NES-Retron Top 10 Wii-pelit -äänestys! [EUROVIISUPISTEYTYS]

12p Super Mario Galaxy
10p Boomblox
8p Mega Man 9
7p Super Mario Galaxy 2
6p Super Smash Bros Brawl
5p Wii Sport
4p Zak & Wiki
3p Guitar Hero 3
2p Toki Tori
1p Bomberman Blast

Siinä on lista. Kattelin omaa pelihyllyä, että paljon on tullut myytyä ja jäljellä olevista ei ole kovin montaa peliä, jota haluaisin enää pelata. Skyward Sword ja Other M on vielä muoveissa ja niissä todennäköisesti tulee pysymään.

Paljon on jäänyt testaamatta, mutta harva niistä NIIN paljon kiinnostaa, että jaksaisi lähteä metsästämään. Ainoastaan Wario Shake Dimension on semmoinen, mitä olen tasaisin väliajoin netistä käynyt tutkailemassa, että löytyykö ja että joko nyt nappais talteen. En ole vieläkään.
 
Tämä saattaa olla 3D-mariopelihistorian paras kenttä:
luigispurplecoins.png
Törkeän vaikea kenttä, mutta justiinsa sopivan kompakti ja sen verran hienosti suunniteltu, että sitä oli tosi hauska yrittää kerta toisen jälkeen uudelleen.
Pelasin pikseliluirun purppurakoliket hiljattain. Kuolin pari kertaa, mutta sitten luin ohjeet. Kaikkia 150 raheita ei tarvinnutkaan kerätä :D Sehän meni sitten sukkana perästä. Tää koko peli on pitkälti long jump + pyärähdys, mutta long jump + pyörähdys on kyllä makeaa. Pelin paras rata helposti.

Pääsiäislauantaina kaveri kutsui käymään. Pelasimme pitkästä aikaa Boom Streettiä :sweat:Oli kyllä tiukka ottelu, jossa voittaja siipeili jälleen muiden kustannuksella.Äänestys päättyy klo 21. Varokaa kesäaikaan siirtymistä.
 
12p. Mega Man 9
Lähes täydellinen videopeli, ei oikeasti mitään valitettavaa. Tätä jaksaa pelaa uudestaa ja uudestaa maailmanloppuu saakka. Kaikki on niin hiottua kenttäsuunnittelusta musiikkeihin, ja pöyristyttävää että tää makso aikoinaan vaan kymmenen euroa kun tähän on tullu käytettyä varmaan parisataa pelituntia.

10p. Super Smash Bros. Brawl
Brawl ei oo ehkä suosituin Smash peli, mutta itse arvostan kovasti kuinka omanlainen se on muihin sarjan peleihin verrattuna. Luulen että tää on mun lemppari Smash pelata neljällä pelaajalla esineet päällä, mutta vakavemmissa 1vs1 matseissaki tässä on paljon siistei juttui mitä muissa Smasheissä ei oo. Yksinpeli on täs kans paras, ja Boss Battles pelimoodi on mun lemppari kaikist. Harmi, että ei oikee myöhemmis peleis sitä oo ollu.

8p. Mario Kart Wii
Oma suosikki Mario Kart peli, ja tää sekä Brawl kyl hajotti mun Wiin levyaseman, kun molemmissa peleissä reippaasti yli tuhat pelituntia. Tosi erilaiset fysiikat kuin muissa Mario Karteissa, joka on varmaan osa siihen syyhyn miks tässä on kaikkii tosi siistei ja haastavii oikoreittejä, joka tekee pelaamisesta tosi hauskaa. Yksinkertanen peli pelata, mut tosi paljon syvyyttä.

7p. Metroid Prime 3: Corruption
Vähän vaihtelee, että kutsunko tätä parhaaks Metroid peliks vai Superii. En oo oikee yhtää esim. ekan Primen fani sen kenttäsuunnittelun takii, ja tällänen vähän lineaarisempi kokemus on ittelle paljo kivempaa pelattavaa. Wiin kontrollit sopii tähän tosi hyvin ja tykkään paljo miten combat toimii täs.

6p. Donkey Kong Country Returns
Retro Studiosilla oli kyl hyvät nää Wii pelit. Tää on kaikist DKC peleist paras, ja oon niitä harvoja joita ei kauheesti Wii Remoten heiluttelu haitannu, vaa sillä rollaaminen tuntu ihan luonnolliselta, ainaki kun pelas Remotella sivuttain ilman Nunchukkii. Time Trialeissa kyl huomaa miten hauskat ja vauhdikkaat mekaniikat täs on, ku Donkey Kong pyörii täysii ihan ku joku Sonic.

5p. Muramasa: the Demon Blade
Meni hetki et pääsin tähän pelii sisää, vaikka pelin teema innosti heti. Ehkä vähän perus 2D tasoloikista poikkeevat kontrollit, mut sit ku oppi miten tätä ajetaan ni pelasin kyl ihan täysii molemilla hahmoilla läpi. On kyl konsolin nätein peli, ja varmaan muutenki yks kaikist näteimmän näkösist peleistä mitä oon ikinä pelannu.

4p. Super Mario Galaxy 2
Galaxyt on kyllä julkasuista lähtien onnistunu monta kertaa vaihtaa mun mielipiteen niistä, mutta oon nyt jumittunu siihen että eka on oikeestaan todella tylsä peli, jossa on haluttu lähinnä esitellä uusii teknologioita. Täs jatko-osassa sit tuntu keskipiste olevan enemmän se klassinen tasohyppely, jossa onnistuu todella hyvin. Ekan Galaxyn ku pelasin Switchillä ni oli kyllä tosi tylsää, ja sit hetki putkeen alotin tokan ja oli hymy suulla heti alusta loppuun asti, ni ei epäilystäkää kumpi näistä on parempi peli.

3p. Sonic and the Black Knight
Ehkä vähän erikoisempi valinta tähän väliin. Mietin aluks Coloursin laittamista tähän, mut pari viime läpipeluuta oli kyl jotenki kauheen pettymyksiä siitä mitä muistelin pelin olevan kun sata vuotta sitten pelas ekan kerran, ja Sonic and the Black Knight oli kyllä tosi uniikki Sonic videopelikokemus joka oli täynnä hauskoja Sonic Adventure viittauksia Sonic Adventure 2 : Battle faneille, niin tästä jäi ihan positiivinen fiilis.

2p. The Legend of Zelda: Skyward Sword
Taas tällänen mielipiteiden kahtia jakaja. Pari kertaa oon tän pelannu läpi ja ollu oikeestaan tosi hauskaa molemmilla kerroilla. Internetin mielipiteet kyllä yritti vaikuttaa omiin silloin tän julkasussa, ja pitkään mietin et olikohan sittenkää niin hyvä peli mitä ajattelin, mut pari vuotta sitte kun tän pelas uusiks ni oli kyl sellanen hauska huvipuiston vuoristorata, että ihan ansaittua mainita se konsolin parhaita pelejä listatessa.

1p. Castlevania: the Adventure ReBirth
Game Boyn ensimmäinen Castlevania on kyllä yks maailman huonoimmista videopeleistä, niin tosi siistiä että Christopher Belmont sai näin laadukkaan remaken. Kentät on ehkä pikkasen liian pitkiä mun mielestä, mut muuten kyl taattua Castlevania laatua.

Wiille on oikeestaan tosi paljon hyvii pelejä, ja vähän kyllä harmittaa että kaikille ei voi pisteitä antaa. Xenoblade tuli pelattua pariki kertaa ja tokalla kerralla jopa 100 prosenttisesti, ja Tatsunoko vs Capcom on yks hauskimpii tappelupelejä mitä oon pelannu. Sit taas Sin & Punishment varmaan vois päästä omalle listalle, jos olisin vaa pelannu sitä vähän enemmän, ja pari klassikkoo kuten vaik Punch-Out!! on mulla ihan täysin pelaamatta.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom