Luontokuvia ja erähommia

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
11951

Maine:

Täältä puuttuu mielestäni tämmönen ketju, niin avataan ny. Luonto on ainakin itellä lähellä sydäntä, metsässä on hyvä olla koska olenhan kunnon peltoeemeli maalta. Aina mukava nähdä kuvia ihan vaan vaikka notskilta tai mökiltä. Monet varmasti käy myös kiertämässä kansallispuistoja ja kunnon eräretkillä, joten tänne vaan tarinaa. Niin ja toki linnuista / metsän eläimistä myös kuvia.

Kävin ite äsken ihan vaan näkötornissa, mutta hyvät maisemat.

IMG_20210302_153609.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kunnon eräjormailulle aina vahva :salute:

Vaikka ite oonkin vitun kyherö ja en viitsi ostaa kunnon kamoja jotta vois painua johonkin mettään vaikka viikoks.

Ei sinne viikoksi tarvi mennäkään. Sekin on jo todella kaukana kermaperseilystä jos on yhdenkin yön mettässä. Harvoin tulee ite enää nykyään yövyttyä, mutta päiväretkiä perheen kanssa tosi usein.
 
Ei sinne viikoksi tarvi mennäkään. Sekin on jo todella kaukana kermaperseilystä jos on yhdenkin yön mettässä. Harvoin tulee ite enää nykyään yövyttyä, mutta päiväretkiä perheen kanssa tosi usein.
All in! Tosin ehkä aattelin kesällä yöpyä tossa omalla pihalla riippumatossa.
 
Tykkään kaupungeista ja niissä asumisesta, mutta kyl maar se metässä käyminen on mukavaa. Usein tulee pyöräiltyäkin mielummin jossain syrjemmässä tai ihan metsäpoluilla.

Ei oo armeijan jälkeen kyllä tullut nukuttua metässä. Mielessä olisi tehdä joskus joku pidempi pyöräreissu, että ois vaikka riippumatto mukana.
 
Itse olen kevyttä jormailua pari kesää harrastanut. Aluksi vain päiväretkiä ja yhden yön yksittäisiä yöpymisiä hieman pidemmillä "vaelluksilla". Viime kesänä oli jopa pari yötä peräjälkeen Lapin seikkailulla. Ainakin itselle on sopinut oikein hyvin hidas sisäänajo juttuihin. Hiljalleen siinä on myös oppinut mitä kaikkea olennaista metsässä tarvitsee. Ja ennen kaikkea mitä ei tarvitse, kun joutuu kuitenkin tasapainottelemaan tavarakuorman ja mukavuuden välillä.

Lisäksi on tullut monen erägearin osalta harvinaisen selväksi, että hyvää ei saa halvalla ja että kunnolliset kamppeet maksavat kyllä itsensä takaisin kestävyydessä ja luotettavuudessa, jos meinaa niitä käyttää yhtä kertaa enempää. Vaelluskengissä ei ainakaan kannata pihtailla.
 
Eräily ja samoilu on aivan parasta. Siitä on todella kauan aikaa, kun olen viimeksi harrastanut tätä. Pitäisi taas aktivoitua. Talvi-/syyseräjormailukin on hieno harraste, kun nuotion ja sään lämpöjen ja valojen kontrasti tuo touhuun eloisuutta.

Kuvittelen itseni välillä talsimassa pitkiä taipaleita jossain syvissä metsissä selviytymispuukon ja repun kanssa totaalisesti hektisen nykymaailman tavoittamattomissa, mutta ne eivät ole juurikaan toteutuneet.

"Pitäisi"
 
Eipä oo tullu pitkilleen "jormailtua"

Joskus jotain luontopolkuja käyny talsimassa, mutta ei varsinaisesti mitään leiriytymistä tai muuta kyllä sillonkaan.

Ei löydy varusteita eikä vekottimiakaan kyllä leiriytymistä varten.
 
Mua nyt rupes tämän ketjun myötä jokseenkin homma kiinnostelemaan.

Onneks tuossa vieressä on niin vitun huikea paikka, kun Puijo, niin laskee kynnys lähteä aina railakkaasti.

Ei nyt tietenkään mitään leiriintymistä, mutta close enough.

Eksymisen riskikin lienee tasan nolla, kun joka suunnassa liikennettä ja teitä enemmän tai vähemmän. :rolleyes:


 
Evolla tuli sit eilen käytyä, ei ollu välttis ihan paras idea. Tossa karttakohdassa piti tehdä 500m oikaisu pääväylälle, koska Ilvesreitillä oli lunta polviin asti. Metsässä sitä lutan tosin oli muniin asti ja kesti melkein tunnin kahlata toi lyhyt pätkä. Onneks ei tullu yritettyä kahden järven kiertämistä, siinä olis tullut 10km lisää lenkkiä ja molempien voimat olis kyllä loppuneet jo hyvissä ajoin ennen puolimatkaa ja tonne hevonperseeseen ei välttis apukaan ole ihan kohta tulossa.

Mental note: Mitään reittejä ei pidetä auki talvisin eikä siellä liiku ketään, koska ketään ei kiinnosta. Osa pääreiteistä on vedetty laduiksi joilla ei hiihdä ketään, koska ketään ei kiinnosta koska lunta tulee vaakatasossa ja kovaa.

Edit: Scottin retkikunnan tuho "vain" 20 km päässä tarvikevarastolta vaikutti skidinä ihme touhulta, mutta matka olisi hyvin voinut olla vaikka 200m.

evo1.jpg
evo2.jpg
evo4.jpg

evo3.jpg
ass.jpg
 
Takaisin
Ylös Bottom