma on maannut vuoden päivät kaapissa ja ennen sitä toimi. Mutta kuten videossa näkyy niin herää:
 
Kävin joku vuosi sitten verkkokauppa.comissa ja siellä oli poistotarjouksessa New 3ds xl Metroid edition ja hintaa oli 149e. Olin 3ds konsolista haaveillut pitkään ja, kun se tuli eteen niin ostin. Täytyy sanoa, että oli todella hyvä ostos. Se on hyvin tehty konsoli ja olen ollut tyytyväinen. Pelejäkin olen saanut ostattua melko halvalla, ainakin verrattuna nessiin.
 
Kävin joku vuosi sitten verkkokauppa.comissa ja siellä oli poistotarjouksessa New 3ds xl Metroid edition ja hintaa oli 149e. Olin 3ds konsolista haaveillut pitkään ja, kun se tuli eteen niin ostin. Täytyy sanoa, että oli todella hyvä ostos. Se on hyvin tehty konsoli ja olen ollut tyytyväinen. Pelejäkin olen saanut ostattua melko halvalla, ainakin verrattuna nessiin.

New 3DS XL on kyllä paras käsikonsoli ikuna. Nintendon joutsenlaulu. Ostin kans aikoinaan verkkiksen poistomyynnistä SNES mallin koneesta. Taisi olla hinta juurikin samaa luokkaa.
 
Takaisin
Ylös Bottom