NES-Retron seikkailupelikerho

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
13425

Maine:

Toonstruckin aika kerhopelinä on tullut päätökseen. Kuten muistakin kerhopeleistä, niin tästäkin otetaan vielä jälkikäteen arvioita vastaan, arviot kerryttä arvioijan revikkacounteria ja pistetaulukoita päivitetään.

Pelin pelaamiseen osallistui vähintään pelin omistamalla viisi pelaajaa, joista kaksi on tähän mennessä läpäissyt peli, yksi ei ehtinyt aloittaa, yksi luovutti ja nate pelaa pelin loppuun sitten joskus kun ehkä ehtii, mutta noh (natelta kirjattu pisteiksi 4/5). Pelille antoi muistinvaraisesti pisteet lisäksi kaksi pelin aiemmin pelannutta kerholaista. Revikkacounterit pitäisi olla ajan tasalla, mutta kantsii jokaisen asiasta kiinnostuneen ehkä aina välillä ainakin omalta osaltaan taulukkoa vilkuilla ja sanoa, jos huomaa virheitä.

Yhteensä peli sai pisteet kuudelta kerholaiselta. Alhaisimmat pisteet olivat 2 ja korkeimmat täysi 5. Annettujen pisteiden keskiarvoksi muodostui 3,75 ja tällä pistesaaliilla peli sijoittuu TOP-listalla sijalle 12 tasapistellä Duzz Quest 2:n kanssa jättäen 5 Days a Strangerin taakseen 0,04 pisteellä, mutta jääden Sanitariumin taakse 0,15 pisteellä.

Suurimmalle osalle pelaajista Toonstruck maistui. Piirrettymäinen ilme ja äänimaailma miellytti suurta osaa pelaajista, mutta toisaalta kävi myös joidenkin hermoille. Puzzleja pidettiin yleisemmin ihan loogisina, mutta yksimielisyyttä ei asiassa ollut.Sitten taas arvonta. Arvonta on suoritettu samaan vanhaan tapaan. Osallistujille määriteltiin numeerinen arvo arvontalistan mukaisen rivinumeron perusteella. Arvot laitettiin satunnaislukugeneraattoriin ja voittajaksi valikoitui se, jonka numero tulee ensimmäisenä kolmesti.

Tämän kertaisessa arvonnassa kävi niin, että @Tiukka Toveri @kaamio @Bobby SixKiller @Wulfon ja @Game Overin Vito saavat vielä odotella vuoroaan. Arvonnan ja seikkailupelikerhon 53. kerhopelin valintaoikeuden voitti käyttäjä nimimerkillä @Rami Airola ! Onnittelut voittajalle! Ilmoittele peli, kun joudat!
 

Wulfon

Dragon Warrior
Insider
Viestit
1150

Maine:

Revikkacounterit pitäisi olla ajan tasalla, mutta kantsii jokaisen asiasta kiinnostuneen ehkä aina välillä ainakin omalta osaltaan taulukkoa vilkuilla ja sanoa, jos huomaa virheitä.

Trüberbrook

Kaksi tuntia jaksoin tuota. Kokeilin uteliaisuuttani, koska oli Xbox Gold -jäsenille ilmaisena ja ihan hyvä etten maksanut pelistä mitään. On jotenkin niin hajuton ja mauton tekele. En tiedä voidaanko puhua huonosta, mutta ei tuossa ole oikein mitään mikä pitäisi mielenkiintoa yllä. Yleisilme on jotenkin todella tökerö terävänenäisine ja spagettijalkaisine ukkeleineen.

Konsolilla tuota oli myös vähän tökerö pelata, koska kursorilla on todella omituinen magneettinen liimautuminen hotspotteihin, jonka ymmärrän miksi se on tehty, mutta tekee vierekkäisten asioiden tarkastelusta hieman hankalaa. Jostain syystä myös hotspotin tarkastelun jälkeen kursoria pitää heilauttaa uudestaan ennenkuin sitä samaa kohtaa voi räplätä uudestaan.

Koko esinesysteemi on myös todella outo. Tajusin vasta ensimmäisen chapterin loppupuolella, että pelissä on ylipäänsä minkäänlainen inventaario.... jolle ei voi tehdä mitään. Nappia painamalla näkee vain rivin kuvakkeita, mutta niitä ei voi tutkia yhtään mitenkään, pitää vain muistaa mitä mikäkin clipart-kuvake tarkoittaa. Myöskin puzzleissa ei ole oikein mieltä, koska peli yhdistää automaattisesti oikeat asiat sopivaan kohtaan, oli niitä sitten yksi tai vaikka kolme, joten osan esineiden funktio saattaa jäädä hämärän peittoon (mikä funktio sillä viinapullolla oli kissan kanssa?).

Ei kyllä välttämättä tekisi mieli antaa pisteitä ollenkaan, mutta koska vaivauduin tänne asti siitä kirjoittamaan, niin lätkäistään vaikka ½/5.

Tässä nyt kaksi ja puoli tuntia on tullut tuota Toonstruckia pelattua ja on vähän sekavat fiilikset. Tavallaan hyvin tehty peli siis noin niinkuin tuotantoarvojen puolesta. Ääninäyttely on ihan menevää, vaikka Simpsonit paistaa ääninäyttelijöistä läpi. Animoidut pätkät ovat myös hyvin tehtyjä. Mutta sitten taas hahmot itsessään eivät ole mistään kotoisin ja muutenkin kokonaisuus on suorastaan oksettavan ysäriä.

Muutenkin tuossa tuntuu olevan niin puujalkajuttuja, sekä muita sanaleikkejä, joita ei oikein voi ymmärtää ellei ole natiivi englanninpuhuja. Esimerkiksi keskustelut toimivat kokonaan kuvakkeiden avulla ja jopa jääkuutio voi mennä yli, millä tervehditään hahmoja.
Breaking the ice, veikkaisin. Eli vissiin ihan tuntemattomaan tutustumista, smalltalkia tms. olisi suomennos.

Musiikki on aivan kamalaa humppaa ja audiotasot ovat mitä sattuu, koittipa asetuksia venkslata miten päin tahansa. Satuin lukemaan jotain, että peli on ensimmäinen tai ensimmäisten joukossa, joka käytti ns. stock-musiikkia soundtrackissa, mikä selittänee musiikin karmeuden. Äänimaailma on muutenkin täynnä kaikenmaailman sarjakuvamaisia pingahteluja sun muita poksauksia, joiden audiotaso on myös ihan mitä sattuu.

Puzzlet ovat tyypillistä kokeile kaikkea kaikkeen tason settiä, joskin jotkin ovat olleet ihan pääteltävissä. Näissäkin on varmasti jotain sanaleikkiyhteyksiä, mikä tekee niistä hankalempia kuin on tarkoitettu (ehkä, emt). Pariin otteeseen on joutunut jo katsomaan guidesta. Kerran ei ollut aavistustakaan mitä puzzlessa haettiin ja toinen oli sellaista pikkuasioiden muistamista, etten viitsinyt edes yrittää.

Annetaan tälle vielä mahdollisuus, mutta alustavasti arvosana on 2/5. Muutamat hyvät naurut on saatu, mutta toisaalta taas sellaista naamapalmu-meininkiä, että oksat pois.
Minullahan pitäisi olla revikkacounterissa kaksi, vai eikö toista näistä laskettu? Trüberbrookia pelasin kyllä jälkijunassa, mutta vasta sen jälkeen kun tälle uudelle kierrokselle olin osallistunut ja päätetty, että aiemmatkin pelit kerryttävät counteria. Ei nyt tietysti mikään suuri menetys jos jompikumpi ei kelvannut, mutta mietin vaan.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
13425

Maine:

Minullahan pitäisi olla revikkacounterissa kaksi, vai eikö toista näistä laskettu? Trüberbrookia pelasin kyllä jälkijunassa, mutta vasta sen jälkeen kun tälle uudelle kierrokselle olin osallistunut ja päätetty, että aiemmatkin pelit kerryttävät counteria. Ei nyt tietysti mikään suuri menetys jos jompikumpi ei kelvannut, mutta mietin vaan.

Hyvä huomio! Korjattu! Nuo takautuvasti annetut unohtuu vähän helpommin pois laskuista, kun noita on vaikeampi tuolta taulukosta suoraan tarkistaa. Tai tässä se siis ehkä aiheutti sen, että tarkistaessa katsoin jo taulukon olevan ajan tasalla ja sitten jäi Toonstruckista toinen laittamatta. Laitoin tonne nyt kommentin, jos on takautuvia mukana, niin ehkä pysyy pakka paremmin kasassa. :D
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
7829

Maine:

Jos se sitten tämmönen mahdollisesti hyvinkin ärsyttävä höpsöttelypeli olisi, kuin että:
The Preposterous Awesomeness of Everything

Stiimissä on 7 eurolla:


Humble Bundlesta saa viiteen ja puoleen euroon:

Jospa tätä tulisi tämän myötä kokeiltua vihdoin ja saatua pois listalta.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
13425

Maine:

Aloituspostaukset ja taulukot päivitetty! Ilmoittautumisia siis kehiin! Itse olin näemmä ostanut tämän pelin jo silloin, kun oli The Procession to Calvary kerhopelinä. Elikäs mukana!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
13425

Maine:

The Preposterous Awesomeness of Everything läpäisty

No siinä ei kauaa mennyt! 2,9h tuli Steamin pelikelloon.

Peli alussa ollaan munasillaan rannalla. Sitten löytyy kirja, joka osoittautuu raketin rakennusohjeiksi. Raketti pitää saada rakennettua, jotta voidaan lentää avaruuteen.

20230521080031_1.jpg
Pelin visuaalinen ilme tekee alusta asti selväksi, että nyt on varmastikin jonkinlaisesta hassuttelusta kyse.

Visuaalisesti peli näyttää sellaiselta leikkaa-liimaa-turautukselta. Joe Richardsonin kaikki pelit taitaa olla visuaaliselta ilmeeltään hieman epätavallisia. Tämä tyyli ei ehtinyt häiritä, vaan päinvastoin oli mielestäni aika kiva sen aikaa, mitä tämä peli kesti. Musiikit on välillä tarkoituksella ärsyttäviä. Oikein muuta sanottavaa niistä ei ole.


20230521084948_1.jpg

Pelissä on jonkin verran erilaisia kuolemismahdollisuuksia. Ne kannattaa kokea kaikki, koska peliä voi jatkaa heti aikalailla siihen mihin jäätiin. Näissäkin hassutellaan aika paljon.

Puzzlet on varsin helppoja. Mitään ulkopuolisia vinkkejä en tarvinnut missään vaiheessa, peli neuvoo siis aivan riittävästi. Ehkä yhden puzzlen ratkaiseminen vaati vähän enemmän pään raapimista ja kartalla edestakaisin ramppaamista.

Tarinaa on sinänsä varsin vähän. Tässä oli kuitenkin omasta mielestä varsin hyvää yhteiskunnallista satiiria. Aika sellainen uniikki indietuote, joka ei varmasti kaikille uppoa. Itselle upposi varsin hyvin! 3,5/5 voisin tälle antaa! Jos tykkäsit aiemmin kerhopelinä olleesta The Procession to Calvarystä, niin todennäköisesti ehkä pidät tästäkin.
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
979

Maine:

The Preposterous Awesomeness of Everything nyt sit läpäisty.

Todella lyhyt hassuttelupeli. Muutama tunti meni läpäisyyn, oli musta vähän liian lyhyt ja aika minimalistinen maailma. Hassuttelu iski välillä ja välillä ei.
The Lunatic oli ihan selvästi PewDiePie. Erikoisesta ulkoasusta plussaa. Juonelta ei kannata odottaa paljoakaan yhtä pöhkö kuin muutkin osa-alueet.

Annetaan 3/5, olis ollut 0,5 parempi, jos kuussa olisi voinut tehdä back-flipin.
 
Ylös Bottom