NES-Retron Top10 NES-pelit äänestys! [EUROVIISUPISTEYTYS]

12p. Super Mario Bros.
10p. Super Mario Bros. 2
8p. Super Mario Bros. 3

Kohuväite.

Mä en kyllä mitenkään niele tota järjestystä, että kolmonen on huonompi kuin ykkönen. :gnasher:

MUTTA GOOD VIBES ONLY!
 
Teitte vahingossa top12 listan kun piti olla euroviisupisteytys.
No kun ei minun itäblokin naapurimaissa ole tehty noita pelejä, mille antaa 12 pistettä... Eikä tämmösiä voi kukkaa ymmärtää.
 
12p: Zelda II: The Adventure of Link
10p: Super Mario Bros. 3
8p: The Legend of Zelda
7p: Super Mario Bros.
6p: Duck Hunt
5p: Blades of Steel
4p: Track & Field In Barcelona
3p: Rockin' Kats
2p: Puzznic
1p: Bubble Bath Babes

Osa on ihan vaan ku skidinä pelannu ja tykänny, osa nykyäänkin hyviä ja Bubble Bath Babesia en oo ikinä ees kokeillu, mut ei tullu enää muutakaan mieleen. Jotain Turtlessia joskus pelannu, mut muista mitä niist.
 
12p Super Mario Bros. 3
10p Bucky O'Hare
8p Duck Tales
7p Super Mario Bros. 2
6p Mike Tyson's Punch-Out
5p Probotector (Contra)
4p Batman
3p Gradius
2p Teenage Mutant Hero (tai Ninja) Turtles II: The Arcade Game
1p Chip 'n Dale: Rescue Rangers

Kolme ekaa on itelle selvät, mutta sitten meni aivan hemmetin vaikeeks että mitä tiputtaa pois. Sydämeen sattuu jättää kaikki Mega Manitkin ulkopuolelle, mutta kun toisilla peleillä on vieläkin enemmän tunnearvoa.

Olen todella pettynyt ettei Bucky ole päässyt kenenkään listalle, ton yli ei pääse omasta mielestä muut kuin Mario. Buckyn pelasin viimeksi läpi 2014, niin se on kohtalaisen tuoreessa muistissakin.

Voi olla että säädän vielä listaa muiden kuin kolmen ekan osalta, onhan tässä aikaa.

Ja täällä vielä kuva peleistä mitä edelleen omistan.
 
Viimeksi muokattu:
Lienee selkeämpää laittaa uutena viestinä suoraan, mikäli sallittua.

---

MUUTIN MIELENI, mikäli sallittua.

12p. Blue Shadow
10p. Gold Medal Challenge '92
8p. Mega Man 3
7p. DuckTales
6p. Chip 'n Dale
5p. Super Mario Bros 2
4p. TMHT 2
3p. Parodius
2p. Mega Man 2
1p. Dr Mario

SAATAN MUUTTAA MIELENI UUDESTAAN, mikäli sallittua.

Järkevintä että sunnuntain deadlineen asti saa muokkailla sitä listaansa vapaasti.

Ei siis todellakaan uusia postauksia aina kun mieli muuttuu, vaikka ois kuinka +1
 
Olen todella pettynyt ettei Bucky ole päässyt kenenkään listalle, ton yli ei pääse omasta mielestä muut kuin Mario. Buckyn pelasin viimeksi läpi 2014, niin se on kohtalaisen tuoreessa muistissakin.
Bucky on kyllä itelle myös kova peli, mutta genretulva tasoloikkien kanssa tuli vastaan ja Fire 'n Ice vei viimeisen pistesijan. Täältä kumminkin iso hauis Buckylle, siihen on lujaa nostalgiasidettäkin.
 
Bucky on kyllä itelle myös kova peli, mutta genretulva tasoloikkien kanssa tuli vastaan ja Fire 'n Ice vei viimeisen pistesijan. Täältä kumminkin iso hauis Buckylle, siihen on lujaa nostalgiasidettäkin.

Joo, muistan edelleen kun näin ton kotelon ärrällä.

BuckyOHareVuokra.JPG

Jotenkin toi kansiart vetosi pieneen Radilykseen aivan täysillä, vuokrasin ton vaikka ei ollut edes omaa konetta ja menin naapuriin pelaamaan. :D
 
Joo, muistan edelleen kun näin ton kotelon ärrällä.

BuckyOHareVuokra.JPG

Jotenkin toi kansiart vetosi pieneen Radilykseen aivan täysillä, vuokrasin ton vaikka ei ollut edes omaa konetta ja menin naapuriin pelaamaan. :D
Täältä vielä vähän rakkautta Buckylle:

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Lähtökohtana laitan pelejä mitkä itselle tärkeimpiä ja tullut eniten pelattua, niinkään en yritä etsiä sitä ultimaattisesti parasta (eli cheetahmen jää sillä pois listalta).

12p SMB 3 - oli aikoinaan pirun hyvä, on sitä edelleen ja jaksaa pelata varsinkin porukalla. Loistava tekele.

10p TMNT 2 - Lapsesta saakka hakattu serkun, kavereiden ja veljen kanssa. Tuleepa hakattua edelleen, eeppiset musat ja kova peli. Rumasti voi kyllä sanoa, että on vain huonompi versio Turtles in timestä, mutta ompa huonompi rautakin.

8p Chip'n'dale rescue rangers - Naapurissa tämä oli ja tuli paljon hakattua. Sittemmin joskus yläasteella hommasin itselle ja lukiossakin tätä tuli hakattua hyppytunneilla.

7p Mega man 2 - Suosikki megis. Tätä tuli kanssa paljon jauhettua ja yhdellä toisella naapurilla tätä hakattiin kaasupullon yömyöhään asti.

6p Ninja Gaiden - Meno & meinings, kovat musat. Hyvä ja pirullisen vaikea peli.

5p Ski Or Die - Enemmän PC:llä hakattu, mutta niin loistava peli, että ehdottomasti listalle.

4p Mike Tyson's Punch out - Kovin nyrkkeily ikinä!

3p Blades of steel - Erittäin kova co-op lätkä, tätä tuli pelattua ice hockeytä enemmän. Serkun kanssa tätä jauhettiin 2000-luvun alullakin vielä aktiivisesti.

2p SMB - Paljon hakattu klassikko. Vaan on niin paljon hakattu, että sijoitus siksi alempi kuin ehkä ansaitsisi. Niitä pelejä johon vähän tullut ähkyä.

1p PERKELE - Suomi 100 vuotta - Uusiopeleistä kovinta paskaa, erittäin hauska peli. Olisi toki korkeammalla listalla jos olisi tehty Suomi 70v juhliin ;)
 
12p - SMB3
10p - Mike Tyson’s Punch-out!!
8p - River City Ransom / Street Gangs
7p - SMB1
6p - Bubble Bobble
5p - Super Spike V’ball (nelinpeli!)
4p - Splatterhouse Wanpaku Graffiti
3p - Excitebike
2p - Duck Hunt
1p - Athletic World

Alku helppoa listata mutta loppupäähän voisi vaihdella fiiliksen mukaan eri nimikkeitä! Nytkin pyörittelin useampaa peliä varsinkin neljällä viimeisellä sijalla. Mutta mennään nyt näillä!
 
Tosi mukava muuten tollanen että kerrottu vähän jokaisen kohdalla miksi juuri se on listalla

Juu, kun sais tehtyä lopullisen listan ensin niin vois ees harkita moista.

Turhauttavaa kirjottaa horinoita jotka kuitenkin poistaa kun mieli muuttuu 5 minsan päästä. :D
 
En ole NES:n kanssa elänyttä sukupolvea, joten makuni on aika yllätyksetön. Pahoittelen.

12p. Mega Man 2

NES:stä tulee ensimmäisenä mieleen Mega Man 2, joten annetaan sille ykkössija. Pieniä lapsuksia mukana toki on, mutta kakkonen on silti muistettavin ja hauskin pelata. Aseiden voimatasot ovat ihan mitä sattuu, mutta ainakin ne ovat erilasia ja välillä hauskoja käyttää.

10p. The Legend of Zelda

Upea, tiivis mutta avoin maailma täynnä salaisuuksia ja arkademaisen hauska pelattavuus. Tämän lähemmäs täydellistä Zeldaa eivät jatko-osat koskaan päässeet.

8p. Castlevania

Sarjan ensimmäisen osa on täydellinen paketti, jossa kaikki mekaniikat natsaavat yhteen. Pelaaminen vaatii valppautta ja kekseliäisyyttä, ja jokaiselle aseelle on oma paikkansa. "Kankeat" kontrollit pistävät pelaajan sitoutumaan valintoihinsa, sekä luovat yhdessä kauniisti väritetyn grafiikan ja legendaarisen ääniraidan kanssa erinomaisen kauhutunnelman.

7p. Mega Man 6

NES-Megisten helpoin ja yksinkertaisin osa. Tästä on hyvä aloittaa, ja se menikin ensimmäisenä läpi. Kenttäsuunnittelun ohella Rushin turripuvut ovat erityisesti mieleeni. Pelin uskomattomat juonenkäänteet todistavat videopelien olevan tarinankerronnan aatelia.

6p. Super Mario Bros. 3

Mario kolmosen kentät ovat kaikki erilaisia ja hauskoja pelata, ja kontrollitkin ovat paljon sulavammat kuin aiemmissa. Välillä pelaaminen menee turhankin ahtaaksi jyystämiseksi, mutta ilolla tämän aina pelaa lävitse.

5p. Mega Man 5

Kuusikon vähiten muistettava osa, jonka pelaaminen ilahduttaa aina. Onko Proto Man's Castle sarjan paras biisi?

4p. Mega Man 3

Kolmosesta jää aina paha maku suuhun, sillä kaikki mikä tapahtuu robottimestareiden kukistamisen jälkeen on joko ärsyttävää tai vaisua tuhkaa. Muuten kyseessä on varsin letkeä seikkailu.

3p. Super Mario Bros.

Super Mario World ja Sunshine olivat jo lapsena tylsiä, mutta SMB1 iskikin kovaa. Super Mario on hauska lelu, jossa hypyn painaminen tuo välittömästi lapsellisen ilon huulille, aivan kuin helistintä heiluttaisi. Hyppäämällä edetään rotkojen yli, avataan laatikon sekä tietysti väistetään ja pähitetään viholliset. Jos tämä olisi Ubisoftin tekemä peli, olisi jokaiselle näistä toiminnoista oma näppäinkomentonsa. Pelaaminen vaatii lujaa tilannetajua, mutta tutkimushenkiset pelaajat voivat pähittää pelin salareilla ja esineillä. Videopelit eivät ole tämän jälkeen kehittyneet enää minnekään ja pelaaminen on aina hauskaa, joten ehkä Mario ykkönen ansaitsisi olla listan ykkönen?

2p. Zelda 2: Adventure of Link

Lapsena peli tuntui liian vaikealta ja erilaiselta toimintaseikkailulta. Myöhemmin Zelda2 osoittautuikin piristävän vaikeaksi ja erilaiseksi toimintaseikkailuksi.



1p. Darkwing Duck

Kymmenes peli piti listalle saada, joten eiköhän yksi Capcomin Disneyhyppely mahdu mukaan. Niistä suosikkini on Aku Ankka pukeutuneena Mega Maniksi.
 
Takaisin
Ylös Bottom