NES-Retron Top 10 Gamecube-pelit -äänestys! [EUROVIISUPISTEYTYS]

Mara

NES-Retro Novice
Viestit
23

Maine:

Pysyin Nintendolle uskollisena enkä pyytänyt äidiltä Ps2:sta vaan Gamecuben. RPG fanina tosin myöhemmin kadutti kun kaikki hyvät roolipelit tuli Ps2:selle. Mutta löytyy niitä hyviä pelejä cubelle myös ja myöhemmin ostin omilla rahoilla Ps2:sen. Hankala oli antaa pisteitä.

12: Tales of Symphonia
10: Metroid Prime
8: Skies of Arcadia
7: Super Mario Sunshine
6: Legend of Zelda Twilight Princess
5: Sonic Adventure 2 Battle
4: Sonic Adventure DX
3: Metroid Prime 2
2: Luigi's Mansion
1: Star Fox Adventures
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1456

Maine:

Ite olin henkeen ja vereen tuohon aikaan xbox-ukko ite modatuilla konsoleilla. GameCuben hankin näin vanhemmalla iällä, kun pitäähän näitä konsoleita olla.

Gamecube oli sellainen välimallin konsoli mikä tuntui mitäänsanomattomalta, jolle oli vaan muutama hyvä peli. N64 iski kybällä, samoin Wii. WiiU koki mulla saman kohtalon kuin GameCube.

Broidilla oli kuitenkin silloin konsoli ja pelit mitkä oli oikeasti hyviä on tässä:

12: Metroid Prime
10: Metroid Prime 2
8: Prince of Persia: Sands of Time
7: Mario Kart: Double Dash
6:Beyond Good And Evil
5: The Legend Of Zelda:Wind Waker
4: Eternal Darkness: Sanitys Requiem
3:
2:
1:

Enempää mainitseman arvoisia pelejä en muista. Super Mario Sunshineä en listalle laita, koska se on ehkä surkeimmasta päästä mario pelejä. Se tuntui silloin jo tylsältä, ja vaikka yritin antaa Switchillä sille uuden mahdollisuuden niin läpi pelattuani olen edelleen samaa mieltä.
Hyvinhän tässä vielä ehtii pelaamaan listan täyteen, ainakin jos pistää koeajot päälle läpäisymaratonin sijasta. Itselläni on nyt ollut peluussa Resident Evil 4, viimein tulee tämäkin aukko cubesivistyksessä täytettyä.
 

Jerman83

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
468

Maine:

Hyvinhän tässä vielä ehtii pelaamaan listan täyteen, ainakin jos pistää koeajot päälle läpäisymaratonin sijasta. Itselläni on nyt ollut peluussa Resident Evil 4, viimein tulee tämäkin aukko cubesivistyksessä täytettyä.
Joo tarkoitus olikin. Mutta jotenkin meni hermo siihen Time Splitters 2 full platinum yritykseen sen Top Shot kentän kanssa, joskus 15 vuotta sitten se meni vielä läpi. Hommasin siihen cubeen optisen aseman niin pystyy pelaamaan varmuuskopiot muistikortilta. Ehkä vielä joku päivä saa innostuksen päästä kiinni. Parit aidot ohjaimetkin odottaa avaamattomana bokseissaan.
 

Pioneeri

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2077

Maine:

Yksi suosikki konsoleistani all-the time! Vaikea oli listata pelit paremmuusjärjestykseen, mutta tällainen siitä lopulta tuli.

12p Legend of Zelda: The Wind Waker

Suosikki Zelda peli kautta-aikojen! Visuaalinen ilme ja maailma miellytti silmää ennen ja vielä nykypäivänäkin.

10p Metroid Prime

Tämä oli itseasiassa ensimmäinen Metroid peli mitä ikinä olin pelannut (2D metroideihin en ennen tätä ollut koskenutkaan.) Loistava peli kaikinpuolin, niinkuin edeltäjätkin!

8p Eternal Darkness: Sanity's Requiem

Omaperäinen selviytymiskauhupeli, mistä aikoinaan jäi erittäin positiivinen kuva. Kuuluu ehdottomasti konsolin parhaimmistoon!

7p The Legend of Zelda: Twilight Princess

Tykkäsin tästä Zeldasta tosi paljon, mutta en millään tapaa tätä saanut ihan terävimpään kärkeen mahdutettua. Vakuuttava, valloittava ja laaja peli kuiteskin!

6p Dance Dance Revolution Mario Mix

Vaikka en mikään parkettien partaveitsi olekkaan. Tämä peli jostain syystä vie mennessään ja olen siinä kehittynyt sen verran, että luonnistuu muuvit vaikeillakin vaikeusasteilla.

5p Luigi's Mansion

Tähänkin peliin olen tutustunut vastikään ja oli vakuuttava peli kaikinpuolin. Omaperäinen pelimekaniikka on iso plussa!

4p Soul Calibur II

Yksi suosikki tappelupeleistä ikinä. En mitenkään voi sivuuttaa tätä peliä listalta!

3p Mario Kart: Double Dash

Se paras Mario Kart nyt ja aina! Korkealle listalla en silti tätä voi sijoittaa, kun en miellä itseäni kovinkaan kovaksi pelisarjan faniksi. Raivostuttava, mutta hyvä peli kuiteskin!

2p Resident Evil

Pakkohan tänne listalle oli yksi Ressa-peli laittaa. Erittäin hyvin toteutettu remasterointi sarjan ensimmäisestä osasta!

1p Super Monkey Ball

Raivostuttavan hyvää apinapallon pyörittelyä. Loppua kohden erittäin haastavaa ja raastavaa tekemistä. Moninpeleistä myös plussaa!
 

Jarskimon talo

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3547

Maine:

Olin yllättynyt ettei kukaan ollut vielä maininnut Ikarugaa tai Killer7:aa.

Killer7 löytyy mutta edelleen pelaamatta. Ei oo vielä ehtinyt! Pitäisiköhän kokeilla ennen listan laatimista? No More Heroes sentään tuli Wiillä pelattua läpi heti julkaisussa. Eikös se ole saman lafkan?
 

Tumilyi

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
390

Maine:

Pistetään nyt tälleen:

12p Paper Mario The Thousand Year Door
10p MGS Twin Snakes
8p TLOZ Twilight Princess
7p TLOZ Wind Waker
6p Mario Kart Double Dash
5p Star Wars Rogue Squadron 2
4p Star Fox Assault
3p Chibi-Robo
2p P.N.03
1p Billy Hatcher and the giant egg

20220506_223803.jpg

Olis tuolla hyllyssä muutakin varmasti hyviä, mutta emmää oo ehtinyt pelaamaan niitä kunnolla vielä :)
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11676

Maine:

Käykö tässä nyt niin, että pitää joskus syventyä tohon Paper Marioon enemmänkin koska I don’t get it.

En miekää nyt 12p antais ainakaan millekkään tuon jälkeen tulleelle, mutta täytyy tunnustaa, että tuo on pelaamatta.

Lähinnä se fiilis noitten jälkeen on ollu, että ihan OK pelejä, mutta tavallaan, noh, paperinohuita ja kuivia sekä osittain erittäin puuduttavia pelejä.

E: mutta silti mie tavallaan olen tykännyt niistäkin, mikä on outoa. :unsure:
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
11676

Maine:

Ne myöhemmät Paper Mariot ovat täysin erilaisia pelejä, eivätkä mitenkään TTYDin veroisia.

Ei vittu, olin ihan väärässä pelissä ja konsolissakin, enkä edes muistanu koko TTYD:tä! :D

Nyt menee kyllä vahvasti kännin piikkiin, todella vahvasti.

Mutta joo, ei se TTYD kuitenkaan mitään aivan äärettömiä väristyksiä kuitenkaan aiheuttanut, mutta oli ihan OK peli kuitenkin. Mutta SEN JÄLKEEN ainakin on ollu vähä semmonen kuiva meno, no pun intended or was it? :unsure:
 

electro_man

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
859

Maine:

Kommentoidaas nyt kuitenkin vielä sen verran, että listaukseen en pysty osallistumaan, sillä pelattua on tullut alle kymmentä Cube-peliä, enkä ole laitetta koskaan edes omistanut. Parit huomiot kuitenkin...

Melee, GX, Twilight Princess (ainakin Wii-versio) ja Wind Waker (ainakin Wii U -versio) ovat kelpo pelejä kaikki. Mario Kartista innostuin vasta kasin kohdalla. Ikaruga on ihan jees "taiteellinen" shoot 'em up, joskin turhan hypetetty (Silverguni vie 6-2) eikä edes kovin hauska.

Thousand Year Dooria kutkuttelisi kyllä päästä pelaamaan! Veikkaan, että toimisi aivan mainiosti tässä osoitteessa. Tykkään paljok noitten pelien humoristisesta dialogista. Nykyhinnoilla ei ole tosin kiire lähteä tätä metsästämään. Uusintapainos olisi kyllä erittäin paikallaan, mutta jos ei tule, niin pitänee Kuutio ennen pitkää hommata.

EDIT: Metroid Prime unohtui! Kakkosesta en oikein välittänyt, mutta eka Prime = pure excellence.
 
Viimeksi muokattu:

Jarskimon talo

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3547

Maine:

12p. Paper Mario the Thousand Year Door
10p. Legend of Zelda the Wind Waker
8p. Animal Crossing
7p. Eternal Darkness: Sanity's Requiem
6p. Super Mario Sunshine
5p. Soul Calibur 2
4p. Luigi’s Mansion
3p. Beyond Good and Evil
2p. Super Monkey Ball
1p. Sonic Adventure 2 Battle

Laitetaan jotain alkuun. Muokkausta ehkä luvassa. Kolmen kärki voisi olla periaatteessa missä järjestyksessä vain. Eli suoraa ykköstä en tässä osaa päättää. Kaikilla puolensa. Animal Crossingia tuli exän kanssa pelattua suht aktiivisesti useampi kuukausi.

Cubella parhaiten mieleen jäänyt Freeloader kikkailut eli tuli tilattua useat pelit suoraan Jenkeistä ja Kanadasta ennen Euroopan julkaisua. Naruto mättöpeli tuli myös japsi importattua, senkin haluaisin listalle kyllä saada vielä.

Cubella myös julkaisussa ei tullut mitään killeriä vaan itselll oli maltillisesti Super Monkey Ball koneen kylkeen. Julkaisupäivänä hain vielä Sonicin kun sormet syyhysi lisää pelattavaa. Sen myötä molemmat kyllä listalla ainakin alkuun kun nostalgia-arvo kova!

Listalta jäi vielä mm. Mario Kart, Super Smash Bros, Pikmin ja Metroid Prime

Kahta viimeistä en jostain syystä koskaan läpi asti pelannut vaikka Metroidinkin importtasin heti Jenkkijulkaisussa. Prime 3 Wiillä oli itseasiassa ainoa Prime minkä pelannut läpi.

Wavebird pitää toki nostaa myös sillä onhan se yksi parhaita ohjaimia koskaan! Vieläkin löytyy muutama hyllystä. Ekan taisin näistäkin tilata jenkeistä.
 
Ylös Bottom