NES-Retron seikkailupelikerho

Side-scrolling- ja FPS-tyyliset seikkailupelit mahdollisina tulevina kerhopeleinä. Kelpuutatko?

 • Kelpuutan

  Äänet: 8 80.0%
 • En kelpuuta

  Äänet: 2 20.0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  10
 • Äänestys suljettu. .

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

Tätä pelatessa kannattaa ehdottomasti tehdä muistiinpanoja kaikesta!
Ehkä vois ite pelata tän, kun viime kerrasta on jo vähintään 20 vuotta, mut en tiiä katotaan ny.

Kannattaahan sitä pelata!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

Tätä pelatessa kannattaa ehdottomasti tehdä muistiinpanoja kaikesta!
Ehkä vois ite pelata tän, kun viime kerrasta on jo vähintään 20 vuotta, mut en tiiä katotaan ny.

Mulla samat.
Ne pienet muistot, mitä pelistä on, ovat hyvät.
Nimet hivuttautuivat jo listalle, joten pakko kai ainakin kokeilla. Ei voi mitään. Sori siitä. :emt:
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

scummvm-laurabow2-cd-00005 (2).png

Peli on edennyt itellä kakkoschapterin oletettavasti loppupuolelle. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselle mysteerille, joskin saisi ehkä lähteä avautumaan alussa vähän nopeammin. Tykkään kyllä kovasti tässä tuosta kuvan osoittamasta tavasta, jolla Laura Bow huomaamattomasti salakuuntelee ihmisten keskusteluja julkisilla paikoilla!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

The Dagger of Amon Ra läpäisty

No niin! Ei siinäkään sitten lopulta kovin kauaa mennyt. Muutamissa kohdissa piti katsoa UHS:stä, että sai pelin etenemään. Mulla meni peli silleen huonosti, että en ottanut kaamion suosittelemia muistiinpanoja pelin ajalta. Näin ollen tässä kävi niin, että lopussa kaikille kävi aivan paskasti eikä mitkään rikokset selvinneet! Ehkä ensi kerralla sitten!

Peli oli pääosin hyvä, mutta joitain valituksen aiheitakin on. Peli lähtee aluksi käyntiin aika hitaasti. Pelin kaksi ekaa chapteria on miljoonine dialogeineen välillä hieman unettavaa. Keskustelu on tässä pelissä hoidettu myös aika kömpelösti. Kysymystoiminnon valittua ruudulle ilmestyy Lauran muistivihko, jossa on eri aiheet jaoteltuna henkilöihin, paikkoihin, esineisiin ja sekalaisiin. Jokaisen aiheen jälkeen täytyy käyttää uudelleen kysymystoimintoa ja mennä muistivihon etusivulta taas sinne, mitä haluaa kysyä. Homma muuttuu puuduttavaksi etenkin sitten, kun esimerkiksi tavattuja hahmoja alkaa olla sen verran, että niitäkin on useampi sivu vihkossa. Pelin hahmot on vähän ärsyttäviä välillä överiksi vedettyine maneereineen, aksentteineen ja äänineen. Lauran ääninäyttelijällä oli vissiin mikrofoni suussa suurimman osan äänityssessioista, koska Lauran puheissa kuuluu suhteellisen paljon suhinaa.

scummvm-laurabow2-cd-00002.png
The Dagger of Amon Ra on graafisesti mukiinmenevää aikansa perussierraa. Kiinnostavat asiat erottuvat taustoista pääasiassa aivan hyvin.

Pelissä on ainakin yksi kohta, jossa pelin voi saada jumiin. Kannattaa siis pitää useampaa tallennusta.
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Tämä oli hyvä peli, vaikka aika paljon tässä toistetui sama vaiva kuin Colonel's Bequestissa, eli pelaaja joutuu aika paljon harhailemaan paikasta toiseen toivoen, että jotain vain tapahtuisi. Ei tämä kuitenkaan paljoa haitannut. Pelissä on saatu mielestäni aika hyvin esitettyä se sellainen 1920-luvun fiilis, vaikka sitä 1920-lukua ehkä hieman yritetään alleviivata liikaakin pelin alussa.

Luultavasti pelaan tämän joskus vielä uudelleen, koska ei nyt tosiaan rikokset oikein selvinneet. Colonel's Bequestista poiketen tässä ei rikollisten henkilöllisyydet paljastuneet edes lopussa, jos mennyt itellä hommat oikein. Kyllä tää varmaan sellainen 4/5 peli oli!

Sierra-läpäisy 63/70
 

UKKn kiitorata

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
750

Maine:

Itellä peli vasta ekan tunnin pyörinyt. Tykkään että tässä on saatu joihinkin ruutuihin "elämää" että siellä pyörii autoja ja ihmisiä sun muuta dallailemassa eikä ole vain staattisia ruutuja missä ehkä joku vähän heiluu kaksi freimiä. Lauran suhinat mikkiin kans häiritsee jonnin verran mutta sen verran hienoja aksentteja on pelissä, että puheet jää toistaiseksi päälle. Taksilla piti ajella edes takaisin ja kuunnella taksikuskin paskoja juttuja varmaan ainakin puol tuntia. Kuinkahan paljon noita juttuja löytyy?

Noh homma jatkuu positiivisissa merkeissä: I take it and place it in my purse.
 

UKKn kiitorata

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
750

Maine:

Peli meni eilen läpi asti ja on kyllä omasta mielestä ollut ehkä paras kerhopeli minkä olen pelannut. Ei ollut ennestään tuttu tämä Laura Jousi, mutta täytyy tutkia tämä seuraavakin tuotos. Paskin lopputulos tuli ilmeisesti itsellekin ja tykkään kyllä tuosta että pelillä on useita eri vaihtoehtoisia loppuja joka lisää seikkailupelille uudelleenpeluuarvoa. Yleensä seikkailupelillä ei juuri moista ole, koska passlet muistaa ulkoa toisella kertaa.
Harhailua myös koin itse pelissä joka nyt kuitenkin on aika ominaista näille vanhoille seikkailupeleille. Ei kuitenkaan lähellekään Kyrandia tason arpomista vaan kyllä tässä joku punainen lanka oli jatkuvasti mitä pystyi käydä ihmettelemässä jos ei muuten homma edennyt.

Matkitaan Toveria ja lähtkäistään arvosanaksi 4/5 maalta kaupunkiin eksynyttä neitietsivää.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

Mikäs on tilanne käyttäjätunnuksilla @kaamio ja @Rami Airola ? Ootteko pelailleet nyt tätä, tai aiotteko pelata tätä vai millaisiin meininkeihin ootte päätyneet?
 

Kaappis

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2584

Maine:

Tuli muuten vuosi kerhoilua täyteen Loomin aikaan.

Itsekin pariinkymmeneen kerhopeliin osallistunut ja tahti on hurja, varsinkin jos vertaa miten vähän on edelliseen kymmeneen-viiteentoista vuoteen tullut seikkailupelejä pelailtua. Että voi rehellisesti sanoa tämän herättäneen kiinnostuksen genreä kohtaan ihan uudella tapaa! Ihan itsenäisestikin on niitä tullut naksuteltua!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

Vaikuttaa siltä, että pelit on pelattu.

The Dagger of Amon Ra:n läpäisi varsinaisena kerhopeliaikana kaksi pelaajaa. Pelaajien antamien arvosanojen keskiarvo on 4,00. Pistetaulukossa näillä pisteillä päästään sijalle 5 tai jaetulle sijalle 4 tai jotain sinne päin. Pisteissä siis tasalukemiin The Book of Unwritten Talesin kanssa. Nyt on siis TOP5:ssa sellainen tilanne, että kahdella peliparilla on tasapisteet. The Dagger of Amon Ra saa kiitosta onnistuneesta 1920-luvun tunnelmastaan ja useampaan läpipeluukertaan kannustavista erilaisista loppuratkaisuista. Aivan kuten kaikkien aikaisempienkin pelien kohdalla, niin tästäkin pelistä otetaan vielä jälkijunassa vastaan arvosteluja ja pistetaulukoita päivitetään.

Pelin valitsijan lisäksi peliä varsinaisesti pelasi vain yksi kerholainen. Kahdella muulla kerholaisella oli kuitenkin ainakin puolikas ajatus pelin pelaamisesta ja toinen teki jopa käsittääkseni uuden pelihankinnan. Ajattelin ottaa nämä kerholaiset mukaan arvontaan taas sellaisella "kiitos, en tilaa mitään, osallistun vain arvontaan" -tyyppisellä metodilla. Ajatuksena taustalla oli se, ettei homma menisi automaattisesti siihen, että minä ja sampyla vaan valkkaillaan vuorotellen näitä pelejä.

Suoritin arvonnan. Arvontaan osallistujille määriteltiin jälleen osallistujalistan rivinumeron mukainen numeerinen arvo. Se, jonka numero tuli satunnaislukugeneraattorista ensimmäisen kerran kolmesti oli voittaja. Arvontaan osallistui kolme käyttäjätunnusta. Pelin valitsija ei osallistunut arvontaan.

Arpaonni on määrittänyt voittajaksi ja seuraavan kerhopelin valitsijaksi käyttäjätunnuksen... @Sampyla ! Onnittelut voittajalle! Sampyla voitti urheasti arvonnan, vaikka paha kerhomestari yrittikin tilastollisesti vaikeuttaa voittoa!

Kerrohan peli kun ehdit!
 

UKKn kiitorata

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
750

Maine:

jahas no nyt kun kerran paras kaverini; meidän kahden hengen kerhossamme; Tiukka Toveri on minut jälleen nimennyt, niin sventterillä pötäistään tämmöinen alennuksessa 5,39e oleva komistus:
e309ae750f3b446eb1d476ff47ea2bf1.jpg


Jos sattuu olemaan microsoftin xbox gamepass tilaaja niin siellä myös pelattavana "ilmaiseksi" tai kokeiluhintaan 1e/kk.

Mobygames kirjoittaa seuraavasti:
Huzzah! The holy war is over! Your oppressors have been vanquished, the churches of the Old God lay in ruin and thousands of innocent people have been murdered! But it's not all good news; the tyrant Heavenly Peter has escaped your clutches, and you have been tasked with the mission of finding him...

Your journey will take you through a richly detailed landscape built from hundreds of different Renaissance paintings. You will steal a ship, feed a donkey, compete in a talent contest, assist an inept street magician, sing, dance, play the (magic?) flute, poke a man's face, hunt for treasure and have a chat with Our Lord God Almighty... But will you find Heavenly Peter? And if you do, how will you take your revenge!?
 • Pointing and Clicking – A traditional point and click interface, with a 'verb coin' interaction menu and a simple inventory from which you can drag and drop your preciously hoarded items.

 • Renaissance Artwork – Paintings by Rembrandt, Botticelli, Michelangelo and many more are brought together into one consistent world, in a way that is also as sympathetic as possible to the original works.

 • Classical Music – a soundtrack selected to fit with the style of the artwork. Music from classical composers such as Vivaldi, Bach and George Frideric Handel will accompany you on your journey.

 • Standalone Story - The Procession to Calvary is set in the same world as Four Last Things, but it's story can be played independently.

 • Optional Murder – You will be equipped with a sword. This will become useful in a number of different situation, but you will be strongly discouraged from using it on people. Ignoring this advice - and murdering anyone who stands in your way – will serve as a useful method of skipping any puzzles you don't like. But be warned; your actions might come back to haunt you...

 • Nonsense – A style of humour reminiscent of the surreal, anarchic comedy of Monty Python. Lofty subject matter is treated with refreshing flippancy. Gags about butts are taken very seriously. But rest assured, while some of the jokes may be ridiculous, the puzzles make perfect sense! (or at least adhere to a consistent internal logic)

 • Moments of Surprising Profundity – Actually, no... Don't read too much into it.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
5674

Maine:

jahas no nyt kun kerran paras kaverini; meidän kahden hengen kerhossamme; Tiukka Toveri on minut jälleen nimennyt, niin sventterillä pötäistään tämmöinen alennuksessa 5,39e oleva komistus:
e309ae750f3b446eb1d476ff47ea2bf1.jpg


Jos sattuu olemaan microsoftin xbox gamepass tilaaja niin siellä myös pelattavana "ilmaiseksi" tai kokeiluhintaan 1e/kk.

Mobygames kirjoittaa seuraavasti:
Huzzah! The holy war is over! Your oppressors have been vanquished, the churches of the Old God lay in ruin and thousands of innocent people have been murdered! But it's not all good news; the tyrant Heavenly Peter has escaped your clutches, and you have been tasked with the mission of finding him...

Your journey will take you through a richly detailed landscape built from hundreds of different Renaissance paintings. You will steal a ship, feed a donkey, compete in a talent contest, assist an inept street magician, sing, dance, play the (magic?) flute, poke a man's face, hunt for treasure and have a chat with Our Lord God Almighty... But will you find Heavenly Peter? And if you do, how will you take your revenge!?
 • Pointing and Clicking – A traditional point and click interface, with a 'verb coin' interaction menu and a simple inventory from which you can drag and drop your preciously hoarded items.

 • Renaissance Artwork – Paintings by Rembrandt, Botticelli, Michelangelo and many more are brought together into one consistent world, in a way that is also as sympathetic as possible to the original works.

 • Classical Music – a soundtrack selected to fit with the style of the artwork. Music from classical composers such as Vivaldi, Bach and George Frideric Handel will accompany you on your journey.

 • Standalone Story - The Procession to Calvary is set in the same world as Four Last Things, but it's story can be played independently.

 • Optional Murder – You will be equipped with a sword. This will become useful in a number of different situation, but you will be strongly discouraged from using it on people. Ignoring this advice - and murdering anyone who stands in your way – will serve as a useful method of skipping any puzzles you don't like. But be warned; your actions might come back to haunt you...

 • Nonsense – A style of humour reminiscent of the surreal, anarchic comedy of Monty Python. Lofty subject matter is treated with refreshing flippancy. Gags about butts are taken very seriously. But rest assured, while some of the jokes may be ridiculous, the puzzles make perfect sense! (or at least adhere to a consistent internal logic)

 • Moments of Surprising Profundity – Actually, no... Don't read too much into it.

Ai Failcabin - The Video Game julkaistiin sittenkin eri nimellä? :dolan:
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
7630

Maine:

Mielenkiintoisen oloinen peli! Ilmoittautumisia kehiin! Ite aloittelen jahka olen saanut Torin's Passagen pelattua läpi ensin. @Kaappis onkin tämän jo syyskuussa pelannut. Haitanneeko sinua, jos laitan sinut arvontataulukkoon statuksella "läpäissyt aiemmin" ja arvosanaksi täällä antamasi arvosanan?

Edit: Onko kellään mitään hajua, että minkä maalainen tämän pelin tekijä Joe Richardson on?
Edit 2: Se on skotti.
 
Viimeksi muokattu:

pulis

NES-Retro Novice
Viestit
65

Maine:

Tuon voiski ladata, kun löytyy iPadillekin Appstoresta ja oon muutenkin aiemmin harkinnu sen sekä myös tekijän toisen pelin Four Last Thingsin ostamista. En oo varma ehdinkö työkiireiltä pelaileen ihan samaa tahtia kuin muut, mut kattellaan miten maistuu.
 
Ylös Bottom