Minkä sarjan tuotantokauden katsoit viimeksi?

simoxyz

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
858

Maine:

The Sinner - Kausi 4 :yle: + :netflix:

Tästä on tullut yksi mun lempisarjoista. Erittäin tyylikkäästi tehtyä rikosdraamaa. Bill Pullmanin näyttelemä Harry Ambrose on jotenkin todella kiehtova ja hyvin luotu hahmo, ja Pullman aivan loistava roolissaan. Ambrose ei saa rauhaa. Hänen on pakko saada työnsä tehtyä. Hän on kuin supersankari, jonka erityiskyky on pakkomielteisyys työtään kohtaan, ja kaikki hänen elämänsä osa-alueet kärsivät sen takia. Mutta työssään hän on paras.

Joka kaudella on aina yksi iso laajempi rikoskeissi/-vyyhti, ja niihin liittyy usein mielenkiintoisia esoteeris-okkultistisia elementtejä. Kerronta on kuitenkin äärimmäisen realistista ja uskottavaa ja henkilöhahmot erittäin todentuntuisia. Väkivaltaa ei ole liikaa, ja ihmisten kohtaamiset ja vuorovaikutus tuntuvat siltä, että ne voisivat tapahtua juuri samalla tavalla todellisuudessa. Tällä uusimmalla kaudella esiteltiin taas mielenkiintonen ja monimutkanen rikosvyyhti, ja tapahtumapaikkana on syrjäinen pikkukaupunki ja sen kalastajayhteisö. Katsojalle tarjoillaan vihjeitä ja faktoja keissistä juuri oikeaan tahtiin. Toisaalta lopun juonenkäänne tuli ehkä vähän liian puskista, ja henkilöhahmo oli niin keskeinen, ettei tuntunut luonnolliselta kuulla hänestä vasta noin lähellä kauden loppua.

Ilman Bill Pullmania ja Harry Ambrosea tää tuskin olisi näin hyvä sarja, niin paljon tässä on kyse Ambrosesta ja niin hienosti luotu hahmo hän on.
 

pulis

NES-Retro Novice
Viestit
116

Maine:

For All Mankind - kaudet 1-3 :apple tv+:

Iha jännää vaihtoehtohistoria-scifi-draamaa USA:n ja neuvostoliiton avaruuskilpailusta ja avaruuslentojen kehityksestä. Jaksojen välissä hypitään välillä ajassa ja kehityksessä vuosia eteenpäin. Tarina etenee välillä hurjaa vauhtia. Kehitysharppauksia ei juurikaan selitellä ja osa niistä on varsinkin 3. kaudella varsin utopistisia, kun otetaan aikakausi huomioon. Olisin tykännyt rauhallisemmasta etenemisestä, jossa esitetään edes jonkinlaisia suuntaa-antavia ajatuksia, miten selvittiin joistakin kriittisistä haasteista, esim. vaikkapa Kuun pöly. Draamaakin olisi saanut vielä enemmän rakentaa tieteellisten ongelmien pohjalle. Mielestäni tässä oli välillä liikaa kaikenlaista nykyajan woke-vouhotusta, joka tuntui oikeiden historiallisten tapahtumien seassa epäsopivalta. Tämä heikensi paikoin tarinan uskottavuutta ja immersiota. Käsikirjoitus tuntuu hieman hätäiseltä ja laiskalta. Homma pysyy kuitenkin jotenkin kasassa. Hahmot on pääosin ihan ok. Efektit ja cgi ovat TV-sarjaksi riittävän hyviä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Musiikit ovat usein eri aikakausien mukaisia, mikä paransi immersiota.
Sanotaan semmonen
2,5/5
 
Viimeksi muokattu:

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
13813

Maine:

Twilight Zone (2019) S1 Paramount+


No ei tää kyllä nouse ensimmäisen tai edes kasariversion tasolle. Seassa hyviä jaksoja ja sitten ei niin kovin hyviä.

Tunnelmassa jokin tökkii ja muutenkin on vähän semmonen puolivillaisen rebootin oloinen. Mutta mutta, ettei nyt liikaa mene haukkumisen puolelle, niin kyllä mää tätä katsoin ihan mielenkiinnolla kaikesta huolimatta ja tykkäsinkin.

Kakkoskausi vaikuttaa alun perusteella jotenkin lupaavammalta, mutta katsotaan mihin päin mennään.Rod Serlingin cameo lopussa oli tosi jees veto mielestäni! Tokihan se oli aika hyvin arvattavissa, kuka se blurry man oli, eihän se nyt oikein voinu olla kukaan muukaan. :rolleyes:
 

codeath

Good guy Toppo
Ad Infinitum
Viestit
798

Maine:

Helsinki-syndrooma :yle:

https://areena.yle.fi/1-61748573

Mainoksen näin muutaman kerran sarjasta aiemmin, ja lähtökohta vaikutti ihan mielenkiintoiselta. Eilen meni kuusi jaksoa, ja tänään päivällä loput kaksi.
Tunnelmat jälkikäteen ovat vähän ristiriitaiset. Lähtökohta ja aloitus ovat mielenkiintoisia, mutta...

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Ei kokonaisuus huono ole, eikä tunnu siltä että tämänkin ajan olisi voinut käyttää paremmin kuin juuri tätä katsomalla, mutta ensimmäisen jakson petaamien odotuksien jälkeen lopputulos on pettymys.
Muutamat henkilöhahmot alkoivat toden teolla ärsyttää. En osaa sanoa oliko hahmo kirjoitettu vai näytelty huonosti, mutta mitä pidemmälle sarja eteni, sitä enemmän ne hankasivat vastakarvaan.

Annan tälle kaikesta huolimatta kelpo-peukkuja kolme: (y)(y)(y)
 
Viimeksi muokattu:

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2936

Maine:

I Am Killer - kausi 3 :netflix:

Dokkarisarja murhaajista, jossa murhaaja, murhaajan läheiset, uhrin läheiset ja tutkijat kertovat tapauksesta. Eka kausi oli aikanaan hyvä. Toka kausi ei enää samalla tavalla iskenyt ja tää kolmas kausi olikin sitten mielestäni melko kehno jo. 1-2 jaksoa tuli melkeinpä skipattua.

Tuntuu jotenkin olevan ominaista näissä Netflixin sarjoissa, että eka kausi hyvä, jäät odottamaan toista kautta, joka ei enää olekaan niin hyvä ja kolmas kausi onkin jo paskaa. Heti tulee mieleen esimerkkinä vaikka se Toys That Made Us -sarja.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
13813

Maine:

Twilight Zone (se uus) S2 Paramount+


Oli parempi kuin ykköskausi! Ihan erinomaisia jaksoja oli, mutta ei suinkaan täydellisiä. Jokin tässä vaan jää vähän puolitiehen suuren osan ajasta ja loputkin olivat usein arvattavissa. Osa jaksoista kärsii myös kyllä noista run timeista, ne on vaan liian pitkiä.

Silti moni ihan muistettaviakin jaksoja joukossa ja mm. The Thing -leffan ystäville voi maistua jakso nimeltä "8".

Ja toki:

Ilkeä Eric Forman kiusaamassa naista Groundhog Day -tyyppisessä aikaloopissa oli kyllä...:DKaikesta huolimatta, lisää maistuis!
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
19188

Maine:

Chappelle's Show, S1 + S2 (2003-2004)

:netflix:

Parin kuukauden kuluessa katselin sarjan läpi. Ei muuta sanottavaa kuin:

q45X7ovvaPm4u131qA.gif

Tämä mies on komedian kautta aikain suurimpia neroja. 5/5.

Ja helvetin hyvä että Netflixillä osataan arvostaa miestä sen verran että sai osansa rahoista vaikka ei ollut enää mitään lain pakottamaa osuutta niistä. Bravo.
 

Arto4000

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2569

Maine:

Brooklyn Nine-Nine, 8. kausi

Oli aika meh päätös sarjalle. Onneksi jaksoja oli vain 10, koska mielestäni ollaan menty sarjan osalta jo pitkään yliajalla. Niin tasaisen harmaata, etten edes enää muista mitä kaudella tapahtui. Viimeisen jakson loputtua oli jopa helpotus, ettei jatkoa ole enää tulossa.

Olin kirjoitellut sarjasta jo aiemmin tänne ja osittain samat asiat päti vieläkin:

Brooklyn Nine-Nine, 6. kausi

Tän sarjan pitäisi olla parasta bestiä, mutta jotenkin kausi kaudelta vaan huononee. Siinä vaiheessa alkoi varmaan menemään pilalle, kun sarjassa alettiin keskittymään enemmän erilaisiin ihmissuhteisiin.

Kolme asiaa sarjassa kuitenkin toimii ja joiden takia jaksoi tämänkin kauden sinnitellä läpi: Peralta, Holt ja heist-jaksot. Kaikki muut hahmot edellämainittuja sekä Terryä lukuunottamatta voisi hyvin poistua sarjasta, koska tuntuu ettei niillä ole enää annettavaa ja juttujen terä vaan tylsistyy. Boyle on muuttunut lähinnä vaivaannuttavaksi ja Diazista ei oikein ole tullut jostain syystä koskaan välitettyä. Heist-jaksot ovat olleet sarjan käsikirjoituksen kirkkainta kärkeä ja niitä jopa odottaa innolla.

Kyllähän tää menee kun illalla puolinukuksissa katselee ja varmaan tulee katsottua loputkin kaudet samaan tyyliin, jos ne Netflixiin joskus tulee.

Paitsi heist-jakso oli tällä kertaa tylsää samojen juttujen ja twistien kierrätystä, joka oli valtaisa pettymys.

Jos joku arvio pitäisi antaa, niin se olisi 1,5/5.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
13813

Maine:

Dinosaurs S3 :disney:


Sosiaalista kommentaaria riittää eli onhan tässä myös syvyyttäkin. Ehkä paras kausi tähän mennessä.

Samat sanat kuin kuin aiemmista kumipukujen ja muun puppetryn osalta, aivan erinomaista jälkeä!

Neljäs ja viimeinen kausi aloitettu. Jäi harmillisesti viimeiseksi, kait hiukan laskeneitten katsojamäärien ja sarjan tuotantokustannusten takia, jotka oli kalleinta TV:ssä siihen aikaan, mikä kyllä näkyy.

Finale onneksi on olemassa, eikä loppunut ihan yllättäen.
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
19188

Maine:

Cobra Kai - Season 5 :netflix:

Olipas taas sellasta juustoisen dialogin ja juonen juhlaa ettei malttanut jättää kesken, vaan pyrähdin kauden läpi kahdelta istumalta. On tämä vaan ihan oma juttunsa, joko siitä pitää tai sitten vihaa, mutta ymmärrän molemmat näkökulmat. Itsehän tykkään.

Loistohomma että myös Mike Barnes saatiin viimein vilahtamaan tässä, alkaakohan sitten olemaan jo kaikki leffojen hahmot kasassa (tämähän oli siis ainoastaan trilogia, right?).

Tuleekohan tälle vielä jatkoa? Periaatteessa tilanne jätettiin vähän auki, mutta voisihan tämä olla tavallaan ihan loppukin. Ja ihan ok sellainen.


Tuplajuusto/5
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
13813

Maine:

Dinosaurs S4 :disney:


Aivan erinomaista settiä! Ois tätä lisääkin kelvannu katella.

Finale oli kyllä ihan hiton odottamaton tavallaan, vaikka tiesin, että jotain aika rajua sieltä on kait tulossa vähän vahingossa. Olihan tuo ihan hiton munakas jakso ja ei hommaa ei liikoja siloiteltu, niin se maailma vaan tuhoutui ja kuolivat mitä oletettavimmin nälkään. Tykkäsin ja samalla en tykännyt.
 

biblo

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
12451

Maine:

Wu-Tang: An American Saga :disney: kausi 1

Tässähän kerrotaan tarinaa ajasta ennen tämän ison kollektiivin yhteistyötä. Todella mielenkiintoinen ollut kyllä koska kys bändin historia ei ole ollenkaan tuttu itelle.

Vahva suositus 4/5
 
Ylös Bottom