Minkä pelin pelasit viimeksi läpi?

Final Fantasy XVI

En osaa sanoa täysin montako tuntia tähän meni, mutta varmaan lähemmäs sata. Yritin tehdä kaiken mitä pelistä löysin, mutta DLC:tä en ostanut.
Parasta tässä oli ehdottomasti loren täyttämä maailma ja kaikki se historia ja pelin sisäiset toiminnot jotka tuki tätä, kuten laaja cast of characters-naamakirja jossa innovatiivinen "inner voice"-toiminto, sekä state of the realm-toiminto josta pystyi näkemään tarkasti missä kaikki hahmot ja armeijat liikkui milläkin hetkellä. Ei edes tarvitse ostaa erikseen mitään 5 novellin sarjaa ja katsoa lisättyjä cg-elokuvia tai edes lukea wikiä kun ne on jo pelissä. Suurin osa pelistä tapahtui omassa tukikohdassa joten siitä tuli lievät Suikoden-vibat.

Cliven ääninäyttelijä Ben Starr teki aivan mielettömän suorituksen. Harmi että musiikki ja tarina ei ollut XIV:n tasoa vaikka samoja tekijöitä olikin. Ihan hyvä peli.
 
Infernax

Ihan tämän perusteella hankittu:

Infernax

Tästä on jo tosin hetki aikaa, mutta tuollainen Castlevania II henkeen tehty nykypäivän pikseligrafiikoilla oleva ERITTÄIN hyvä peli. En spoilaa tässä mitään oleellista pelaamisen kannalta, mutta vahva ja erittäin vahva suositukseni kyseiselle pelille. Pystyy pelaamaan pienissäkin sessioissa ja peli itsessään sopii vaikeusasteeltaan käytännössä kaikille. Vielä pitäisi pari erilaista loppua pelata läpi, mutta sanotaan näin että peli on jo tässä vaiheessa aika lailla omalta osalta koluttu niin läpi kuin pystyy. Yksi ainut dungeon tuotti hieman ragea, mutta muuten peli meni aika sievoisasti läpi ilman turhia kyyneleitä.

Tykkäsin siitä, että uudelleenpeluuarvoa tällä pelillä on yllättävän paljon.

Tähän nyt pari screenshottia netistä, jos haluaa zuumailla tarkemmin peliä ulkonäöllisesti.

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Toimii! Aika "peruspalikoista" tämä koostuu, mutta pelattavuus on kohdallaan. Mitään uutta ja mullistavaa ei ole tarjolla, mutta se ei ole tarkoituskaan. Huumori etenkin Castlevania-viittausten osalta ilahdutti.

1704374954068.png

Pelaajan valinnat vaikuttavat niin maailmaan, tehtäviin, aseisiin, kykyihin, kuin loppuratkaisuunkin. Omasta hahmosta tuli vähän tahattomasti pahis, mutta ehkä vähän tylsällä tavalla, kun en kuitenkaan saanut vietyä hommaa ihan äärimmilleen. Tässä on ainakin neljä loppua ja yksi vitsilopetuskin tuli vastaan. Voi olla, että tulee pelattua uudestaan läpi. Tuolla "vaikealla" classic modella läpäisyyn meni kuutisen tuntia, mutta ihan kaikkea en päässyt näkemään.
 
Marmalade II Plus

Oli pakko pelata aidolla koneella läpi tämä. Eli kyseessä on Cybertech Customin tyyppien varhaisempi doujinpeli ajalta ennen Customia. Tämä oli nostettu erikseen esille 1989 vuoden tietokonepelilehden doujinpeliosiossa että miten hyvä tää on, ja ihan syystäkin.

marmelaadi2-1.JPG

Jo pelin alun transitioista eli ruudun vaihtumisesta seuraavaks huomaa että kyseessä on Metal Orangen esiaste, itsekin tajusin yhteyden Customiin nimenomaan siitä että oli vaan yksinkertaisesti liikaa asioita jotka muistuttaa Metal Orangea. Tässä kuvassa on pelin sound testi joka on samassa napissa kuin Metal Orangessa, mutta normaali title screen on sama muuten mut ilman tietoa kappaleesta alhaalla, eli sama "PUSH SPACE KEY" vilkkuu siinäkin.

Kyseessä on siis arkanoidklooni jossa on tietenkin hentaikamaa mukana koska miksi ei. Mikä tässä sit on niin erikoista niin itse pelattavuus tässä vaan yksinkertasesti toimii, peli on sulava, sitä on hauska pelata. Se hidastelee kyllä joskus jos on älytön määrä asioita ruudulla, ja tässä on sellainen jännä että se toimii CPU asetettuna 4MHz tilaan toisinkuin Orange joka toimii molemmilla. Tai kyllä tääkin toimii mut muuttuu supernopeaksi.


marmelaadi2-2.JPG

Miten tämä sitten eroaa Orangesta niin tässä ei ole välissä esittelyruutuja eli FM italot valitettavasti puuttuu ja toisin kuin Orangessa jossa pelataan muutama kenttä, välissä muuta, jatketaan taas muutama kenttä. Niin tässä on kolme kuviota per kenttä, selvität yhden ni alus lentää seuraavaan kuten Orangessakin. Eli yhteensä kenttiä on siis 5 joissa jokaisessa on kolme kuviota.

Orangeen verrattuna tässä ei saa power uppeja joita voi valita käyttöön, vaan alus aloittaa aina noi leveät siivekkeet kiinni ja ne sitten vähän ajan kuluttua putoaa pois. Tämä tekee vaikeammaks osua palloon, mutta mahdollistaa myös ihan reunojen ampumisen. Orangessa ampuminen on ylimääräinen power uppi jonka voi saada, tässä se on aina käytössä. Noi taustalla lentävät tähdet on kanssa samaa kuin Orangessa.

Kentät sitten yleensä on sellasia että jos kuvio näyttää helpolta niin se ei ole todellakaan sitä, vaan siellä on seassa näkymättömiä tiiliä ja sellaisia jotka spawnaa takaisin vähän aikaa tuhoutumisesta. Etenkin viimeisessä kentässä 5-3 on todella kierosti ilmestyviä tiiliä jotka on lähellä alareunaa ja voivat just ilmestyä niin että pallo lentää ihan minne sattuu, noin muuten sit kuviot voivat olla tollaista kuvan mukaista, osaan tiiliä pitää osua useammin, osan voi tuhota vain pallolla eikä ampumalla yms.

Kaikenkaikkiaan pelattavuus toimii ihan täysin, ei mitään valittamista, sisällön osalta erilaisine power uppeineen Orange sit on monipuolisempi. Ja musiikit tässäkin on aivan poikkeuksellisen kovat verrattuna moneen muuhun peliin, ei ihan yhtä kovaa tasoa kuin Orangen mutta toisaalta tää onkin neljän hengen doujinpeli.

Aikaa meni noin tunti joka sisälsi sen että sain game overin kahdesti ja siinä kohtaa sitten tiesikin jo miten joku tietty kenttä menee nopeiten, tai missä kentissä pitää olla erityisen tarkkana yllätyksille.


marmelaadi2-3.JPG

Peli on siis ilmeisesti Pasoket 7 tapahtumassa ollut myynnissä. Pasoket oli siis vähän kuin Comiket mutta siinä missä Comiket oli isompi ja keskittyi monenlaiseen doujin mediaan ni Pasoket keskittyi, noh nimi kertoo. Jos se yhteys Customiin ei ollu aiemmin selvää ni tossa kohtaa viimeistään, tosin toi art style on hyvin uniikkia ja siitä kyllä tunnistaa kanssa.


marmelaadi2-4.JPG

"See you again" Jep nähdään taas, kunhan saan Epsonin huollot ja tuunaukset loppuun ni aivan varmasti käytän vaikka yhden päivän että pelaan Metal Orangen sit sillä.
 
Viimeksi muokattu:
Modern Warfare 2 PS5

Kampanjan vedin läpi veteraanilla, kun löytyi peli halvalla kaupasta. Nää on yleensä ihan hauskaa hömppää tolleen, mutta tää lähinnä vaan vitutti koko ajan. Välillä vihuilla on ihan yli-inhimilliset refleksit, mitä aiemmissa peleissä ei ole ollut näin pahana. Muutenkin tylsä ja mitäänsanomaton peli. Ekat kaks Call of Duty Modern Warfarea best. Nää nimet kans vituttaa. Ei näistä ota enää mitään selvää mikä on mikäkin.
 
Far Cry 5 (PC)

62h, Story 100%

Jaa, mitäs tuota. Tilasin joulukuussa Xbox Game Passin tehdessäni tutkimustyötä eräästä toisesta pelistä, mutta sitten tuli katsottua että mitäs muuta pelattavaa täällä olis ja Far Cry 5 pisti silmään. En ole ikinä sarjan pelejä pelannut ja ovat menmneet muutenkin ihan ohi, mutta nyt kun oli sauma tutustua niin kokeilin. Pelihän vei sitten mennessään. Joku heikko kohta itselläni on näihin avoimen maailman räimeisiin, sama kävi Just Cause 3 ja 4 kanssa.

Tekemistä pelissä on PALJON, mutta jonkun aika pelattua huomaa väistämättömän toiston. Se mikä loppua kohden häiritsi oli että kaikkea tarinaan liittyvää ei tarvinnut edes tehdä. Muutenkin tekemisten rytmityksessä ei ihan onnistuttu, paikoin jopa ärsytti todella paljon.

Sivutehtäviä ja vissiin joku tarinatehtäväkin taisi jäädä tekemättä, mutta ei ole kyllä mitään mielenkiintoa palata NG+ myötä tämän pariin.
Positiivista oli huomata isoja tai pieniä "HA tuon olisin tehnyt itse paremmin" -hetkiä pitkin poikin, että ei ne jättituotannotkaan kaikkea lyö maaliin.

Ihan hyvä peli oli ja viihdytti, jälleenpeluuarvoa ei tosin ole yhtään.
 
Resident Evil 7 (PS4, kirjastolaina)

Ending 2 tuli, katsoo jos toisen jaksaisi pelailla myös. Alku oli kyllä todella kuumottava. Loppupuolella hieman lässähtää. Elikkäs laivasta eteenpäin. Mutta oli kyllä hyvä peli!

Not a Hero lisärin saa ilmaiseksi ladattua niin sen vois myös pelailla tässä joku ilta.

Nyt läpäistyt ressat 2,4,7.
Pitäisiköhän ekan joku remake vielä läpäistä ainakin. Kaikkia ei kyllä jaksa.

IMG_0376.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Baldur's Gate III :ps5: meni nyt toistamiseen läpi.

On tää vaan ihan uskomattoman hyvä videopeli ja yksi genrensä parhaista – voisin jopa mennä niin pitkälle, että sanoisin olevan yksi parhaista peleistä ikinä. Voi ehkä olla jopa paras pelaamani peli ikinä. Nytkin kaksi eri pelikertaa olivat käytännössä ihan erilaisia ja tällä toisella kierroksella löytyi vaikka kuinka paljon uutta ja ihmeellistä, mitä missasin ekalla kerralla.

Nostaisin sinne Baldur's Gate II:n, Dragon Age: Originsin ja Witcher 3:n rinnalle, ja kuten sanottu, ehkä niiden ylitsekin.

Tekis mieli aloittaa jo kolmas kierros heti perään, mutta pakko pitää taukoa. Yöunia on tullut menetettyä ihan tarpeeks vähäks aikaa tän parissa. :D
 
Baldur's Gate III :ps5: meni nyt toistamiseen läpi.

On tää vaan ihan uskomattoman hyvä videopeli ja yksi genrensä parhaista – voisin jopa mennä niin pitkälle, että sanoisin olevan yksi parhaista peleistä ikinä. Voi ehkä olla jopa paras pelaamani peli ikinä. Nytkin kaksi eri pelikertaa olivat käytännössä ihan erilaisia ja tällä toisella kierroksella löytyi vaikka kuinka paljon uutta ja ihmeellistä, mitä missasin ekalla kerralla.

Nostaisin sinne Baldur's Gate II:n, Dragon Age: Originsin ja Witcher 3:n rinnalle, ja kuten sanottu, ehkä niiden ylitsekin.

Tekis mieli aloittaa jo kolmas kierros heti perään, mutta pakko pitää taukoa. Yöunia on tullut menetettyä ihan tarpeeks vähäks aikaa tän parissa. :D

Onkos toi padiohjaus ihan viimesen päälle vai pitäskö harkita PC-versiota?
 
Onkos toi padiohjaus ihan viimesen päälle vai pitäskö harkita PC-versiota?

Kyllähän tossa varmaan vähän enemmän on valikkohyppelyä verrattuna PC:n UI-setteihin (mitä YouTubesta oon nähnyt PC-version käyttöliittymää joidenkin videoiden yhteydessä), mutta padiohjaus vaatii totuttelua sen viis minsaa ja sen jälkeen kovaa ajoa. Eli ei ainakaan itsellä oo tullut kertaakaan "oispa hiiri" -fiilistä. Toimii tosi hyvin näinkin.
 
Resident Evil 7 (PS4, kirjastolaina)

Not a Hero lisärin saa ilmaiseksi ladattua niin sen vois myös pelailla tässä joku ilta.
Eilen naputtelin tuon lisärin läpi myös. Ihan ok oli. Vähän pitäisi lukea lisää koko tuosta Baker kuviosta että miten tuo juoni nyt menikään. Pääpelin alku tosiaan parempi kuin vain hullu perhe kun nyt lopuksi sitten johtuikin aivan muusta. Mutta ilmeisesti Lucas kuitenkin kaheli koko ajan. :emt:

Muut lisärit kiinnostaisi myös mutta en viitsisi ainakaan täyttä hintaa maksella. :confused:
 
Firewatch (PC)

Tätä peliä on pitänyt pelata jo julkaisusta asti, mutta ei ole viittinyt täyteen hintaan hommata ja muita pelejä ollut peluussa edellä, mutta nyt kun sai vihdoin steamista 1,95€ niin oli pakko ottaa. Peli on kaikessa yksinkertaisuudessaan kävelysimu, jossa on todella paljon hahmojen välistä vuorovaikutusta päähahmojen välillä. Kenttää pääsee koluamaan jonkun verran eestaas ja samalla avattua uusia reittejä/oikkareita toisille alueille. Pelissä on myös oma mysteeri elementtinsä, joka vähän spice uppaa pelin perusturvallista ihmissuhde draamaa. Loppujen lopuksi oikein pätevä, kiva 4h yhden istuman peli. Voin suositella kävelysimujen ja tarinapelien ystäville.
 
Cursed to Golf (PC)

Joulukuussa taisi olla Epic Storessa ilmaisena ja nyt reilun viikon verran tätä naputellut aika lailla päivittäin. Nyt sitten taittui kokonainen kierros, tosin ei yhdeltä istumalta vaan toissapäivänä taisin tämän aloittaa.

Huikea peli! Tulin vahingossa skipanneeksi alussa kierteitä käsittelevän tutoriaalin, enkä sitten mistään sitä huomannut katsoa uudelleen joten pelasin pelin käyttämättä kierteitä ollenkaan :D

cursedtogolffiläpijee.jpg


Spoilerissa etenkin loppua huomattavasti helpottanut juttu, jota ilman olis kyllä ärräpäät lentäneet ja peli päättynyt ennen aikojaan:

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
Grid Legends :ps5:

18d08d2d7327-screenshotUrl.jpg

Story-moodi tuli pelattua läpi. Aloitin tän aikanaa padilla ja pelasin 10 ekaa osioita (38 tais olla kaikkiaan). Nyt sitte rattipenkki yhdistelmällä, jonka eka hieman time trialissa hienosäädin forcet jne.kohdalleen, niin tästähän tuli oikein mainio simuilu arcadehengessä! Tosi paljon on vielä pelattavaa, joten pitänee jatkaa tässä vielä pelailua.

Alkuun tuntu et ei tää lähde, mut sit alko tulee kaikenlaista eventiä. Driftaus oli pirun hauskaa, mutta vaikeeta!

18d08d2d73267-screenshotUrl.jpg18d08d2d73212-screenshotUrl.jpg
Vika kisa ajettiin vesisateessa, oli kyllä komeennäköstä ajella.

18d08d2d73241-screenshotUrl.jpg
Hah! Nii pelistä löyty @natedogg perkele :D Wreckfestissä oli kans.
 
Who pressed mute on uncle Marcus? (PC)

Kyseinen peli tuli joskus saatua humblebundlen kautta ja pitäny pelata kun tykkään tarinavetoisista peleistä. Peli on hyvin samanlainen kuin firman aiemmat pelit, eli hyvin dialogi painotteinen jossa valitaan dialogi polkuja. Pelistä tekee tosin uniikin se että yhden peluukerran jälkeen voit skippailla dialogeja ja etsiä lisää evidencejä vanhojen saatujen kaveriksi ja yrittää saada oikea ending peliin. Pelissähän on tosiaan tarkoitus selvittää kuka on myrkyttänyt Uncle Marcusin ja epäiltyinä on kourallinen sukulaisia joita vuoron perään haastatellaan. Peli on muuten mainio mutta olisi voinut uusien runien aikana aina heti alussa kertoa jos oli käynyt kaikki dialogipolut läpi tietyn hahmon kanssa, muuten ihan hauska mysteeri peli. Tuli samalla vahingossa mentyä peli 100% läpi achievementtien osalta :D
 
Armored Core 6: Fires of Rubicon

Tämä oli hyvä mecha souls. Haastava ja hyvä taistelujärjestelmä, kaikki voi pelata juuri omalla tavallaan. Pelasin suurimman osan pelistä pomppujaloilla ja aika keskikokoisilla aseilla. Parissa taistelussa meni hermot ja vaihdoin easy modelle tankkibuildiin joka ampuu molemmista käsistä ja olkapäistä pieniä ydinpommeja. Kentät oli skaalassa massiivisia koska oma mecha on niin jättimäinen, oli hauskaakin välillä tutkia kaupunkeja ja naureskella kun talon ovi on oman mechan sormen kokoinen. Joku oli vielä hakkeroinut Elden Ringin hahmot liikkumaan noilla kartoilla ja tutkimaan pienessä koossa. Graafinen tyyli oli niin hyvä, joka paikassa on tekniikkaa ja höyryä tulee putkista, ja mechan liikkuessa moottoreista lentelee juuri oikeanlaisia kipinöitä. Oikein hyvä teos, tykkään.
 
spacer.png

Tämä olikin DLC lisärien kanssa ihan hyvä setti. Lisärit oli oikeastaan paljon kiinnostavampia kuin itse emopelin juoni. Alkuperäinen peli oli muutenkin vähän lyhyen läntä sivutehtävistä huolimatta. Jaksaiskohan vetää uudestaan läpi täysmulkkuna tappaen kaikki? Tossahan saa lisäksi kaikenlaista damage boostia jos vetää solona ilman NPC apureita. :unsure:
 
Outer Wilds (PC)

Heräät nuotion ääressä. Näet välähdyksen taivaalla. Lähdet kuuraketillasi tutkimaan pientä ~6 planeetan ja muutaman kuun aurinkokuntaa, jonka aurinko ahmaisee sisäänsä noin 20 minuutin kuluessa. Kuoleman jälkeen avatessasi silmäsi heräät jälleen nuotion äärestä, tismalleen sama välähdys taivaalla.

Meni ilta vähän pitkäksi, näin lopputekstit tasan 0:00.

Ei muuttunut mielipide enää lopussa. Hieno tunnelma, hienot musiikit, tavallaan todella hieno maailma... mutta sitä varsinaista tekemistä ja puzzleja olisin halunnut lisää. Periaatteessa pelin voisi laskea jopa kävelysimulaattoriksi, koska ei tässä tosiaan juuri muuta tehdä kuin mennään paikasta toiseen lukemaan tekstejä.

Pelin hienoimmat osuudet olivat mielestäni Giant's Deep ja "kvanttimekaniikat". Sitten taas melko aikakriittiset kaksosplaneetat ja Brittle Hollow alkoivat loppupuolella jo vähän rasittamaan...

Tämä olisi sellainen top-listojen honorable mention. Se tekee tosi paljon oikein ja sanoisin että monen kannattaisi sitä kokeilla, koska kokemus voi sykäyttää todella paljon, mutta kuitenkin se henkilökohtaisesti jää vähän vajaaksi siitä mitä sen tahtoisin olevan.

 
Meni ilta vähän pitkäksi, näin lopputekstit tasan 0:00.

Ei muuttunut mielipide enää lopussa. Hieno tunnelma, hienot musiikit, tavallaan todella hieno maailma... mutta sitä varsinaista tekemistä ja puzzleja olisin halunnut lisää. Periaatteessa pelin voisi laskea jopa kävelysimulaattoriksi, koska ei tässä tosiaan juuri muuta tehdä kuin mennään paikasta toiseen lukemaan tekstejä.

Pelin hienoimmat osuudet olivat mielestäni Giant's Deep ja "kvanttimekaniikat". Sitten taas melko aikakriittiset kaksosplaneetat ja Brittle Hollow alkoivat loppupuolella jo vähän rasittamaan...

Tämä olisi sellainen top-listojen honorable mention. Se tekee tosi paljon oikein ja sanoisin että monen kannattaisi sitä kokeilla, koska kokemus voi sykäyttää todella paljon, mutta kuitenkin se henkilökohtaisesti jää vähän vajaaksi siitä mitä sen tahtoisin olevan.Itelle tää oli ihan goty kokelas aikanaan kun tuli ulos. Tykkään kyl muutenkin näistä aikalooppi jutuista leffoissa, sarjoissa ja nyt peleissäkin. Ja tuossa saa rauhassa fiilistellä ja ihailla maisemiakin. En kaivannut pyssyjä tai puzzleja sen enempää. Ehkä joku hieman vahvempi eteenpäin ajava voima olisi tarvittu että uppoaa ihan kaikille koska nyt jää melkein kaikki pelaajan niskaan.
 
Takaisin
Ylös Bottom