Miniatyyrisotapelit, figuilu ym.

Vittu mitä paskaa keltaisella maalaaminen on. Peitto ihan olematonta ja jonkun viidenkymmenen kerroksenkin jälkeen vielä kuultaa pohjat läpi ja jälki on epätasaista.

Tällaisena hetkenä houkuttais hommaa joko keltainen primeri ja vetää sillä suoraan peittoon tai jopa tilata kynäruisku ja maalata isot pinta-alat jatkossa aina sillä.

5D10229D-2D28-4996-A864-DA93B16F3732.jpeg
 
Valkonen pohja jeesaa tuohon kans. Toisaalta ite jättäisin sen ihan vaan noin. Jos katot jotain keltaista kaivinkonetta vaikka, niin ei se oo tasaisen keltanen joka puolilta, tuossa näkyy hyvin vähän harmaan sävyeroja sieltä alta. Siihen on helppo halutessa sitten tehdä varjostuksia noihin harmaisiin paikkoihin vaikka. Yleissääntö on, että jos jotain ei voi peittää, sitä kannattaa päinvastoin highlightata, eli korostaa sitä entisestään :D Kuulostaa vähän hassulta, mutta monesti toimii.
 
Oon mä joskus valkoistakin primeriä käyttäen keltaisella sutinut ja melkein yhtä paskaa sekin oli. Nyt ei vaan ollut kuin harmaata käden ulottuvilla. Hatunnostoa saa @Ed-Die kun jaksaa jonkun Imperial Fist -väriteeman parissa väkertää.

Epätasaisuus on ihan ok mutta mieluummin sen saavuttais hallitusti washeilla ja korostuksilla eikä basecoatin läpikuultavalla paskuudella. :D

E: Ongelma maalikerrosten kasautumisen kanssa on myös pienempien yksityiskohtien puuroutuminen.
 
Vittu mitä paskaa keltaisella maalaaminen on. Peitto ihan olematonta ja jonkun viidenkymmenen kerroksenkin jälkeen vielä kuultaa pohjat läpi ja jälki on epätasaista.

Tällaisena hetkenä houkuttais hommaa joko keltainen primeri ja vetää sillä suoraan peittoon tai jopa tilata kynäruisku ja maalata isot pinta-alat jatkossa aina sillä.

5D10229D-2D28-4996-A864-DA93B16F3732.jpeg

Katoin kanssa että just hyvä että sellanen harmaa metallinen kuultaa sieltä läpi etenkin tollasessa minkä ois tarkotuski olla muka metallista. Jossain kääpiöpäällikön kirveenperän koristejalokivessä sit vähän huono jos näyttää metalliselta
 
Ja jatkuu. Tän illan ohjelmana oli washilla pröökättyjen alueiden siistimistä, korostuksia, ruosteen lisäilyä ja silmien maalaaminen, joskin öögia ympäröivä hohde jää tuonemma.

Punaiset silmät ois toki olleet paremmat, vaan eipä ollut punaista maalia pakissa kun joku *kröhöm* oli jättänyt punaisen törpön kannen taannoin snadisti auki ja sehän oli kuivunut koko paska yhdeksi isoksi kikkanaksi. :rolleyes:

5E413921-883C-47DC-82B5-465CD8BC41FF.jpeg
 
vaan eipä ollut punaista maalia pakissa kun joku *kröhöm* oli jättänyt punaisen törpön kannen taannoin snadisti auki ja sehän oli kuivunut koko paska yhdeksi isoksi kikkanaksi.

Nää uudet maalipurkit on kyllä OVER9000 paskempia kun vertaa niihin ysärin kierrekorkillisiin. Mulla oli vielä vuosi sitten pari niitä ysärin maalia jotka ei ollu kuivanu, ja nyt jo on näitä uusia kuivuneena useampia :dickhead: Selkee markkinamiesten kikka, että saavat vaan enemmän maalia myytyä :whip:
 
Lurzi valmistui. Silmien väri muuttui vielä loppumetreillä punaiseksi kun se on enemmän iivöl, mutta glow-efektit jäi nyt tekemättä lopulliseen painokseen. Testailin kylläkin hehkuja, mutta lopputulos näytti aina lähinnä silmäpussileikkauksesta toipuvalta Vesa Keskiseltä joten päätin että olkoot. Muuten tuli vähän lissää ruostetta sotisopaan ja lopuksi sudittavaa mattalakkaa päälle pahinta washien kiiltoa himmäntämään.

Oishan tätä voinut hinkata vielä, mutta hinkataan sit taas seuraavaa: tämän kavereita odottaa pohjaväreissä useampi luukasa.

4EF07F45-9C16-43E7-849A-C28584108888.jpeg
93738EB5-7B69-4BD3-B933-5D8740C75E07.jpeg
 
Slay the Spire -lautapeli pitäisi saapua kotiin parin kuukauden sisällä.

Siinäpä sitten tulisi kerrankin pari figuuria. Itsestä ei maalaushommiin oikein ole, mutta kun näkee fyysiset nappulat käsissä voisi aikanaan päättää etsisikö jonkun maalaajan, joka pystyisi siistiin jälkeen ja noudattamaan alkuperäisen tyylin värejä.

Kuvien perusteella ihan hienoja figuureja tulossa, eikä turhan monimutkaiseen kikkailuun ole sorruttu. Ehkä Watcherin (violetti) ohuita muotojen kestävyyttä ja käsiteltävyyttä vähän pelkään

ironcald.pngsilent.png
defect.pngwatcher.png
 
Tossa nopeita videokollaaseja Golden Demon -voittajista vuosien varrelta.

 
Vaimo alkanut viime aikoina kiinnostua/innostua Warhammer 40K:sta ja puhui jo eilen mikä armeija olisi hänelle mieluisin. Ensin oli että Tau, koska tiedenörttejä, mutta sitten pienen lisäpohdinnan jälkeen päätyi Adepta Sororitasiin eli vanha kunnon Sisters of Battle. Sanoin että mikäs siinä, kyllä mä voin hommata sulle niitä maalattavaksi ja pelatakin sit voidaan.

Nyt vaan tulee vastaan se probleema, että mitäs hiton armeijaa tässä ite alkais väsätä. Mariinit on nähty jo neljännesvuosisata sitten. Tavallaan veri vetäisi kaaoksen leegioiden puoleen, mut niitäkin on niin helvetisti (heh) ettei sieltä osaa sopivaa valita. Örkit? Tyranidit? Nekronit? Ääääh.
 
Ostin joku aika sit jonkun vanhan harrastajan tiedustelu-tark'ampujia ihan parilla eurolla. Poistin vanhat maalaukset ja vetäsin päälle uudet! Nostalgisia nää tämmöset vanhat ukkelit, hauskoja ellen sanois! Ja edelleen voi käyttää nykypelaamisessa joka on kiva juttu! Toisen roska on tässäkin tapauksessa toisen aarre! :cool:

snipah.jpg


Nyt vaan tulee vastaan se probleema, että mitäs hiton armeijaa tässä ite alkais väsätä.
Alotat semmosen jotka on hienoja omasta mielestäsi! Ihan puhtaasti mäkin näitä väkerrän vaan sen kautta mitkä on siistejä. Säännöt katotaan sit kun tarvetta. :gamer:
 
Alotat semmosen jotka on hienoja omasta mielestäsi!

No tää, mutkun ei osaa päättää. Tosiasiallisesti oisin itsekin halunnut soturinunnat mutta suotakoon ne nyt vaimolle.
 
Noh, kaitpa ämpyily on pantava pisteeseen ja haettava Warpista kaaoksen joukkoja. Demonit on kuitenkin cool, kuten myös mutatoituneet lonkeromariinit.
 
Vaimo maalasi eilen elämänsä ensimmäisen miniatyyrin ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta. Vähän suullisesti ohjeistin perusjutuissa ja täts it.

9379E511-8A9D-4B49-93CA-17F46C55651A.jpeg
C62714E8-7F29-4C49-A3ED-086F2F0E63B9.jpeg
7E997811-76B5-41B7-B39B-D6500548A798.jpeg

Teki myös mun lurzille puolessa minsassa sen silmähehkun jonka kanssa itse tuskailin 20 minsaa ilman että sain toimimaan järkevästi.

3E9866E7-6309-400F-9A72-06A5AE92A5F1.jpeg

Itse jatkoin viime keväänä aloittelemaani Ripley-nappia. Noiden Reebokien maalaaminen oli vähän :sick: -tason settiä. Ei tää kyllä muutenkaan vielä ihan valmis oo, naamalle tarttee tehdä jotain, rotsia vähän käsitellä ja siistiä muutenkin.

1DE56EC3-39DA-4C0B-8DF2-4956A9A8BC84.jpeg
 
Takaisin
Ylös Bottom