NES-Retron seikkailupelikerho

Kumpi olisi parempi aloitusajankohta NES-Retron seikkailupelikerhon rästikauden aloitukselle?

  • Tästä hetkestä vuoden 2021 loppuun saakka. Seuraava uusi kerhopeli siis tammikuussa 2022.

    Äänet: 8 80.0%
  • Joulukuun ensimmäisen kerhopelin jälkeen vuoden 2021 loppuun. Uusia pelejä tälle vuodelle siis ~1-2.

    Äänet: 2 20.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4891

Maine:

No niin! Ensimmäinen rästiläpäisy! Päivittelin aloituspostausta ja pistetaulukoita. Return of the Phantomin sija säilyi ennallaan, vaikka pisteet vähän laskivatkin.

Tähän mennessä olen siirtänyt pelin vaihtuessa aina kunkin pelin esittelypostaukset ja pistetaulukon sellaisenaan spoilereissa kakkospostaukseen, mutta tästä eteenpäin pitää ruveta vähän upotettuja sisältöjä karsimaan, kun 15 upotettua kohdetta per viesti näyttäisi olevan maksimi.
 

Rami Airola

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4044

Maine:

Ei hele eihän tää ees vastaa yhtään tuota mitä meikällä tulee näitä huoneita vastaan :D onko tämä nyt sittenkin ihan eri vaikeustasolla vai onko nämä aina randomoitu? Pelit lehdellähän tähän joku ratkaisu oli ettei ne nyt ihan täysin randomeita voi olla! Meikällä lähimpänä alkua oli tuo keskimmäisen sektorin ULOS.

ULOS on kartan alku.
 

Rami Airola

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
4044

Maine:

Tämä on kyllä kunnon Twilight Zone, jossa loppu on alku ja alku on loppu.

Joo :D

Tuon logiikka oli semmonen, että aloitin kartan tekemisen, kun tuo teleporttisysteemi (vielä tietämättä, että mitään teleporttailuja tapahtuu) ohjaili huoneeseen, josta pääsi takaisin ulos kerta toisen jälkeen. Niin sitten kun alkoi olla pakko kirjoittaa ruutuihin mitä sisältöä niissä on, niin piti myös merkata tuo ULOS tuolla tavoin, kun - edelleen tajuamatta, että jotkut ovet teleporttaavat pelaajan saman huoneen toiselle ovelle tai kokonaan johonkin muuhun epäloogiselta vaikuttavaan huoneeseen - olinkin piirtämässäni kartassa taas ulko-ovella luullen olevani jossain aivan muualla. Niin siitä tuli siihen kohtaan että ULOS.

Karttahan on siinä määrin puutteellinen, että siitä puuttuu tuosta piirroksen keskiosan alueesta ULOS-huoneen lähiympäristöstä piirroksen vasemman alalaidan kaltaiset nuolimerkinnät, kun en siinä kohtaa ollut tosiaankaan tuota ovien epäloogista käyttäytymistä vielä tajunnut. Muistaakseni tuo keskialueella olevan ULOS-huoneen yläpuolella vasemmalla olevat DRAIN ja PLANK -huoneet ovat samat, kuin ULOS-huoneen alla olevat DRAIN, DRAIN ja PLANK -huoneet. Ja siis tuolla alla muistaakseni nuo DRAINIT menee niin, että vasemmalta poistuttaessa tullaankin samaan huoneeseen oikealta takaisin. Eli siinä ei oikeasti edes ole kahta DRAIN-huonetta vaan vain yksi, joka tiettyyn suuntaan mennessä johtaa samaan huoneeseen toiselta puolelta.

Niin tätä kaikkea yrittäessä ymmärtää vielä tajuamatta mistään mitään paskan vertaa johti siihen, että ULOS oli ainoa mahdollinen merkintä, jolla sain järjen säilymään päässäni ja jatkamaan urotyötä.

R, Y ja B -merkinnät muuten ovat sellaisia, joissa huone on tyhjä, mutta joissa käytin avuksi lattialle laitettavia valovärifilttereitä. Alkuun laitoin ensin sellaisen huoneessa, johon kirjoitin SIN (sininen väri), mutta lopulta käytin niitä tuolla oikeassa yläkulmassa, joka onkin sama, kuin vasemman alanurkan alue. Tuo yläkulman versio on tilanteessa, jossa olin ymmärtänyt teleporttauksen, mutta en vielä sen todellista monimutkaisuutta ja piti tehdä asia selkeämmäksi.


Tämän tekstin voisi laittaa saatekirjeeksi karttaan sekä selkeyttämään että sekoittamaan asiaa entisestään. EI HEIKOILLE.
 

Kaappis

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1580

Maine:

Kolmospäivään alussa tällä hetkellä. Ihan mielekästä salapoliisitutkiskelua on ollut. Hankaluuksia on ollut löytää esineitä tekstuurioksennuksen seasta, nii on tullut turvauduttua HINT-systeemiin muutaman kerran, joka on erittäin hyvä tässä!

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Käyttöliittymä on edelleen "omaperäinen" nätisti ilmaistuna. Tuon liikkumisen suurin ongelma on siinä, että sen nopeus vaihtelee jatkuvasti riippuen missä on ja mihin päin katsoo. En tiiä toimiskohan Scummvm:llä paremmin, kun Steam antaa käynnistäessä valita kumpaa käyttää (otin Dosbox, koska se oli ylempi vaihtoehto).
 

Kaappis

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1580

Maine:

Kutospäivä alkoi ja hommat isollaan! Tässä on pitemmälle pelatessa ruvennut vielä enemmän häiritsemään pelattavuuden kökköys. Jouduin myös turvautumaan UHS-sivustoon, kun en löytänyt yhtä itemiä yhdestä ruudusta!

Kyllä silti Murphyn seikkailut sen verran maistuneet, että menee FMV-seikkailupelien top-2 listalle! Jatko-osatkin joutuu ottaa peluuseen jossain vaiheessa. Miettiny, että oottaisko tuon Pandorasta uusioversioo suosiolla ja hyppäis vaikka tuohon uusimpaan Tesla Effectiin välissä? Onko mitään järkeä tai haittaa pelata näin satunnaisessa järjestyksessä?

Myöskin hieman alkanut katselemaan sillä silmällä, jos sattuis big box löytymään hyllyyn jostain...
 

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1614

Maine:

Miettiny, että oottaisko tuon Pandorasta uusioversioo suosiolla ja hyppäis vaikka tuohon uusimpaan Tesla Effectiin välissä? Onko mitään järkeä tai haittaa pelata näin satunnaisessa järjestyksessä?

Voi näitä pelata satunnaisessa järjestyksessäkin. Tarinankerronnan kannalta ennen Tesla Effectiä kannattaa kuitenkin pelata Overseer pohjalle, koska Tesla Effect jatkaa siitä mihin Overseer jää. Mutta toimii se silti itsenäisenä kokonaisuutenakin.
 

Kaappis

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1580

Maine:

Under a Killing Moon läpi. Hyvä meno, ok tarina, charmikas miljöö, sympaattiset hahmot sekä yllättävän pöljää, mutta hauskaa huumoria. UI ja pelattavuus omaperäinen, mutta toimii paskasti. Varsinkin pelin loppupuolella alkoi liikkumisen tahmeus jopa ärsyttämään. Omaan makuun turhan paljon objektien metsästämistä rumien tekstuurien seasta.

Ei ihan täysiä pisteitä itseltä saa, mutta kyllä tämä menee pelaamieni kerhopelien suosikiksi (siis tietysti jos omia valintoja ei lasketa)! Annan tälle 4/5.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4891

Maine:

Hieno homma! Nyt saadaan jo oikein arvonta seuraavan pelin valitsijasta!

Under a Killing Moonin pisteet nyt huimat 4,5/5! Aika kaula seuraavaan peliin.
 
Ylös Bottom