NES-Retron Top 10 Game Boy Advance -pelit -äänestys! [EUROVIISUPISTEYTYS]

codeath

Good guy Toppo
Ad Infinitum
Viestit
329

Maine:

4p. Wade Hixton’s Counter Punch
Olikos @codeath tätä pelannut? Elikkäs Punch-outin henkinen jatko-osa ja ehdottomia konsolin piilotettuja helmiä! Itse sen verran käpy pelaamaan että läpi asti en ole päässyt. Mutta pelituntuma kohdillaan ja suosittelen kaikille Punch-out sarjan faneille!
Enpä ole. Löytyy kyllä wanted-listalta, ja joskus kyttäilinkin maailmalta mutta pelihankinnat ovat olleet jo pitkään jäissä. Kiinnostaa ehdottomasti kyllä!
 

Wick

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3702

Maine:

Nonni. Oma lista perustuu ihan puhtaasti nostalgiaan, nostalgisiin muistoihin ja pelituokioihin vuosien, siis useiden vuosien takaa. En ole pelannut GBA:lla aikoihin, eikä muistikuvat ole enää ihan tuoreita. Listan sijat ovat siis osittain fiilispohjalta heitelty ja osittain sen pohjalta, miten hyvin muistan viihtyneeni kunkin pelin parissa back in the day. Jonkinlaisia perusteluja koitan kans heitellä mukaan ainakin osasta, ettei ole vaan listaa listaamisen takia.

12p. Golden Sun

En ole koskaan ollut mikään JRPG-pelaaja, mutta Golden Sun -pelien parissa tuli vietettyä ihan sikapaljon aikaa teininä. Erinomainen tekninen toteutus, kiinnostava tarina, taidolla tehty maailma ja eritoten 6/5-tasoa olevat musiikit ovat tässä se juttu. Vaikken peliä ole pelannut varmaan 15 vuoteen, soundtrackia tulee edelleen kuunneltua silloin tällöin.

10p. Castlevania: Aria of Sorrow

Nasse jo ylempänä sanoikin, että tää on mahdollisesti paras metroidvania sitten SOTN:in. Toimii kaikilla osa-alueillaan todella hyvin.

8p. Golden Sun: The Lost Age

Hyvä jatko, edelleen myös hyvät musat!

7p. Castlevania: Harmony of Dissonance

6p. Advance Wars


Mainio vuoropohjainen sotapeli pirteällä visuaalisella ilmeellä.

5p. WWF Road to Wrestlemania

Tätä tuli pelattua ihan hemmetisti, samaan aikaan oli kovin WWE-huuma päällä kiitos SubTV:n myöhäisiltojen painimättöjen 2003 tms. Ei ehkä teknisesti mikään paras painipeli, mutta viihdyttävä kuin mikä.

4p. Castlevania: Circle of the Moon
3p. Metroid Fusion
2p. Fire Pro Wrestling


Teknisesti ehkä parempi kuin RtW mutta ei tämä tarjonnut ihan samanlaista FIILISTÄ kuin se. Hyvä silti tääkin ja paljon tuli painittua tietokoneälyä vastaan.

1p. Teenage Mutant Ninja Turtles

Ah, Konamin vanhat kunnon 2D-beat em upit. Siihen päälle TMNT-teema ja kyllä lähtee.

Tää versio siis kyseessä: https://en.wikipedia.org/wiki/Teenage_Mutant_Ninja_Turtles_(Game_Boy_Advance)
 
Viimeksi muokattu:

Tingle

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
848

Maine:

Koivusilta

NES-Retro Novice
Viestit
3

Maine:

Tinglemiehen mainostus Discordissa tekee tehtävänsä, piti nyt liittyä äänestämään. Ave kaikille!

12p. Castlevania: Circle of the Moon
Ensimmäinen pelini GBA:lla ja samalla ensikosketus Castlevaniaan NES-aikojen jälkeen. Circle on joiltain osin selvästi keskeneräisenä julkaistu, mutta sen haaste, bossit, kenttäsuunnittelu ja musiikki on GBA-kolmikon parasta, joten peli pitää paikkansa suosikkina. Niitä harvoja pelejä, jotka tulee yhä pelailtua vuoden, parin välein läpi.

10p. Wario Land 4
Itselleni vähän tuoreempi tuttavuus, eikä ehkä omaan makuun ihan yhtä oivaltava kuin Wario Land 3, mutta joka tapauksessa todella hauska ja nokkela tasoloikka. Julkaisupeliksi myöskin edelleen todella näyttävä tapaus.

8p. Metroid Fusion
Ei ihan Super Metroidin (jonka pelasin vasta vuosia myöhemmin) veroinen tapaus, mutta tunnelmallinen ja haastava peli joka tapauksessa.

7p. Castlevania: Aria of Sorrow
Hyvä ryhtiliike valjun Harmony of Dissonancen jälkeen, vaikka ei aivan Circlen saati Symphony of the Nightin veroinen peli olekaan.

6p. Final Fantasy Tactics Advance
Viihdyttävää taktiikkaropellusta, vaikka tyylillinen muutos alkuperäisestä FFTacticsista aikoinaan harmittikin (etenkin kun GBA:n Tactics Ogrea ei koskaan saatu Eurooppaan asti.) Siitäkin huolimatta FFTA kai sattui ilmestymään itselleni otolliseen aikaan, koska upotin siihen aivan valtavan määrän tunteja ja tein kaikki sivutehtävät, mitä en voi sanoa suurimmasta osasta FF-sarjan muista peleistä.

5p. TMNT
Melko vähälle huomiolle jäänyt, mutta sangen pätevä River City Ransom -vaikutteinen mätkintä Ubisoftilta kohtalaisen monipuolisilla taistelumekaniikoilla. Sama tiimi teki myöhemmin Scott Pilgrim -mätön, ja osa porukasta työstää nyt tulevaa TMNT: Shredder's Revengeä.

4p. Kingdom Hearts: Chain of Memories
Itseääntoistava ja puuduttava huonesysteemi jokseenkin syö pelin viihdearvoa, mutta lyhyissä sessioissa silti varsin mainio toimintaropellus. Korttipohjainen taistelusysteemi toimii loistavasti, ja tarinaltaan peli taitaa olla sarjansa vähiten päänsärkyä aiheuttava osa.

3p. WarioWare, Inc.
Sarjan myöhemmät osat tehneet alkuperäisen WarioWaren ehkä jossain määrin tarpeettomaksi, mutta yhtä kaikki ilmestyessään ihan hillittömän hauska ja kekseliäs julkaisu.

2p. Gunstar Future Heroes
Häpeäkseni on myönnettävä, että alkuperäinen Gunstar Heroes on jäänyt pelaamatta lähes kokonaan, mutta jatko-osa on joka tapauksessa erinomaista run'n'gunia Treasurelta.

1p. Final Fantasy V Advance
Menköön viimeinen piste nyt tälle, koska kyseessä on kenties aliarvostetuimman Final Fantasyn paras versio, vielä hetken aikaa ainakin.
 
Viimeksi muokattu:

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
1576

Maine:

Mietin aluksi polleena että tämähän on helppo, mutta sitten tajusin että ei olekaan helppo. Enhän mä olekaan oikeastaan pelannut kuin Castlevanioita ja Final Fantasyjen porttauksia tällä vehkeellä. :(
Final Fantasy Tactics Advancea varmaan eniten tullut pelattua ja se on kyllä huippu. Täytyy katsoa kanssa itse saako listaa aikaiseksi. Vieläkin vituttaa, että ikinä saanut MD listaa julkaistua kun unohtu dediksen alla, kuukauden niitä pyörittelin :(
 

Sampyla

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
326

Maine:

12p Final Fantasy Tactics Advance
10p Wario Land 4
8p The Legend of Zelda: The Minish Cap
7p Golden Sun
6p Boktai
5p Castlevania: Circle of the Moon
4p Mario & Luigi: Superstar Saga
3p Metroid Fusion
2p Ninja Five-O
1p Drill Dozer

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 

Tingle

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
848

Maine:

Otin varaslähtöä ja sain kaikki kiinnostavimmat pelit pelattua etukäteen. Eipä se silti listan laatimista helpottanut. Loistavia pelejä on vaan aivan liikaa ja joka päivä saivat pelien järjestys ja paikat muuttua. Mennään nyt tällä:

12p. Advance Wars 2: Black Hole Rising

Onneksi ykköspaikasta ei ole mitään epäselvyyttä. Pelilehdessä näin kuvia pelilaudassa, jolla ohjattiin tinasotilaita. Advance Warsin pirteä ulkonäkö vaikutti välittömästi hauskalta ja voi juku sitä se myös oli! Pelinappulat sisältävät tankit, suojatulta tarjoavat tykit, vapaasti liikkuvan ilmavoiman sekä täysin turhan laivaston. Parhaat sotavälineet ovat halvat, mutta monipuoliset muovisotilaat, jotka kykenevät valloittamaan rakennuksia. Karttaa hallitsemalla ansaitaan resursseja uusien pelinappuloiden luomiseen.

Juuri Advance Wars kakkosen kampanja on sarjan hauskin, ja se onkin tullut pelattua lukuisia kertoja. Tehtävät ovat tosi monipuolisia, välillä tarkka-ampujat tykittävät tankit vuorten takaa, välillä vastustajan ylivoimalle ei mahda mitään ja tavoitteena on vain pelata aikaa. Jokaisella suurvallalla on oma pelattava kappaleensa, kun avaruusnatsit hyökkäävät heidän maaperälleen. Huumoria riittää, kun komentajalle pitää selittää lentokentän merkitys, tai kun armeijan ylikenraalilla on vasen sukka hukassa. Hahmojen persoonallisuus ulottuu myös pelattavuuteen, sillä jokaisella komentajalla on omat vahvuutensa ja taistelun kulun kääntävät supervoimansa. Näin saadaan lapsetkin innostumaan sodankäynnin taidosta.

Yksinpelattavien karttojen lisäksi loputtomasti uudelleenpeluuarvoa lisäävät moninpeli ja karttaeditori. Moni muistaakin, kuinka linja-autossa Game Boy siirtyi kädestä käteen vuorojärjestyksessä. Vaikka pelin tasapainossa on lukuisia puutteita, ei se juuri vähennä strategista syvyyttä ja peli-iloa vuosien jälkeenkään.

Pitkään harkitsin myös ensimmäisen Advance Warsin äänestämistä, mutta loppujen lopuksi se on varsin turha peli jatko-osan rinnalla. On suorastaan rikollista, ettei mekaanikko Andy ole vieläkään pelattavana hahmona Super Smash Brossissa.

10p. Metroid: Zero Mission

Ensimmäinen Metroid on aivan maaginen peli. Puoliavoin labyrintti täynnä salaisuuksia ja tasohyppelyä erottuu yhä edukseen. Metroid Zero Missionissa nämä elementit ovat edelleen läsnä, mutta sitä ei voi kutsua kovin hyväksi uudelleensovitukseksi Samuksen ensimmäisestä seikkailusta. Muutoksia on niin paljon ja jokaisella osa-alueella, että kyseessä on jo itsenäinen jatko-osa.

Yhteen ominaisuuteen tiivistettynä Zero Mission on nopea. Tämä ei tarkoita vain kontrolleja ja tasohyppelytoimintaa, vaan pelaajan ei myöskään tarvitse jäädä jumiin umpikujiin. Peliä saa edetä vaikka ”väärään suuntaan” tai ainakin lopulta löytää varustepäivityksen. Kestoa seikkailulla on alle viisi tuntia, ja sekin on liikaa. Uudet pelialueet ovat harmillisesti varsin keskinkertaista sisältöä, mutta eivät juuri himmennä pelin loistoa.

8p. Metroid Fusion

Kyllä nämä GBA:n Metroidit ovat vaan sarjan parhaat osat Super Metroidin rinnalla. Ja vauhdikkaan ja painavan ohjauksensa puolesta jopa paljon parempia! Ajonautinnon maksimointi on tärkeää pelille, jossa on tarkoitus sahata samoja alueita edestakaisin.

Lineaarisuutensa ja irrallisten oloisten kenttiensä puolesta Fusion ei vaikuta noudattavan perinteistä Metroidvanian kaavaa. Mutta mitä syvemmin pelisarjaa tarkastelee ei Metroideilla taida sääntöjä ollakaan, vaan jokainen peli on uniikki toimintaseikkailu. Fusionissa toimii kaikki – myös tutkiminen.

7p. Mega Man Zero 3

Mega Man Eksän poikaystävä sai GBA:lla kokonaan oman pelisarjansa. Zero tainnuttaa vihollisen ampumalla sarjan, syöksyy siitä iholle ja viimeistelee miekalla. Kyllä tuntuu hyvältä. Mega Man Zeroa onkin osuvasti kuvattu kaksiulotteiseksi Devil May Cryksi.

Pelasin kaikki Zerot juuri uudelleen, eikä ole enää epäilystäkään, etteikö kolmas Zero olisi sarjansa paras. Tässä pelissä on todella koukuttava voimafantasiankierre. Kenttien aikana voi matkata kybertodellisuuteen, jossa seuraavat kyvyt ovat valmiiksi käytössä. Voimaantumisen tunne saa pelaajan himoitsemaan näiden päivitysten lunastamista lopullisesti itselleen. Kentissä on paljon kokoa ja tutkittavaa, joihin uudet liikkumisvaihtoehdot avaavat tien taas uusille aarteille. Ladatusta pogotikusta ponnistaa kohti taivaita, siitä tuplahypyllä vielä lisää korkeutta ja lopulta pudotaan sapelin kanssa maahan. Nyt tiedät, miksi nimeni on lentävä sirkkeli! Vaikka tasohyppelyä ei painoteta, kannustaa monipuolinen kenttäsuunnittelu pelaajaa muuttamaan lähestymistapaa tilanteen mukaan. Taistelun monipuolisuuden todistaa pelin syvällinen kombopotentiaali. Erinomaiseen Zero kolmoseen haluaa palata aina vain uudelleen, vahva suositus jokaiselle vähänkään megiksistä välittävälle.

6p. Mega Man Zero 2

Kysyttäessä, mitkä Mega Manit kuuluvat GBA:n kymmenen parhaan joukkoon, oikea vastaus on tietysti kaikki kolmetoista. En kuitenkaan niin tee vaan arvoin hatusta kaksi parasta listalle. Mega Man Zero 2 on iso harppaus kokeellista ensimmäisestä Zerosta, ja on kokonaisuutena nelikon tasavahvin.5p. Mother 3

Earthboundin jatko-osa on söpö satu, mutta tarinan todellinen valtti on sen kerronta. Traumatisoituneella päähenkilö Lucasilla ei päästä pitkään edes pelaamaan, kun narratiivi poukkoilee eri hahmojen välillä. Tämä syventää pelin maailmaa ja juonta, kun samat tapahtumat nähdään eri perspektiivistä. Hahmojen kanssa keskusteleminen on aina itsessään kohokohta, sillä taidolla kirjoitettu dialogi on hassunhauskaa. Rivien välissä se myös syventää henkilöitä ja esittää yhteiskunnallista satiiria. Koskettavaan tarinaan samaistuu helposti, kun lapsuuden viattomuus kohtaa maailman kolkkouden.

Vuoropohjainen ”lol jrpg” -taistelu ei ole kovin hauskaa, mutta ainakin haastetta on tarpeeksi, jotta exceliin tulee kiinnittää huomiota ja välillä harkita komentojaan. Oli lajityypistä mitä mieltä tahansa, kuuluu Mother 3 sinne kärkeen Earthboundin ja Chrono Triggerin seuraksi.

4p. Astro Boy: Omega Factor

Sivulta kuvattua robottitoimintaa ei ole listalla vielä tarpeeksi, joten seitsemännen sijan ansaitsee Astro Boy. Animelisenssipeli saattaa yllättää, mutta kun kuulet sen olevan Treasuren kehittämä, ymmärrät oitis kyseessä olevan kulttuurin tuote.

Mega Manin esikuvan perusliikkeet ovat lähietäisyydellä nyrkkeily, sekä vihollisten läpi puskeva lasersäde. Nämä kasvattavat hahmon energiamittaria, mitä käytetään voimakkaampiin superliikkeisiin. Pyllystä törröttävä konepistooli kattaa koko ruudun, kun taas voimakas superlaaseri jättää pelaajan haavoittuvaksi mutta tuhoaa myös vihollisten ammukset. Suihkumoottoreilla Astro syöksyy kuolemattomana läpi vastustajista, mikä on oleellinen kikka pomotaisteluissa. Oleellisinta onkin valita oikea liike vihollismuodostelman mukaan. Mätkinnän lisäksi Treasuren pelissä on tietysti myös paljon shoot ’em uppia.

Peli kertoo oman versionsa Astro Boyn tarinasta. Yllättäen värikkäät hahmot ja pähkähullut skenaariot saivat minut kiinnostumaan lähdemateriaalista. Kenttiä kannattaa nuuskia uusien persoonien löytämiseksi, sillä se palkitaan Astron taitojen kehittymisellä.

Suuren klassikon ainekset ovat pelissä kasassa, mutta valitettavasti viimeistely on jäänyt puolitiehen. Saadakseen todellisen lopetuksen pelaajan tulee päihittää haasteet uudestaan. Se ei ole pelkästään halpaa pitkitystä, vaan Treasuren toimintapelistä nauttii joka kierroksella enemmän, kun mekaniikat ovat jo tuttuja.

3p. Wario Land 4

Paras Wario Land. Kenttäsuunnittelussa ei ole mitään järkeä, mutta vaihtelua surrealistinen sekoilu kyllä tarjoaa. Ohjattavuus on Metroidien luokkaa, sillä molemmat pelit ovat saman kehitystiimin tulosta. Keräilyrihkaamaa piisaa liiaksikin asti, mutta lopulta kaikki kerätään hymyssä suin.

2p. Pokémon Sapphire

Pokémonin kolmas sukupolvi meni minulta ohi. Rubiinin ja Safiirin aikaan kävin jo yläastetta, jolloin taskuhirviöt olivat liian lapsellisia!

Onneksi lopulta pelasin Sapphiren. Hoennin trooppisessa maailmassa on tosi paljon nähtävyyksiä ja tutkittavaa, ja Pokémonien staattiset kyvyt ovat oiva strateginen lisä. Myös hauskan kasinon äärellä tuli vietettyä useita tunteja. Ennen kaikkea taas tuli huomanneeksi, miten välitön ilon tunne syntyy, kun uusia olentoja pääsee kohtaamaan, keräämään, jalostamaan ja kouluttamaan.

Valikkosekoilun uudistaminen helpotti Pokémonien vaihtamista tiimistä säilöön, joten pelasin Sapphiren kierrättämällä kahtakymmentä otusta vakiokäytössä. Vaihtelua ja haastetta lisäävä pelityyli onkin ollut siitä lähtien vakiotyylini lähteä seikkailuun. Pokémon Smaragdi kyllä kiinnostaisi pelata. Se sisältää loppupelin Battle Frontier -haasteen, joka on parasta yksinpelisisältöä Pokémonissa.

1p. Castlevania: Aria of Sorrow

Paras näistä Symphony of the Nightin tyylisistä Castlevanioista. Rytmitys pitää otteessaan poikkeuksellisen hyvin ja viihdyttävä tarina leikittelee pelisarjan vakiokliseillä. Mielelläni näkisin Aria of Sorrowin kymmenen parhaan joukossa.

Suosittelen pelaamaan Hard modella. Silloin haastetta on mukavasti ja sielujen kerääminen on helpompaa.Kunniamaininnat:
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Viimeksi muokattu:

Pasta Sauce

NES-Retro Novice
Viestit
2

Maine:

12p. Rhythm Tengoku (tai Rhythm Heaven Silver)
10p. Mother 3
8p. Metroid Zero Mission
7p. WarioWare Inc.
6p. Mario & Luigi: Superstar Saga
5p. The Legend of Zelda: Minish Cap
4p. Super Mario Advance 4 (pitkälti e-reader tasojen takia mutta kuitenkin)
3p. Kirby Nightmare in Dreamland
2p. Wario Land 4
1p. Mario vs Donkey Kong

Golden Sunit, Castlevaniat ja Fire Emblemit on jäänyt pelaamatta, mutta olisivat varmaan listalla jos jaksaisin pelata läpi.
Lisäksi aika jännä kuinka kaksi lempparia on molemmat GBA-pelejä jotka julkaistiin vuonna 2006 ja vain Japanissa.
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
329

Maine:

12p. Castlevania: Aria Of Sorrow
10p. Sigma Star Saga (Hidden Gem)
8p. Advance Wars
7p. Mario & Luigi: Superstar Saga
6p. Golden Sun
5p. Mega Man Battle Network 3
4p. Drill Dozer
3p. Shaman King: Master Of Spirits
2p. Fire Emblem: Sacred Stones
1p. Metal Slug Advance
 

Zagendo

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
26

Maine:

12p Fire Emblem: The Blazing Blade
10p Fire Emblem: The Sacred Stones
8p Castlevania: Aria of Sorrow
7p Metroid Fusion
6p Metroid: Zero Mission
5p The Legend of Zelda: The Minish Cap
4p Pokémon Emerald Version
3p Castlevania: Harmony of Dissonance
2p Castlevania: Circle of the Moon
1p Sword of Mana
 

Lumienkeli

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
118

Maine:

Muistan että ostin oman pinkin Game Boy Advancen Stockmannilta 2001 melkeinpä heti julkaisupäivänä ja taisi maksaa 995 markkaa. Ensimmäisen varsinaisen GBA-pelin tosin ostin paljon myöhemmin (Golden Sun), pelasin tällä lähinnä Pokémon Crystalia ensimmäiset kuukaudet.

Tässä jonkinlainen lista:

12p Wario Ware
Eka Wario Ware oli tosi hauska kokoelma ja jotain täysin uutta
10p Wario Ware Twisted!
Tätä peliä ei voi pelata emulaattorilla vaan vaatii oikean cartin että voi pyöritellä.
8p Pokémon Emerald
Pokémon
7p Castlevania Aria of Sorrow
Hyvä Castlevania, hyviä biisejä ja muutenkin mukavan paljon äänisampleja
6p Metroid Zero Mission
Kuin kevyt Super Metroid
5p Final Fantasy V
Paras versio V:stä, hauska käännös ja paljon jobeja
4p Final Fantasy Tactics Advance
Pidän tosi paljon tämän soundtrackista, kuuntelen usein, ja nimenomaan sitä GBA-versiota
3p Rhythm Tengoku
Muistan että tässä piti nyppiä jonkun partakarvoja rytmissä
2p Final Fantasy I II Dawn of Souls
Melkein pelaan mieluummin tätä kuin PSP:n uudempia, taistelu on vähän nopeampaa
1p Super Mario Advance 3 Yoshi's Island
Ostin tämän sen jälkeen muistaakseni kesällä 2002 kun pelasin kaverin luona SNES-versiota. Toki SNESillä on parempi mutta juuri tästä sattuu olemaan ne sen kesän muistot (edit: saattoipa olla sittenkin 2003!)
 

presidentti ståhlbergin pää

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
445

Maine:

12p Fire Emblem - The Sacred Stones
10p Fire Emblem - The Blazing Blade
8p The Legend of Zelda: The Minish Cap
7p Wario Land 4
6p Pokémon Firered/Leafgreen
5p Pokémon Sapphire
4p Mario & Luigi: Superstar Saga
3p Metroid Zero Mission
2p Mega Man Zero
1p The Legend of Zelda: A Link to the Past/Four Swords

Todellakaan en ole kaikkia näitä läpi pelannut, mutta jos nyt pitäisi ruveta pelailemaan niin tässä varmaan olis lista siihen hommaan.
 

plaah

NES-Retro Novice
Viestit
17

Maine:

Ei ole moniin vuosiin tullut pelailtua advance pelejä, mutta pieni himo iski kun listaili.

12p Fire Emblem - The Blazing Blade
10p Fire Emblem - The Sacred Stones
8p F-Zero Maximum Velocity
7p Mario Kart Super Circuit
6p Final Fantasy Tactics Advance
5p Mario & Luigi: Superstar Saga
4p Warioware Inc Minigame Mania
3p Golden Sun
2p Advance Wars
1p Metroid Fusion
 

Tingle

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
848

Maine:

Pitää lähipäivinä tehdä listaa. Eiks kukaan diggaile GBA:n Astroboy peliä? Sehän on kova ja top 10 peli
On sillä jo kaksi sijoitusta (ja yksi kunniamaininta).

On kyllä ollut todella mielenkiintoinen kalluppi tähän mennessä. Porukka listannut paljon huippupelejä ja pistetilanne on kutkuttavan tasainen! Ei muuta kuin pelipojat kouraan ja lisää listoja tulemaan.
 
Ylös Bottom