NES / Famicom kysymykset, ongelmat, huolto ja kunnossapito

Mut eiks Septissä ollu jotain muutakin vielä noitten lisäksi?

Tosiaan tohon et minkä takia veikkaan että tosta vielä kysytään, ja miks yleensä vastaan sen septidinin jos joku kysyy että millä kannattais puhdistaa..

Niin ajatellaan sellanen skenaario että joku vaan yksinkertaisesti kokeilee pelata ja huomaa että välillä pelit toimii ja välillä ei. Henkilöllä ei välttämättä ole gamebitkärkeä, ja henkilö ei välttämättä silleen tiedä että mitä vois laittaa pumpulipuikkoon. Septidin on sillon sellanen varma vastaus jos ei ole tietoa mitä työkaluja henkilöllä on käytettävissä, tai mitä henkilö ylipäätään tietää puhdistusaineista. Sillä kun ei oikein voi tehdä vahingossa vahinkoa koska se ei ole niin voimakkaasti liuottava kuin puhtaampi ipa olis, ensimmäistä kertaa puhdistavan ei tarttee pitää niin kiirettä koska se ei haihdu niin nopeasti, ja se on sellanen "hae toi ja käytä sitä" vastaus mitä kuitenkin moni varmaan odottais.

Eli septidinin kun sanoo niin henkilö ei kokeile mitään sellasta mitä ei olis sanottu

Käytännössä siis tossa vastauksessa on otettu huomioon sellanenkin että henkilö ei mitenkään oikein pysty tulemaan "sanoit että tätä mutta tää sit hajottikin jotain" vaan se ohje on sen takia " hanki tota, löytyy tollasesta paikkaa, laita sen ja sen verran". Jos jokin meniskin pieleen ja siitä tultais syyttämään että ohjeessa oli jotain epätarkkaa tai jotain niin sitten en vaan koskaan neuvois kenellekään mitään, koska en pysty välttämättä etukäteen tietämään puhdistusaineesta kysyvästä että millainen henkilö se on ja mikä sen tietämys asiasta on
 

"Aqua, Alcohol denat., Cetylpyridinium chloride."


Toi setyylipurukumikloroformi vaimikälie.Joku vois avata, mitä tää tavara oikein edes on silleen teknisesti.


E: eiku sehän olikin jo tuolla mainittu.

En todellakaan ole käyttänyt kynsilakanpoistoainetta.
 
Se on sellainen lisäaine, mikä lisää niitä antiseptisiä ominaisuuksia. Tuo aine jää siihen haavakohtaan sen jälkeen vaikuttamaan, kun etanoli on haihtunut.

Elektroniikanpuhdistushommissa setyylipyridiinikloridia jää myös samalla tavalla pintaan ja se saattaa kloridi-ionien vuoksi edesauttaa elektroniikkakomponenttien hapettumista, mutta ei varmaankaan makrotasolla kauhean näkyvästi. Puhtaat alkoholit ovat joka tapauksessa kaikkein parhaimpia.
 
Tässä on kyllä sellainen lempeä design että voisi Radikin narauttaa varoituksista välittämättä! :radi:


Kuulin ton korkin äänen pelkän ajatuksen voimalla. :D
 
Heiiii, en tiiä kuuluuks mun kysymykseni tänne, mutta oisin kysässyt sellasesta kun, Super Mario 3, kun sitä tuli joskus pienenä jo pelattua ja kiinnitettyä silloin jo huomiota kenttien "laiva" maiden välkkymiseen (tietyt osat siitä laivasta johon Mario pomppas tai pikemminkin ankkurilla kiskottiin :D niin välkky) , kuuluuks se kyseiseen peliin ihan ominaisuutena? Kun jäi sillo jo mielee et onks se joku vika vaan siin pelikasetissa..
Mutta, mutta nyt pisti mietityttää vielä enemmän kun törmäsin aivan samaan välkkymiseen samoissa kohdissa myöskin Nintendon minissä jossa pelit on valmiiks jo koneelle asetettuina. Eli osaaks kukaan sanoo mistä se välkkyminen niinku johtuu, onks se ihan normaalia ja kaikilla sama juttu?
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä se on ihan normaalia :) Esim. täällä selitystä aiheesta:

 
Takaisin
Ylös Bottom