Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Massive

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1366

Maine:

Vähän kiinnostaisi katsoa Tenet ihan vaan tuon aikamatkustusteeman vuoksi, kun oon niin perso jopa melko huonoille sellaisille.
Siitä vaan, itse tykkäsin mutta vihaajat vihaa.
Oli siinä monia huonoja asioita mutta ei ne aikamatkustusjutut olleet niitä. Eikä sen logiikka sen huonompaa ollut kuin muissakaan Nolanin scifihommissa.
Ja siinä oli se kuitenkin se twisti muihin aikamatkustushommiin verrattuna että kyse ei ole kuitenkaan varsinaisesta aikamatkustuksesta (ja tämä ei ole spoileri) että se edes yritti jotain uutta.
 

John Carpenterin hiusraja

resn-ErTo esXpwrTt,,,
Insider
Viestit
10049

Maine:

Hobitit 1–3 :bd:

Viimeksi nähnyt nämä leffassa ja jo silloin pidin huonoina.

Uusintakatselu oli virhe, sillä nyt tuntuivat lähes sietämättömältä paskalta. Uskomaton se laadullinen putoaminen LOTR-trilogiasta näihin verrattuna. Syytän tietokonegrafiikkaa, sillä mikään ei tuntunut aidolta eikä koskaan tullut edes puolittaista illuusiota siitä, että jossain Keski-maassa tässä mennään, vaan pikemminkin että tässä nyt katsellaan taas videopelin välianimaatioita.

Liiallisen CGI:n käytön lisäksi häiritsi älyttömästi ne kääpiöiden överiksi vedetyt maskeeraukset.

Perseen paskaa/5.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
16029

Maine:

Davy Crockett ja jokirosvot :disney:
Siinä meni inkkaria ruttuun.

Omalla tavallaan hyvä leffa, mutta kyllähän tää nykyään menee myös komediana, on välillä niin suoraselkäistä menoa. :D

Davy "ykkönen" on jo työnalle otettu ja siinä vasta äkkiseltään olikin tuuheaa menoa ja inkkaria meni vielä enemmän ruttuun, mutta siitä myöhemmin.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10536

Maine:

Winter on Fire, :netflix:

Katseltiin kun kohta loppuu Netflixin tilaus ja avokki ei ollut noista vuoden 2014 tapahtumista kovin hyvin perillä. Kyseessä siis euromaidania käsittelevä dokumenttielokuva. Itselleni aihe toki tuttu ja siitä aikoinaan 5op esseenkin kirjoitin, jossa vertailin näitä tapahtumia aiemmin Ukrainassa olleeseen oranssiin vallankumoukseen.

Kyllä se vaan oli pysäyttävä dokkari nyt Venäjällä asuessa ja täältä käsin semiaktiivisesti Valko-Venäjän tapahtumia seuratessa. Vaikka vastaavanlainen kansannousu nähdäänkin Venäjällä yleisesti aika epätodennäköisenä, niin monet venäläiset kyllä sitä mietiskelee, että milloin vastaavia tapahtumia koetaan Venäjällä.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10563

Maine:

Max Manus: Man of War

:netflix:

Oli mielenkiintoinen sotaelokuva Norjan vastarintaliikkeestä toisessa maailmansodassa, tarkemmin keskittyi tähän kansallissankariksi nousseeseen Max Manusiin. Oli vapaaehtoisena Suomen talvisodassa, ja palattuaan Norjaan oli vastarintaliikkeen näkyvimpiä hahmoja. Toisesta maailmansodasta tulee paljon luettua kirjallisuutta ja katseltua elokuvia, niin tämä oli kyllä mielenkiintoinen elokuva itselleni monellakin tapaa, eipä ole tullut oikeastaan yhtään tutustuttua Norjan vastarintaliikkeen toimiin, muuta kuin sen erään raskasvesitehtaan tuhoamisoperaation osalta, teko joka todennäköisesti esti natseja saamasta ydinasetta valmiiksi. Mielenkiintoinen aihe ja karu leffa, olivat ne norjalaisetkin vaan perkele melkoisia sabotöörejä sille päälle sattuessaan. Suositukset.
 

micke nindendosta

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3465

Maine:

American Factory :netflix:

Tää dokkari on monet kerrat pitänyt katsoa. Viime yönä sitten päätin vähän katsoa ennen nukkumista, ja sen verran kiinnosti, että katsoinkin kokonaan tämän.

Elikkäs kertoo siitä, kun Ohiossa GM:n vanha tehdas sai vuosien hiljaisuuden jälkeen eloa, kun kiinalaiset ostivat tehtaan ja pystyttivät autolasitehtaan. Ihan mielenkiintoista settiä.

3.5/5
 

John Carpenterin hiusraja

resn-ErTo esXpwrTt,,,
Insider
Viestit
10049

Maine:

Outside the Wire :netflix:

Uutta Netflix-scifiä ja kiinnosti, koska lupasi tarjota sotaisaa robotti- ja androiditoimintaa. Noh, aika kädenlämpimäksi tämä lopulta jäi ja isot juonitwistitkin olivat ennalta-arvattavissa kaukaa. Potentiaalia olis ollut parempaankin, nyt jäi kerran katsottavaksi ja aika yhdentekeväksi tekeleeksi.

2,5/5

Armageddon :bd:

Armageddonin olen viimeksi nähnyt leffateatterissa, eli jonkin verran aikaa edellisestä katselukerrasta. :D

Muistikuvissa tämä oli kyllä huomattavasti viihdyttävämpi kuin toinen samaa aihetta käsittelevä aikalaiselokuva Deep Impact. No niinhän se olikin. DI katteltiin pari kuukautta sitten ja nyt kun molemmat on tullut nähtyä suht lähekkäin, niin viihdyttävyydellään Armageddon voittaa päivänselvästi.

Eihän tässä välttämättä kaikki fysiikan lait välttämättä päde niin justiinsa ja muutenkin kaasu on pohjassa koko 150 minuutin kestonsa ajan, mutta jonkinlaiseksi guilty pleasure -tapaukseksi tää nousee kyllä omilla listoillani. Hyvä castaus, hyvät musat, hyvät efektit – yksi 90-luvun lippulaivaelokuvia hyvässä (ja pahassa).

3,5/5
 

Massive

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1366

Maine:

Kannattaa kattella myös The Core tämän jälkimainingeissa. Kunnon köyhän miehen Armageddon jonka idea on jo niin naurettava että eihän leffan parissa voi kuin viihtyä.
Omaan viihtymiseen voi myös vaikuttaa se että en ole tätä nähnyt kertaakaan selvänä ja se on joku 5 kertaa tullut katottua.
 

John Carpenterin hiusraja

resn-ErTo esXpwrTt,,,
Insider
Viestit
10049

Maine:

VFW :uhd:

Sotaveteraanit linnoittautuvat baariin ja taistelevat elämistään yhden hurmeisen yön ajan, kun huumediilerit ja näiden vallassa oleva psykoottinen narkkijengi koittavat tunkeutua juottolan sisään noutamaan sinne huumelastin kera karannutta tyttöä.

Asetelma lainailee jonkin verran Assault on Precinct 13:n meininkejä ja muutenkin elokuvan fiilis on kovin Carpenter-henkinen aina mainiota syntikkapainotteista soundtrackia myöten. Inspiraatiota on myös haettu reilusti 80-luvun grindhousesta, eikä väkivallassa säästellä – päin vastoin, muutamassa kohdassa gorehommat meni niin överiksi, että oikein nauratti. Värimaailmassa korostuu sininen, punainen ja purppura, eli visuaalisesti tyylissä on jotain samaa fiilistä kuin esim. Nicolas Cagen Mandyssa tai ohjaaja Joe Begosin aiemmassa leffassa Bliss.

Alunperinhän kiinnostuin tästä castauksen takia: Stephen Lang, William Sadler, Martin Kove, David Patrick Kelly ja Fred Williamson ovat hyviä rooleissaan eri sodissa marinoituneina ex-jermuina. Juonihan nyt on paperinohut, tässä homman nimi on style over substance. Jaksaa silti viihdyttää kestonsa ajan, vaikka paremmalla kässärillä elokuvasta olisi voinut tulla entistä mehevämpi. Nyt potentiaalia ehkä vähän hukattiinkin.

Kyllä mä tälle silti vahvan 3/5-arvosanan antaisin ja mielenkiinnolla odotan, mitä Begos seuraavaksi tekee.

 

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
955

Maine:

Jojo Rabbit :viaplay:

Oli kyllä hyvä leffa ja tuli kyllä naurettua monesti. Loppua kohden leffa rupesikin vakavoitumaan ja tästä voisikin vetää jotain hienojakoisia havaintoja, kuten niin natsi-patrioottisen lapsen maailmankuva rupeaa rapistumaan ja huoleton hassuttelu jää taakse. Taika Waititi vetää kyllä todella hyvän roolisuorituksen Hitlerinä. Loppu oli varsin mainio ja jäi leffasta hyvä fiilis, vaikkei täysin ollutkaan ns. good vibes only -leffa. Vahva suositus.

En osaa sanoa kyllä kumpi oli parempi näistä historiallisista satiireista, tämä vai The Death of Stalin, jonka myös katsoin hiljattain. Molemmissa oli samanlainen hassuttelumeno ja muodostuivat historiallisesti merkittävän hirmuhallitsija ympärille, mutta kyllä jälkimmäinen oli huomattavasti raaempi elokuva. Tällaiset nykypäivän slapstickit maistuu kyllä aina, vaikka meno onkin paikoin fliisumpaa kuin vanhojen mestarien klassikoissa.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
13542

Maine:

Taika Waititi vetää kyllä todella hyvän roolisuorituksen Hitlerinä.

IMDb:n trivian mukaan Taika ei yhtään tutkinut Hitleriä tuota roolia varten. Jotenkin summattuna se oli vain todennut, että kyseessä niin suuri vittupää, että ei sitä tarvitse tulkita oikeaoppisesti.

Ja noin yleisesti Jojo Rabbitissa on läpi elokuvan sellaisia pieniä hienouksia, mitä ei välttämättä edes tajua ennen kuin ne joku esille tuo.
Tuon toki joku voi nähdä huonona elokuvankertomisena, mutta onpahan ainakin yritetty panostaa asioihin.

En muista että raportoinko vanhalle boardille Rabbitista mitään, mutta oli hyvä elokuva. Hyviä roolisuorituksia ja sopivassa määrin huumoria ja vakavuutta.
 

John Carpenterin hiusraja

resn-ErTo esXpwrTt,,,
Insider
Viestit
10049

Maine:

The Beastmaster :uhd:

Vinegar Syndromen tuore UHD tuli eilen pyöräytettyä läpi. VS on onnistunut tekemään taas todella hyvää työtä restauroinnin suhteen. Uskomattoman hyvä kuvanlaatu, mutta silti "orgaaninen", eli ei mitään T2-vahanukkemeininkiä.

Don "Phantasm" Coscarellin ohjaama leffa itsessäänhän on kevyttä kasarifantasiaa Conan Barbaarin jälkimainingeissa. Sen verran peruskaavasta kuitenkin poiketaan, että päähenkilö Dar (häiritsevästi hieman Ville Myllyrinnettä muistuttava Marc Singer) pystyy kommunikoimaan telepaattisesti eläinten kanssa. Mukana on myös paha pappi kultteineen ja uhrimenoineen, uhkea sankaritar (vastikään edesmennyt Tanya Roberts) ym. miekka & magia -skenestä tutut jutut.

Viihdyttävä tekele yhtä kaikki. Kyllä tälle 3,5 tähteä viidestä lohkaisee.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
16029

Maine:

Davy Crockett, rajaseudun kuningas :disney:
Eli se ensimmäinen Davy Crockett. Nyt oli taas suoraselkäistä menoa ja meininkiä! Rusoposkista inkkaria meni ihan kunnolla ruttuun myös tässä.

Olihan tää aika paksua nykysilmin omassa naiivissa menossaan.

Mutta ei siinä, hyvä leffa tää oli kaikesta huolimatta! Varsinkin kun oon tämän joskus pentuna kattonu kaiken lisäks ja nyt vasta uusiks.


Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 

John Carpenterin hiusraja

resn-ErTo esXpwrTt,,,
Insider
Viestit
10049

Maine:

Assault on Precinct 13 :bd:

John Carpenterin tylyin elokuva ja paras tunnusmusiikki! Idealtaan yksinkertainen mutta tunnelmaltaan sitäkin intensiivisempi trilleri sulkeutumassa olevasta polisiiasemasta, johon tyttärensä ampuneen jengiläisen surmannut isä pakenee muun jengin kostoa. En äkkiseltään keksi tästä mitään huonoa.

4,5/5 kevyesti.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10563

Maine:

A Million Ways to Die in the West (Miljoona tapaa kuolla lännessä)

:netflix:

Jaa-a, enpä tiedä mistä sain idean katsella tämän. Kertaalleen tullut jo nähtyä julkaisuvuonna, ja silloin olin tosi pettynyt miten paska tämä oli. Vaikka en olekaan mikään överi Seth MacFarlane -fani, niin aina tulee kuitenkin uusi Family Guy -jakso katseltua, kaiketi sitten sen takia päätin tsekata josko tässä olisi ollut edes muutama hyvä läppä. Ja perkele, ei tää nyt ihan niin sysipaska leffa ollutkaan millainen mielikuva oli jäänyt. Ehkä ensimmäisellä kerralla oli odotukset jotenkin liian korkealla. Muutamia ihan hauskoja vitsejä ja jos ei muuta niin hyviä maisemia. Ihan pätevä vaikkapa joksikin aivot narikkaan krapula-leffaksi.

 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
21153

Maine:

A Million Ways to Die in the West (Miljoona tapaa kuolla lännessä)

:netflix:

Jaa-a, enpä tiedä mistä sain idean katsella tämän. Kertaalleen tullut jo nähtyä julkaisuvuonna, ja silloin olin tosi pettynyt miten paska tämä oli. Vaikka en olekaan mikään överi Seth MacFarlane -fani, niin aina tulee kuitenkin uusi Family Guy -jakso katseltua, kaiketi sitten sen takia päätin tsekata josko tässä olisi ollut edes muutama hyvä läppä. Ja perkele, ei tää nyt ihan niin sysipaska leffa ollutkaan millainen mielikuva oli jäänyt. Ehkä ensimmäisellä kerralla oli odotukset jotenkin liian korkealla. Muutamia ihan hauskoja vitsejä ja jos ei muuta niin hyviä maisemia. Ihan pätevä vaikkapa joksikin aivot narikkaan krapula-leffaksi.


Tosta on sitten liikkeellä leikattu ja leikkaamaton versio, olettaisin että leikkaamaton on tässäkin tapauksessa hieman parempi (koska härömpi Sethin läppä pääsee silloin sensuurin läpi, ja lätyltä löytyy vielä blooperseista lisää).

Itse annoin aikoinaan sensuroimattomalle (fanboynä) 3/5. Mutta eihän se kovin kummoinen elokuva ole, enkä ole nähnyt tarpeelliseksi katsoa uudelleen vielä 3,5 vuoden jälkeenkään.

Tässä välissä olen katsonut mm. The Big Lebowskin varmaan 13 kertaa. Kyllä oma ajankäyttö pitää harkita tarkkaan.
 
Ylös Bottom