Nassen pajalla

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Tänään oli töissä tuollaisen "chapterin" vetovastuu mulla. Noissa on ideana esitellä omia harrasteita tai muita hack-hommia, mitä nyt kukin tuuskaa vapaa-aikanaan.

Esittelin sitten tätä BetsuBetsua ja kolvailin sen siinä lätistessä samalla kasaan.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9620.jpg

Tuo chapter toiminta pyörii pilvipalveluiden ympärillä (vaikka ei se mikään pakollinen aihe ole). Katselin kuitenkin, että jos tätä sais mitenkään liitettyä noihin niin koko Twitch näyttää näköjään olevan Amazonin omistuksessa!

Kevyet kuukausikulut näyttää tulevan striimiraudan pyörityksestä AWS päällä :whistle:
  • Amazon CloudFront — $1 million/mo
  • Amazon EC2 — $17 million/mo
  • AWS Elastic Load Balancer — $2 million/mo
  • Amazon Rekognition — $683,000/mo
  • Amazon S3 — $446,000/mo
EC2 on siis varsinainen "laskentarauta" eli tietokoneet jotka ylläpitää Twitchiä. 17 miljoonaa kuussa kuulostaa kohtuu paljolta, paljonkohan KO. lafka sitten tienaa kuukausittain :D

Ihmetyttää miksei Bezos ole toteuttanut koko touhua "serverless" tyyliin, mutta varmaan sillekin syynsä löytyy. Oiskohan ostettu joskus koko Twitch muualta ja arkkitehtuuri on sitten sen verran vanhaa, etteivät ole lähteneet tekemään uusiksi tms.

Noh, työkaverit tykkäs kovasti ja kyselivätki paljon retropelaamisesta ja muusta!
 
Viimeksi muokattu:

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Sain vihdoin tuon ekan BetsuBetsun valmiiksi :cool:

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9650.jpg

Yllättävän paljon meni tinaa tuohon JAMMA edgeen, pitää varmaan käydä hakeen toinen rulla, jotta saan kaikki viis tehtyä. Volttimittarille mulla ei oo vielä noita pieniä jalkoja (postissa tulossa Kiinasta) niin lätkäsin sen vaan kakspuolisella teipillä kiinni.

En viittinyt lähtä suorilta testaan Blastin kanssa, joten virittelin tuon mun supergunin nopeesti lattialle testausta varten. Ensin laitoin tuon kiinni ilman mitään peliä, mutta voltit näytti 2v enemmän kuin supergunin mittari :unsure: Näissä on takana semmonen pieni potikka, mitä pyörittämällä pystyy tuota vastusta säätään, niin aattelin, että se on vaan perseellään, mutta ei tää mittari reagoinut sen pyörittelyyn mitenkään... Mittasin tuon paikan mistä se mittari voltit ottaa ja se oli kyllä tuo tasan 5V mitä supergunikin näyttää, eli tää mun kiinnittämä mittari oli paskana...

Noh kun olin useampaan otteeseen varmistanut, että siinä nyt se 5v varmasti menee niin otin ekat testaukset pelillä (tottakai luotto omiin kykyihin niin kova, että kaivetaan se halvin lankku mikä löytyy testiä varten :D )

AND BEHOLD!


UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9652.jpg

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9653.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9654.jpg

Sehän toimii ja kuvakin on kirkas kuin mikä :love:

Laitoin tuollasen pienen pallokajarin siihen kiinni ja äänetkin pelas täysin moitteetta! Annoin sen jonkun minuutin siinä rullata ja testasin, että kuva tulee myös supergunin kautta. Sen jälkeen otin sen mittarin joka näytti päin persettä 7v pois ja laitoin uuden tilalle. Siinä toimi kalibrointiruuvi niin kuin pitikin ja nyt sekin on kunnossa!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9655.jpg

Nyt pääsen jo streamaileen ja heitän tuolle mittarille vaan ne oikeat jalat paikoilleen kunhan tulevat :cheers:

Seuraavaksi pitäis tehdä Greedylle samanlainen...
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Alotin loputkin ;BETSUT

6 kpl noita näköjään itelle vielä jäi ja siitä yks menee @GreeDylle. Alotin noista THS7374 video ampeista, kun ovat vittumaisimmat. Ei noidenkaan kanssa kyllä mitään ongelmaa ollut. Sen verran pieniä ovat, että mittasin kuitenkin vielä yleismittarilla ettei mitään tinasiltauksia jäänyt, hankala silmällä noin pienestä erottaa.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_9665.jpg

Seuraavaksi pääseekin sitten tuon tahnan ja kuumailman kanssa tuuskaan!

2GtSrT3oSkW8bI5CFZADwA_thumb_9667.jpg
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Tulipa eilen testattua tää tinatahna ekaa kertaa. Katsoin joku aika sitten jonkun videon ja aattelin, että eipä se ollu kun ruutailla tahnaa padehin, laittaa komponentit siihen päälle ja sitten vaan lämpöä niskaan!

Koitin ensin yhdellä vastuksella vaan ei se tahna muutakuin kovettunut semmoseksi savimaiseksi. Laitoin alkuun nestemäistä fluxia sinne padeihin ja sitten tahnan siihen päälle --> fluxi rupes kiehuun ja POP äänen kanssa heitti komponentin huis helvettiin :D

Tässä vaiheessa kattelin sitä tuubia ja kun kyljessä luki "Thermal paste" niin aattelin, että vittu möiköhä ne mulle jotain helvetin prossun lämpötahnaa sittenkin o_O:facepalm:

Kävin kuitenkin katsoon vielä pari "how-to" videota ja niissä oli lämmöt 400c ja se tosiaan otti minuutin tai pidemmäänkin, kun tahna yhtäkkiä vaan muuttui kirkkaaksi ja tilalle ilmestyi tina! Nää on siis helvetin pieniä tinapalloja fluxitahnan sisällä, jos oikeen ymmärsin. Menin sitten vielä oman piirilevyn äärelle, nostin lämmöt kuumailma-asemasta 400c ja löin ilmavirtauksen 4,5 / 7. Siinä kun puoli minuuttia olin taas kolvia yläpuolella heilutellut tuli mieleen vaan, että PASKAN MÖIVÄT eikä tästä mitään tuu, kunnes yhtäkkiä savimöhnä katos ja tilalle tuli tinaus joka tarttui samantien komponenttiin ja padiin :eek:

MAGIC MOTHERFUCKER!

Eikä haittaa mitään vaikka se tahnaläjä olis vähän levahtanutkin, tuossa vaiheessa se tiivistyy ja kasaantuu kaikki siihen metallin päälle niin kuin pitääkin! Komponenttia ei tarvi liikutella itse mitenkään, sen kun pitää huolen, että kuumailmaa on riittävästi niin tina kyllä tarraa siihen kiinni! Kaikkee se insinööri keksiikin :salute:

Lätkin sitten loput pienet pintaliitos komponentit kerralla. Eli ensin vaan tahna paikoilleen ja pinsetille komponentti siihen päälle.

IMG_4390.jpeg

Laitoin tuon videoampin päälle vähän lämmöltä suojaavaa teippiä, vaikka kyllä nuokin on tehty kestämään uunitusta. Eli varmaan täysin turha varoliike...
IMG_4392.jpeg

Sitten vaan HÖNKS ja meillä on valmista :win:
IMG_4396.jpeg

Kävin vielä yleismittarilla läpi jokaisen, ja mitään siltauksia tai muutakaan ei löytynyt. Eli nyt vois periaatteessa tehdä ne loput 5 yhdellä kertaa tuon tahnan ja kuumailman kanssa tähän asti!
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

TOP224YN oli sopiva korvaaja normiSaturneissa
Nää tuli vähän aikaa sitten ja tänään aattelin testata joko korjais ongelmaa!

Otin vanhan pois, heitin uuden tilalle ja qmotusten_Kingston tyyliin hanskat kädessä virittelin hauenleuan paikoilleen ja ei muuta kuin virtoihin!

Aikasemmalla näytti siis: 2,9v / 4,6v / 7,5v
Uudella TOP: 2,9v / 4,8v / 7,7v

Eli ei nyt ihan sitä mun toivomaa boostia tullut :oops: Täytynee jatkaa elämää sen PicoPSU:n kanssa, kun en viitsi alkaa jokaista osaa tuosta randomilla irrotteleen ja vaihtaan, kun en oikeen keksi mitä tälle nyt enää tekis...

1K4HZAX7QgmtSCfMx54Agw_thumb_967f.jpg
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
545

Maine:

Otin vanhan pois, heitin uuden tilalle ja qmotusten_Kingston tyyliin hanskat kädessä virittelin hauenleuan paikoilleen ja ei muuta kuin virtoihin!

Aikasemmalla näytti siis: 2,9v / 4,6v / 7,5v
Uudella TOP: 2,9v / 4,8v / 7,7v

Eli ei nyt ihan sitä mun toivomaa boostia tullut :oops: Täytynee jatkaa elämää sen PicoPSU:n kanssa, kun en viitsi alkaa jokaista osaa tuosta randomilla irrotteleen ja vaihtaan, kun en oikeen keksi mitä tälle nyt enää tekis...
No nyt ei ainakaan ole sellanen itsensä polttava variantti tollaisesta. Mitä kokeilisin itse tossa tilanteessa niin vaihtaisin optoerottimen uuteen. Se pitää olla sitten joko sama tai lähes vastaava.

Aika usein erilaisissa powereissa jos on tollainen virransäätelykomponentti tai tehotransistori ja sen yhteydessä optoerotin niin se optoerotin on mennyt siinä ohessa, ne on vähän sellasia riskikuluvia osia muutenkin että aina kannattaa uusia kaikkeen missä sellaisia on, aika usein nimittäin niiden toimintaperiaate on vähän yksinkertaistettuna sellanen että ne varmistaa ettei asiat mene pieleen.

Eli se on kuvassa toi musta nelijalkanen neliö ton transformerin ja sinisen osan välissä ja 1 jalka on merkattuna jotenkin
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Joo täytyy katsoo mitä siinä lukee ja jos moista komponenttia saa jostain vielä fiksusti niin voishan sen vaihtaa!
 

Mirsku

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
545

Maine:

Joo täytyy katsoo mitä siinä lukee ja jos moista komponenttia saa jostain vielä fiksusti niin voishan sen vaihtaa!

Voisin jossain vaiheessa vähän syynätä läpi kun mulla olis melkein samanlainen virtalähde joka kanssa tahtoo olla mykkänä että jos sieltä selviäis jotain. Ei ole 100% samanlainen kun on japanisaturnin yläkuoreen tuleva, mutta veikkaisin että tää on muunnelma sellaisesta. En oo siis sitä vielä laittanu kuntoon senkin takia että just se kyseinen konsoli on sen verran ruostekummitus ja laseri 101% paskana eli pelkällä powerin kunnostuksella ei olis sen kanssa kuitenkaan saanu vielä oikein eteenpäin. Sen verran muistan kyllä ettei se optoerotin ollu samanlainen kuin mitä yleensä japanikoneisiin esim menee, eka asia oli nimittäin vilkaista että hei olisko mulla jopa valmiina sellasia muttei ollu
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Puuh olipahan urakka taas... Aattelin rykästä nuo loput Betsut kerralla siihen pisteeseen, että ei tarvi enää kuumailmalla tuuskata noita millikomponentteja. Tuota ruutaa pitää melko kovasti painaa, että sieltä tuo tinatahna tulee siitä millinpaksusesta nokasta. Välissä se tukkiintu ja vaihdoin sen isompaan tuollaseen muoviseen "kartio" kärkeen. Se se vasta paska olikin :facepalm: Koitin nyrkki punasena puristaa sitä ruiskua ja sieltä tulee pari milliä tahnaa... Vaihdoin sen sitten takas siihen metallikärkiseen ja jossain välissä huomasin, että jos se meinas tukkoontua, niin senkun pyöritteli sitä kärkeä vähän ja homma alko toimiin taas!

qBDKgsg1TWqM8Dub+hFexg_thumb_9685.jpg

Hirvee homma siinä silti oli saada nuo viis piirilevyä kaikki ensin siihen tinapasteen, ja sen jälkeen asetella ne muutaman millin komponentit kaikkiin pinsetillä. Vaan jos jokaisen ois koittanu normitinalla ja kuumailmalla laittaa, niin oisin vieläkin noiden kimpussa...

On tää kyllä jotenkin MAAGISTA KAMAA :D Piti oikeen video ottaa. Ensin tuollasta savea, vaan HOKKUS_JA_MUUTA_PASKAA ja TADAA!

Kaikista piirilevyistä ainoastaan yhdessä yksi keraaminen konkka shorttas, eli sen käytin vielä irti ja laitoin kunnolla takas. Nyt ois toivottavasti vaikein homma takanapäin!

h5M4eSWxQHaii2TUuIGjAA_thumb_9684.jpg

Ihan hyvä, että möin näistä osan jo kitteinä muualle... Ei pälli kyllä kestäis yhtään enempää...
 
Viimeksi muokattu:

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Olipa melkonen urakka vaan nyt ois nuo loputkin Betsut valmiita! Tänään tai huomenna jos vielä testais nämä niin sitten pääsee @GreeDy hakeen omansa ja loput menee myyntiin varmaan Arcade-Projectsille. Jos esim. @Wick tai muut retron arcadeharrastelijat haluaa yhden, niin nyt ois aika huudella! Todennäköisesti tää on ainoa satsi mitä näitä teen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_96f9.jpg

Neljä näistä siis joutaa myyntiin ja hinta on 100€ / kpl. Jos haluaa volttimittarin mukaan niin 10€ lisää. Postit laitan retrohampeille kaupanpäälle.
 

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2222

Maine:

Olipa melkonen urakka vaan nyt ois nuo loputkin Betsut valmiita! Tänään tai huomenna jos vielä testais nämä niin sitten pääsee @GreeDy hakeen omansa ja loput menee myyntiin varmaan Arcade-Projectsille. Jos esim. @Wick tai muut retron arcadeharrastelijat haluaa yhden, niin nyt ois aika huudella! Todennäköisesti tää on ainoa satsi mitä näitä teen.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_96f9.jpg

Neljä näistä siis joutaa myyntiin ja hinta on 100€ / kpl. Jos haluaa volttimittarin mukaan niin 10€ lisää. Postit laitan retrohampeille kaupanpäälle.
Hmm, voishan tällanen olla hauska jos joskus striimihommista tulis innostuttua. Tarttee harkita!
 

nassekova

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
836

Maine:

Hmm, voishan tällanen olla hauska jos joskus striimihommista tulis innostuttua. Tarttee harkita!
Juu tai jos haluaa muuten vaan nauhotella omia pelailujaan Youtubeen tai ihan vaan itelleen. Huutele jos haluat yhen tässä viikonlopun aikana. Testaan nuo huomenna ja alkuviikosta menee tuonne arcade-projectsille ne mitkä jää vielä. Myös maksuaika jne. Onnistuu jos ei just heti oo munnyjä.
 
  • Like
Reaktiot: JR

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
2148

Maine:

@Wick , 10+ arcade konetta, satoja BD-leffoja viikossa, koko ajan orkkisjulisteita Huudosta...

Kyl mä veikkaan et sil on rahaa, jotain bitcoineja saleen ostellu aikanaan.. :tonni: :tonnin seteli: :seteli:
Ehkä se kaikki on ostettu hämärästi velaksi. Hetken päästä ei ole enää peukaloita, joilla pelata.
 
Ylös Bottom