NES-Retron seikkailupelikerho

Side-scrolling- ja FPS-tyyliset seikkailupelit mahdollisina tulevina kerhopeleinä. Kelpuutatko?

  • Kelpuutan

    Äänet: 8 80.0%
  • En kelpuuta

    Äänet: 2 20.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10
  • Äänestys suljettu. .

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
5721

Maine:

Jatketaan erinomaisen The Third Dayn jalanjäljillä ja pelataan tällaista peliä kuin SECRETS OF JESUS!

NO EI VAINESKAAN!!!!


Vaan lähdetäänkin pelaamaan SHADOWGATE / DEJA VU / UNINVITED -henkeen tällaista peliä kuin FROM BEYOND PROLOGUE


Itsehän rakastan näitä tällaisia pelejä. Kaikki eivät rakasta mutta itse rakastan ja tämä on ollut pitkään pelaamatta mulla tuolla Steam-kirjastossa jo.
Ainoa mikä itseä tuossa hiertää on se, että pelin kerrotaan olevan LOVECRAFTMAINEN ja itselle se ei ole minkäänlainen myyntivaltti ollut koskaan, mutta veikkaisin että esim. käyttäjä nimim. @kaamio :lle se on suurikin myyntivaltti!
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2571

Maine:

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7561

Maine:

Aloituspostaukset päivitetty. Ilmoittautumisia kehiin!

Vähän olen pettynyt, ettei pelatakaan jeesuspeliä. Muistaakseni tuosta pelistä oli juttua aika uudessa Caddicarus-videossa, jonka aiheena oli jeesuspelit. Sillä videolla ei ollut valitettavasti The Third Daystä arviota. Jeeuksen salaisuus ei ollut ilmeisesti kovin hyvä peli. :(

Itellä on noihin Shadowgaten tyyppisiin vähän sellainen kahtalainen suhtautuminen. Toisaalta oon aloittanut sekä Shadowgaten, että Déjà Vun monta kertaa tarkoituksena vihdoinkin läpäistä ne, mutta joku sitten noissa kuitenkin aina lopulta saa mut aika nopeasti luopumaan leikistä. Tätä kyllä kiinnostaisi kokeilla, mutta en ole onnistunut vielä muuttamaan Steamiani Venäjältä takaisin Suomeen. Ei vaan tunnu oikein onnistuvan edes VPN:n kanssa. Meikä ei Steamista tällä hetkellä pelejä saa edes euroja vastaan. Ehkä mä pelaan tämän sitten jälkijunassa jossain vaiheessa, kun on Suomeen päästy.
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2571

Maine:

Tätä kyllä kiinnostaisi kokeilla, mutta en ole onnistunut vielä muuttamaan Steamiani Venäjältä takaisin Suomeen. Ei vaan tunnu oikein onnistuvan edes VPN:n kanssa. Meikä ei Steamista tällä hetkellä pelejä saa edes euroja vastaan. Ehkä mä pelaan tämän sitten jälkijunassa jossain vaiheessa, kun on Suomeen päästy.

Pystytkö vastaanottamaan lahjoja? Lisäile meikä Steamissä kaveriks nii kokeillaan.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7561

Maine:

Pystytkö vastaanottamaan lahjoja? Lisäile meikä Steamissä kaveriks nii kokeillaan.

Joo, kyllä se ainakin vielä The Third Dayn aikaan onnistu! Pistäs vaikka privassa tilinumeroa, niin voin laittaa pelin hinnan verran euroja tulemaan.
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
5721

Maine:

KANNATTAA TALLENNELLA USEIN
:sweat:

EDIT:
Ja sitte semmonen vinkki, että jos hiirellä pelailee, niin kun lueskelee pidempiä tekstejä ja haluaa jatkaa lukemista, niin ilmeisesti tämä hyväksyy hiirenklikkauksen lukemisen jatkamisen merkiksi vain jos hiiri on sen tekstialueen päällä.

MUTTA tässä on sillai että kursoria ei näy silloin kun on tekstinlukuhetki käynnissä, eli jos teksti ei meinaa vaihtua millään, niin todennäköisesti sulla on näkymätön kursori ohi sen tekstikohdan ja tarvii siirtää hiirellä sitä näkymätöntä kursoria vähän alaspäin. Ite ainakin tulin tuollaiseen päätelmään, kun koitin selvitellä, että miksei tämä tunnu aina hyväksyvän kaikkia klikkauksia, kun lueskelee juttuja.
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
5721

Maine:

No eipä tässä kauaa mennyt.

Tää on varmaan tämmönen 2-3 tunnin naksuttelu. Mulla meni vähän päälle pari tuntia. Riippuu varmaan miten tottunut on pelaamaan tämmösiä pelejä ja osaa näissä navigoida, niin kesto tulee sitten sen mukaan.

Koska tässä ollaan paljon ulkosalla, niin reittivaihtoehdot tuntuu vähän sekavilta toisin kuin jossain Shadowgatessa, jossa suunnat ovat aina selkeät avattujen ovien ja käytävien muodossa. Pelialue on kyllä lopulta hyvin kompakti, niin kyllä tuon suunnistuksen tässä oppii, mutta vähän se on kyllä sekavaa välillä sitä ennen.

Pituutta olisin kaivannut ehkä lisää, vaikka oli tämä ihan kiva tämmönen lyhyt välinaksuttelu kyllä tämmöisenäänkin.

Tottumista nykypeleihin tottuneille on varmasti myös siinä, että tässä ei suoraan koskaan kerrota mitä esineitä ja asioita voi tutkia. Se täytyy vain kussakin ruudussa kokeilla itse tsekkailemalla eri kohdat LOOK-komennolla. Niin se oli Shadowgatessakin ja se on ihan hyvä systeemi.

Erilaisia tapoja kuolla on useita ja ongelmien ratkaisut tuntuvat toisinaan onnistuvan useammalla eri tavalla ja useammalla eri esineellä. Se oli mukava juttu kyllä.

Graafinen tyyli oli mukava, MUTTA tässä huomasi taas tämän Unityn 2D-grafiikkaongelman, eli jos tekijä ei ihan täysillä kiinnitä huomiota yhteneväiseen resoluutioon aivan joka asiassa, niin välillä saattaa huomata asioita, jotka vähän pomppaavat esille kuvasta koska yhtäkkiä ruudussa, jossa kaikki on isoa pikseliä, onkin jotain, joka on tyyliin sopimattomalla pienemmällä resoluutiolla tehty. Ihan nyt vaikka esimerkkinä mainittakoon kehikko, joka ilmaisee kursorin alla olevan esineen inventoryssä. Sen reunat ovat ikävän "korkearesoluutioiset" muuhun kuvaan nähden ja pomppaa pienenä esteettisenä ikävyytenä silmille. Mutta kyllä tässä on valtaosin tehty homma ihan taiten!

Laajempana, selkeämpänä ja laajempana pelinä ja paremmilla musiikeilla (soundeiltaan oli ok musat, mutta melodioista ei jäänyt mitään mieleen) olisin antanut tälle helposti 4/5, ja potentiaalisesti vaikka 5/5, mutta tällaisenaan lätkäisen 3,5/5.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7561

Maine:

From Beyond Prologue läpäisty

Ei ollut tosiaan pitkä peli tämä. Mulla tuli Steamin kelloon 4,5 tuntia, mutta tuosta on varmaan ainakin 1,5 tuntia peli ollut taustalla auki, kun olen tehnyt jotain muuta.

Pelissä professori Tillinghast tutkii vuonna 1910 jotain. Professori selittää jotain, mistä mä en tajunnut hölkäsen pöläystä, että mitä se tutkii. Jotain ajatushommia vissiin. Sitten professori löytää jostain kirjoituksista jotain viitteitä, että jossain muinaisessa kylässä on ehkä ollut jotain tällaista häntä kiinnostavaa. Professori sitten aloittaa suuren ja mahtavan tutkimusmatkan tähän kylään, joka on niin salaisessa ja piilotetussa muinaisessa paikassa, että professori ajaa yksin autolla melkein kylän portille saakka. Kylässä on tapahtunut jotain tuhmaa.

Visuaalinen tyyli oli mielestäni aivan kiva. Mä en ole kovin tarkka pikseleistäni, niin en osannut kiinnittää huomiota mihinkään pikselintarkkuusristiriitoihin. Grafiikat on vähän sellaista pikselimössöä, mutta ei tässä oikeastaan ollut kuin yksi kiinnostava esine, jota ei ihan helposti erottanut.

Musiikeista mä en kamalasti tykännyt. Jotenkin vähän turhankin korviin käyvää kasibittipiipitystä. Sinänsä ihan ok unohdettavaa musaa, mutta ei mun mielestä sopinut pelin tunnelmaan kyllä juuri lainkaan.

Puzzlet oli aika yksiselitteisiä. Yhteen juttuun katoin opasta ja tuli välittömästi varsin tyhmä olo siitä. Käyttöliittymä on ihan jees, mutta liikkuminen on mielestäni aika hanurista. Monta kertaa tuli mentyä vahingossa vääriin ruutuihin, kun ei aina oikein hahmota, että missä päin se haluttu paikka on mistäkin ruudusta katottuna.

Juoni oli tässä aika olematon. Kuten nimikin sanoo, niin tämä on prologi johonkin isompaan hommaan. Vähän alkoi siinä pelin edetessä kiinnostaa, että mitähän täällä on oikein tapahtunut, mutta sitten peli loppuikin. Kait tässä vähän sellaisia aika lovecraftimaisia elementtejä oli.

Hintaan nähden ihan kelvollinen pikkuseikkailu, joka olisi saanut kuitenkin olla edes hieman pidempi ja tarjota hieman enemmän lorea. Ei huono, mutta ei oikein kamalasti myöskään innostanut. 2/5
 

kaamio

NES-Retro Master
Insider
Viestit
8248

Maine:

Kuten nimikin sanoo, niin tämä on prologi johonkin isompaan hommaan.

Loput voi varmaan kattoa vaikka tosta:


Kait tässä vähän sellaisia aika lovecraftimaisia elementtejä oli.

No ois kyllä syytä olla.

 

Wulfon

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
597

Maine:

Ui juma! Huhhuh! Nyt @Rami Airola pistit Pelin!

From Beyond Prologue läpi. 1h 44min siinä meni ja voi vitsit miten hyvä peli oli! Vähän olin skeptinen tämän suhteen kun katsoin Steamin kaupasta löytyviä kuvia. Toisaalta klassinen Macventure-tyyli on ehdotonta silmänkarkkia, mutta sitten groteskit naaman räjähtämiset viittasi siihen, että kyseessä on jotain ylilyötyä kauhua tai vastaavaa mistä en tykkää. Mutta onneksi päätin ostaa ja pelata, koska voi hemmetti että tykkäsin paljon.

Todellakin tehty Macventure-seikkailujen ystäville ja peli tavoittaa loistavasti saman fiiliksen niin käyttöliittymältään, graafiselta ilmeeltään kuin kirjoitukseltaankin. Kaiken kruunaa upean rouheat musiikit, jotka muistuttavat itseäni kovasti Alberto Jose Gonzálesin musiikeista, erityisesti säveltäjän Game Boy musiikit sellaisista peleistä kuin Tintin: Le Temple du Soleil ja Obélix. Biisejä ei ole montaa sorttia, mutta riittävästi näin lyhyeen peliin.

Koskapa itsekin lasken kuuluvani Macventure-fanien joukkoon, niin tämänkin From Beyondin parissa oli heti kuin kotonaan, ja vaikka kuolema korjasikin kuutisen kertaa, niin tiesin suurimmaksi osaksi mitä kulloinkin olisi tarkoitus tehdä. Tosin myönnettäköön, että joissain kohdissa kyseessä oli ihan puhtaasti oikeasta arvauksesta ja esineiden kokeilemisesta yksi kerrallaan sinne tänne. Loppujen lopuksi puzzlet eivät ole kovin vaikeita, mutta niinkuin Ramppa jo mainitsikin, niin pelissä eteneminen riippuu hyvin pitkälti siitä, miten tuttuja pelin mainitsemat esikuvat ovatkaan. Yhdessä kohdassa oli kiusaus katsoa guidea, mutta maltoin mieleni ja se kohta mitä pohdiskelin olikin sitten täysin hyödytön. Tässäkinhän on klassiseen tyyliin esineitä, joita saa kyllä poimittua mukaansa, mutta joilla ei sitten teekään mitään.

Kaiken kaikkiaan From Beyond Prologue on aivan loistavan tunnelmallinen seikkailu, joka on selvästi suunnattu Shadowgaten, Déjà Vu'n ja Uninvitedin ystäville, ja veikkaisin näiden pelien fanien saavan tästäkin enemmän irti. Minä ainakin sain. Kauhuakin oli sopivasti tälläiselle nyhverölle niinkuin minä.

Arvosanaksi täräytetään suorilta 5/5. Ai että!

E: Typoja siivoiltu.
 
Viimeksi muokattu:

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2571

Maine:

Jaa. 45min ja se meni läpi. Odotin muiden puheiden perusteella nyt vähintään tuplat kestoltaan. Kaipa mä vaan oon niin hyvä pelaamaan! Tai sitten vaan satuin tuurilla kävelemään oikeisiin paikkoihin oikeassa järjestyksessä.

Peli oli ihan hyvä, mutta liian lyhyt, että siihen olisi päässyt kunnolla uppoutumaan sisään. Kylää oli ihan kiinnostava tutkia ja tykkäsin ulkoasusta. Tekstiruudun pomppiminen edes-takas oli vähän rasittava, oisin tykännyt popup-ikkunasta tai ihan paikallaan olevasta ruudusta enemmän. FONTTi VAiKUTTi ALKUUN KARULTA, KUN OLi iSOT KiRJAiMET ii:TÄ LUKUUNOTTAMATTA, MUTTA SiiHEN TOTTUi. Musiikki alkoi tympäsee loppua kohden ja pitikin välillä laittaa kajaria hiljasemmaksi. Trailerissa soi kivankuuloinen megadrivemäinen biisi, harmi kun ei ollu pelissä semmosta.

En tiiä mitä tästä sanois. Eihän tää oikeesti maksa yhtään mitään ja oli ihan hintansa arvoinen, mutta tuli vähän semmonen olo, kuin olisin maksanut demon pelaamisesta. Siinä mielessä fiilis kääntyy enemmän negatiivisen puolelle. Tämä oli vain ihan kiva, kun potentiaalia oli enempään. Kiinnostus jatko-osaa kohtaan heräsi, mutta tää oli mun mielestä 2/5.
 
Viimeksi muokattu:

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2571

Maine:

Suckerfree Gamesin sivuilla oli kuva jatko-osasta From Beyond The Dinner Party:

1653826121549.png
1653825872884.png

Sit on näköjään myös Gameboy porttaus tulosta tästä prologuesta!

1653825917035.png
Game Boy Port Coming Soon!

Professor Tillinghast’s adventure continues. Join him again on his 8-bit journey through a little LCD screen and a whole lot of green. We have been developing a From Beyond Prologue port for Game Boy for a while now and can see a finish line in sight. The Game Boy port will feature an adapted soundtrack with two additional tracks and an all-new interface. Keep an eye out because the cartridges will likely be a limited run.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7561

Maine:

Suckerfree Gamesin sivuilla oli kuva jatko-osasta From Beyond The Dinner Party:

1653826121549.png
1653825872884.png

Sit on näköjään myös Gameboy porttaus tulosta tästä prologuesta!

1653825917035.png
Game Boy Port Coming Soon!

Professor Tillinghast’s adventure continues. Join him again on his 8-bit journey through a little LCD screen and a whole lot of green. We have been developing a From Beyond Prologue port for Game Boy for a while now and can see a finish line in sight. The Game Boy port will feature an adapted soundtrack with two additional tracks and an all-new interface. Keep an eye out because the cartridges will likely be a limited run.

Kiva nähdä, että jatko-osa on edelleen aktiivisessa kehityksessä! Ainakin noiden sivuilla vasemman reunan kohta "Topics" on päivitetty ton pelin tienoilta aika hiljattain. Mä jotenkin pessimistinä (asiaan sen enempää perehtymättä) ajattelin, että jatko-osa varmaan jää tekemättä, kun 2018 oli julkaistu noin pieni demopeli eikä sen jälkeen mitään.
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
668

Maine:

From Beyond Prologue läpäisty.

Ei tää nyt niin lyhyt ollutkaan. Itsellä meni 2h. Tosin fiilistelin tunnelmaa ja otin oman aikani lukiessa rauhassa journalia/tekstiä tai sitten oon vaan niin paska tälläsissä. Pienellä pöhnälläkin voi olla osuutta. Tunnelma tässä on kohdillaan ja tykkäsin tästä. Walkthroughta katoin pari kertaa, kun tiesin kyllä mitä tehdä ja olinkin kokeillut sitä, mutta tossa on se oikean kohdan löytäminen tavaran käyttämiselle on vähän niin ja näin. Olin siis oikeaa tavaraa oikeaan paikkaan yrittänyt, mutta kohta ei ollut oikea ja kun peli ei ilmoita yhtään menikö mönkään ja ei tiedä kuinka lähelle oikeaa olikaan. Parissa kohtaa näin kävi. (Cruciblen yritin liekkeihin, kun olis pitänyt niiden alle ja sitä kehikkoa koitin kynttilään, kun olis pitänyt siihen metallitankoon.) Haahuilin tän takia vähän turhankin paljon, kunnes walkthrougin turvauduin. Ilmeisesti näin katsottuna walkthroughta, missasin osan alun kontentistakin ja sain vielä erin lopunkin. Loppu oli muutenkin aika sillai yhtäkkiä.

Tykkäsin kyllä tunnelmasta, mutta muuten tässä oli omat ongelmansa. Haluaisin niin pitää tästä samoin kuin esim shadowgatesta, mutta tää vaan tuntuu hieman viimeistelemättömältä.

Annetaan 3/5. On hintansa arvoinen, mutta jäin kaipaamaan enemmän. GB versiona vois maittaakin enemmän.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7561

Maine:

Nyt on kaikki tähän mennessä peluuseen ilmoittautuneet läpäisseet pelin! Löytyykö vielä kiinnostuneita? Tämä ei ole ollut kerhopelinä kuitenkaan vielä viikkoakaan.

Pelihän tosiaan irtoaa varsin huokeaan hintaan, eikä ole pitkä rupeama. Vaikuttaisi tähän mennessä siltä, että väki on tykännyt! Pistäkääs muutkin pelaten!
 
Ylös Bottom