Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Vanha klassikko The wild geese tuli tuijotettua pitkästä aikaa, kyllä on kunnon vanhanajan menoa, ÄIJÄT juo viskiä ja konetuliaseet laulaa

Ja kukaan ei tähtää aseilla, oli se mikä tahansa ase niin sillä ammutaan lonkalta (varsijousella ammutaan pari tähdätyn näköistä heittoa), yhdessä vaiheessa rupesin oikeen seuraamaan tätä

5/5

Ja perustuu muuten erittäin löyhästi oikeisiin tapahtumiin ja herran nimeltä Michael "mad Mike" Hoare seikkailuihin

villihanhet-wild-geese-the-1978-dvd-3260432482.jpg
 
L'altro inferno (The Other Hell/Guardian Of Hell) | 1981 :prime:
Italialaisen pökäleduo Bruno Mattein ja Claudio Fragasson yliluonnollinen kauhuleffa nunnaluostarissa tapahtuvista murhista.
Matteille tyypillisesti mukana on pari visuaalisesti tai tunnelmallisesti toimivaa kohtaa, mutta muuten kyseessä on ihan helvetin tylsä elokuva jonka juonesta ei ole saatu mitään mielenkiintoista irti. Budjettia ei tietenkään ole mutta soundtrackilla sentään kuullaan Goblinia jonka biisit on toki otettu levyltä eikä sävelletty tätä varten.

Todella unohdettava teos siis jonka oikeudet olisivat voineet poistua Primesta ettei tätä olisi tarvinnut katsoa.
1/5
 
Mulholland drive.
Eka fiilis leffan jälkeen oli, että pyörittiinkö siinä vaan ympyrää ja kaikki mitä olisin halunnut tietää jäi tietämättä.
Toisaalta esim musiikkia kuunnellessa on mukava välillä saada vain ääriviivat ja itse tulkitsee mitä jokin tarkoittaa.

Nyt toivoisin, että kaikki olisi kerrottu, mutta toisaalta tämä antaa hyvän uusinta potenttiaalin katsoa leffa uusiksi ja mietiskellä mitä siinä haetaan.

Näyttelijät näytteli molemmat tosi hyvin.
Eka mietin, että lost highway on parempi, mutta ei näitä voi verrata keskenään.

Eka fiilis oli että pitäis antaa huono arvosana. Koska mielestäni elokuva on kesken. Mutta ei tälle nyt voi antaa huonoa arvosanaa, jos tämän aikoo katsoa uusiksi joskus.

Sanotaan:
Hyvä opetus/5

Toisella kerralla varmaan voi antaa arvosanan.
 
Road House | 2024 :prime:
Entinen UFC-taistelija palkataan putsaamaan Floridan saaristossa sijaitseva baari roskasakista, mutta hommaan liittyy isompia kuvioita.

Heti alkukohtauksen musasta tajuaa että nyt ei tosiaankaan olla kasarilla, sekä hyvässä että huonossa. Harmillisesti pääosin huonossa, sillä tämä oli kohtuullisen hajuton ja mauton elokuva joka katoaa aika nopeasti mielestä.

Alkuperäiseen verrattuna leffassa ei ole oikein mitään mielenpainuvaa, paitsi Conor McGregorin esittämä pahis. McGregorilla on läpi leffan häiriintynyt ilme naamallaan ja pahiksen roolista huolimatta hahmosta on tehty samalla leffan humoristinen kevennys, mikä sinänsä toimii. Näyttely miehellä ei toki ole mitenkään hyvää, mutta sekin on tässä tapauksesda positiivista. Gyllenhaal puolestaan vetää roolinsa aika turvallisesti eikä oikein revi hahmostaan mitään ihmeempää irti.
Doug Liman oli todennäköisesti myös huono ohjaajavalinta leffalle jonka pitäisi olla alkuperäisen tavoin edes jotenkin muistettava, vaikka ei muuten kummoinen olisikaan.

Leffa kompastelee myös aika paljon modernien toimintaleffojen ongelmiin ja suurimpana ehkä se että McGregorin hauska mutta psykopaattinen tappaja jääkin eloon mikä paljastetaan lopputekstien aikana. En tiedä miksi helvetissä koska ei kai tästä nyt mitään sarjaa yritetä väkisin vääntää.

Tämä olisi ehkä toiminut parhaiten jos leffa ei olisi suora remake, alkukohtauksen ja nimen muuttamalla tästä olisi helposti voitu tehty täysin alkuperäiseen liittymätön elokuva. Muuten kyseessä onkin täysin alkuperäiseen verrattuna elokuva, mikä toki on positiivista ettei vaan kopioiti suoraan.
2.5/5
 
Hercule Poirot: Kuolema Niilillä(ei Suchetin, vaan sen toisen)
Jooh, kylhän tää sit pitikin otteesssaan, vaikkei ollu David Suchetia eikä Tunnaria:rolleyes:
Arvasin murhaajan oikein ja olen nyt Hercule Marsu.

Oli Mia Farrow ja Jane Birkin.
Nino Rotan musiikit, vaan eipä olleet minkään Kummisedän tasoa nyt.
Hienolta näytti Egyptin rauniot, Amonin temppeli ja massiiviset Ramsespatsaat!
 
Wild at heart.

Mikäli nyt jotain on lynchistä oppinut niin tämä oli vähiten hänen tyylisensä elokuva. Ihan kelpo normi elokuva. Seksiä oli taas kuten aina.

Ei ollut huono elokuva.
3.5/5

Kannattaa Straight story jättää vikaksi niin saa aivot huilata oikein kunnolla
 
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (1984) :prime:

Erittäin sekava ja hölmö leffa, tuli samanmoinen fiilis kuin silloin pienenä katsoi aikuisten leffoja, mistään mitään ei tajunnut mutta kohta varmaan ammuskellaan tai ruutuun tulee joku limainen mörkö! Tai tissit! (tässä elokuvassa ei ollut tissejä)

Mitä helvettiä/salami
 
Back To Black | 2024 :finnkino:
Avovaimo halusi leffaan ja kuulemma kiinnosti nähdä tämä Amy Winehousen elämänkertaelokuva. Itsehän en oikeastaan tiennyt artistista mitään kuin muutaman biisin ja leffan nimeä kantavan hittilevyn musiikillisia vaikutteita, enkä tämän kahden tunnin jälkeen tiedä vieläkään.
Tämä tuntui raapaisevan Winehousen elämää todella pinnallisesti, keskittyen enemmän päihteiden käyttöön (ja esittäen senkin todella kevyesti) ja hänen suhteeseensa miehensä Blaken kanssa. Suhde Blaken kanssa sitten dominoikin tarinaa melkein kokonaan ja lopputuloksena on kohtuullisen tylsä parisuhdedraama jossa välillä soitetaan joku tunnettu biisi. Ainakin pääosassa oleva Marisa Abela vetää roolin ja laulun hyvin.

Luulisi että ohjaaja Sam Taylor-Johnson ja kirjoittaja Matt Greenhalgh olisivat yhdessä tehneet paremman leffan, molemmilla kun on aikaisempaa kokemusta paremmista artistien elämänkertaelokuvista.
2.5/5
 
Sisu :bd:

Laitoin kuukausia sitten kirjastosta varaukseen sekä DVD:n että Blu-rayn ja jo tällä viikolla sain sattumoisin molemmat kätösiin. Kirjastocrew unite!!

Mut joo, täähän oli hyvä! Toimintakohtaukset oli hienosti toteutettu, tapot ja käsikähmät mielikuvituksellisia ja näyttäviä, ja tykkäsin päähahmon puhumattomuudesta. Katsoja sai itse päätellä, mitä äijä miettii irvistellessään ja muristessaan. Toisaalta kohdat toimintakohtausten välissä oli välillä vähän pitkäveteisiä. Lopussa päähahmon selviytyminen ylitti kyllä hyvän maun ja realistisuuden (joo joo, satuahan tämä on) rajan komeasti. Jotenkin tää tuntu semmoselta puoleentoista tuntiin venytetyltä lyhytelokuvalta tai jotain. Mut viihdyin!
 
Takaisin
Ylös Bottom