NES-Retron seikkailupelikerho

Valitun pelin max. hinta?

 • 5€

  Äänet: 0 0.0%
 • 10€

  Äänet: 10 50.0%
 • 15€

  Äänet: 3 15.0%
 • 20€

  Äänet: 3 15.0%
 • 30€

  Äänet: 0 0.0%
 • En halua maksaa

  Äänet: 4 20.0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  20

Rami Airola

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3523

Maine:

Ps. @Rami Airola miksi et ole vielä ilmottautunut mukaan?

Kela-rottan täytyy vähän miettiä rahankäyttöään tässä, niin ei voi tehdä hätiköityjä päätöksiä varsinkin kun meni viime peliinkin jo lähes kymppä!

Rotta.jpeg

Ja on täällä biisintekokin kesken ja joku rupes vielä kyselemään sähköpostitse että haluais tehdä remixin yhdestä biisistä ja tarvii hänen kanssa jutella ja sitten tuli tämä seikkailupelikerhovallankaappaus ja sen myötä velvoitus tehdä aiheesta lukuisia enemmän tai vähemmän höpsötteleviä viestejä ja äsken oli puhelinpuhelujakin vielä, NIIN EI TÄSSÄ NYT EHDI LUPAUTUA MIHINKÄÄN VIELÄ!
 

Kaappis

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1235

Maine:

Kokeilin tätä eilen ja tänään jatkoin vähän matkaa. Laitampa omatkin ensivaikutelmat:

- Grafiikat on siinä mielessä hyvät, että ne on ainakin tosi selkeät. On valittu tyyli ja siinä pysytään. Väripaletti on pieni ja ankea. Omaan silmään vähän tylsä.
- Hipsterihuumori ei uppoa. Ei siis HIPSTERIHUUMORI, eikä se, että nauretaan hipstereille.
- En tykkää kännimekaanikasta. Pakottaa kokeilemaan samoja juttuja useaan kertaan ja jatkuvasti pitää käydä hakemassa lisää kaljoja baareista. Sit kun jotain pitää tehdä selvinpäin, niin siinäpä sit juokset ympyrää, että äijä selviäisi.
- Puzzlet on tuosta huolimatta olleet ihan kelvollisia. Kello-puzzle oli hyvä, kun siinä ei ollut mitään logiikkaa, mutta oli silti!
- Heti alkuun jäin kaipaamaan ennakoivaa verbinsyöttöä. Näppiksessä on kyllä pikanäppäimiä, nii kyl siihen tottui.
- Ehdottomasti paskin ominaisuus on se, että kun teet asian X, niin paikassa Y on muuttunut jotain. Eikä tässä tule mitään ilmoitusta, että jossain on jokin muuttunut, niin käytännössä peli juoksuttaa sua jatkuvalla syötöllä joka paikan uudestaan läpi.
- Säädin vaikeustason minimiin, että sais vinkkejä kissalta. Kissa kuitenkin vaa vittuilee, että ollaan ihan alussa, senkus tutkit kaikki paikat! Ok kiitti vinkistä.
- Kahden ylläolevan seikan takia oon turvautunut läpipeluuohjeisiin.

En tiiä onko mielentila vääränlainen, mut on tämä jotenkin aika ankea peli ollut.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4041

Maine:

Itekin nyt aloittelin. Grafiikat on tosiaan mukavan selkeät ja pääosin tähän mennessä kyllä oon tykännyt. Tosin välillä on vähän kyllä sellaista turhankin yksinkertaista piirrosjälkeä ja väriä, että tulee väkisinkin mieleen vähän joku ala-asteikäisenä pelattu Lassen hiihtoloma -seikkailupeli, vaikka se oli varmasti oikeasti miljoona kertaa huonomman näköinen. Musiikit on ihan mukavat ainakin tähän asti!

Huumori on ollut omaan makuun ihan jees. Melkein laittaisin pääni pantiksi, että joku vahaviiksi tämänkin pelin on tehnyt. Veikkaan, että tämän pelin kuvaama Oslo olisi käyttäjätunnuksen sf78 suosikkilomakohde.

Kaappiksen tavoin jäin kyllä kaipaamaan tässä sitä ennakoivaa verbinsyöttöä. Tuntuu jotenkin vähän turhan takapajuiselta olla koko ajan valitsemassa etenkin lookia, oli sitten hotkey tai ei. Sentään on ne hotkeyt.

En oo päässyt kyllä puusta pitkään vielä. Kaikissa alussa auki olevissa baareissa olen käynyt ja yhden jutun olen saanut annettua yhdelle tyypille yhdessä baarissa saadakseni tästä palkkioksi jotain. Jotain kai tapahtuu nyt jossain muualla, mutta ei mitään tietoa että missä. Tuntuu, että jumissa meinataan olla heti alussa. Kännimekaniikasta en oikein vielä tiedä. Se on varmaan ainakin sitten vähän ärsyttävää, jos peli ei jossain vaiheessa implikoi sitä mitenkään, että nyt ollaan liian selvänä tai liian kännissä ja sitten pitää vaan kokeilemalla kokeilla.

Mulla on nyt vielä vaikeustaso oletuslevelillä, eli true gamer. Mitähän käytännössä tuo vaikeustason tiputtaminen tekee muuta kuin, että se yhdessä paikassa oleva kissa antaa vissiin vinkkejä?

Edit: Ai niin! Välillä ärsyttää, kun tekstit menee omia aikojaan tässä pääosin aika hitaasti, että tulee skipattua hiirellä eteenpäin kun on saanut luettua. Kuitenkin joskus ne tekstit meneekin nopeasti ja sitten hiiren painallus tulee myöhässä ja skippaa seuraavan puhekuplan. Se vähän pännii.
 
Viimeksi muokattu:

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4041

Maine:

Kaljaa ja etenkin tavallista lageria alkaa kyllä vähän tehdä mieli, kun miettii tässä, että illemmalla taas pääsee pelailemaan...
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4041

Maine:

Dude, Where Is My Beer läpi!

Alussa premissi oli hyvä ja huvittava. Vaikutti että täähän voi olla hauska peli. Valitettavasti tuntuu vähän, että kaikki paukut olikin mennyt ehkä tän lähtökohdan keksimiseen ja kirjoitteluun. Pelin suurin heikkous oli juurkin se, että teet jossain jotain aika randominkin tuntuista ja siitä ei varsinaisesti tule mitään feedbackia, että jotain tapahtui. Jotain kuitenkin jossain tapahtui luultavasti ja sitten pitää kiertää kaikki paikat läpi katsellen, että tapahtuiko jossain jotain. En kyllä kamalasti tykännyt sitten lopulta ja läpipeluuohjetta katselin aika paljon. Kissalta sai aika nihkeästi neuvoja ja välillä ne vihjeetkin oli sellaisia, että en mä vaan tajunnut. Valtavasti turhia esineitä inventaario täynnä.

Kännimekanismi ei tuonut peliin kyllä yhtään mitään muuta kuin turhautumista. Jatkuva tarve käydä baareissa ottamassa kuppia, jotta pystyy puhumaan NPC:ille alkoi ärsyttää aika paljon. Melkein tuli pidettyä itsensä sitten siinä kakkostason humalassa koko ajan. Sitten kun pitääkin olla selvänä, niin joutuu ramppaamaan ruudusta toiseen vain että pää selkiäisi. Plääh. En tiedä onko tämä ollut täysin päälle liimattu ominaisuus, vai peräti joku lähtökohta tämän pelin suunnittelussa alunperin.

Audiovisuaalinen ilme oli kiva. Tässä ei jäänyt kovin helposti hotspotit huomaamatta ja musat oli mielestäni hyvät. Huumori ihan ok mielestäni.

Hauskoista lähtökohdista lähtevä haahuilutorsopeli, jonka mahdollista jatko-osaa en jää suurella innolla odottamaan. 1,5/5.
 

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1352

Maine:

Kaljapeli aloitettu ja vissiin ihan hyvin edennyt. Tykkään graafisesta tyylistä ja hauska idea.

On vaan todella raskas peli johtuen siitä, että hotspotteja ja ihmisiä on todella paljon, joista suurimman osan kanssa ei voi tehdä mitään. Etenemisen logiikka ei oikein avaudu, esimerkiksi se yhden baarin edessä oleva jono: mistä minun pitäisi tietää miten ja milloin jono liikkuu? Kännimekaniikkaan en ihastunut. Jotenkin toisella tavalla toteutettuna olisi voinut toimia, en vaan keksi miten.

Läppäreihin tuli turvauduttua siinä vaiheessa, kun en jaksanut enää käydä jokaista NPC:tä läpi siinä toivossa, että niiden kanssa pystyisi juttelemaan.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4041

Maine:

On vaan todella raskas peli johtuen siitä, että hotspotteja ja ihmisiä on todella paljon, joista suurimman osan kanssa ei voi tehdä mitään.
Tämä oli kyllä aivan totta. Todella paljon NPC:itä, jotka näyttää päällisin puolin siltä, että voi jutella. Nimet ja kaikki. Varmaan joku kickstarterhomma, niin kuin Kaappiskin epäili. Elävöittäähän ne niitä ruutuja toki ne ihmiset, mutta vois olla jotenkin niin mielummin, että sellaisten ei-interaktiivisten NPC:itten kohdalla lukisi jotain geneeristä vaikka, tai *gasp* ei mitään.
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
414

Maine:

Täällä porukka pelannut jo jonkun kaljapelin läpi ja itse vasta pääsin edellisen Not Another Weekendin läpi. Tosin itsellä meni pelaaminen vähän sivuraiteillle ja pelasin tän pelaamisen välissäkin toisen Visual Novel-Seikkailupelin Paradise Killerin läpi.

Omasta mielestäni Not Another Weekend on varsin mainio peli. Annan 4/5. Todella mukavaa pelata ja hyvää huumoria ja se tavoite tyhjentää hotelli oli kiva. Ja aika hyvin saatiin nivottua tapahtumia yhteen sillai, että sujuvasti juoni kulki eteenpäin. Loppu twististä en tykännyt ja siitä menee piste, kun hotelli sitten tyhjeni niin peli jatkuu vie jonnin verran ja kiinnostusta ei enään siinä vaiheessa oikein ollut muuhun kuin että loppuis jo. Loppu puzzleista en siis tykännyt. grafiikassa oli aluksi vähän sulattelemista, mutta siihen nopeasti tottu.
 
Viimeksi muokattu:

Rami Airola

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3523

Maine:

Mulla menee ainakin kaks viikkoa. Olen ihan alussa siinä eikä just nyt ole kiinnostusta eikä aikaakaan jatkaa sitä tällä viikolla ja luultavasti lauantaista eteenpäin olen viikon verran pois kotoa. Eli voi olla että lähden pelailemaan sitten sitä mikä tuleekaan seuraavaksi sitten joskus ja koitan kaljapelin pelailla yliajalla läpi sitten.
 

kaamio

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3891

Maine:

Mites porukalla menee tän pelin kanssa? @kaamio @Lassi @Arto4000 @Rami Airola ? Varmaan ainakin tämä viikko saadaan vielä menemään tässä olutseikkailussa?
Just eilen pelailin pari tuntia ja ei kyllä saakeli nappaa yhtään, mutta eiköhän ton hampaat irvessä läpi vedä.
Täysin päämäärätöntä haahuilua, eikä mitään kunnon seikkailun tuntua. Kyllä mä sieltä rivien välistä tajuan mitä pitää tehdä, mutta jotenkin toivoisin, että nää kaikki tämmöset "objectivet" jotenkin selkeemmin esitettäis pelaajalle.
Jos ei sunnuntaihin mennessä tunnu etenevän, niin otan kyllä varmaan läpipeluuohjeet käyttöön. Ei tää vaan inspaa sillain, että ilman jaksais tosissaan pohtia.
 

Lassi

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1094

Maine:

En ole ensikokeilun jälkeen pelannut, ei nappaa niin. Ehkä vielä kokeilen mutten lupaa mitään. Ei niin kiinnosta alkaa läpikulku ohjeitakaan lukea, yhtä hyvin voin sitten läpipeluun kattoa juutupesta, ja sekään ei niin kiinnosta kun nyt mietin :D

On kyllä liian harmaa ja tönkkö peli, vie energiat niin että siitä pitäis saada palkkaa!
 
Ylös Bottom