Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Tosta on sitten liikkeellä leikattu ja leikkaamaton versio, olettaisin että leikkaamaton on tässäkin tapauksessa hieman parempi (koska härömpi Sethin läppä pääsee silloin sensuurin läpi, ja lätyltä löytyy vielä blooperseista lisää).

Itse annoin aikoinaan sensuroimattomalle (fanboynä) 3/5. Mutta eihän se kovin kummoinen elokuva ole, enkä ole nähnyt tarpeelliseksi katsoa uudelleen vielä 3,5 vuoden jälkeenkään.

Tässä välissä olen katsonut mm. The Big Lebowskin varmaan 13 kertaa. Kyllä oma ajankäyttö pitää harkita tarkkaan.
Joo ei siinä mitään menetä jos tän skippaa. Mutta ei nyt ihan kaulaa myöten paskaan uppoa jos erehtyy katsomaan.
 
Hurmaava joukkoitsemurha (2000)

:yle:

Okei. Jälleen elokuva joka on kertaalleen nähty, jätti vienon paskan maun joskus muinoin suuhun. Odotukset siis nollassa. Kuitenkin, kun on kerännyt ja lukenut kaikki Paasilinnan kirjat, koin velvollisuudeksi antaa tälle uuden mahdollisuuden.

Kirjan luettuani, tästä sai tottakai nyt paljon enemmän irti. Paasilinna on yksi mun suosikeista, se on käsittämätöntä miten joku voi saada samoista aiheista revittyä kerta toisensa jälkeen mahtavaa huumoria irti. Vaikka ohjaajana on Ere Kokkonen ja kaikenlaisilta elokuvateknisiltä aspekteilta tämä on aika karseaa katsottavaa, niin onhan tässä aivan mieletön näyttelijäkaarti ja alkuperäistä Paasilinnan kirjaa on noudatettu melko täsmällisesti, vaikka eihän näihin ikinä saada aivan kaikkea olennaista mahdutettua. Kun tuntee henkilöhahmot ja ne pienet nyanssit sieltä rivien välistä, niin tämä on loppujen lopuksi aika hyvä elokuva. Ainakin yli keskinkertaisten Paasilinnan kirjoista tehtyjen elokuvasovitusten mittapuulla.

Annan tälle varovaisen peukun, mutta voimallinen kehotus lukea kirja ennen elokuvan katselua.



Seuraavaksi on pakko katsoa jotain oikeasti laadukasta..
 
Demon Wind :bd:

Tämähän oli ihan viihdyttävä kasarikauhu so bad it's good -tyyliin. Heppu nimeltä Cory matkustaa tyttöystävänsä ja kavereidensa (porukkaan lukeutuu mm. kung fu -taidoilla varustettu taikuri) kanssa syrjäseudulle isovanhempiensa taloa tutkimaan ja selvittämään oman menneisyytensä haamuja.

Paikan päällä odottaa demonisia voimia, outoa sumua, zombiearmeija ja jopa itsensä Saatanan poika. Good times! Verta ja alastomuutta riittää kuten myös epäloogisuuksia ja juoniaukkoja, mutta eipä niihin kannata tällaisen leffan kohdalla takertua, vaan nauttia vain kyydistä. Evil Dead -vaikutteet paistavat läpi monessa kohdassa.

3/5 minä päivänä tahansa.

 
The void on pitäny kattoo pitkään.
Psycho goreman meni kans katselulistalle.
 
The Voidin jos jätät kattomatta niin et pal missaa.

Kaikki on paremmin, efektit, juoni ja splätter tossa PG:ssa, ainoastaan ärsyttävämmät hahmot, tosin ehkä kuuluu leffan sanomaan että "Man is the monster".
Ja semmosta Stranger Things -juttua tossa, mutta silti paljon viittauksia yms. hauskaa.

The Void koettaa olla kovin vakava, mutta splätteri on hauskaa, ei siitä pääse mihkään.
Kyl mulle nykyään vähä vakavampiki horrori uppoo.
Pitää vaan lisäillä listoille kaikkee, et on sit sopivaan mielentilaan varastossa.
 
The void on pitäny kattoo pitkään.
Psycho goreman meni kans katselulistalle.
Samat.
The Voidin BD:n saa ihan Suomestakin importtina hommattua mutta mites tuo Psycho Goreman? Trailerissa mainittin Shudder joka on ymmärtääkseni kauhuleffojen striimipalvelu eli onko tuo siihen liittyvä?
 
Mies ja Alaston Ase tuli töllöstä. Näissä tuntuu olevan se, että aina bongaa jonkun uuden jutun jokaisella katselukerralla. Tällä kertaa uusia juttuja oli KAKSI!

Eka oli sen kohtauksen päätteeksi, kun Jane etsi ruokaa Frankin jääkaapista, nii siinä lopussa homeinen juusto liikkuu taustalla jääkaapin päällä pikkuisen. En ole ihan varma, ettenkö olisi ennen nähnyt sitä, mutta ainakin TUNTUI uudelle!

Toinen "juttu" oli sit oikeasti uusi juttu! Nimittäin yksi sivurooleissa olevista äijistä (Nicholas Worth) näytteli Gabriel Knight 2:ssa komisaario Leberiä!

1611427148286.png
1611427203002.png

Näkyi tuossa ihan alussa ja sit about puolessa välissä siinä teurastamokohtauksessa oli kans!

En tiiä mut tuli hyvä mieli bongata uusi tuttu naama vanhasta elokuvasta. :)
 
Sonic The Hedgehog :bd:

;TYTY toi kirjastosta ja ajatteli, että mua kiinnostaa kun peliaiheista kampetta. Noh, täähä oli vähä niinku joku klassinen ysärin koko_perheen_elokuva heheheh hauskoilla jutuillaan ja överionnellisella lopullaan. Kyllähän tuon katso ja ihan hauskasti oli pelistä otettu juttuja, niiden metsästäminen oliki ehdottomasti leffan parasta antia. Silti kohtuu kindergardenkamaa.

Jim Carrey veti kyllä edelleen niin kuin ysärillä, eli siinäki mielessä oli ysärin perheleffa :D Ei oo miestä paljoa näkyny mutta meno on pysyny samana!

Leffan jälkeen lyötiin Sonic CD tulille ja sitä tulikin jonku aikaa lätkittyä! En oo koskaan ollu mikää hirvee Sonicfani ollu, en oo tainnu ensimmäistäkään näistä läpi pelata. Liikaa vauhtia ja liian vähä platformia tms. Tuntuu, että näiden paras anti on se kun ruutu vilisee silmien edessä eikä mitään hajua missä mennään, kunnes tulee piikit vastaan :D

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_94c1.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Voi jeesuksen perse sentään, vittu huhhuh:
Sonic The Hedgehog :bd:

Jim Carrey veti kyllä edelleen niin kuin ysärillä, eli siinäki mielessä oli ysärin perheleffa :D Ei oo miestä paljoa näkyny mutta meno on pysyny samana!

Voi perkele, nyt rupes kiinnostamaan! :D
 
Atomic Blonde :bd:

Charlize Theron on jees näyttelijä ja David Leitch ihan jees ohjaaja, mutta tämä leffa oli kyllä jotenkin turhanpäiväinen. Toimintakohtaukset toki upeita, mutta muuten elokuvalla ei hirveästi tuntunut olevan annettavaa. James McAvoy ei oikein istunut omaan sivurooliinsa, ja muutenkin jatkuvalla syötöllä soivat kasarihitit alkoivat lähinnä ärsyttää, vaikka yleensä kasarimeiningeistä tykkäänkin. Tässä meni vaan rautalangasta vääntämisen puolelle.

Tää oli vähän niinku Hesen ateria: kyllähän sen syö ja ruokailun ajan on ihan jees olla, mutta käteen ei jää mitään. Parempaa käsikirjoitusta tämä jäi kaipaamaan.

2,5/5
 
Blue Thunder Laserdisc

Tuli tätä katsoessa mieleen se, että tuohon aikaan on ollut varmaan aika kallista kuvata nuo ilma kohtaukset, kun ei ole ollut mitään droneja vaan kaikki on kuvattu helikopterista käsin tai sitten jostain muualta korkealta paikalta.
 
Samat.
The Voidin BD:n saa ihan Suomestakin importtina hommattua mutta mites tuo Psycho Goreman? Trailerissa mainittin Shudder joka on ymmärtääkseni kauhuleffojen striimipalvelu eli onko tuo siihen liittyvä?
Shudderia koitin tossa taannoin hankkia vpn-perseilyjen kautta, mutta pitäis maksaa jenkkipankista, joten jäi hankkimatta.
Katselen sitten varmaan samalla tavalla kuin kaiken muunkin mitä ei käsillä olevista suoratoistopalveluista löydy.
 

Liitetiedostot

71ypz1qxZQL._AC_SX679_.jpg
Fantastic Beasts and where to find them (2016) :uhd:

Eli Harry Potterin spin offia ja jossain määrin myös prequelia, koska leffa sijoittuu ~1920-luvulle.
Pääosissa Eddie Redmaynen esittämä Newt Scamander.
Leffassa pyöritään New Yorkissa ja juostaan erinäisten otusten perässä. Mukana myös noitavainoa ja pakollinen pahis.

Olen tän kerran aiemminkin nähnyt, mutta piti verestää muistoja ennen kuin hyppää jatko-osan kimppuun.
Viime kerralla olin antanut tälle 4/5 IMDb:ssä ja kyllä tällä kertaa se tuntuu liian kovalta scorelta.
Siinä missä Harry Potterit muuttui leffa leffalta synkemmiksi ja aikuismaisemmiksi, niin tässä ollaan taas hivenen lähempänä sellaista lapsellista hassuttelua, joka ei itseen niin uppoa.
Eikä juoni noin muutenkaan mitenkään ihmeemmin mukaansa tempaissut.
Kaikesta huolimatta ihan leppoisaa menoa ja vie ajatukset pois arkimaailmasta.

Tiputetaan nyt scorea hiven viime katselukerrasta.

3½/5


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald
(2018) :uhd:

Jatko-osassa samat tyypit taas menossa, mutta tällä kertaa ei enää niinkään jahdata elukoita vaikka niitäkin menossa on mukana.
New York on myös vaihtunut Lontooseen ja Pariisiin.
Mukana menossa myös Jude Law nuorena Dumbledorena ja Johnny Depp saa nyt isomman roolin kuin ekassa elokuvassa.

Tämä oli ehkä tyyliltään nyt hieman enemmän omaan makuun, mutta jokin tässä silti tökki. Ei taaskaan juoni tempaissut ja tuntui että leffa hyppeli liikaa hahmojen ja paikkojen välillä. Jotkut hahmot jättivät myös aika kylmäksi. En nyt nimiä mainitse, mutta sanotaan vaikka näin että erään Lenny Kravitzin tytär ei tässä nyt oikein vakuuttanut. Ja hänellä oli kuitenkin suht paljon ruutuaikaa.

Jatkoahan tällekin on vielä ainakin yhden elokuvan verran tulossa, mutta sekin on jo valmiiksi pilalla.
Kiitos Amber Heardin, Johnny Depp on potkittu pois tästä leffasarjasta. Mads Mikkelsen tulee tilalle jatko-osassa.
Ei siinä, hyvä näyttelijä mutta kyllä tälläiset näyttelijänvaihdokset on aina perseen paskaa.

3/5
 
Jatkoahan tällekin on vielä ainakin yhden elokuvan verran tulossa, mutta sekin on jo valmiiksi pilalla.
Kiitos Amber Heardin, Johnny Depp on potkittu pois tästä leffasarjasta. Mads Mikkelsen tulee tilalle jatko-osassa.
Ei siinä, hyvä näyttelijä mutta kyllä tälläiset näyttelijänvaihdokset on aina perseen paskaa.
Viisihän noita leffoja alunperin oli tarkoitus tulla (siis se jälkeen kun kyseessä piti olla vain trilogia) ja ymmärtääkseni suunnitelmat pitää edelleen.
Vituttaa kyllä semisti tuo Deppin pois potkiminen ja enemmän se että Mikkelsen otti roolin vastaan vaikka tod.näk. tiesi tilanteen. Ymmärrän että töitä pitää tehdä mutta oishan joku solidaarisuuden takia pidettävä boikotti ollut paikallaan uudelleen roolituksessa.
 
Her Name Was Torment II: Vengeance :bd:

Jenkkiläistä indiehenkistä gorepornoa. Tuli napattua tällainen sinirieska heräteostoksena mukaan taannoiseen Grindhousen tilaukseen. Ennen kuin leffan saa pyörimään, pitää vastata n. viiteen "haluatko nyt varmasti katsoa tämän?" -kysymykseen alkuvalikossa. Jos vastaa väärin, lähtee vanha Kippari-Kalle-jakso pyörimään. :D

No, olihan tämä sitä itseään, vajaan tunnin mittainen napakka paketti raakaa väkivaltaa. Tapahtumia seurattiin lähinnä takaumien ja ns. valvontakameratallenteiden kautta. Puolialaston naiskaksikko viipaloi uhrejaan, ja toinen näistä kertoo myöhemmin tapahtumista mielisairaalan terapeutille tms.

Efektit yllättävän hyviä tällaiselle kengännauhabudjettitekeleelle. Esimerkiksi...

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.

Mutta homma oli niin överiä, että lähinnä nauratti.

3/5, ihan mielenkiintoinen

Pumpkinhead :bd:

Sitten vähän klassisempaa matskua. Stan Winstonin ohjausdebyytti, pääosassa aina karismaattinen Lance Henriksen. En ollut itse asiassa nähnyt tätä aiemmin, mutta Kurpitsapää on ollut katsomislistalla jo siitä lähtien kun joskus nuorempana kloppina leffan nimeen ja konseptiin ekan kerran jossain törmäsin.

Viihdyin kyllä! Mielenkiintoinen metsäkauhukertomus menetyksestä, kostosta ja pelastuksesta kunnon kasarihenkeen. Lance on aina mies paikallaan ja kannatteli kyllä nytkin leffaa erinomaisesti. Hirviötä ehkä näytettiin vähän turhan paljon, mutta mitä muuta voi olettaa kun puikoissa on Stan Winston itse.

4/5
 
Pumpkinhead :bd:

Sitten vähän klassisempaa matskua. Stan Winstonin ohjausdebyytti, pääosassa aina karismaattinen Lance Henriksen. En ollut itse asiassa nähnyt tätä aiemmin, mutta Kurpitsapää on ollut katsomislistalla jo siitä lähtien kun joskus nuorempana kloppina leffan nimeen ja konseptiin ekan kerran jossain törmäsin.

Viihdyin kyllä! Mielenkiintoinen metsäkauhukertomus menetyksestä, kostosta ja pelastuksesta kunnon kasarihenkeen. Lance on aina mies paikallaan ja kannatteli kyllä nytkin leffaa erinomaisesti. Hirviötä ehkä näytettiin vähän turhan paljon, mutta mitä muuta voi olettaa kun puikoissa on Stan Winston itse.

4/5

Juurikin eilen luin tästä arvostelun myös X-rated kirjasta. :D

EC284D1A-15DB-4C7C-B268-CAE2664BF809.jpeg

Kuva tuossa toki väärä mutta eipä menoa haittaa! Tiukkoja arvosteluja kyllä tuo kirja täynnä. Monta leffaa jo mitä kiinnostaisi nähdä noussut esiin.
 
Evil Ed :bd:

Ruotsin lahja splattergenrelle n. 25 vuoden takaa.

Ed on rauhallinen kaveri, joka leikkaa työkseen elokuvia. Mies kuitenkin siirretään firman kauhuosastolle editoimaan väkivaltafilkkoja jatkuvalla syötöllä ja sekös käy ennen pitkää hemmon mielenterveyden päälle. Lopputuloksena kuupassa naksahtaa ja tämän jälkeen alkaa ruumita tulla.

Elokuvassa riittää verta, tissejä ja älytöntä meininkiä (hyvässä mielessä) ja kyllä sai nauraa maha kippurassa useampaan otteeseen.

3,5/5
 
The Thing (2011) :bd:

Heti alkuun, niin jos joku ei ole tätä nähnyt ja ei asiaa tiedä, niin tämä ei ole remake vaan prequel.
Carpenterin The Thing oli remake.
Mutta kyllä tässäkin aika vahvasti tehdään samat jutut kuin Carpenterin leffassa, että siinä mielessä ei ole kovin omaperäiseen suuntaan lähdetty.
Antaa tämä kuitenkin oman pienen ihan ok pohjustuksen Carpenterin elokuvalle.
Eli tässäkin ollaan etelänavalla tutkimusasemalla. Örrimörri on ihmisten piinana ja jännätään, että kuka on pahis milloinkin.
Mary Elizabeth Winstead pääosissa.

3/5

Nyt sitten se Carpenterin leffa tähän perään.
 
Viimeksi muokattu:
The Thing (1982) :bd:

Siitä onkin aika monta vuotta vierähtänyt, kun tämän olen viimeksi katsonut.
Vaikka periaatteessa elokuvan etenemisen suht hyvin muistinkin, niin oli tässä monia kohtauksia jotka tulivat aivan kuin uusina.
Vaikka leffalla ikää onkin, niin edelleen toimii oikein hyvin. Erikoistehosteetkin ovat suurimmalta osin ihan ok kamaa vaikkakin yhdessä kohtauksessa oli pientä huvittavuutta jo ilmassa.
Elokuvan lopetus on oikein toimiva, tosin itse lopputaisto jättää vähän kylmäksi.

3½/5

Vaikka tämä John Carpenterin leffa olikin, niin musiikit olivat Ennio Morriconen tekemät. Ennio kuitenkin tehnyt aika selkeästi carpentermaisen soundtrackin, joka ei kuullosta oikein yhtään Morriconelta.
 
Takaisin
Ylös Bottom