NES-Retron seikkailupelikerho (#69: Rauniot)

Nyt on sen verran kiinnostava tekele, että pakko kokeilla!

Ostin samalla Steamista kakkososan, eli Double Packin hintaan 2,99€ kun en jaksanu aukasta GOG:ia, lol.

Rahamies! :salute:
 
Seuraava kerhopeli ois Lost Horizon
Pelin saa juuri nyt Steamin ja Gogin alesta hintaan 1,49€
Saatavilla myös mobiililaitteille ja Switchille. Ite pelaan taas ipadillä.


Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta, et peluuseen menee jossain vaiheessa :salute:

Voi olla et nappaan se gogin double packin itsekkin.

Edit: Packki ostettu jemmaan!
 
Viimeksi muokattu:
Nonnih, koetettu. Hiton lupaavaltahan tää Kadonnut Horisontti vaikuttaa, eikä melko häikäilemättömät Indiana Jones -vibat asiaa ainakaan itselläni pahenna. :rolleyes:

Komialta ja ennenkaikkea tunnelmalliselta näyttää nuo paikat ja maisematkin.
 
Lost Horizon on ny läpi.

Alkuun oli mielenkiinto vähän hukassa.
Intron jälkeinen lähtötilanne ei ollut mitenkään erityisen kiinnostava. "Kiinaseikkailut" ei vaan kauheasti jaksa lähtökohtaisesti innostaa.
Alkuun myös oli fiilis, että tuleeko tämä olemaan seikkailufiiliksetön seikkailu, jossa lähinnä mennään tilanteesta toiseen eikä päästä kunnolla juoksentelemaan ees taas usean eri paikan välillä.

Sekin ärsytti, kun juttelu-cutscenet kesti aivan liian kauan.

Olin alun perusteella valmis antamaan korkeintaan kakkosen, mutta sitten kun päästiin talvimaisemaan, niin siellä oli niin tunnelmallinen musiikki, että se nosti fiilistä melkoisesti. Peli vaikutti edelleen ehkä aavistuksen liian kevytseikkailulta, mutta tunnelmointia alettiin saada musiikin avulla paremmaksi, jolloin koin, että kyllä tämä semmoseen kolmoseen nyt ainakin menee, mitä nyt välillä pitkät juttelucutscenet rokotti fiilistä saaden ajattelemaan, että ehkä joku kaks puol olisi parempi.

Jatkossa ei enää päästy tunnelman puolesta samaan, mihin lumialueella päästiin, kun musiikki ei vaan tullut enää yhtä hyväksi, mutta seikkailufiilistä alkoi tulla hiljalleen lisää mukaan.

Tahtoisin ehkä antaa tälle nelosen, mutta täytyy muistaa miten hitaalla ja kevyellä otteella alku meni, niin ehkä tällä hetkellä sopiva arvosana on 3½/5.

Tämmönen ihan hauska bonuspalkinto tuli vielä lopussa:
(ei kannata avata ellei ole pelannut peliä läpi, koska tässä spoilaantuu asia, joka ei ole pakollinen asia tehdä, mutta jonka voi tehdä)
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Keskivertoa vähän parempi seikkailupeli. Vähän oli semmonen kevytseikkailun ja raskasseikkailun välimuoto kun pääosin tässä pääsi kulkemaan ehkä kolmen ruudun välillä, ja sittenkin kun tuli kartta käyttöön, niin yleensä oli mahdollisuus mennä vain korkeintaan kolmen eri paikan välillä. Karttaruuduista ehdottomasti plussaa, ja on karttaruutua tullut nähtyä huonomminkin käytettävän, mutta vähän turhan pieniksi alueiksi lopulta kaikki jäivät ollakseen tällainen suuren maailman seikkailu olevinaan. Toisaalta taas ehkä kompaktius auttoi jaksamaan peliä paremmin, tiedä häntä sitten.

Mutta tosiaan ei huono peli lainkaan.
 
Lost Horizon (PC)

Menihän se läpi ja piiiitkästä aikaa sellanen seikkailupeli mikä meni täysin ilman läpipeluuohjeita läpi alusta loppuun.

Aika pitkälti samoja tuntemuksia mitä tos Ramillakin. Alkupuoli pelistä hieman tahmea ja vähän oli sellaiset vibat et jaksaakohan tätä edes loppuunasti, mutta kun päästiin juuri tonne talvimaisemiin alkoi peli maistumaan. Itse oikeastaan tykkäsin tällaisesta "kevytseikkailusta" missä ei pelialue pääse oikeastaan missään vaiheessa liian suureksi. Puzzletkaan ei mitään älyttömän vaikeita lopulta ollut pähkäillä, vaikka olihan tässäkin hieman hassuja/erikoisia "Macgyver" tyylisiä esineitten yhdistämisiä välillä. Pelimekaniikka oli simppeliä ja ehkä tällaiselle seikkailupelinoviisille oikein passeli.

Tarinakin oli ihan kiehtova ja mukaansatempaava sitten lopulta. Maisemat pelissä vaihtui myös mukavasti, visuaalisesti oikein kivaa silmäkarkkia ja ääninäyttelykin pelissä oli kunnossa kaikinpuolin.

Ei minulla tästä hirveästi pahaa sanottavaa jäänyt. Ehkä pelin huumori toisinaan ei ihan täysin uponnut (suurinosa kuiteskin ihan hauskaa settiä) ja pitkät dialogit toisinaan oli ehkä hieman puuduttaviakin. Laadukas teos oli silti kaikinpuolin, joten varmaan joskus saatan jatko-osan pariin myös tutustua.

PS: Bonuspalkinto tuli itsekkin saatua!Arvosana: 4/5
 
Vähän kyllä huvittaa tässä pelissä se, että on kuvattu ihan niitä historiallisia natsinatseja, mutta hakaristin tilalla on vain geneerinen risti... Noh, ehkä se on Saksan lainsäädäntö, joka on saksalaisia pelintekijöitä sitonut tässä.
 
Alkaa tuntua siltä, että tämäkin on sellainen peli, joka ei lopu ikinä.

Tämän postauksen tarkoitus oli lähinnä luoda luottamuksen tunnetta siihen, etten ole unohtanut tätä kerhoa ja hommat etenee.
 
Lost Horizon läpäisty

Loppui se näköjään joskus sitten kuitenkin. Luonnollisesti kuin seinään.

Elikkäs saksalainen Indiana Jonesimainen seikkailu vuodelta 2010.

Pelissä pelaaja astuu Hong Kongissa asuvan vähän kliseisen brittiläisen armeijasta potkut saaneen hieman viinaan menevän salakuljettajalentäjän Fenton Paddockin saappaisiin 1930-luvulla. Fentonin aiempi armeijakaveri Richard menee hukkaan Tiibetissä ja Hong Kongin kuvernööri lähettää Fentonin etsimään poikaansa.

2024-04-20_1349_1.png
Asioita joista tulee NES-Retro mieleen. Parempi olla vain kotona.

Audiovisuaalisesti peli on ihan jees. Grafiikka on ihan ok, mutta joitain hotspoteja oli kyllä vaikea nähdä. Tässähän toki välilyönnistä saa hotspotit näkyviin. Ominaisuus, josta en vieläkään oikein tiedä, että pidänkö vai inhoanko. Toisaalta se poistaa typerän pikselinmetsästyksen seikkailupeleistä, mutta toisaalta se antaa myös vapaat kädet tehdä pimeitä ja mössöisiä taustoja, joista on vaikea erottaa hotspoteja. Ääninäyttely on pääosin ihan ok. Musiikeissa vähän häiritsi se, että tuntui vähän joka kohdassa olevan sellainen Star Warsilta kuulostava mahtipontinen orkesteripätkä, joka ei välttämättä ihan aina kuitnekaan sopinut tapahtumiin.

2024-04-21_1255_1.png
Välillä pelissä oli käytössä kaksi hahmoa, joiden välillä vaihtelu oli tarpeen puzzlejen ratkaisemiseksi.

Juoni on pelissä ihan mielenkiintoinen, mutta toisaalta todella tylsä dialogi aina välillä kävi uuvuttamaan ihan pirusti. Pelissä nähdään erilaisia maisemia ja sinänsä on hyvää seikkailun tuntua. Juoni on melko Indiana Jones, mutta se nyt ei haittaa. Tuota dialogia oli aika paljon ja se oli vähän loppua kohde jo sellaista, että alkoi miettiä jaksaako peliä käynnistääkään lyhyttä sessiota varten, kun voi tulla äkisti joku kymmenen minuuttia tylsää dialogia, joka saa katsomaan kännykkää.

2024-04-27_0740_1.png
Jossain vaiheessa peliä oli tällaisia puzzlepuzzleja, joissa sai valita oikein VAIKEAN vaikeustaosn. Valitsin aina vaikean. Ei ollut onneksi liian vaikeita.

Puzzlet oli pääosin loogisia, mutta oli tässä joitain sellaisiakin puzzleja, jotka ratkesivat vain sillä, että tuli satunnaisesti inventaariossa kokeiltua yhdistää kaikkea kaikkeen. Läpipeluuopasta ei tarvinnut katsoa kertaakaan. Osittain kyllä juuri tuon aiemmin mainitun hotspotien näyttäjän vuoksi/ansiosta.

2024-05-06_1711_1.png
Näitä tällaisia naaman kuvailuja ja tylsiä dialogeja tuntui loppua kohden olevan ihan liikaa. Se on huono, jos välipätkän aikana tekee mieli katsoa kännykästä NES-Retroa.

Aluksi mielestäni todella lupaava peli, mutta jossain vaiheessa alkoi meininki laahaamaan mielestäni melko lailla kovasti. Pääosin kuitenkin ihan kelpo peli ja hyvää viihdettä, vaikka välillä saikin katsomaan kelloa ja toivomaan, että peli jo vähitellen alkaisi loppua. Vaikea kyllä kuvitella mitä jatko-osa pitää sisällään. Tämä oli mielestäni sellainen 3/5 peli.

Edit: Niin joo, sain minäkin lisäpalkinnon. Taisin ajatella sen saamiseksi suoritettavan asian olevan oleellinen pelin etenemisen kannalta.


Mikäs tilanne pelin kanssa käyttäjillä @pulis @Bobby SixKiller ja @natedogg ? Joko on kohta läpi?

Tälle tulee keskiviikkona kolmisen viikkoa täyteen. Toisin kuin kaikissa nykyajan hapatuskerhoissa, niin voin sanoa, että täällä nyt ei ole tulenpalava kiire!
 
Meikät voi muuten jättää arvonnasta pois, liikaa kaikkee muuta tässä pelattavana ja touhuttavana!

Sanasi on lakini. Tai ei se mikään laki ole, mutta otin nimen nyt listalta joka tapauksessa poies.
 
Jees siirrytääs eteenpäin! Lost Horizonin läpäisi varsinaisena peliaikana kolme pelaajaa. Alhaisimmat pisteet olivat 3,0 ja korkeimmat 4,0 eli keskiarvoksi muodostui 3,5, jolla Lost Horizon sijoittuu listalla sijalle 26 tasoihin Gold Rushin ja Nightmare Framesin kanssa. Peli tuntui pääosin pelaajille maistuvan. Pieniä moitteita tuli ajoittain vähän pitkästyttävistä dialogeista ja hieman myös siitä, että koluttavia paikkoja oli aina varsin rajallinen määrä, joka tosin koettiin myös osittain hyvänä asiana. Tällekin pelille otetaan arvioita vastaan jälkikäteenkin ja taulukoita päivitetään tarpeen mukaan.
Nyt olisi sitten vuorossa tämän varsinaisen pelikierroksen viimeinen peli ja kuten tuossa jo huomattiin, niin kauheasti ei ole enää epäselvyyttä siitä, kuka seuraavan pelin valitsee, koska arvontahatussa on jäljellä enää @Game Overin Vito , joka valitsee NES-Retron Seikkailupelikerhon niceimmän pelin #69. Onneksi olkoon! Ilmoittele peli kun ehdit.

Revikkacounter-kisassa tällä hetkellä tasatilanne minulla ja @Rami Airolalla seitsemällä revikalla, Pioneeri toisena kuudella revikalla. Käykäähän kaikki kiinnostuneet vielä aloituspostauksista tarkastamassa, että täsmääkö taulukossa oleva revikkacounter mielestänne omaa tilannettanne ja jos huomaatte mahdollisia virheitä, niin kertokaa. Vielä ehtii siis yhden pelin verran kerrtytää revikkacounteria pelaamalla tulevaa peliä tai rästipelejä. Voi tapahtua vielä siis vaikka ja mitä! Tosiaan seuraavan pelin peliajan päätyttyä eniten revikoita kirjoittanut pääsee valitsemaan bonuspelin ja mikäli tilanne on tasan, niin kaikki tasatilanteessa olevat pääsevät vuorollaan valitsemaan bonuspelit. Bonuspelikierrosten aikana aletaan myös keräämään listaa seuraavan kierroksen arpojista.
 
Mennyt jo kaksi tuntia, eikä kukaan ole käynyt vielä vaatimassa uutta arvontaa? o_O

No joo, leikki sikseen. Ei nyt tule pornopeliä, vaikka Hassu Numero sattuikin kohdalle. Kerta hintapolitiikassa on joustovaraa, niin laitetaan tämmöinen tuore kiinnostava julkaisu kuin Rauniot.Kotimainen peli, joka sijoittuu maailmanlopun jälkeiseen Suomeen. Ääninäytelty Suomeksi (minä EN ole mukana, vaikka eräs henkilö erehdyttävästi minulta kuulostaa). Oikeastaan muuta en itsekään tiedä, mutta pakko pelata.
 
Takaisin
Ylös Bottom