Minkä sarjan tuotantokauden katsoit viimeksi?

The Twilight Zone Season 2 ( 1961 ) :bd:


Huhhuh, että miten voi olla näin vitun hyvä sarja! On kyllä klassikko syystäkin
.
Ei nyt ehkä ihan niin hyvä, kuin eka kausi, mutta eipä kyllä paljon jääty siitä. Ihan 5/5 kamaa tämäkin.


Tuttuja naamoja vilahteli, helevetin loistava Burgess Meredith tottakai ja Kapteeni Kirkkikin oli mukana.


E: damn, meinas jo unhoittua:

Kuusi jaksoa on kuvattu sen aikaiselle videonauhalle budjettisyistä ja se kyllä näkyi niiden laadussa.

Epätarkka ja lattea "saippuraoopperamainen" kuva, joka kyllä sopi ensimmäiseen kauden jaksoon joka oli vähän saippuaoopperamainen tavallaan ja kuvittelinkin sen olevan joku tyylikeino sekä epätarkkuuden johtuvan jostain muusta teknisestä syystä, mutta kun toinen latteakuvainen tuli vastaan, niin piti mennä jo nettiin kattomaan ja sittenhän se selvis.

Luojan kiitos tuo kokeilu ei tuonut tarvittavia säästöjä ja epäonnistui, joten sitä ei jatkettu.
 
Viimeksi muokattu:
The Mandalorian - 1. kausi
Helvetin kova meno! Ihan uskomatonta että sarja on oikeasti näin hyvin tehty. Yksityiskohtiin on panostettu niin paljon että vaikka siellä varmasti onkin joku tiimi tekemässä taustatyötä että kaikki saadaan hyvin tehtyä niin osa tulee ihan varmasti puhtaasta rakkaudesta ja fanituksesta Star Warsia kohtaan.
Hienosti sarja yhdistää alkuperäistä ja prequel trilogiaa sekä oletettavasti alkaa myöhemmin yhdistämään alkuperäistä trilogiaa ja Disney-trilogiaa.

Myös alkuperäisen trilogian inspiraation nähden on erittäin sopivaa että sarja on vähän länkkärimäinen ja perusjuoni on vähän muunneltu versio Lone Wolf And Cubista.

Juonellisesti itsessään sarja ei ehkä pääse minnekään sarjojen kärkikastiin, mutta sitä paikataan hyvällä toiminnalla ja toimivilla näyttelijävalinnoilla.

En muuten antaisi näin kovaa arvosanaa tälle kaudelle mutta nuo yksityiskohdat ja se että lähteenä on käytetty leffojen lisäksi Extended Universea nostaa arvosanaa.
4.5/5
 
Raised by wolves :hbo:
Sarja sijoittuu jonnekin 100-200 vuoden päähän tulevaisuuteen, aikaan jolloin ateistit ja uskovaiset käyvät kiivasta sotaa toisiaan vastaan.
Sota on mennyt oikeastaan niin pitkälle, että maapallo on aika pitkälti tuhottu.
Niinpä ihmiskunnan tulevaisuus on tuolla jossain.
Ateistit lähettävät kaksi androidia sukkulalla kohti Kepler-22b:tä, missä näiden on tarkoitus kasvattaa ihmisalkioista uusi yhteiskunta.
Ihme kyllä asiat eivät mene aivan niin simppelisti.

Sarjassa on ihan mielenkiintoinen idea ja tässä on mm. Ridley Scott mukana tekijäporukassa. Onpa hän muutaman jakson ohjannutkin tästä.
Kepler-planeetan karu maailma on ihan ok paikka tapahtumille ja näyttelijäporukkakin on ok. Tunnetuimpana nimenä mukana on Travis Fimmel.
Valitettavasti tässä tarina tökkii välillä aika pahasti. Paljon jätetään selittämättä, ilmeisesti sillä idealla että myöhemmin paljastetaan lisää. Eli kenties jatkoa tulossa, riippuen tietty kuinka tämä sarja on otettu vastaan. Keskenhän tarina jäi siis.
Ja ei se että jätetään asioita kertomatta, mutta kun hahmonkehityskin on vittu niin persettä paikoitellen.
Uskovaisista tulee ateisteja ja päinvastoin sekä hivenen liikaa lasten uhmaikää sekä yleistä idiotismia. Oikeasti pisti välillä ärsyttämään. En ihan hetkeen muista koska olisin viimeksi näin paljon jotain lasta vihannut tv-sarjassa tai elokuvassa.
Uskontopaskaakin viljellään aika tasaiseen. Vaikka se onkin uskovaisten sokeaa palvontaa ja jopa heidän hyväksikäyttöään, niin rasittavaa silti.

Mutta vaikka tämä ärsytti ja tökki aika usein, niin silti tämä oli mielenkiintoinen. Oikeati halusi aina tietää, että mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan.
Ja kyllä scifi on aina mielenkiintoista vaikka se kehnompaakin olisi. Eikä tämä nyt siis mitään täyttä kuraa ollut .Itselle vain tökki nuo edellämainitut.
Varmasti katson tokankin kauden, jos sellainen tulee.

3½/5

Ja jos itse sarja ei pistänyt kapuloita rattaisiin, niin HBO rupesi vituttamaan. Miten voi olla näin paska kuvanlaatu stream-palvelulla nykyaikana. Oikeasti kuvanlaatu putosi useasti alle DVD-tason. Ehkä jopa alle VHS-laadun mentiin paikoitellen.
HBO:lla olisi aika paljonkin hyviä sarjoja palvelussaan, mutta ei hirveästi napostele katsoa epätarkkaa suttukuvaa.
 
The Mandalorian - 2. kausi :disney:
Vaikka kyseessä oli edelleen kova kausi niin en ole varma oliko kyseessä huonompi vai yhtä hyvä kausi. Eka kausi seisoi kuitenkin aika hyvin omilla jaloillaan mutta tässä oli vähän liikaa fanservicea ja suoraan vaan asioita leffoista, vaikkei niitä olisi tarvinnut niin paljoa.
Helvetin kova kuitenkin että mukana oli
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
4.5/5

Vitutti muuten semisti kun oma Googlen uutisfiidi syötti koko ajan spoilereita hahmoista ja tapahtumista. Mikään isompi asia tällä kaudella ei ollut itselle yllätys tämän takia.
Ja mikäs helvetin juttu se on että kolmoskausi olisi tulossa vasta 2022?
 
Mandalorian - Season 2 :disney:

Itselläkin on vähän vaikeuksia sanoa oliko tämä huonompi kuin eka vai ei, mutta erinomainen se kuitenkin oli.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

4.5/5
 
Sweet Home :netflix:
Korealainen, sarjakuvaan perustuva sarja, jossa seurataan kerrostalossa jumissa olevia ihmisiä.
Jonkinlainen sairaus leviää ihmisten keskuudessa, missä kuka tahansa voi muuttua hirviöksi.
Ulkomaailmassa ei ole turvallista, niinpä kourallinen kerrostalon asukkaita on linnoittautunut taloonsa ja yrittävät selvitä siellä.
Hahmoja on joka lähtöön eli todellakin sekalainen porukka kasassa. Ihan hyvää hahmonkehitystä kuitenkin tapahtuu kauden aikana.
Päähahmojen taustojakin avataan pikku hiljaa jaksojen edetessä. Kaikilla tuntuu olevan omat traumansa ja ongelmansa.

Tätä oli tosiaan nyt vain 10 jakson verran, mutta tarina jäi kesken. Toivottavasti toinen kausi tehdään tälle. Oli oikein miellyttävää katsottavaa tämä.
Sopivasti löytyi selviytymistaistelua, verta, väkivaltaa ja hiven huumoria.

3½/5
 
Ja mikäs helvetin juttu se on että kolmoskausi olisi tulossa vasta 2022?
Oiskohan sellainen pandemia mikä jyllännyt mikä vaikuttaa myös Hollywood tuotoksiin aikalailla jälkijättöisesti. Nythän siis monien isojen leffojen tuotannot kans siirtyneet/myöhästyneet. Tulee olemaan pitkään vielä seurauksia varmasti.
 
Oiskohan sellainen pandemia mikä jyllännyt mikä vaikuttaa myös Hollywood tuotoksiin aikalailla jälkijättöisesti. Nythän siis monien isojen leffojen tuotannot kans siirtyneet/myöhästyneet. Tulee olemaan pitkään vielä seurauksia varmasti.
Ymmärrän toki mutta en ole asiasta mitään lukenut vaikka muista tuotannoista tulee vastaavaa uutista koko ajan. Eiköhän nykyinenkin kausi kuitenkin ole näissä oloissa pääosin tehty ja spin-offikin saadaan (näillä näkymin) vuoden päähän ulos.
 
Alice in Borderland :netflix:
Japanialainen sarja, joka perustuu sarjakuvaan.
Tässä kyseissä sarjassa ideana on se, että Tokion alueelta katoaa suurin osa ihmisistä kuin tuhka tuuleen. Myös kaikki elektroniikkalaitteet lakkaavat toimimasta.
Tarinan alussa seurataan kolmen parikymppisen kaveruksen matkaa tässä uudessa ja vaarallisessa Tokiossa. Uusi ja vaarallinen siksi, koska asiat eivät todellakaan ole entisellään.
Kaupunkiin ilmestyy tasaiseen tahtiin erilaisia selviytymispelejä. Niistä palkintona pelaajat saavat aikaa viisumeihinsa. Jos viisumin aika umpeutuu, niin se on välitön headshot. Peleissä epäonnistuvat myös tuppaavat kokemaan kuoleman.

Niinpä sankarimme yrittävät parhaansa mukaan selviytyä ja selvittää, että mitä on oikein tapahtunut, minkä takia ja kuka/ketkä ovat kaiken taustalla.
Myös muita ihmisiä ilmaantuu matkan varrella mukaan kuvioihin. Uuden Tokion selviytyjät eivät ole pelkästään parikymppisiä nuoria vaan myös aikuisempaakin porukkaa on mukana menossa.

Vaikka sarjassa maisemat vaihtuvat ja selviytymispelit ovat erilaisia toisistaan, niin silti paikan tunne pysyin vahvana koko kauden ajan. Jaksoja oli 8.
Kaikista eniten itselle tuli tästä Battle Royale-leffan fiilikset. Itse pelit taas olivat kuin Saw-leffoista.
Hahmoja tässä on useampia ja jokaisella on omanlaistaan persoonaa ja tyyliä selviytyä ja sopeutua uuteen maailmaan.
Hyvät olivat kuitenkin hyviä ja pahat selkeästi pahoja, kuten aasialaisissa jutuissa tapana on ollut.

Kausi jäi toki mielenkiintoisesti kesken ja todellakin toivon että tälle jatkoa seuraa. Saas vaan nähdä, että kuseeko korona kuinka pahasti silmille sen suhteen.
Hyvää shittiä kuiteskin.

4/5
 
Viimeksi muokattu:
Ja mikäs helvetin juttu se on että kolmoskausi olisi tulossa vasta 2022?
Kiitos, meni tämän tiedon johdosta tänään Disney+ tilaukseen, tosin vain kuukaudeksi.

Ykkös- ja kakkoskauden jälkeen voisikin sitten katkaista tilauksen, kun hyllyt notkuvat muutenkin katsomattomia elokuvia. Tosin Marvel-tarjonta pitää ehkä vielä silmäillä läpi. :unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Rugal :netflix:

Eteläkorealainen scifipoliisijännärihässäkkä.
Sarjassa seurataan poliisi Kang Ki-Beomia, jonka vaimo tapetaan ja häneltä itseltään taas kaivetaan silmät päästä ja lavastetaan syylliseksi vaimonsa murhaan.
Kang Ki-Beom kuitenkin värvätään salaiseen Rugal-palveluun, joka toimii lain ulkopuolella ja tekee sen, mihin normipoliisit eivät pysty.
Sokeana Kangin ei kuitenkaan tarvitse rikollisia metsästää vaan hän saa keinotekoiset silmät. Uudet silmät sitten tekevät useampia asioita kun parhaat tietokoneet ja onpa niissä mukana jopa oma tekoäly.
Rugalin muutkin jäsenet ovat paranneltuja. Tosin se että onko niistä mitään hyötyä rikollisia vastaan on eri asia.

Tässä oli nyt alkuun taas ihan ok mielenkiintoinen idea, mutta harmillisesti toteutus oli lähempänä b-luokkaa.
Sarjassa on toki pääpahis, joka on jotenkin aina ihmeessä askeleen muita edellä kaikessa.
Juonen osalta kaikkea ei aina suoraan selitetä, mutta myöhemmin saattaa tulla joku flashback, missä palataan jakso tai pari taaemmas ja selitetään mitä on tapahtunut. Juoni ja hahmot ovat oikeasti paikoitellen kuin huonosta saippuaoopperasta.
Jostain hiton syystä sarjan jokainen jakso kesti yli tunnin. Ja näitä jaksoja oli sitten 16 kappaletta. Eli tämä kävi monesti aika pitkäveteiseksi ja itseään toistavaksi.
Mutta ihan periaatteesta katsoin loppuun saakka kerran olin homman aloittanutkin.

Paljon turpaan vetoa, heikkoa tarinaa ja kehnoa näyttelyä.

2½/5
 
Takaisin
Ylös Bottom