Minkä elokuvan katsoit viimeksi

Arto4000

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2938

Maine:

Night Train to Terror

Kauhuantologia vuodelta 1985, jossa jumala ja saatana matkustavat junassa ja kilpailevat siitä kumpi saa kenenkin ihmisen sielun. Elokuvassa käydään kolme tarinaa läpi, joista kaksi ensimmäistä oli hyviä ja kolmas oli tylsä ja samalla myös pisin osuus.

Ensimmäisessä tarinassa ollaan sairaalassa, jonne kaapataan ihmisiä pilkottaviksi ja pilkotut ruumiinosat myydään lääkärikouluihin ympäri maailmaa. Tässä riitti tissejä ja hyvää meininkiä. Tokassa tarinassa ollaan pienen kultin matkassa, jotka harrastavat venäläistä rulettia överimmässä mittakaavassa. Käytössä on mm. laite, joka sähkötuoleissa istuville tyypeille antaa satunnaisesti yhdelle kuolettavan sähköiskun. Kolmannessa tarinassa koitetaan pysäyttää saatanan poika, joka on tallustellut maan päällä jo vuosisatoja osallistuen kaikkiin mahdollisiin sotiin.

Kaksi ekaa tarinaa olivat heittämällä 4-4,5 pisteen arvoisia, mutta kolmas tarina oli vaan tylsä. Loppuarvio olkoon 3/5.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
15119

Maine:

Elvis (2022) :hbo:

Tarina Elviksen elämästä, noususta tähteyteen ja kuolemaan. Sekä vähän muutakin.

Tämä on Baz Luhrmannin leffa, enkä ole oikein koskaan hänen elokuvistaan pitänyt. Mutta nyt oli kuitenkin sen verran kiinnostava aihe, että oli pakko ottaa riski ja katsoa. Tällä kertaa Baz ei pettänyt. Tai no ei ainakaan sillai kuten olisi voinut odottaa.

Koska kyseessä on muusikon elämäkertaleffa, niin tämä sisältää toki paljon musiikkia. Musikaali tämä ei kuitenkaan ole.
Elviksen biisejä kuullaan paljon. Osa itse Elviksen laulamina tai sitten joidenkin muiden artistien versioimina. Myös pääosan Austin Butler laulaa jonkin verran tässä leffassa, mutta suurin osa kuullusta musiikista tai kuitenkin olla itsensä Elviksen laulamaa.
Austin Butler on muuten yllättävän hyvä roolissaan. Ei mitään moitittavaa siltä osin tässä elokuvassa.

Se mikä mua häiritsi tässä, niin Eversti Tom Parker.
Vaikka tämä onkin Elvis-leffa, niin silti tämä oli yhtä isosti Eversti Tom Parker-leffa. Ja ihan jo elokuvan ensimetreiltä asti tehdään selväksi, että Tom Parker on nilkki, joka hyväksikäytti Elvistä läpi tämän koko uran.
Ja tuo nilkkiys on erittäin vahvasti läpi koko elokuvan. Se on niin vahva ja kantava teema tässä elokuvassa, että se syrjäyttää jossain määrin Elviksen hienot hetket taakseen. Elokuvasta ei jää käteen sitä kuinka hienoa musiikkia ja uraa Elvis aikoinaan teki. Nyt on vain surullinen fiilis siitä, kuinka Parker periaatteessa tuhosi Elviksen ihmisenä. Tuo fiilis siis leffan perusteella.
Tom Hanks Parkerin roolissa on mielenkiintoinen. En oikein muuten osaa kuvailla. Ei ole ollenkaan niin tomhanksmainen tämä rooli.

Mielestäni elokuvassa keskityttiin vähän liikaa vääriin asioihin, mutta siitä huolimatta tämä oli kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen.

3½/5
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
7252

Maine:

Bodies Bodies Bodies


Nuorista ja rikkaista nykysomeaikuisista koostuva #jauhojengi sventterillä potaissee kartanossa, kun pelaavat "murhaaja"-leikkiä ja porukkaa alkaakin kuolla.

Tämä oli silleen tosi erikoinen elokuva, että se hyppi koko ajan ärsyttävän, epäkiinnostavan ja hyvinkin kiinnostavan välillä.

Kannattaa katsoa hyvän loppuratkaisun takia, joka kiteyttää kaiken esimerkillisen hyvin.

Paikoin 1/5, paikoin 5/5, eli semmonen 2,5/5 tai 3/5 sitten niin.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
15119

Maine:

The Little Things (2021) :hbo:

Joe Deacon on entinen etsivä Los Angelesista, joka on sittemmin siirtynyt löysempiin hommiin maaseudulle. Työtehtävän takia hänen pitää vierailla entisessä piirissään LA:ssa. Vaikka kukaan ei halua, edes hän itse, niin silti hän päätyy sekaantumaan meneillä olevaan murhatutkimukseen. Ennen kuin kukaan tajuaakaan, hän on tärkeä osa kyseistä tutkimusta.
Pääosissa Denzel Washington, Rami Malek ja Jared Leto.

Tämä elokuva on erittäin rauhallisesti etenevä rikosdraama, jossa jännitystäkin mukana. Tässä ei mässäillä verellä ja toimintakohtauksilla vaan keskitytään itse rikoksen selvittämiseen. Ja voi perkele, että tunnelma on parhaimmillaan hiton upea. Näyttelijät nousevat täysin pääosaan, mutta hyvin tehty musiikki on myös tärkeä osa tunnelmaa.
Kaikki oli jotenkin niin vähäeleistä, mutta silti täynnä suurta tunnetta. En oo tälläistä fiilistä leffasta kokenut pieneen hetkeen. On väärin vertailla näitä leffoja keskenään, mutta tässä oli tunnelman puolesta selkeää samankaltaisuutta kuin Sevenissä.

Vaikka tunnelmaa löytyi isosti, niin tarina ei kuitenkaan ihan täysin toimita koko elokuvan kannalta. Harmi. Toki joku voi olla toistakin mieltä tarinan suhteen.

3½/5
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
15119

Maine:

High Life (2018) :hbo:

Tarinassa seurataan Montea, rikollista, murhaajaa, joka kärsii tuomiotaan avaruudessa. Hän on yksi vangeista, joka on suostunut kärsimään tuomionsa avaruusaluksella, avaruuden pimeässä yksinäisyydessä. He eivät kuitenkaan ole vain hengailemassa siellä vaan heillä on myös velvollisuuksia. Tärkein niistä on osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin. Tässä tapauksessa hedelmöityshoitoihin.
Pääosissa Robert Pattinson, Mia Goth, Juliette Binoche.

Jos tätä elokuvaa pitäisi verrata johonkin toiseen scifi-elokuvaan, niin varmaan Solaris olisi se verrokki.
Ei tämä mikään taide-elokuva ole, mutta juuri sellainen indie-juttu joita esitellään festareilla, missä pieni kriitikkojen ryhmä hurraa, mutta isot massat jättävät väliin.
Meinasin alkuun lopettaa tämän kesken, kun elokuvan alku oli oikeasti sitä kun seurattiin Montea ja rääkyvää vauvaa. Päätin kuitenkin antaa mahdollisuuden.
Elokuvalla on omat hämmentävät tyylinsä ja hetkensä, mutta jotain mielenkiintoistakin tässä myös oli.
Ei todellakaan sellainen normaali scifi-avaruusmeininki tämä. Tässä avaruus on vain se vankila, joka pidättelee ja eristää roolihahmot.

Ei tätä oikein osaa kuvailla. Mutta ei siis todellakaan mikään pizza-kaljaleffa ole kyseessä.
Kannattaa antaa mahdollisuus, jos erilaisemmat jutut kiinnostaa.

3/5

Elokuvan lopputekstien aikana soivan biisin laulaa Robert Pattinson itse.

 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
15119

Maine:

Get Smart (2008) :hbo:

60-luvun tv-sarjasta tuttu Salainen agentti 86 on täällä taas. Don Adamsin rooliin Maxwell Smartina astuu Steve Carell.
Rikollisjärjestö KAOS on taas pahat mielessä liikkeellä ja CONTROL-järjestön on jotenkin vastattava tähän hätään. Kaikista huippuagenteista huolimatta, he joutuvat lähettämään hätiin Maxwell Smartin.
Carellin lisäksi menossa mukana Anne Hathaway ja Dwayne Johnson.

Jäin eilen tätä katsoessani ihmettelemään, että kuinka mä en ole tätä aiemmin katsonut? Pidin pentuna erittäin paljon tuosta aiemmin mainitusta tv-sarjasta.
En sen alkuvaiheessa vielä edes osannut lukea, kun se tv:stä tuli, mutta silti sitä seurasin innoissani. Voitte kuvitella kuinka katselukokemus muuttui vielä paremmaksi, kun aloin ymmärtämään mitä ruudulla tapahtui.
Toki tämän leffan olemassaolon olen aina tiennyt, mutta minkä helvetin takia en sitä ole koskaan ostanut itselleni. Tätä minä ihmettelen nyt.

Vaikka en itse sarjasta enää hirveästi muista asioita, niin silti tuntui että tässä elokuvassa on jotain tehty oikein, kun asioita pystyi tunnistamaan ruudulta.
Steve Carell on erittäin hyvä ja toimiva valinta Smartin rooliin. Sopivan kuiva, mutta kuitenkin komediallinen näyttelijä.
Elokuvasta nautin oikein paljon. Tässä oli huumorin tyyli aika lähellä samaa, mitä Leslie Nielsenin Mies ja Alaston ase-leffoissa tai niitä edeltäneessä tv-sarjassa.
Tosin, onko niiden huumorityyli peräisin Salainen agentti 86:sta?
Mutta ai että kuinka oli jotenkin hienoa, kun huumori oli viatonta. Ei kiroiltu, huudettu ja menty hävyttömyyksiin tai ylenpalttiseen pissakakkahuumoriin. Se viattomuus ja lapsiystävällisyys, jota tämän huumorissa oli, niin ai että. En ole edes osannut kaivata tälläistä huumoria, kun en ole sitä pitkään aikaan kokenut.

Hyvä komedia, jonka parissa viihdyin todella hyvin. Ja tämä on todellakin entisten aikojen komediaa, vaikka onkin vain 14 vuotta vanha elokuva.

3½/5
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
7252

Maine:

Tässä oli huumorin tyyli aika lähellä samaa, mitä Leslie Nielsenin Mies ja Alaston ase-leffoissa tai niitä edeltäneessä tv-sarjassa.
Tosin, onko niiden huumorityyli peräisin Salainen agentti 86:sta?

Varmaan menee inspiraatiojärjestys jotenkin näin että:
Pink Panther -> Get Smart -> Kentucky Fried Movie yms. elokuvat -> Police Squad ja Naked Gun
 

Good Vibes Only

Admikus at OnlyFanskus
Insider
Viestit
7239

Maine:

Assault on Dome 4

Bruce Campbell tykittelee Shakespearea lainaavana pahiksena = 5/5

Enpä tie mitä leffassa tapahtu mutta perus-käppä-B-luokan-Die Hard-klooni-juoni eli yksi mies pelastaa koko avaruuskolonian ilmastointikanavia pitkin…

Tässä koko leffa;

 

John Carpenterin hiusraja

(rai motikus)
Insider
Viestit
11305

Maine:

Assault on Dome 4

Bruce Campbell tykittelee Shakespearea lainaavana pahiksena = 5/5

Enpä tie mitä leffassa tapahtu mutta perus-käppä-B-luokan-Die Hard-klooni-juoni eli yksi mies pelastaa koko avaruuskolonian ilmastointikanavia pitkin…

Tässä koko leffa;Tarkoitat kai:

Pruus Leirikello hyppii ja pomppii avaruusasemalla jalat verillä ja ammuskelee turisteja, eikun mitä ne oli
 

TriplaKoo

Kelju K. Kojootti
Ad Infinitum
Viestit
8317

Maine:

Ghostbusters: Afterlife 2021 :viaplay:

Aijjuma! Tämä oli hyvä, suoraan paluu kasarille mut nykytehosteilla.

Alun puol tuntia vähä pitkäveteistä, mutta loppu täyttä laatua! Annetaan 4/5 !

jatkoa tulossa? Seinän vuosluvuissa oli viel yks luku, Winston haki Ecton takas ja siellä alko säilö ilmottaa vaarasta :unsure:
 

Good Vibes Only

Admikus at OnlyFanskus
Insider
Viestit
7239

Maine:

Wonder Women (1973)

Käppäleffalla jatku, yllätäen mukana Sid Haig ja kuvattu Thaimaassa kengännauhabudjetilla.

Tykit musat, niukat naisten kuteet, älytön juoni, liian pitkä tuktuk-jeeppi-chase, katoin Rifftraxin kommenteilla = 4/5

 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
15119

Maine:

Paradise Hills (2019) :hbo:

Uma on vastentahtoinen tytär, joka ei kunnioita äitinsä tahtoaan. Niinpä äiti passittaa Uman hoitolaan.
Hoitolan tarkoituksena on muokata Umasta uusi ja parempi ihminen. Kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin ruusuista kuin miltä vaikuttaa.
Pääosissa Emma Roberts, Eiza González ja Milla Jovovich.

Tämä oli tälläinen kevyt fantasiamysteerijännäri. Ei siis oltu ihan normaalissa maailmankaikkeudessamme, mutta miltei.
Vähän outo ja erikoinen tarina/juoni/meno tässä, mutta kyllä tän katsoi.
Ei tää varsinaisesti mitenkään erikoisen hyvä ollut, mutta en mä tätä myöskään haukkua voi.

Fantasiajännäri tytöille, jotka tykkää prinsessoista ja teekutsuista?

3/5
 

John Carpenterin hiusraja

(rai motikus)
Insider
Viestit
11305

Maine:

Deathstalker II :bd:

Siinä missä eka Deathstalker oli itsensä suht vakavasti ottava miekka ja magia -leffa, tää kakkonen on oikeastaan vaan yhtä kainalopierua. Toki kyseessä on muutenkin vaan nimellinen jatko-osa, jolla ei ole mitään yhtymäkohtia ekan kanssa.

Päähahmon näyttelijä on kakkososassa vaihtunut ja fiilis tosiaan aivan erilainen, kun joka toinen dialoginpätkä on melkeinpä joku hassunhauska oneliner tai muuten vaan hahmojen suuhun sopimaton sutkautus keskiaikaisen fantasiateeman huomioiden (puhutaan tietokonebugeista, sikareista ym).. Kakkosen Deathstalkerilla muutenkin koko ajan virne suupielessä, kun eka oli suht vakavailmeinen könsikäs.

Efektit, puvustus ja lavasteet vaikuttaa kaikki siltä, että on siirrytty ekan leffan pikkubudjetista nyt täydelliseen nollabudjettiin. Maalatut styroksiseinät senkun huojuu taustalla.

Mutta onko leffa siis huono? Ei tietenkään, tämän parissa saa nauraa vatsa kippuralla, niin surrealistisia tilanteita ja sutkautuksia tulee vastaan.

Vaikea antaa arvosanaa mutta sanotaan ny vaikka 3/5 huumoriarvon takia.
 

Rami Airola

NES-Retro Master
Insider
Viestit
7252

Maine:

Triangle of Sadnessviiskauttaviis ihan helposti! Semmonen satiirinen musta komedia oli.


@Jarskimon talo jos et ole vielä kattonu niin käy kattomassa oitis, veikkaan että osuu hyvin!
 

Rouhu

You have to call me Nighthawk.
Insider
Viestit
4819

Maine:

@Jarskimon talo jos et ole vielä kattonu niin käy kattomassa oitis, veikkaan että osuu hyvin!

Tämähän oli Helsingin R&A leffafestareiden avajaisleffana ja toki olin aitiosta katsomassa.

Tän viikon parhaimmistoa kyllä. Ohjaajan edellinen The Square iski ehkä jopa kovemmin tosin. Vähän olisi voinut tästä tiivistää. Loistava elokuva ylipäätään. Keskinäytös heittämällä 5/5 ja kokonaisuus sellaisen 4/5 aikalailla.

9AA0B0F4-4B1F-4208-8D76-7942B8E6C29B.jpeg
 

John Carpenterin hiusraja

(rai motikus)
Insider
Viestit
11305

Maine:

The Barbarians :bd:

Cannon Films -laatua vuodelta 1987.

Vaikka barbaari-veljekset David ja Peter Paul näyttävät sangen vaikuttavilta muskeliveikoilta, on näillä kuitenkin juustovoileivän karisma ja muoviämpärin näyttelytaidot. Siitä huolimatta italialainen veteraaniohjaja Ruggero Deodato saa pakan pysymään hyvin kasassa – tulitukea tulee monilta ansioituneilta sivuosanäyttelijöiltä, mm. Michael Berryman, George Eastman ja Richard Lynch ovat mukana. Lisäksi katselunautintoa parantaa entisestään suht hyvät tuotantoarvot näin B-elokuvaksi.

Eihän tämä mikään Conan Barbaari ole, mutta ihan 3/5 arvoinen suoritus silti.
 

John Carpenterin hiusraja

(rai motikus)
Insider
Viestit
11305

Maine:

The Last Starfighter :bd:

Periaatteessa ihan pirun hyvä leffa ja semmosta kivaa kasariseikkailuelokuvan tuntua – plussaa myös siitä että juoni käytännössä rakentuu arcade-pelin ympärille. :D Tuotantoarvot kohdillaan ja näyttelijät erinomaisia, erityismaininnat Catherine Mary Stewartille, keneen ihastuin vähän jo Night of the Cometissa, ja tunnistamattomaksi maskeeratulle Dan O’Herlihylle, jonka äänestä ei tosin ainakaan näin RoboCop-fanina voi erehtyä (Old Man).

Vähäsen miinusta tulee kuitenkin tietokonegraffan käytöstä kaikissa avaruusaluksissa ja muissa avaruuskohtauksissa. Varmasti aikanaan näyttänyt tosi hienolta, mutta ei ole vanhentunut kovinkaan hyvin. Sellai fiilis että tämä elokuva se olisi hyötynyt pienoismallien ja mattemaalausten käytöstä tosi paljon.

Kumminkin 3,5/5 kelpaa antaa.
 
Ylös Bottom