Kuvia digitaalisista Magic: the Gathering -pakoista

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

Pelasitpa sitten Magic: the Gathering Arenaa, MTG Onlinea, tai vanhoja digitaalisia versioita maailman suosituimmasta keräilykorttipelistä, voit näyttää läjääsi täällä. Itseäni kiinnostavat lähinnä Limitedin pakat. Constructedia jyystän lähinnä netdeckeillä, niistä ei ole mitään mitä tarvitsisi näyttää.


1612191724436.pngPäivän Kaldheim premier drafti meni ihan sviduiksi. Aloin keräämään sinimustaa lumipakkaa ensimmäisen nyytin puolivälissä. Rupesin sitten poimimaan basicmaita loitsujen yli, vaikka kirittinen määrä pelattavaa kamaa jäi uupumaan. Lopulta pakasta puuttuivat niin voima kuin Lumikin. Se koittaa olla alkupelissä kontrolloiva vain hävitäkseen lopulta pitkän pelin. Musta kansanmurhaloitsu tuo kyllä voittoja, ja istuu kevyeen zombiteemaan. Landit olivat aluksi tyhämsti tasan, vaikka koko ajan olisi pitänyt pelata 9 + 7 + "duali". Myös Strategic Planning - Pilfering Hawk vaihtui 2-1 jaosta 1-2. Onneksi hopeatasolla ei tarvitse osata pelata, joten armollinen tulos 4-3 toi melkein rahet takaisin.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

1612444958497.png
Tänään vuorossa Traditional draftia, eli matsit on paras kolmesta eikä paras yhdestä. Tämä tuo peliin lisää syvyyttä, kun pakkaa voi muokata erien välillä vastustajaan paremmin osuvaksi. Ihan hirveästi ei tällä kertaa tullut muokkailtua. Vihun mukaan tuli säädettyä olentojen/poiston/kortinnoston määrää. Resurssikortteja leikkasin yhden pois, jos vastustaja oli aloittamassa peliä.

Draftin alku meni ahneesti rareja valkkaillessa. Myöhään pyörineet Frost Bitet saivat siirtymään punaiselle. Tästä tuli mulle hyvin tyypillinen punamusta pakka, joka ei tiedä yrittääkö se kontrolloida peliä vai aggroilla nopeasti vihua kumoon. Pakan uhrausrituaalit menivät vähän pelleilyn puolelle, mutta sai niillä jotain asioita aikaan. 2-3.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

Premier Draft (paras yhdestä) ja Traditional Draft (paras kolmesta) pulittavat 10 000 kultaa tai 1500 jalokiveä (eli noin yhdeksän euroa). Bottien kanssa draftaaminen maksaa 5000 kultaa tai 750 jalokiveä, tosin siinä on kans palkinnot paljon huonommat.

Melko helposti näistä aina omilleen pääsee (Premier draftissa 5-3 tulos riittää). Välillä joutuu sit hinkkaamaan stanua että saa rahet täyteen seuraavaan draftiin. Mukavasti saa kerättyä kaikki korttisarjan raretkin kun vaan draftailee niim birusti.
 

arkeppi

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1837

Maine:

Ihan liian kallista, jos ei kiinnosta muu kuin tuo pelimuoto. 9 eurolla tai halvemmalla (per naama) sai aiemmin pelattua draftin ihan konkreettisella pahvilla, kunhan tilasi korttilaatikot esimerkiksi saksasta. Ja siinä sentään säilyi korttien jälleenmyyntiarvo, jos laatikossa paljastui jotain arvokasta.

Ihan ryöstöhintaista, kun ainoastaan tuo Limited kiinnostaa. En luota taitoihin sen vertaan, että pääsisi omilleen, eikä tippaakaan kiinnosta hinkata jotain muuta pelimuotoa että voin pelata haluamaani.

Saisipa näistä jonkun version, jossa voit maksaa joko könttäsumman, kuukausisumman tai jonkun mikromaksuhinnan (max pari euroa) että voit pelata Limitediä, mutta kaikki kortit lähtee dräftin jälkeen kävelemään ja ainoa palkinto pärjäämisestä on ilmaiset/halvemmat seuraavat osallistumiset.

Näillä riistohinnoilla jatkan pelaamalla Slay the Spireä tai microprosen 90-luvun yksinpeli Magicia, enkä jatkossakaan koske nettiversioihin.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

Siis ihan poskettoman halpaahan Arenan hinkkaaminen on, etenkin pahveihin verratessa. Eikä jää ylimääräisiä pahvinpaloja kämppää saastuttamaan.
1612617111952.png
Hidas roska, jossa aloin ottamaan lumihyötyjiä ennen kuin oli lumimaat kasassa. Blessing of Frost ei ole hyvä kortti, mutta hauskat leikit se toi. Manat kusi pari kertaa, olisin viimeisessä pelissä ehkä vielä palannut peliin, jos vihu olisi uhrannut ukkonsa Withercrownin alta pois. Ei uhrannut, jolloin Tegrid's Shadow jäi liian orvoksi.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

Ei ehdi draftaamaan tänään, joten laitetaan kuvaa nykyisestä standardin läpsyttelypinosta.

1612702640096.png
LegenVD:ltä kopioitu punavihermusta läjä hyviä lappuja, pari duressia lisäilin omatoimisesti. En yleensä näistä midrangetouhuista välitä, mutta nykyinen standard on sellaista lumipalloilua että alkaa jopa jundi tuntumaan hauskalta ja reilulta. Goldspan Dragon ja Valki/Tibalt ovat uuden korttisarjan parhaat kortit, mutta en tiedä onko tämä paras pakka niille. Valki on loistava vuoron kaksi pelaus häirinnäksi, mutta luonnollisesti loppupelissä turha lappu. Tibalttia ei saa alkupelissä loihdittua, mutta loppupelissä voittaa pelin yksinään. Ja Wotc suuressa viisaudessaan päättii painaa molemmat kortit samalla pahville, että saa sitten tilanteen mukaan aina parhaan vaihtoehdon. Tyhmää, mutta tykkään silti.

Ihan jeppis pino. Isommat ja ahneemmat kontrolli/valuegrindaus pinot menevät tästä vielä yli, ja aggroja vastaan olisivat massapoistot tarpeen. Mutta tässä on isoja pihvejä ja supersankareita, niistä lapset tykkäävät.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

1613927799138.png

Miten draftata lumipakka, kun kaikki kokeneet pelaajat ottavat kaikki hyvät lumimaat nenän edestä? Draftaa valkoinen lumipakka (valkoinen ei tee lumella itse mitään). Aika nautinnollinen pino tuli väännettyä, hauskinta oli hakea Korppien Varoituksella tuplamustia rareja pelin ulkopuolelta pelin paketoimiseksi :D Samoin Iso lumikraken tuli kerran haettua, mutta se ei oletuksistani huolimatta kaatanut vihun ukkoja kumoon niin jäi köyhäksi. 3-0
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1695

Maine:

1614176672735.pngEn tiennyt elämäpistetribaalin olevan juttu tässä formaatissa. Eikä se olekaan, mutta kun saa kahtena ekana pikkinään saman harvinaisen enkelin saa asioita aikaan. Kunnon jyystöksi meni, viimeisessä pelissä vihu lopetti kesken ollessaan voitolla. Ei se jaksanut katsoa kun pompottelin sotapappejani enkä kuollut koskaan >_> 2-1
 
Ylös Bottom