Minkä elokuvan katsoit viimeksi

High Life (2018) :hbo:

Tarinassa seurataan Montea, rikollista, murhaajaa, joka kärsii tuomiotaan avaruudessa. Hän on yksi vangeista, joka on suostunut kärsimään tuomionsa avaruusaluksella, avaruuden pimeässä yksinäisyydessä. He eivät kuitenkaan ole vain hengailemassa siellä vaan heillä on myös velvollisuuksia. Tärkein niistä on osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin. Tässä tapauksessa hedelmöityshoitoihin.
Pääosissa Robert Pattinson, Mia Goth, Juliette Binoche.

Jos tätä elokuvaa pitäisi verrata johonkin toiseen scifi-elokuvaan, niin varmaan Solaris olisi se verrokki.
Ei tämä mikään taide-elokuva ole, mutta juuri sellainen indie-juttu joita esitellään festareilla, missä pieni kriitikkojen ryhmä hurraa, mutta isot massat jättävät väliin.
Meinasin alkuun lopettaa tämän kesken, kun elokuvan alku oli oikeasti sitä kun seurattiin Montea ja rääkyvää vauvaa. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden.
Elokuvalla on omat hämmentävät tyylinsä ja hetkensä, mutta jotain mielenkiintoistakin tässä myös oli.
Ei todellakaan sellainen normaali scifi-avaruusmeininki tämä. Tässä avaruus on vain se vankila, joka pidättelee ja eristää roolihahmot.

Ei tätä oikein osaa kuvailla. Mutta ei siis todellakaan mikään pizza-kaljaleffa ole kyseessä.
Kannattaa antaa mahdollisuus, jos erilaisemmat jutut kiinnostaa.

3/5

Elokuvan lopputekstien aikana soivan biisin laulaa Robert Pattinson itse.

 
Get Smart (2008) :hbo:

60-luvun tv-sarjasta tuttu Salainen agentti 86 on täällä taas. Don Adamsin rooliin Maxwell Smartina astuu Steve Carell.
Rikollisjärjestö KAOS on taas pahat mielessä liikkeellä ja CONTROL-järjestön on jotenkin vastattava tähän hätään. Kaikista huippuagenteista huolimatta, he joutuvat lähettämään hätiin Maxwell Smartin.
Carellin lisäksi menossa mukana Anne Hathaway ja Dwayne Johnson.

Jäin eilen tätä katsoessani ihmettelemään, että kuinka mä en ole tätä aiemmin katsonut? Pidin pentuna erittäin paljon tuosta aiemmin mainitusta tv-sarjasta.
En sen alkuvaiheessa vielä edes osannut lukea, kun se tv:stä tuli, mutta silti sitä seurasin innoissani. Voitte kuvitella kuinka katselukokemus muuttui vielä paremmaksi, kun aloin ymmärtämään mitä ruudulla tapahtui.
Toki tämän leffan olemassaolon olen aina tiennyt, mutta minkä helvetin takia en sitä ole koskaan ostanut itselleni. Tätä minä ihmettelen nyt.

Vaikka en itse sarjasta enää hirveästi muista asioita, niin silti tuntui että tässä elokuvassa on jotain tehty oikein, kun asioita pystyi tunnistamaan ruudulta.
Steve Carell on erittäin hyvä ja toimiva valinta Smartin rooliin. Sopivan kuiva, mutta kuitenkin komediallinen näyttelijä.
Elokuvasta nautin oikein paljon. Tässä oli huumorin tyyli aika lähellä samaa, mitä Leslie Nielsenin Mies ja Alaston ase-leffoissa tai niitä edeltäneessä tv-sarjassa.
Tosin, onko niiden huumorityyli peräisin Salainen agentti 86:sta?
Mutta ai että kuinka oli jotenkin hienoa, kun huumori oli viatonta. Ei kiroiltu, huudettu ja menty hävyttömyyksiin tai ylenpalttiseen pissakakkahuumoriin. Se viattomuus ja lapsiystävällisyys, jota tämän huumorissa oli, niin ai että. En ole edes osannut kaivata tälläistä huumoria, kun en ole sitä pitkään aikaan kokenut.

Hyvä komedia, jonka parissa viihdyin todella hyvin. Ja tämä on todellakin entisten aikojen komediaa, vaikka onkin vain 14 vuotta vanha elokuva.

3½/5
 
Tässä oli huumorin tyyli aika lähellä samaa, mitä Leslie Nielsenin Mies ja Alaston ase-leffoissa tai niitä edeltäneessä tv-sarjassa.
Tosin, onko niiden huumorityyli peräisin Salainen agentti 86:sta?

Varmaan menee inspiraatiojärjestys jotenkin näin että:
Pink Panther -> Get Smart -> Kentucky Fried Movie yms. elokuvat -> Police Squad ja Naked Gun
 
Assault on Dome 4

Bruce Campbell tykittelee Shakespearea lainaavana pahiksena = 5/5

Enpä tie mitä leffassa tapahtu mutta perus-käppä-B-luokan-Die Hard-klooni-juoni eli yksi mies pelastaa koko avaruuskolonian ilmastointikanavia pitkin…

Tässä koko leffa;



Tarkoitat kai:

Pruus Leirikello hyppii ja pomppii avaruusasemalla jalat verillä ja ammuskelee turisteja, eikun mitä ne oli
 
Paradise Hills (2019) :hbo:

Uma on vastentahtoinen tytär, joka ei kunnioita äitinsä tahtoaan. Niinpä äiti passittaa Uman hoitolaan.
Hoitolan tarkoituksena on muokata Umasta uusi ja parempi ihminen. Kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin ruusuista kuin miltä vaikuttaa.
Pääosissa Emma Roberts, Eiza González ja Milla Jovovich.

Tämä oli tälläinen kevyt fantasiamysteerijännäri. Ei siis oltu ihan normaalissa maailmankaikkeudessamme, mutta miltei.
Vähän outo ja erikoinen tarina/juoni/meno tässä, mutta kyllä tän katsoi.
Ei tää varsinaisesti mitenkään erikoisen hyvä ollut, mutta en mä tätä myöskään haukkua voi.

Fantasiajännäri tytöille, jotka tykkää prinsessoista ja teekutsuista?

3/5
 
Deathstalker II :bd:

Siinä missä eka Deathstalker oli itsensä suht vakavasti ottava miekka ja magia -leffa, tää kakkonen on oikeastaan vaan yhtä kainalopierua. Toki kyseessä on muutenkin vaan nimellinen jatko-osa, jolla ei ole mitään yhtymäkohtia ekan kanssa.

Päähahmon näyttelijä on kakkososassa vaihtunut ja fiilis tosiaan aivan erilainen, kun joka toinen dialoginpätkä on melkeinpä joku hassunhauska oneliner tai muuten vaan hahmojen suuhun sopimaton sutkautus keskiaikaisen fantasiateeman huomioiden (puhutaan tietokonebugeista, sikareista ym).. Kakkosen Deathstalkerilla muutenkin koko ajan virne suupielessä, kun eka oli suht vakavailmeinen könsikäs.

Efektit, puvustus ja lavasteet vaikuttaa kaikki siltä, että on siirrytty ekan leffan pikkubudjetista nyt täydelliseen nollabudjettiin. Maalatut styroksiseinät senkun huojuu taustalla.

Mutta onko leffa siis huono? Ei tietenkään, tämän parissa saa nauraa vatsa kippuralla, niin surrealistisia tilanteita ja sutkautuksia tulee vastaan.

Vaikea antaa arvosanaa mutta sanotaan ny vaikka 3/5 huumoriarvon takia.
 
Triangle of Sadness



viiskauttaviis ihan helposti! Semmonen satiirinen musta komedia oli.


@Jarskimon talo jos et ole vielä kattonu niin käy kattomassa oitis, veikkaan että osuu hyvin!
 
@Jarskimon talo jos et ole vielä kattonu niin käy kattomassa oitis, veikkaan että osuu hyvin!

Tämähän oli Helsingin R&A leffafestareiden avajaisleffana ja toki olin aitiosta katsomassa.

Tän viikon parhaimmistoa kyllä. Ohjaajan edellinen The Square iski ehkä jopa kovemmin tosin. Vähän olisi voinut tästä tiivistää. Loistava elokuva ylipäätään. Keskinäytös heittämällä 5/5 ja kokonaisuus sellaisen 4/5 aikalailla.

9AA0B0F4-4B1F-4208-8D76-7942B8E6C29B.jpeg
 
The Barbarians :bd:

Cannon Films -laatua vuodelta 1987.

Vaikka barbaari-veljekset David ja Peter Paul näyttävät sangen vaikuttavilta muskeliveikoilta, on näillä kuitenkin juustovoileivän karisma ja muoviämpärin näyttelytaidot. Siitä huolimatta italialainen veteraaniohjaja Ruggero Deodato saa pakan pysymään hyvin kasassa – tulitukea tulee monilta ansioituneilta sivuosanäyttelijöiltä, mm. Michael Berryman, George Eastman ja Richard Lynch ovat mukana. Lisäksi katselunautintoa parantaa entisestään suht hyvät tuotantoarvot näin B-elokuvaksi.

Eihän tämä mikään Conan Barbaari ole, mutta ihan 3/5 arvoinen suoritus silti.
 
The Last Starfighter :bd:

Periaatteessa ihan pirun hyvä leffa ja semmosta kivaa kasariseikkailuelokuvan tuntua – plussaa myös siitä että juoni käytännössä rakentuu arcade-pelin ympärille. :D Tuotantoarvot kohdillaan ja näyttelijät erinomaisia, erityismaininnat Catherine Mary Stewartille, keneen ihastuin vähän jo Night of the Cometissa, ja tunnistamattomaksi maskeeratulle Dan O’Herlihylle, jonka äänestä ei tosin ainakaan näin RoboCop-fanina voi erehtyä (Old Man).

Vähäsen miinusta tulee kuitenkin tietokonegraffan käytöstä kaikissa avaruusaluksissa ja muissa avaruuskohtauksissa. Varmasti aikanaan näyttänyt tosi hienolta, mutta ei ole vanhentunut kovinkaan hyvin. Sellai fiilis että tämä elokuva se olisi hyötynyt pienoismallien ja mattemaalausten käytöstä tosi paljon.

Kumminkin 3,5/5 kelpaa antaa.
 
Bill & Ted Face the Music (2020) :netflix:

Bill ja Ted ovat jälleen maailmaa pelastamassa. Heidän pitää esittää biisi tietyssa paikassa, tiettyyn aikaan, tai koko maailmankaikkeus tuhoutuu. Harmi vain, että heillä ei ole biisiä tai bändiä. Ja aikaakin vain reilu tunti.
Keanu Reeves ja Alex Winter uusivat roolinsa vuosikymmenten takaa.

No olihan tää nyt aika tyhmä. Tässä toistu täsmälleen samat asiat kuin aikaisemmissa leffoissa. Samoja hahmojakin löytyy.
Toki mukana myös pari uutta hahmoa, jotka tuodaan osaksi seikkailua.
Tää on lähinnä sellainen vanhan lämmittely, fanservice ja pientä nostalgiatrippiä. Mutta ei tästä mitään ihmeempiä iloja irti saa. Kerran katselee ihan ok.

2½/5
 
Tässä toistu täsmälleen samat asiat kuin aikaisemmissa leffoissa. Samoja hahmojakin löytyy.
Toki mukana myös pari uutta hahmoa, jotka tuodaan osaksi seikkailua.
Tää on lähinnä sellainen vanhan lämmittely, fanservice ja pientä nostalgiatrippiä. Mutta ei tästä mitään ihmeempiä iloja irti saa. Kerran katselee ihan ok.

2½/5

Ja silti uus ghostbusters, joka oli melkolailla yks yhteen sama leffa ekan kanssa sai sulta 4/5.

Jees.
 
DC League of Super-Pets (2022) :hbo:

Kun Justice League joutuu vangituksi, niin auttajan rooliin joutuu Teräsmiehen koira, Krypto. Teriksen parhaalla ystävällä on kaikki samat superkyvyt kuin isännälläänkin. Krypto ei kuitenkaan suoriudu tehtävästä yksin vaan saa avukseen uusia ystäviä.
Pääosissa Dwayne Johnson, Kevin Hart, Kate McKinnon, John Krasinski ja Keanu Reeves.

Tämähän oli yllättävän hyvä. Jokainen leffan lemmikkiotus on sopivan oma persoonsansa ja Dwaynen sekä Kevinin kemiat toimivat jälleen hyvin yhteen.
Pääpahis myös vallan mainio. Huumoria toki löytyy myös yllin kyllin.
Eli hyvä supersankarileffa DC:ltä.

3½/5
 
The Man with the Iron Heart (2017) :viaplay:

Screenshot_2022-09-30-10-09-52-39_da19c83e453b14198acfc9d98c090cae.jpg

Nyt löytyi todella vaikuttava WWII-elokuva. Kertoo kahtalaisen tarinan. Reinhard Heydrich, mies jota Hitler kutsui rautasydämeksi, nousi SS-kenraaliksi, natsien turvallisuuspalvelun ja RSHA:n (ent. Gestapo) johtoon, ja lopulta Böömin ja Määrin protektoriksi Tsekkoslovakiassa niin sanotuista ansioistaan Einsatzgruppenin johtotehtävissä Puolassa ja muualla miehitetyillä alueilla. Mies tunnettiin nimellä Prahan teurastaja ja häntä pelättiin jopa natsipuolueessakin, meinaan 30-luvun alussa suoritti puhdistuksia ensin puolueen sisällä ja sitten kaikkialla missä valtakunnan vihollisia olikaan. Oli Himmlerin läheisin poliittinen liittolainen. Wannseen konferenssissa 1942 nimenomaan Heydrichin ideoimana päätettiin juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta. Yhdellä sanalla häntä voisi kuvailla kyrvänsyyläksi.

Toinen tarinankulku kertoo Tšekkoslovakian vastarintaliikkeestä ja tarkemmin kahdesta miehestä (Jan Kubis & Josef Kabcik), jotka lähetetään Lontoosta Prahaan suorittamaan koko sodan siihen mennessä uskaliainta vastarintaoperaatiota nimeltä Anthropoid. Tehtävä on salamurhata Heydrich, vuosi on 1942 ja eletään natsien valtakauden huippua. Itselläni on tämä operaatio jäänyt syystä tai toisesta täysin pimentoon vaikka kuvittelen tietäväni erityisesti Euroopan näyttämöltä lähes kaikesta ainakin jotain, joten lähes kaikki tapahtumat olivat ainakin yksityiskohdiltaan entuudestaan tuntemattomia, mikä tietenkin omalla kohdallani lisäsi jännitettä ja sydämentykytystä.

Harvoin jään näin mietteliääksi toisesta maailmansodasta kertovan elokuvan jälkeen. En ymmärrä miten tämä ei ole saanut enemmän huomiota, arvostelutkin on omasta mielestäni täysin alakanttiin (IMDb 6,4). Vaikuttava elokuva, kaikin puolin. Saatanan raadollista katsottavaa, tämä naulasi mut aivan täysin sohvaan kiinni ja nostatti melkoisia tunteita pintaan. Ainoa asia mistä annan hivenen rapaa on englanninkielisyys, autenttisilla kielillä tämä olisi vielä parempi, mutta loisteliaat näyttelijävalinnat kyllä paikkaa tuota puutetta todella hyvin. Mun on pakko antaa tälle 9/10 ja voin suositella hyvin vahvasti kaikille joita aihe vähääkään kiinnostaa.

Sanottakoon vielä etten tietenkään voinut välttyä myöskään rinnastamasta tätä tarinaa nykyhetkeen ja erääseen toiseen teurastajaan jonka sotakone riehuu tällä hetkellä. Ehkä sekin oli vielä omiaan lisäämään tämän elokuvan vaikutusta.
 
Titane (2021)

Tällä viikolla kävin teatterissa katsomassa. Kyseessä on ranskalainen kriitikoiden ylistämä ja ehdokkuuksia ja palkintoja kahminut elokuva naisesta, joka auto-onnettomuuden seurauksena on saanut titaanilevyn päähänsä.

Elokuvan alku oli tosi hyvä, sitten se muuttui pitkäveteiseksi ja lähinnä tuijottelin kelloa, että milloin leffa loppuu ja pääsee kotiin. Sitten loppukohtaus olikin hämmentävällä tavalla hyvä, joka pelasti elokuvan. Ennakkotiedoissa lupailtiin scifiä ja jonkin verran body horroria, mutta ne olivat sen enempää spoilaamatta lopulta pienehköjä asioita isommassa kokonaisuudessa. Tissejä oli paljon.

Jos joku arvosana pitää antaa, niin se olisi hämmennyksensekainen 3/5.

 
Takaisin
Ylös Bottom