NES-Retron seikkailupelikerho

Kumpi olisi parempi aloitusajankohta NES-Retron seikkailupelikerhon rästikauden aloitukselle?

  • Tästä hetkestä vuoden 2021 loppuun saakka. Seuraava uusi kerhopeli siis tammikuussa 2022.

    Äänet: 8 80.0%
  • Joulukuun ensimmäisen kerhopelin jälkeen vuoden 2021 loppuun. Uusia pelejä tälle vuodelle siis ~1-2.

    Äänet: 2 20.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    10

kaamio

NES-Retro Master
Insider
Viestit
5069

Maine:

CGG-podcast ajan hermolla!
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Drasculassa kannattaa linnassa sitten tallennella vähän useammin. Hahmo tykkää ainakin Steam-versiossa aika ajoin vain kävellä ulos ruudusta niin, että ScummVM hetken päästä kaatuu.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Dráscula: The Vampire Strikes Back läpäisty.

Steamin pelikellon mukaan aikaa meni 3,6h, mutta tähän taisi tulla jonkun verran lisää aikaa siitä, että mulla oli Steamin kautta käynnistyvä launcher auki, vaikka ite peli varsinaisesti olikin kiinni. Lyhyestä pelistä on siis kyse.

Ei ollut tämä peli saati sen tehnyt Alcachofa Soft ennestään tuttuja. Tämä oli vissiin noiden eka peli ja jotain tekivät vielä ainakin tämän vuosituhannen ensikymmenluvulla.

Kovin isolla porukalla ei tätä peliä vissiin oltu tehty. Graffat oli ihan hienoja. Sen sijaan käyttöliittymä oli kamalan kankea ja ääninäyttely kamalaa. Steamin versiossa loppua kohden tippui englanninkieliset puheetkin päähenkilöltä välillä pois niin, että tuli alkuperäistä espanjankielsitä puhetta. Tekstit oli sentään tuolloinkin englanniksi. Ei sillä, että tällä nyt olisi ollut kamalasti väliä, koska aika nopeasti selvisi, että pelin tekijätiimi ei osannut englantia kovin hyvin, eikä tässä pelissä nyt mitään kovin erikoista juonenkuljetusta ole. Jotain sellaista ajalle tyypillistä huonoa blondihuumoria tässä oli. Välillä piti katsoa läpipeluuopasta, kun jotkut hotspotit on todella helppo missata ja itellä meni parissa ruudussa jotkut exititkin ohi, kun ei vaan tapahtunut mitään vaikka siellä päin klikkailin. Ite puzzlet ihan ok kamaa, ei mitään täysin kryptistä.

Kuten aiemmassa postauksessa kirjoitin, niin loppupuolella kannattaa tallennella hieman useammin, koska peli saattaa kaatuilla välillä.

Lähinnä ehkä jonkinlaista kuriositeettiarvoa sisältävä pikkuhöpsöttely Espanjasta. Ei mitään kovin maata mullistavaa, mutta ei myöskään mielestäni aivan täyttä tervanjuontiakaan kuitenkaan kun kyseessä oli sen verran lyhyt peli. Selkeästi parempi kuin Wellun Willit Wantasiat, mutta huonompi kuin Muukalaisten yö. 1,5/5.
 

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1595

Maine:

Drascula läpi täälläkin. Tiukka Toveri tuossa kiteytti aika hyvin omatkin tuntemukset. Käyttöliittymä vaati aika paljon totuttelua alussa, mutta alkoi sekin sujua lopulta, ettei enää häirinnyt niin paljoa. Tykkäsin grafiikasta ja animaatiosta. Äänipuoli taas ei ollut kovinkaan kummoista. Juuri sopivan lyhyt peli, joka olisi varmaan muuttunut rasittavaksi, jos peli olisi vielä jatkunut pidempään. Puzzlet myös toimivat vaikka niitä sekä tavaroita ei niin hirveästi pelissä lopulta ollut.

Arvosanaksi annan 2/5.
 

codeath

Good guy Toppo
Ad Infinitum
Viestit
444

Maine:

Dráscula läpi.

Mitähän tästä sanoisi... Voi veljet miten huono peli tämä oli. Samoilla linjoilla @Tiukka Toveri ja @Arto4000 kanssa pelin ongelmista: käyttöliittymä oli kamala, ääninäytteli oli kamalaa, yleisesti ottaen koko dialogi oli kamalaa, koko juoni oli kamala ja mielestäni puzzletkin olivat kamalia.

Läpipeluuoppaaseen turvauduin tällä kertaa todella herkästi, sillä aika pian halusin vain läpäistä pelin välittämättä tippaakaan sen tarjoamasta haasteesta, sillä pelaamisesta tuli jo lyhyessä ajassa tervanjuontia yrittäessäni ensin tavalliseen tapaan tutkia paikkoja saadakseni lähes aina vastaukseksi THERE IS NOTHING SPECIAL ABOUT IT tai jotain muuta typerää. Päähenkilöltä yksinkertaisesti puuttui paljon dialogia ja reaktioita erilaisiin esineisiin ja hotspotteihin.

Itse pelasin aiemmassa postauksessa mainitsemaani CD-versiota ScummVM kautta, ja siinä esiintyi täysin sama ongelma kuin Toverilla eli loppupuolella päähenkilö puhui välillä espanjaa dialogin muutoin ollessa englanniksi. Peli ei sentään kaatuillut missään vaiheessa.

Plussaa annan grafiikasta, joka antoi alussa viitteitä paljon paremmasta kokonaisuudesta. Muuta hyvää en tästä sitten keksikään - paitsi tietysti lyhyen keston, mutta sitä tuskin kuitenkaan voi lukea pelin varsinaisiksi ansioiksi. Omaa peliaikaani en osaa sanoa, mutta luulen sen olevan lähempänä 2h (tai peräti alle) pelattuani pitkälti oppaan kanssa.

1/5
 
Viimeksi muokattu:

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Juuh tota mä en ole vielä edes ostanut tätä, että saas nähdä irtooko sittenkään mielenkiintoa edes kokeilulle... :D
MITÄ?! Tämä on kuitenkin "Yksi yhdeksästä Espanjan parhaasta seikkailupelistä"!

Oletko varma, että et halua tehdä omaa tutkimustasi, vaan alistut uskomaan NES-Retron seikkailupelikerhon reptiliaanien propagandistisia mielipiteitä?!

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Mutta joo. Tulihan tosta vähän sellainen fiilis, että ihan kaikkea kotikutoisinta roskaa ei tarttisi välttämättä kansainvälisille markkinoille tuutata. Wellun Willit Wantasiatkin tajuttiin pitää korkean kielimuurin takana Suomessa. Nippon Safes Inc. olis saanut jäädä myös italialaisten omaksi nostalgiapärinäksi vaan.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
4805

Maine:

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Dráscula: The Vampire Strikes Backin pelailut on pelailtu. Pelin on tähän mennessä läpäissyt kolme pelaajaa. Kiitosta peli keräsi lähinnä grafiikoistaan, jotka onnistuvat huijaamaan pelaajan odottamaan enemmän kuin on tarjolla. Pelin huono (ainakin englanninkielinen) ääninäyttely, kankea käyttöliittymä ja lähes olematon juoni saivat osakseen halveksuntaa.

Peli on tosiaan Wikipedian mukaan "Yksi yhdeksästä parhaasta espanjalaisesta seikkailupelistä". Tämä onkin varmasti espanjalaisille rakas nostalgiapläjäys samaan tapaan kuin Igor: Objective Uikokahonia, mutta ei tarjoa muulle maailmalle oikein mitään. Kolmen arvostelun keskiarvoksi muodostui 1,5/5. Näillä pisteillä päästään Nippon Safesin kanssa jaetulle kolmanneksi viimeiselle sijalle. Hieman huonommat pisteet on saanut Dude Where Is My Beer ja kotimainen klassikko Wellun Willit Wantasiat on vielä turvallisen välimatkan päässä hännillä.

Suoritin arvonnan. Arvontahatusta tuli tällä kertaa käyttäjätunnus @Arto4000! Arvonta suoritettiin kolmen nimimerkin kesken, eikä pelin valitsija ollut arvonnassa mukana. Kerrohan Arto peli sitten kun joudat.
 

Arto4000

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1595

Maine:

Pallottelin useampaa peliä seuraavaksi valinnaksi, mutta laitetaan tällä kertaa kovat piippuun.

Peli #19: Tex Murphy: Under a Killing Moon

87948-under-a-killing-moon-dos-front-cover.jpg

Eletään vuotta 2042 ydinsodan jälkeisessä San Franciscossa. Kaupungin vanhalla ja ränsistyneellä puolella toimistossaan istuu Tex Murphy, vuosituhannen kömpelöin yksityisetsivä. Hänen elämässään ei ole asiat juuri nyt kovin hyvin: tuore avioero, ei töitä ja rahatkin ovat loppuneet. Tex päättää ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyy etsimään itselleen töitä. Muutaman mutkan kautta syliin tipahtaakin sellainen keissi, jolla voi olla maailmaa järisyttävät seuraukset!

Avainsanoina mm. scifi, noir, FMV, 3D ja hiton hyvä meininki.

Tämä on Tex Murphy -pelisarjan kolmas osa, mutta aiempien osien pelaaminen ei mielestäni ole mitenkään välttämätöntä. Peli on melko pitkä, joten kahden viikon peliaika on varmaan sopiva. Olen tämän pelannut useamman kerran läpi, mutta edellisestä kerrasta on jo pitkä aika ja uudelleenpeluu on pyörinyt mielessä ties kuinka kauan, joten eiköhän panna rämäkkäästi sventterillä potaissee.


 

codeath

Good guy Toppo
Ad Infinitum
Viestit
444

Maine:

Saattaa olla että tämä löytyy jo GOGstä, mutta tähän hätään ei ole kirjastoa kaivaa esille. Pitääpä joskus tutustua.

Itselläni ei tällä hetkellä valitettavasti riitä aikaa näin tiukkiin rypistyksiin, joten jään taas seuraamaan kerhon pöhinää sivusta ://

Jos sen Sanitariumin saan valmiiksi tän vuoden puolella, raportoin toki mietteet tänne!
 

kaamio

NES-Retro Master
Insider
Viestit
5069

Maine:

Voi vittu miten hyvä peli!
Joitain vuosia edellisestä pelikerrasta, mutta täräytän tälle silti pienistä teknisistä puutteista huolimatta suorilta 5/5!

Voi olla että otan työn alle ja tarkistan pisteytyksen vielä, mutta en kyllä lupaa mitään.
 
Ylös Bottom