Lautapelitopsu

Pelasin ensimmäisen skenaarion Lost ruins of Arnak: The Missing Expedition -lisäosaa.

Lisäosa siis tarjoaa jonkin 2 uutta hahmoa, yhden uuden laudan ja kasan kortteja, mutta pääasiallinen sisältö on 6 skenaarion mittainen yhteistyöpelikampanja kahdelle pelaajalle. Normaalisti peliä ei voi pelata yhteistyönä.

Ja olipahan täysin erilainen kokemus kuin peruspeli. Silti ilmeisesti kelpasi oikein hyvin, koska jotenkin saimme tuohon tuhlattua yli 3 tuntia, vaikka normaali kaksinpeli menisi varmaan puolessa tuosta ajasta. Ja vissiin pelikaverikin tykkäsi, kun sanoi jatkavansa mieluusti kunhan tajuaa varata riittävästi aikaa. Ensimmäinen kampanjatehtävä meni läpi läpäisten samalla kaikki lisähaasteet.

Hyvä tapa uudelleenkäyttää alunperin kilpailullinen peli yhteistyöpelinä. Eikä ainakaan kahdella tullut oikein tilanteita, jossa kumpikaan olisi pelannut toisen puolesta - tosin lopussa "pelasin" tai optimoin pelikaverin viimeisen vuoron siten, että saamme suoritettua kolmannenkin haasteen.

Ja minähän en yleensä edes välitä co-opeista lautapeleissä, poikkeksena The Crew -tikkipeli.
 
Onko Wingspan suomi versiossa vaan suomenkieliset ohjeet vai myös kortit? Onko kellään tietoa asiasta?

Jos peli suomennetaan, niin kyllä se suomennetaan silloin kokonaan.

Boardgamegeekin galleriasta löytyy kuvia puolalaisesta ja bulgarialaisesta versiosta, jossa kortit on käännetty. Melko turvallista siis olettaa, että suomenkielisessä pelissä on kokonaan suomenkieliset komponentit.
 
Meikäläistä pelottaisi lisäosien saatavuus suomeksi, omat linnut ja kaikkien muidenkin, joiden kanssa olen pelannut, on aina olleet englanniksi. Kiinnostaisi kyllä kovasti miten eri mekaniikat on suomeksi muotoiltu, ja kielitoimiston hyväksymät lajinimet!
 
Meikäläistä pelottaisi lisäosien saatavuus suomeksi

Wingspan on todennäköisesti myydyin ja suosituin lautapeli 2010 ->. Tällä hetkellä Lautapeleistä on ensimmäinen lisäosa loppunut suomeksi, toista on hyllyssä, ja kolmas tulee myyntiin huomenna. En ehkä tämän pelin kohdalla olisi ihan hirveän epäileväinen lisäosien saatavuudesta.

Noin yleisesti tuo on ihan validi ongelma, sillä lisäosia ei todennäköisesti edes julkaista suomeksi ellei myynnit ole huomattavan korkeita. Esimerkiksi tuo rakastamani Arnak on julkaistu suomeksi ja peli on eksynyt jopa Prisman/Citymarketin hyllyille (...toisin kuin jostain syystä Wingspan ei), mutta epäilen vahvasti että Expedition Leaders ja Missing Expedition -lisäosia ei tulla julkaisemaan lainkaan suomeksi.
 
Pari peliä wingspaniä eilen. Aasia lisäri hommattu ja sen linnut mukana.
eka peli koitettiin neljästään mini parvimuodolla nopeuttaaksemme peliä. Eli Aasia tuo mukaan 6 ja 7 pelaajan parvimuodon, jossa porukka jaetaan kahteen ja pelataan samaa peli kahdessa ryhmässä. samaa sovellettiin neljällä pelaajalla niin että pari pelaa samaan aikaan. saatiin varmasti peliaikaa pudotettua ja mielestäni toimi ihan mainiosti. toinen peli kolmestaan normaalisti
Jos joku haluaa koittaa parvea neljästään niin mielelläni otan kommentteja vastaan
 
Takaisin
Ylös Bottom