Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Patrick Bateman

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2775

Maine:

Blow

:viaplay:

On ollut tässä vähän sellaista Johnny Depp -projektia menossa, katellut aika paljon sen leffoja viimeisen 3-4kk aikana. Tämä on kyllä niiden kärkipäässä, oon aina tykännyt tästä todella paljon. Yhdeksäs portti oli ihan katseltava leffa myös, mutta jokin siinä vaan tökki. Silti,
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
pakkohan siitä on tykätä. Annetaan tälle Blow-leffalle nyt kummiskin hätäisesti vaan 4/5 jotta pääsen itse asiaan.


Penelope Cruz, 20 vuotta sitten, voi hyvä luoja sentään. 7/5

Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 

Massive

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
386

Maine:

Kaikesta huolimatta tämä on simppeli toimintaleffa, jonka voi katsoa ilman sen suurempia kipuja ja ärsytyksiä.
Paitsi jos on pelannut Hitmaneja niin välillä ärsyttää niin vitusti. Pääasiassa 47:n ja Kurylenkon välinen suhde.
James Purefoy on ihan ok ja jees pääroolissa, mutta luultavasti leffa olisi kaivannut hiukan nimekkäämpää ja hiukan karismaattisempaa tähteä Solomonin saappaisiin.
Ite tykkäsin Purefoysta roolissa ja tykkäsin leffastakin. Olisin mielelläni jatkoakin leffalla nähnyt mutta sitä ei ikävä kyllä ikinä ilmaantunut vaikka Purefoy olisi ollut valmis.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
1894

Maine:

Profondo Rosso Deep Red (1975) :bd:

Marc Daly on matkalla kotiinsa, kun hän päätyy todistamaan murhaa. Omaksi harmikseen hän näkee jotain, mikä kohdistaa murhaajan mielenkiinnon häneen. Koska poliisi ei hirveästi aikaan saa, niin Marc alkaa itse selvittelemään tapausta. Tästä sitten seuraa mysteereitä ja jänniä tilanteita.

Elokuvan juoni kuulostaa ja myös vaikuttaa suht nopeasti aika samalta kuin Dario Argenton ekassa elokuvassa L'uccello dalle piume di cristallo.
Alkuun tämä häiritsi kun leffaa katsoi, mutta onneksi eroavaisuuksia alkoi sitten syntymään ja tarina rupesi elämään omaa elämäänsä.
Leffassa lyhyesti kiteyttynä seurataan Marcin tutkimuksia ja menneisyyden penkomista, välillä sitten ollaan murhaajan matkassa kun tämä yrittää peitellä omaa henkilöllisyyttään millä keinolla tahansa.
Meininki oli ihan riittävän mielenkiintoista läpi elokuvan, että mielellään seurasi tämän alusta loppuun. Ja olihan tällä kestoakin hieman yli 2h, että ihan hyvä että piti homman kasassa.

Iso maininta annettava myös elokuvan mainiolle musiikille. Leffan varsinainen tunnusmusa muistuttaa vahvasti Halloweenin omaa tunnaria, mutta tämä on sellainen progerock-versio samasta biisistä. Ja siis tiedostan kyllä että tämä leffa on tullut ennen Halloweeniä. Vertailen nyt vain siihen musiikkiin ja hyvinkin mahdollista, että Carpenter on tästä oman biisinsä kehitellyt.
Soundtrack noin muuten jatkaa tuolla progerock-linjalla joka on paikoitellen jopa ärhäkkää, sekä aina erittäin menevää. Oli kyllä jotain mitä en elokuvan musiikeilta odottanut, mutta kyllä se vaan sopi tähän hiton hyvin. Musat olivat vielä mukavan lujalla muuhun äänimaisemaan verrattuna ja BD:llä oleva ääniraita käytti vielä takakanavia hyväkseen musan kanssa. Hyvin miksailtu.

Oli ihan jees viiltelyjännäri, jossa päästiin välillä jopa melkein goren äärelle.

3½/5
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
1894

Maine:

Eikös tässä ollut juurikin Goblin musat?

viiskauttaviis

Nopeasti kuuklattuna, kyllä.

Goblin on italialainen, pääosin instrumentaalista progressiivista rockia esittävä yhtye, joka tunnetaan elokuvamusiikistaan. Yhtye nousi suosioon esikoisteoksensa, Dario Argenton Verenpunaiseen kauhuun esittämänsä ääniraidan myötä vuonna 1975, minkä jälkeen se toimi vuosien ajan Argenton hovisäveltäjänä
 
  • Love
Reaktiot: JR

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2215

Maine:

Pieces :bd:

Epsanjalainen moottorisahaslasher vuodelta 1982.

Pöhköydessään erittäin absurdi ja täynnä wtf-hetkiä tämä tekele. Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, jossa tuntematon, pitkään palttooseen ja lierihattuun pukeutuva tappaja vaani yliopiston kampuksella ja murhaa nuoria naisia moottorisahalla. Välillä rakennetaan palapeliä, jossa esiintyy alaston nainen. Kampuksella tulee vastaan myös Bruce Lee -imitaattori eräässä kohtauksessa, joka ei liity mitenkään mihinkään. Peitetehtävissä toimiva naispoliisi on aivan tarpeeton sukka ja murhaajan iskiessä päätyy vain huutamaan "BASTARD! BAAASTAARD! BAAAAAAASTAAAAARD!" keukojensa kyllyydestä kyyneleet silmissään.

Naispoliisia tehokkaampi toimija onkin eräs yliopiston oppilas nimeltä Kendall, joka päätyy avustamaan poliisia, koska poliisi on sitä mieltä, että Kendall on hyvä tyyppi. Loppukohtaus se vasta onkin niin taulapäinen, että pisteet nousevat ihan vaan sen takia. Ja kaikki tämä tehty ilman itseironian häivääkään.

Ei tätä voi selittää, tämä pitää nähdä.

mitä helevettiä/5


Blastfighter :bd:

Puskatoimintaa vuodelta 1984.

Pääosassa köyhän miehen Michael Dudikoff eli Michael Sopkiw entisenä kyttänä, joka on ottanut oikeuden omiin käsiinsä, joutunut vuosiksi poseen ja haluaisi nyt vaan elellä rauhassa syrjäisellä korpimökillään. Se ei kuitenkaan onnistu: paikalliset metsämiehet lahtaavat peuroja kasapäin kiinalaisten lemmenrohtoja varten epäurheilijamaisilla tavoilla. Sitähän entinen jepari ei hyvällä katso, vaan puuttuu asiaan. Asiat sitten eskaloituvat ja pian metsämiesten tähtäimessä onkin Sopkiw paikan päälle eksyneine tyttärineen, vaikka George "Luigi" Eastman onkin pyssymiehiä rauhoittelemassa erään näistä isoveljenä.

Oli vähän antiklimaattinen katselukokemus. Elokuvalta, jonka nimi on Blastfighter, odottaisi huomattavasti enemmän blastausta ja faittausta, mutta sen sijaan kaks kolmasosaa leffasta vain juostaan metsikössä. Kolmas näytös sentään pelastaa kokonaisuutta, kun Sopkiw hakee viimeiunkin superhaulikkonsa ja alkaa roimia metsästäjiä palasiksi erilaisia räjähtäviä ammuksia käyttämällä. Hyvät musat pelastaa paljon.

3/5

 

hide

Big Boss
Ad Infinitum
Viestit
686

Maine:

Parasite :cmore:

Oli spostiin tullut ilmainen katselujaksotarjous Telialta ja huomasin, että tämä leffa oli siellä myös tarjolla. Tartuin täkyyn, koska tämä leffa on kiinnostanut pidemmän aikaa ja johan oli pläjäys. Todella erikoinen elokuva joka kyllä jätti vähän tyhjäksi ja hämmensi. Leffa vaihteli aika ahkerasti painotusta ja kävi aika ripeästi eri tyylilajejakin läpi. Melkoinen kokemus, ei voi muuta sanoa ja vaikea kuvailla muutenkaan, mutta ehdottomasti oli katsomisen arvoinen!
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
1894

Maine:

Suspiria (1977) :bd:

Nuori Suzy Bannion saapuu Saksaan New Yorkista. Hän on tullut opiskelemaan tanssikouluun.
Koulussa on tiukka kuri ja omalaatuinen henkilökunta, mutta muut opiskelijat vaikuttavat ihan kivoilta.
Tanssin huumaa ei vain kauaa kestä, kun koulun oppilaita alkaa kuolemaan ja katoamaan.

Elän siinä käsityksessä, että tällä olisi jossain määrin kulttimainetta. En ole itse tätä siis ennen koskaan nähnyt. Enpä siis myöskään tiennyt minkä pariin läksin. Tai no Argenton leffa, niin siinä mielessä osasi jotain tiettyä odottaa.
Elokuvan tapahtumat sijoittuvat suurimmaksi osaksi tuohon tanssikouluun. Se toimii myös opiskelijoiden asuntolana, niin ei juuri tarvetta muualle vaeltaa.
Ja tuo koulu on vallan mainio tapahtumapaikaksi. On käytäviä, huoneita sekä saleja missä vaeltaa ja kuolla.
Leffassa on aika räikeä värimaailma. Nuo värit tulevat esiin niin koulun seinillä kuin myös siinä miten kohtaukset on valaistu tai tässä tapauksessa jälkikäteen värikäsitelty. Ei kuitenkaan mennä mihinkään psykedeelisiin happoiluihin.

Tätä voi kyllä aika hyvin sanoa perinteiseksi slasher-leffaksi. Vaikkakaan tämän ilmestyessä ei ole vielä voitu puhua perinteisestä.
Mutta kun miettii mitä nykypäivän teinien teurastus-leffat ovat, niin kyllä tässä on asiat jo näytetty tuleville.
Elokuvassa on oma mielenkiintoisen hämärä tunnelmansa. Koska tässä ei nyt ole vain joku random-pahis liikenteessä vaan jotain muuta ja synkempää.
Goblinin soundtrack myös aika omilla linjoillaan. Musiikin seassa on mukana jotain mitä nyt voi varmaan vain kuvailla eläinääniksi.

Pääosaroolissa oleva Jessica Harper on kyllä kunnon ihq söpö ilmestys, jonka puolesta saa jännittää. Kaikki muut jäävät varjoon vaikka hän ei mikään ruudun vahvin persoona olekaan.
Koulun henkilökunta on kauttaaltaan outoa ja omalaatuista porukkaa, mikä on kuitenkin oppilaille ihan ok.
Useampi leffan sivuhahmoista oli sellaisia, että jotenkin sitä kuvitteli heille isompaa roolia tässä, mutta niin kaikki vain poistuvat kuvioista.
Elokuva oli jälkikäteen dubattu ja tässä tapauksessa melkein kaikki puhuivat amerikkaa.

Yhteenvetona, hyvä pääosahahmo, hyvä tunnelma ja yllättävän isosti toteutettu lopetus.

3½/5


jesharp.jpg
 

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2215

Maine:

Final Mission :dvd:

Filippiiniläis-USAlaista toimintakäppää vuodelta 1984.

Vincent "Vince" Deacon, kovissa liemissä keitetty Vietnam-veteraani, työskentelee sodan jälkeen Los Angelesin SWAT-yksikön kapteenina, eikä kavahda tukaliakaan tilanteita. Miehen rohkeat toimet nousevatkin ratkaisevaan asemaan paikallisen katujengin aiheuttaman panttivankitilanteen purkamisessa (Bloodsport-faneille tiedoksi, että yhtä ko. jengiläisistä esittää Donald "Ray Jackson" Gibb nimeämättömässä pikkuroolissa).

Muut jengiläiset vannovat tapahtuneen jäljiltä kostoa ja iskevät kapteenin kimppuun ensin tämän kotona, kuitenkin epäonnistuen iskussaan. Myöhemmin he yrittävät Deaconin entisen taistelutoverin, Slaterin, avustuksella pommittaa tämän hengiltä veneretken yhteydessä, mutta pommi tappaakin Deaconin perheen. Koston kierre on valmis, kun väkivaltaa kaihtamaton veteraani päättää etsiä syylliset käsiinsä hinnalla millä hyvänsä.

Lopullinen yhteenotto tapahtuu Los Angelesin lähistöllä sijaitsevassa pikkukaupungissa, jonka sheriffi sattuu olemaan Slaterin veli. Tämä usuttaa lopulta koko kansalliskaartin Deaconin perään, mutta onneksi Vince ehtii sitä ennen käydä rikkomassa paikallisen asemyymälän näyteikkunan lasin ja nappaamaan paraatipaikalta mukaansa M60-konekiväärin ja kasapäin panoksia.

Kyseessähän on kahden pennin First Blood -kopio, joka kuitenkin onnistuu viihdyttämään juustoisuudellaan. Vincentiä näyttelee Richard Young, jonka tunnetuin rooli lienee Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvan alusta tuttu Fedora: siis se tyyppi, joka antaa nuorelle Indylle hattunsa saatesanoin "You lost today, kid, but that doesn’t mean you have to like it."

Leffan soundtrack on aivan levällään. Aikalaistekeleistään poiketen mukaan on saatu syntikkapörinän sijaan ihan sävellettyä orkesterimusiikkia, mutta se on vedetty niin yli että päässä huimaa. Esim. Vincentin viettäessä laatuaikaa perheensä kanssa musiikki on kuin 60-luvun Disney-leffasta pimpelipom-tiukuineen, ja toiminnan alkaessa jännitysmusat tuovat mieleen vanhan 60-luvun Star Trekin. Mutta kuten jokaiselle itseään kunniottavalle kasarileffalle on tärkeää, myös tälle on väsätty "komea" AOR-henkinen softrock-kappale – siitä otetaankin kaikki ilo irti, sillä ralli soi lähes joka kohtauksessa silloin kun orkesterimusiikkia ei käytetä.

Loppujen lopuksi Kostaja – Final Mission, kuten raina Suomessa tunnetaan, on varsin menevää b-luokan toimintaroskaa. Ohjaaja Cirio H. Santiago ehti tehdä useampiakin vastaavia rip off -kurarainoja, joista tämä lienee sieltä paremmasta päästä.

3,5/5

 
Viimeksi muokattu:

Patrick Bateman

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2775

Maine:

Aina joskus jos vahingossa kuvittelee olevansa joku elokuvista kiinnostunut henkilö (saati sitten että kehtaisi luulla tietävänsä elokuvista jotakin), pieni visiitti tähän threadiin palauttaa kyllä hyvin tehokkaasti maan pinnalle. Ei voi kyllä kuin ihailla eräiden kykyä ylipäätään pystyä katselemaan tuollaisia määriä elokuvia, jonka lisäksi ne elokuvat on suurelta osin vielä sellaisia mitä itelle ei tulis ikinä edes mieleen katsoa. Täältä kyllä saa hyviä ideoita itsekin, mutta sitä ollaan itte kyllä ihan pikkupoikia tässä hommassa vielä.

Mutta juu, katselin itse ensimmäistä kertaa ( :ohgawd: ) elokuvan nimeltä Blade Runner. TYKKÄSIN! Vähän mentiin oman mukavuusgenren ulkopuolelle, mutta hyvinkin turvallisesti, ja kyllähän se kannatti. 4/5 helppo antaa tälle.
 

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2215

Maine:

Mutta juu, katselin itse ensimmäistä kertaa ( :ohgawd: ) elokuvan nimeltä Blade Runner. TYKKÄSIN! Vähän mentiin oman mukavuusgenren ulkopuolelle, mutta hyvinkin turvallisesti, ja kyllähän se kannatti. 4/5 helppo antaa tälle.
Voispa itsekin kokea Blade Runnerin ekaa kertaa ja neitseellisin silmin vielä tälleen vuonna 2021.
 

Massive

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
386

Maine:

Pieces :bd:

Epsanjalainen moottorisahaslasher vuodelta 1982.

Pöhköydessään erittäin absurdi ja täynnä wtf-hetkiä tämä tekele. Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, jossa tuntematon, pitkään palttooseen ja lierihattuun pukeutuva tappaja vaani yliopiston kampuksella ja murhaa nuoria naisia moottorisahalla. Välillä rakennetaan palapeliä, jossa esiintyy alaston nainen. Kampuksella tulee vastaan myös Bruce Lee -imitaattori eräässä kohtauksessa, joka ei liity mitenkään mihinkään. Peitetehtävissä toimiva naispoliisi on aivan tarpeeton sukka ja murhaajan iskiessä päätyy vain huutamaan "BASTARD! BAAASTAARD! BAAAAAAASTAAAAARD!" keukojensa kyllyydestä kyyneleet silmissään.

Naispoliisia tehokkaampi toimija onkin eräs yliopiston oppilas nimeltä Kendall, joka päätyy avustamaan poliisia, koska poliisi on sitä mieltä, että Kendall on hyvä tyyppi. Loppukohtaus se vasta onkin niin taulapäinen, että pisteet nousevat ihan vaan sen takia. Ja kaikki tämä tehty ilman itseironian häivääkään.

Ei tätä voi selittää, tämä pitää nähdä.

mitä helevettiä/5
Katoitko espanjankielisen Director's Cutin vai enkkudubatun exportversion? Itse katsoin tuon epsanjan ja oli ihan jees slasheri enkä kokenut leffaa samalla tavalla.
 

Wick

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2215

Maine:

Action U.S.A. :bd:

Tuhon sinfoniaa jenkkilästä vuodelta 1989.

Jumalauta mikä elokuva. Puolitoista tuntia tissejä, takaa-ajoja, tulitaisteluja ja turpaanvetoa tiukan syntikkamusan tahtiin Teksasin takamailla. Riggs ja Murtaugh Osborn ja McKinnon ovat poliiseja FBI-agentteja, jotka ottavat suojelukseensa gangstereiden jahtaamaan pikkurikollisen heilan. Johonkin on jemmattu timantteja, ja mafiosot olettavat mimmin tietävän niiden sijainnin. Enempää juonesta ei tarvitse tietää (tai edes riitä kerrottavaksi).

Leffahan tehtiin aikanaan stuntit edellä ja käsikirjoituksen tapainen kyhättiin ohjaaja John Stewartin (stunttimies itsekin) esittämän kysymyksen "millaisen tarinan voisimme ympätä 3 000 stuntin ympärille?" perusteella. Oikeasti lähes koko ajan vedetään turpaan, ammuskellaan ja kaahaillaan muskeliautoilla. Lisäksi kaikki mikä voi räjähtää, räjähtää. Auto ajaa katolleen: massiivinen räjähdys. Auto ajaa rekan läpi: massiivinen räjähdys. Auto ajaa päin puutaloa: talo räjähtää massiivisesti. Ja niin edelleen. Myös sanat "fuck", "motherfucker" ja "bitch" lausutaan ehkä n. 3 000 kertaa leffan aikana.

Soundtrack sisältää myös timanttisen kovan rokkibiisin, jonka tahtiin koko leffa alkaa.

Elokuvataidetta, plain and simple.

4/5

 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
1894

Maine:

Ei voi kyllä kuin ihailla eräiden kykyä ylipäätään pystyä katselemaan tuollaisia määriä elokuvia, jonka lisäksi ne elokuvat on suurelta osin vielä sellaisia mitä itelle ei tulis ikinä edes mieleen katsoa.

Mä mietin tätä samaa usein, mutta elokuvien sijasta ihmettelynä on jääkiekon SM-liiga.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
2132

Maine:

Ennen tuli katottua paljonki elokuvia, mutta nykyään tuntuu ettei vaan ehdi/jaksa. Vaikuttaa asuinkumppani ehkä kanssa aika paljon. Avokki ei kamalasti elokuvista, etenkään käppäleffoista, välitä. Sarjojen katseluksi mennyt nykyään paljon enemmän.
 
Ylös Bottom