NES-Retron Top 10 Metallialbumit -äänestys! [EUROVIISUPISTEYTYS]

Sierain

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
398

Maine:

Kuten sanoin, tässä on vaan pakko antaa jonkun listauksen, niinkuin Wikipedia, päättää asia.

Vaikka ei menis 1:1 niin on joku lähde mistä lähteä kaivamaan, pelkän väittelyn sijaan.

Ja onko se lopulta niiiiiiin vakavaa.
Eipä se niin vakavaa ole. Ihmettelen vain ääneen tuota metalligenren määrittelyä yleensäkin, kun se tuntuu olevan suht mahdotonta ja vastaus riippuu ihan siitä, keneltä kysytään. Joku sanoo, että The Beatles on metallia ja jonkun mielestä mitään, mitä ei ole äänitetty norjalaisessa metsässä ei lasketa.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5012

Maine:

max23

Kuponkivaras
Ad Infinitum
Viestit
850

Maine:

Huvittavaa kun joutuu oikeesti laittamaan timestamp-linkit. :D
Jengi tuskin jaksaa kuunnella tota kamaa lävitte sellaisenaan, ei ole järin helppoa kuunneltavaa (vaatinut itseltä useamman kuuntelun ennen kuin päässyt levyyn sisälle).

Tää olisi kyllä oiva keskustelunaihe muutenkin, että mitkä levyt vaati useamman kuuntelun ennen kuin tajunta räjähti ja ymmärrys levyn huikeudesta kävi itselleen ilmi.
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
541

Maine:

Metallimusiikkimakuni on mallia "teini"

Kokonaisten albumien kohdalla on astetta hankalampaa, vaikkeivat sisältäis juuri niitä kappaleita mitä yksittäisiä kuuntelis mieluiten, niin joutuu miettimään mitkä on kokonaisuutena sellasia että olis edes kerran kuunnellu ne ihan kokonaan. Sitten tajusin vilkasta että mitä mulla on survottuna kaapeissa, kun vaikken virallisesti omistaiskaan hirveemmin cd levyjä niin joitain on vaan jääny silleen ettei niistä ole voinu luopua.


12p #01: Nokturnal Mortum - Lunar Poetry (1996)
Vaikka oliskin demo. Kuulin tätä ekan kerran alkuperäseltä kasetilta joskus 2000-luvun alussa ja olin silleen "mitäs ihmettä, tästä tulee ihan castlevania mieleen" 😄

10p #02: Aborym - With No Human Intervention (2003)
Tää oli joskus sellanen mihin kyllä ei voinu olla kiinnittämättä huomiota koska äänimaailma osuu just kohdalleen. Vähä tehdaskolinaa vähä

8p #03: The Kovenant - Animatronic (1999)
Tän on saattanut kuunnella ehkä vähän liiankin monta kertaa läpi joskus. Olihan tää positiivisella tavalla erilaista kun tää tuli ja teknoilut ja konepoppimenot toimi ainakin omalla kohdallani hyvin

7p #04: 鬱P (UtsuP) - ALGORITHM (2014)
En pysty oikein perustelemaan tätä sen ihmeemmin miks just tää kuin että jostain syystä tätä kuuntelee poikkeuksellisenkin paljon

6p #05: Machinae Supremacy - Overworld (2008)
Mietin minkä näiltä pistäis listalle mut jos mulla on overworld täällä niin jokin syyhän sille on oltava miks just se on. Lähinnä tykkään tossa siitä miten välillä biiseissä menee sellaseks ränttätää meiningiks

5p #06: Nokturnal Mortum - Нехристь / Nechrist (1999)
Päätin että yksi levy per bändi mutta tää on se levy kun se numero 1 oli demo. :trollface: :troll:

4p #07: Septicflesh - Sumerian Daemons (2003)
Tää on todella jännä sillä tavalla etten hirveesti pidä just sen tyylisestä kuin mitä tässä on kappaleita mut jostain syystä pidän niistä tässä, saattaa johtua siitäkin et mitkä kappaleiden teemat on yms.

3p #08: D - Vampire Saga (2010)
Metal archivesissa listattu että D olis "Symphonic Gothic Metal with Folk influences" mut käytännössä se on ihan kaikkea mahdollista ja vähän mahdotonta siihen päälle. Toi D:n vokalisti on aikalailla sellanen ettei sen ääntä ja laulutapoja voi olla tunnistamatta. Noilla on vähän se ongelma että EP:t ja singlet on monesti paljon kovempaa kuin ne kokonaiset albumit mut jos yhden kokonaisen albumin ottais ni se olis varmaan Vampire Saga

2p #09: Gehenna - First Spell (1994)

1p #10: Rhymes of Destruction - A Sun Revolution (1999)
Jälleen näitä vähän omituisempia, jostain syystä tykänny aina tästäkin. Sopivan käppänen äänimaailma muttei sillä tavalla käppänen mitä odottais.


Erityismaininta täytyy vielä heittää Anorexia Nervosan Redemption Processille. Ja kai se Burzum/Aske yhdistelmä pitää mainita kanssa koska poikkeuksellisesti sellanen jonka jaksaa kuunnella jopa kokonaan läpi.

edit: pistelaskukätevyyseditoitu
 
Viimeksi muokattu:

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5012

Maine:

Mutta kuten aiemmin mainitsin, niin kirjottakaa ne pisteet aina selkeästi vasempaa reunaan niin helpotetaan sitä laskemisduunia. Tähän ei kaivata nyt omaa taiteellista näkemystä millään tavalla, kun nämä listat on pelkkään Top-listan koostamiseen ja niillä on käytännön tarkoitus.

Helpottaa huomattavasti monotonista laskemista kun pisteet on aina

12p blaablaa
10p blaablaa
8p blaablaa
7p blaablaa
6p blaablaa
5p blaablaa
4p blaablaa
3p blaablaa
2p blaablaa
1p blaablaa

Eikä sitten satunnaisesti eri tavalla (tai jopa paras alhaalla, DON'T DO IT!)

1 blaablaa 12p
2 blaablaa 10p
3 blaablaa 8p
4 blaablaa 7p
5 blaablaa 6p
6 blaablaa 5p
7 blaablaa 4p
8 blaablaa 3p
9 blaablaa 2p
10 blaablaa 1p

Viimestään tossa 5-6 ja 6-5 kohassa alkaa silmät pyörimään että missä mennään ja miksi. Been there. Tohon ei tosiaan kaipaa yhden yhtäkään muuttujaa sekaan (itellä oli 470 lukua listoilla), kun yhtään virhettä ei saa tehdä tai kaikki on pilalla ja pitää alottaa alusta kun ei voi tietää että missä kohdassa menikään metsään.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
5012

Maine:

Metal archivesissa listattu että D olis "Symphonic Gothic Metal with Folk influences"

Onko tuolla siis edes levykohtasia listoja genreistä? Eihän tollasilla bändikohtasilla määritteillä ole edes mitään merkitystä koska eri bändeillä voi olla täysin erilaisia levyjä.

Tästä käyttäisin sitten lähteenä vaikka Discogsia: https://www.discogs.com/D-Vampire-Saga/release/2647088

Jossa on mainittu heavy metal.

Edit: Tai no eihän tässä ole sinänsä edes kyseessä bändi, mutta sama pointti pätee ihan yleisesti.
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
541

Maine:

Miten tän nyt ottaa. Sun listan levyistä viisi on 90-luvulta ja kolme 00-luvulta eli johan tuossa pikkusen boomer haiskahtaa.
Njoo lähinnä tarkotin tolla sitä että paljon enemmän meni sellaset "teinigoottiöverimelodiset syntikkatiluhommat" tai sitten kaikenmaailman "teknometalli" niinkuin tota Kovenantin levyä aikanaan jotkut kutsui.
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
822

Maine:

Ite tätä eilen jo vähän makustelin ja tein sisäistä listaa! On kyllä helvetin vaikee duuni, mutta pitää kans ottaa tuollainen "kokonaiset levyt" eikä joku yks överihyväbiisi kannalta tää. Mirsku yllätti kun sieltä löytyi jokunen sama lätty kuin tuosta omasta tämänhetkisestä, ainakin Animatronic tulee oleen kärkipaikoilla itelläki!

Jos viikonloppuna ottas pari hyvää stouttia ja rupeis sitten kuunteleen tuon oman sisäisen karsinnan levyjä läpi ja sen kautta sitten löis lopullisen listan :cheers:

Oma metallimaku on aika vahvasti jämähtänyt sinne teinivuosille myös, joten mitään uusinta uutta sieltä on turha löytää.. (no ehkä Behemotin Satanist!)
 
  • Agree
Reaktiot: JR

kaamio

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1715

Maine:

@kaamio Meinaatko että toi on parempi kuin Anno Domini? :eek: Itse en ole tuota demoa kuullut. :(
Demon vitummoiset käppä-kellari-monomankka-soundit hivelee omia kultakorviani senverran, että kyllä se itelle nousee anno dominin edelle.
Kai tästäkin joku kunnon vertailu pitäis joskus tehä, mutta useemmin tulee kaljapäissään laitettua seventh day of doom jyskimään ämyreistä.
 
Ylös Bottom