Mega Drive (Genesis)

waqu

E-waste hoarder
Ad Infinitum
Viestit
6985

Maine:

MD lapsuudesta tuttu konsoli, sitä oikeastaan oli porukalla mitä tunsi enemmän kuin SNESiä, varmasti huokeamman hinnan vuoksi. Varsinkin nyt pelattuna niin onhan se MD käppäisempi moneltakin osalta, mutta on silläkin hetkensä. Golden axeja sillon tällöin hakkaa edelleen ja Power Rangers myös loistava BEU. Everdrive tähän löytyy niin kaikki mahdolliset pelit siis on, brasseissa oli kova MD-skene ja pitkään käytössä niin jopa Duke Nukem 3D sieltä löytyy MD:lle + nettiselainta.
Tuo Duke kyl melkonen tekele, huomaa että ei konsolissa meinaa ihan paukut siihen riittää kun kentistä tehty tunnelimaisia ja musiikit kevyitä pimputuksia. Mahdottoman heikko tekele, tökkii hiukan kun pidemmälle menee ja tulee todella vaikeaksi.

Muistorikas kone kyllä. Ihan oman MD:n hankin kirpparilta joskus 2004 vasta, silloin noita tuli sielläkin vastaan ja noissa jonkun omissa vanhoissa seteissä oli fiilistä. Siinäkin oli Sonicissa itse piirretty boksin kansi jne. Oisko silloin iso paketti sitä paskaa ollut jonkun vajaa 20€, ohjaimet joutui rad-importtaamaan heti kun ne orkkikset oli loppuun raiskattuja.
 
Herättää paljon muistoja tämä pelikonsoli. Itekin omasta lapsuudesta muistan sen, että SEEKA oli yleisempi kuin Super Nintendo. Meillä ei ollut omaa Segaa, vaan kotona oli vaan tietsikka. Mutta muistan, että isoveljen kaverilta lainattiin useamman kerran kone ja pelit.

Teknisesti ja pelikirjastonsa takia on varmasti SNES parempi konsoli, mutta kyllä Mega Drivessä on oma viehätyksensä. Hyvä konsoli.

Mulla on muuten Radikusin vanha Mega Drive.
 
Streets of ragea tullut kanssa kaverin kanssa pelattua oikeastaan siitä lähtien kun ne sen sai. Aina perinteinen kerran vuoteen peluu ollut ysäriltä lähtien :D Huikeita muistoja, siellä sitä aina pelattiin muutenkin paljon. Siellä näin myös ensimmäisen kerran ratin rallipeleille, hyvin alkeellinen mitä ei juuri saanut kääntää, mutta oli se ysärillä hienoa.
 
Yhdellä kaverilla oli lapsuudessa SEGA kun kaikilla muilla oli joko NES tai SNES. Tulihan sillä kyllä Sonicia ja PILIPALIPILOTTEJA!! pelattua melkeen joka kerta kun siellä kävi. Oli vaan tosiaan sen verta harvinainen kapistus, että en muista edes missään liikkeissä sillä pelailleeni.

Toki nyttemmin iteltä löytynyt parhaillaan kolmekkin kappaletta MD:tä ja edelleen löytyy sekä LaserActive PAC, että Korealainen 2 sarjan malli. Ainoa peli minkä läpi asti oon pelannu taitaa olla Castlevania...
 
Mega Driven ohjain on kyllä konsolin Akilleen kantapää. Paljon muuten tiukkoja pelejä, mutta ohjaintuntuma on kamala, näppäimet jotenkin älyttömän väljiä.

Aikalailla 100% samoilla linjoilla. SNES/Super Famicom kanssa alkuperäisistä ohjaimista saa erittäinkin käyttökelpoisia kunhan vähän näkee vaivaa, mut joka ikinen eri variaatio MD ohjaimista on parhaimmillaankin vähän sellainen että se sopii laatikkoon "onpahan tollainen alkuperäinen" muttei niillä kyllä mitään tahdo pelata.

Oikeastaan vähän vaikea keksiä mitään muuta konsolia tai laitetta ainakaan näistä omista mihin olis vielä kriittisempi väsätä jokin sopiva padi kuin mitä MD:n kohdalla on ollut. Jopa Jaguarin ohjaimella on parempi pelata kuin noilla.
 
Aikalailla 100% samoilla linjoilla. SNES/Super Famicom kanssa alkuperäisistä ohjaimista saa erittäinkin käyttökelpoisia kunhan vähän näkee vaivaa, mut joka ikinen eri variaatio MD ohjaimista on parhaimmillaankin vähän sellainen että se sopii laatikkoon "onpahan tollainen alkuperäinen" muttei niillä kyllä mitään tahdo pelata.

Oikeastaan vähän vaikea keksiä mitään muuta konsolia tai laitetta ainakaan näistä omista mihin olis vielä kriittisempi väsätä jokin sopiva padi kuin mitä MD:n kohdalla on ollut. Jopa Jaguarin ohjaimella on parempi pelata kuin noilla.

Kuusnappinen oli parempi orkkiksesta, mutta eihän sitäkään snesin ohjaimen kanssa voinut mainita edes samassa lauseessa. Kyllä se aikanaan hyvin meni, ei siinä.

Ja tosiaan, nimenomaan MD on se SEEKA.
 
Serkulla ja kaverilla oli megadrive kun itsellä oli snes. Niitä sitten vaihdettiin toisillemme. Oman megadriven hankin kun aloitin retropelien keräilyn. Segan ohjain oli kyllä valtava lapsen käteen.
 
Minä olen elänyt niin tiukassa nintendokuplassa, että näin ensimmäistä kertaa Mega Driven vasta yläasteella. Homma varmaan liittyy siihen, että kun ihmiset asuvat kylittäin, niin kun jossain kylässä on muksulle hommattu Sega niin muut lapset ovat halunneet samanlaisen. Täällä kotikylillä oli NESiä ja meillä SNES, pleikkaria toki paljon.

Minulla on MD ollut useampaan kertaan, ja joskus oli Natedoggilta ostettu NIB 32X jopa. Kadun valtavasti sen myyntiä. Nyt on MD ja Mega-CD, enkä enää myy kun rahapulaa ei tarvi enää nykyään paikata myymällä aarteita.

MD:llä ainoaksi SNESiä paremmaksi asiaksi lasken sen, että MD:n arkkitehtuuri on niin paljon yksinkertaisempaa että se on mahdollistanut ison homebrew-tarjonnan.

Mainio kone silti, sen kanssa samassa sukupolvessa sattui vain olemaan minun mielestäni kaikkein paras pelikonsoli.
 
MD:n etuna oli lisäksi se, että sillä oli liki parin vuoden kaula SNES:iin nähden joten niitä alkoi jo olla aika hyvin penskoilla heti ysärin alussa. Omassa kaveripiirissä kone jäi vähän kuriositeetiksi (kuin myös SMS), koska useimmat aloittivat pelailun kasarilla kuusenepan yms. kotimikrojen kanssa ja siirtyivät sitten Amigaan, joten vain harvoilla oli enää ylipäätään mitään konsoleita 91/92 lähtien.
 
MD lapsuudesta tuttu konsoli, sitä oikeastaan oli porukalla mitä tunsi enemmän kuin SNESiä, varmasti huokeamman hinnan vuoksi.

Laitilassa tuntui myös MD:tä olevan enemmän kuin SNESiä. Itse asiassa tiedän ainoastaan Nuorisotalolla olleen SNESin. Varmasti joissain perheissäkin niitä oli mutta tuttavapiirissä SNESiä ei ollut kellään. Paitsi Uudenkaupungin serkuilla.

Mega Drive sen sijaan löytyi useammaltakin.

Sinänsä tuohon aikaan ei kyllä ollut mitään väliä konsolilla. Pääasia oli että pääsi pelaamaan.
Itselläni ei silloin ollut kumpaakaan konetta. Kaverien luona tuli Mega Drivellä pelattua ja Nuorisotalolla ja Uudenkaupungin serkuilla sitten SNESiä.


Ja sitte lista erilaisista MD-muistoista:
  • Olin mukana, kun luokkakaveri pikkuveljensä kanssa kävi vaihtamassa Master Systemin ja 10-20 peliä Mega Driveen yhdellä tai kahdella pelillä paikallisessa lelu- ja kemikaliopuodissa (erikoinen yhdistelmä kaupalla - sieltä sai aikoinaan myös sellaisia käteen mahtuvia "minikitaroita", joissa olleista napeista sai laitettua Lambadan soimaan). Tuli muuten Soniciakin aikoinaan pelattua ensin Master Systemillä.
  • Samainen veljespari sai yhtenä päivänä heille kylään tulleilta tuttaviltaan Shadow Dancerin, joskaan en nyt ole aivan varma oliko tämä Master System -aikaa vai Mega Drive -aikaa. Muistan ihmetelleeni, että miten ne noin vaan pelin saa. Että eihän kummallakaan tietääkseni ole edes syntymäpäivää nyt! Oli hyvä ja jännittävä peli. Ja vaikea muistaakseni.
  • Jälleen samainen veljespari valitti kun pyysin saada lukea ohjaukseen ohjeita ohjekirjasta, kun pelattiin jotain talviolympialaispeliä. Eivät suostuneet näyttämään ohjeita, kun "ei me itekkä luettu ku ekan kerra pelatti."
  • Sama veljespari oli hommannut Megalomanian MD:lle. Ei ymmärretty pelistä yhtään mitään, mutta kova oli yritys saada joku sotatilanne tapahtumaan ruudulla. Myöhemmin joko laittoivat itse vaihtokauppailmoituksen lehteen tai ottivat yhteyttä vaihtokauppailmoituksen laittaneelle, mutta muistan kuinka vaihtokauppamies tuli kerran ovelle hakemaan Megalomanian itselleen ja tuomaan Mortal Kombatin veljeksille. Antoi paperilla myös VERIKOODIN!
  • Heidän luonaan pelattiin myös Moonwalker läpi sekä Master System että Mega Drive -versiona.
  • Toisen kaverin luona pelattiin jotain Golf-peliä ja kokeiltiin toimiiko lehdessä ollut vinkki, jonka mukaan 250 kertaa palloa samassa kentässä lyömällä saa avattua Fantasy Zone -pelin. Toimi! (sivumuistona tämän kaverin luota sellainen juttu, että joku kerta hänen synttäreillään pelattiin sellaista peliä, että yksi oli keskellä silmät sidottuna ja muut oli ympärillä ja keskellä olevan piti tunnustelemalla tunnistaa joku ympärillä olevista - olin keskellä ja tarrasin vahingossa äitinsä tisseistä kiinni - hävetti ja ei hävettänyt enkä unohda sitä koskaan)
  • Tuon kaverin luona pelailtiin yleensä kaikenlaisia urheilupelejä. Jostain syystä hän oli kovin innokas pelaamaan Maddenia. Mutta oli hänellä myös sitten jossain vaiheessa Robocop vs. Terminator, joka pelattiin läpi asti!
  • Kolmannen kaverin luona pelattiin Rolo to the Rescueta, joka oli tosi mainio peli! Yritettiin mennä läpi asti, mutta jossain kohtaa tuli jumi eikä keksitty miten päästään eteenpäin.
  • Tuon saman kaverin luona myös pelattiin Sonic & Knucklesia ja yritettiin saada eri carttikomboilla jotain tapahtumaan. Ei saatu mitään tapahtumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Itse törmäsin ekan kerran Mega Driveen vasta joskus kypsemmällä iällä.

Meikäläisen kaveriporukka oli aika pitkälti Nintendo -ihmisiä, joten eipä tullu altistuttua.

Yhdellä tyypillä tosin oli Master System, mutta se erikseen.
 
Itseltä löytyi aluksi SNES mutta MD tuli sitten käyttöön sellaista kautta että äidin serkku kerran suomessa käydessään vaan mainitsi että sen kaverilla on MD paketti myynnissä edullisesti, eli tämä oli MD:n ajan loppupuolta ja vaikka konsoli ei lopulta sitten jäänytkään erinäisistä syistä niin kyllä sillä useamman vuoden pelas.

Tuolla suunnalla mistä tulen oli juurikin niin päin että SNESiä oli pikkuisen enemmän, Megadriveakin näki mutta se oli vähän sellaista että jos joskus tuli kutsua et "hei mennään meille tonne pelaamaan" niin yllättyikin et "aa teillä onkin Sega täällä", yleensä pystyi odottamaan SNESsiä niin MD olikin sit ihan positiivinen poikkeus. Eli siis sellainen oli ihan normaalia että muksut pyytää sellaisiakin luokseen pelaamaan jotka ei välttämättä ole mitenkään tuttuja, ja ylipäätään se kiinnostus videopeleihin toimi ehkä ainoana yhdistävänä tekijänä mutta se oli myös vahva yhdistävä tekijä.

Muutaman sellaisen kanssa pelannut aikoinaan Megadrivella jotka ovat olleet kuolleena jo pidemmän aikaa, ja yleensä se meni vähän silleen että istuin vaan seuraamassa, mut jos pyydettiin pelaamaan "hei sun vuoro yrittää tota kohtaa" niin sitten monesti pyydettiin (tai melkein käskettiin) kanssa jatkamaan koska vaikka en hirveän mielellään tarttunut ohjaimeen sellaisten luona jotka eivät olleet riittävän tuttuja vaan enemmänkin mielellään vaan seurasin, niin en yleensä ollut ihan huonokaan, eli sellaista tuli tehtyä että pelas jonkin MD pelin läpi mitä sen omistajat ei olleet itse päässeet samalla kun ne on liimautuneet seuraamaan kiinnostuneena että mitä sellaista jännää pelistä löytyy mitä eivät ole itse päässeet aiemmin näkemään.

Toi on vähän jotenkin älytön kun miettii jälkikäteen siltä kannalta että en muista edes henkilöiden nimiä tai muutakaan, eikä yleensä tollaisissa tilanteissa voi sanoa että olisivat olleet varsinaisesti kavereita, mutta siltikin istui jonkun tuntemattoman perheen kotona pelaamassa Megadrivella joskus todella myöhäänkin. Yksi mitä jälkikäteen myös vähän ihmettelis niin miten monille vanhemmille sellainen oli ok, mut toisaalta ovat varmaan vaan ajatelleet että hyvä vaan että penskat pysyy poissa pahanteosta eivätkä riitele keskenään.

Samalla kun tätä kirjoittaa ja yrittää vähän arvioida jälkikäteen, niin sanoisin että Nintendoaluetta silleen että NES aikaan sellainen oli melkein joka paikassa, ja sen jälkeen SNESiä sit löysi paljon useammin, mut MD:täkin löytyi mutta niin että ne oli ikäänkuin vähän piilossa, sellainen vaikutelma jotenkin jäi että Megadrivet olisi olleet nimenomaan monessa perheessä vanhemmilta sisaruksilta periytyneitä.

Jos jokin kohta pitäis vielä alleviivata niin se miten nimenomaan Megadriven kanssa monesti tapahtui sellainen että yksi kokeilee pelata jotain kohtaa jossain pelissä, antaa ohjaimen seuraavalle, joka sit antaa sen seuraavalle. En tiedä johtuiko se sitten siitä että yksinkertaisesti ihmisillä oli sellaisia pelejä jotka soveltuivat tollaiseen "arcademaisempaan pelaamiseen" vai johtuiko se siitä millaisilla pelaajilla Megadriveja ylipäätään oli. Mut se oli kyllä varmaa että siinä missä NES ja SNES tyylisempiä pelasi ehkä enemmän porukka silleen kaikessa rauhassa itsekseen tai ehkäpä jonkin kaverinsa kanssa, niin MD pelaaminen oli ainakin omien kokemusten pohjalta enemmän sellaista "sosiaalisempaa" pelaamista.
 
Viimeksi muokattu:
Nappasin kirpparilta Mega Drive ykkösen ilman virtalähdettä. Mitenkäs päin näissä menikään napaisuus, eli plussa vai miinus keskellä?

Ja olikos vielä niin, että Mega Drive kakkosessa oli juuri toisin päin?

En ole vuosiin pelannut Segalla ja ei viitsisi tätä heti yleisvirtalähteellä käräyttääkään. :D
 
Nappasin kirpparilta Mega Drive ykkösen ilman virtalähdettä. Mitenkäs päin näissä menikään napaisuus, eli plussa vai miinus keskellä?

Ja olikos vielä niin, että Mega Drive kakkosessa oli juuri toisin päin?

En ole vuosiin pelannut Segalla ja ei viitsisi tätä heti yleisvirtalähteellä käräyttääkään. :D

Sama kuin Jaguar, Famicom, Super Famicom, Master System, PC Engine jne jne eli miinus keskellä. Miinus keskellä on se yleinen noissa ja jos on plussa keskellä ni monesti on jotain muutakin poikkeavaa sit, liian pieni tai liian iso liitin tms.

Alkuperäisessä Megadrive ykkösen muuntajassa lukee 10V 1.2A mutta voi antaa hyvin 9V vaikkapa 2A yleisvirtalähteellä kun tupla 7805:set siellä on sisällä kuitenkin.

edit: megadrive kakkosessa oli joo toisinpäin mut siinä tulee samalla just toi että liittimen koko muuttuu kanssa
 
Sama kuin Jaguar, Famicom, Super Famicom, Master System, PC Engine jne jne eli miinus keskellä. Miinus keskellä on se yleinen noissa ja jos on plussa keskellä ni monesti on jotain muutakin poikkeavaa sit, liian pieni tai liian iso liitin tms.

Alkuperäisessä Megadrive ykkösen muuntajassa lukee 10V 1.2A mutta voi antaa hyvin 9V vaikkapa 2A yleisvirtalähteellä kun tupla 7805:set siellä on sisällä kuitenkin.

edit: megadrive kakkosessa oli joo toisinpäin mut siinä tulee samalla just toi että liittimen koko muuttuu kanssa

Kiitos, sain toimimaan ilman savuja. :win:

Kirjoittelin enemmän tuonne hankintaketjuun.
 
-93 Jouluna toivoin lahjaksi Megadrivea. Isä oli lupaillut että joulupukki saattaa olla myötämielinen jos saan itse kerättyä kasaan 500mk laitteen hinnasta. Se oli siihen aikaan ala-aste ikäiselle todella suuri raha ja muistankin että siihen meni itseltäni suunnilleen vuoden viikkorahat ja kaikki tyhjistä pulloista saadut rahat.
Silloin oli juuri tullut myös Megadrive 2 jossa mukana olisi tullut kaksi ohjainta ja Sonic 2 peli. MD 1 oli edullisempi, muistaakseni 1250mk ja siinä tuli Sonic 1, yksi ohjain ja kaksi vapaavalintaista peliä mukaan.
Näin jälkikäteen täytyy sanoa että isä teki loistavat pelivalinnat kun otti Ghost' n ghost ja Zero Wing pelit siihen pakettiin mukaan.
Ei niitä pelejä silloin vielä ihan samalla tavalla osannut arvostaa kun varsinkin se Ghost' n ghost oli niin vaikea. Nykyään se on yksi suosikkipelejäni.
Eli siitä saakka olen Megadrivella pelannut ja pelikirjastoa vuosien saatossa kartuttanut. Tälle konsolille on tosi monta hyvää peliä.

2000 luvun alkuvuosiin saakka mentiin pelkästään MDllä pelaillen vaikka tosin PCllä tuli Max Paynea pelailtua.
Nykyään tulee pidettyä välillä vanhojen hyvien kaverien kanssa peli-iltoja ja edelleen samalla Megadrivella pelataan;-)
 
Mitä omaa kaveripiiriäni muistelen silloin 90 luvun alkupuolella Turussa, niin melko tasaisesti jakaantui porukka kahteen leiriin. Oli NES porukka ja sitten Megadrive porukka. Jonkin verran myös Amiga ym. tietokonetyyppejä, mutta kyllä konsoli oli yleisempi.
Se oli silloin muutenkin niin kovin tarkkaa että mihin pelikoneryhmään kuului ja omaa merkkiä tietenkin fanitettiin ihan täysillä.
SNES tuli pikkaisen myöhässä, mielestäni. Jos olisi tullut vähän aikaisemmin niin olisi ollut kova pala varmasti MD konsolille ja olisi saanut paremmin jalansijaa.
Segahan alkoi sitten itse kompuroimaan noiden lisälaitteidensa kanssa, Mega cd, 32X ym. Itsekin ne kyllä hankin, tosin vasta myöhemmin kun niitä sai jo pilahintaan ostettua.


Siinäpä kuva siitä setistä minkä sain silloin -93 jouluna konsolin mukana. Ja voi pojat noita on pelattu. Ne olivat pitkään ainoat pelit mitä mulla oli, toki kavereilta lainattiin pelejä mm. Golden Axe 2 ja Aladdin on jäänyt hyvin mieleen, mutta niitä ei saanut koskaan kovin pitkäksi aikaa lainaan.
Pelit olivat tosi kalliita siihen aikaan. Väittäisin että kalliimpia kuin nykyään jos suhteuttaa yleiseen palkkatasoon. Eikä niitä muutenkaan myyty joka marketissa vaan piti lähteä joko pelikauppaan tai sitten hyvin varustettuun kodinkonemyymälään.

Kodinkonemyymälästä tulikin aasinsiltana mieleen että ennen kuin sai oman konsolin niin tapana oli mennä kavereiden kanssa usein koulun jälkeen paikalliseen Expert liikkeeseen pelaamaan. Siellä oli ihan oma pelinurkkaus jossa oli standissa Megadriven lisäksi ainakin SNES ja Gameboy. Ihme kyllä myyjät eivät koskaan ajaneet meitä pois sieltä vaikka pelattiin välillä hyvinkin kauan.
No omankin konsolin isä oli käynyt sieltä ostamassa ja itsekin sitten vanhempana useasti asioinut. Eli kannatti antaa natiaisten pelata;-)


Tämä on varmasti minun ylivoimaisesti pelatuin pelini. Pelikasettiinkin on jäänyt peukaloista kulumakohdat, niin monta kertaa sitä on masiinaan työnnetty. Ja edelleen vaan toimii.
Se täytyy kyllä sanoa että varsinkin Megadriven pelit ovat olleet erittäin luotettavia ja toimintavarmoja. Oikeastaan niissä ei koskaan ole ollut mitään murheita sen kanssa etteikö lähtisi päälle.

Mara -nimimerkin kanssa olen kyllä samaa mieltä siitä että se peliohjain tuntui tosiaan silloin pienenä aivan tolkuttoman suurelta lapsen käteen.
Muistan myös sen kun peukalot menivät aluksi ihan rikki pelaamisesta. Tietysti uusi juttu mihin sormet eivät olleet tottuneet.

Minulla kyllä on ohjaimet toiminut ihan hyvin mutta muutamia puutteita niissä on. Ensinnäkin johto on aivan älyttömän lyhyt. Ensimmäisiä tarvikehankintoja olikin silloin aikoinaan ostaa niihin jatkot.
Toinen on se että ristiohjain kuluu ja menee aikaa myöten väljäksi. Sen saa kuitenkin korjattua useassa tapauksessa laittamalla nahanpalan tai vastaavan sinne padin sisälle ristiohjaimen keskitappia kiristämään. Näissä on muuten sitten erilaisia ohjaimia toteutukseltaan vaikka näyttävät päällepäin samanlaisilta, eli ohjeet eivät sovi kaikkiin.
Muuten perus puhdistuksilla ja nappien piirilevykumeja vaihtamalla minulla on edelleen käytössä alkuperäiset ohjaimet.
Konsolin mukana tuli tavallinen kolminappinen ja sitten kun ostin Sonic 2 käytettynä 150markalla niin tuli ajankohtaiseksi ostaa toinen ohjain.
Pääsi siskokin pelaamaan Tailsilla. Ostettiin muuten samanlainen, mutta "Mega fire" napeilla varustettu padi. Se on varsin kätevä Zero Wing pelin kanssa.


Ja tietysti kerhoon piti kuulua. Minulla on edelleen kaikki sieltä tulleet kerholehdet tallessa. Niitä ei montaa ehtinyt tulemaan silloin aikanaan ja olisikohan niitä tullut muutenkaan kuin kaksi vuodessa. Oli se vaan aikaa. Mistään muualta et saanut koodeja tai vinkkejä ellei joku kaveri sitten sattunut tietämään. Koodit kirjoitettiinkin aina visusti talteen. Itsekin olen kerännyt niitä ruutupaperille pelien ohjekirjojen väliin.
Siinä suhteessa Segan pelaajat olivat todella altavastaajia Nintendon pelaajiin nähden, että heillä oli todella toimiva kerho ja vieläkin aivan kateutta herättävän hieno kerholehti. Se taisi sitten jossain kohtaa muuttua Super Poweriksi joka oli hieno lehti sekin, ja kiva kun käsitteli muitakin konsoleita.
Segan pikkukerho ajettiin alas ja postissa tuli kirje että vanhat Sega kerhon jäsenet ovat tervetulleita Game Housen ylläpitämään Joy Boy Clubiin.
Siihen tietysti tartuin kun liittyminenkin oli ilmaista. Sieltä tulikin postia sitten paljon enemmän. Miniposteja ja sitten sitä varsinaista kerholehteä.
Tietysti lehti sisälsi paljon heidän mainoksiaan kun kysymys oli pelikaupan ylläpitämästä jutusta mutta varsinkin näin jälkikäteen ajateltuna se oli kiva ja siihen nähden hyvin toteutettu. Minulla on edelleen kaikki sieltä tulleet kirjeet tallessa ihan niistä ensimmäisistä miniposteista lähtien.
 
Viimeksi muokattu:
Harmittaa kyllä aika paljon se, miten paljon Mega Driven muuten lähes täydellisiä koteloita rumentaa nuo ripustuskoukut.
 
Takaisin
Ylös Bottom