Kuukauden haaste 2023 - [läpäise videopeli]

Ed-Die

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1864

Maine:

Kaunotar ja Hirviö (1992) on ensimmäinen elokuvateatterikokemus. Jossain Stadin leffateatterissa tuo käytiin mutsin kanssa tiirailemassa ja siitä lähtien tuo on ollut mun mielestä kautta aikojen parhain disni filkka. Muistan, että siellä leffateatterissa jaettiin (tai myytiin?) pienimmille katsojille semmosia ohkasia värityskirjoja. Penkit teatterissa oli pehmeät, punaiset ja samettiset. Tosin tää saattaa olla valemuisto, mut joo! Jännää oli, sen muistan! Tuostahan sitten lähti semmonen tapa, että käytiin mutsin kanssa kattomassa kaikki uusimmat lastenleffat, kun mutsi niistä tykkäs kans tosi paljon. Tätä kesti yläasteelle saakka! Mutsi sai duuninsa puolesta kutsulippuja aina noihin elokuvien ennakko/pressinäytöksiin, niin tuli usein istuttua ääninäyttelijöidenkin vieressä.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
11708

Maine:

Muistan ikuisesti kun mun piti mennä kaverin kanssa kattoon Kummeli Stories, sanoin että nähdään paikallisessa elokuvateatterissa tavalliseen tapaan 30min ennen leffan alkua. Noh siitä ei tullut yhtikäs mitään, oli niin iso ruuhka kinon ympärillä ettei sinne päässyt lähellekään, autoja kaikkialla ja pisin jono mitä ikinä siellä näin, ulos saakka varmasti useita kymmeniä metrejä. Lopulta kun pääsin kinon aulaan sisälle ja koitin löytää kaveria sieltä niin leffa oli jo alkamassa, sain kinon omistajalta luvan käydä nopeasti salin puolella sanomassa kaverille että en saanut lippua. Se olikin tullut paikalle jo kaks tuntia ennen leffaa mutta ei ollut sitten perkele mulle voinut ostaa lippua. Ehdin kuulemaan vaan "se on sun munankarva"-repliikin ja kauheen naurunremakan kun lähdin aivan paskana kotiin. Seuraavana päivänä sitten mentiin toisen kaverin kanssa sinne ovelle notkumaan kolme tuntia ennen leffan alkua ja oltiin ensimmäisiä jonossa, mutta kyllä oli piinallista odottaa se vuorokausi. Taisin käydä kattomassa sen kahteen kertaan lopulta.
 

simoxyz

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1199

Maine:

Silloin kun Kummeli Kultakuume tuli 1997, niin mun kotipitäjän paikallislehden toimituksessa jaettiin mielestäni ilmaiseksi lippuja leffan erityisnäytökseen paikallisessa leffateatterissa, johon oli tulossa Kummelin tyyppejä vieraaksi! Ja totta kai oli pakko käydä talvipakkasella hakemassa liput, kun kylällä tämmöstä tapahtui. Leffan näytöksessä vieraita odoteltiin ja odoteltiin, ja aina välillä työntekijä kävi ilmoittamassa että vieraat ovat kyllä tulossa, mutta vähän myöhässä. Lopulta saliin marssii vihdoin ja viimein paikalle päässeet vieraat. Silvennoinen oli paikalla ja mielestäni joku toinenkin Kummelin jäsen, mutta en muista kuka. Ainoa muisto vierailusta on Silvennoisen ensimmäinen kommentti: ”Mitä isompi tähti, sitä enemmän se on myöhässä. Ja kaikista isoimmat tähdet ei tule ollenkaan”.
 

nassekova

HalpaHallin Braun
Insider
Viestit
7286

Maine:

Muistan että ihan eka leffateatterissa katsottu elokuva on Bernard & Bianca pelastuspartio, mutta nyt kun katoin niin se on tehty jo 1977. Eli sen on täytyny olla tää jatko-osa mikä on tullu 1990 kun oon oon ollu 4-5v
Rescuersduposter.jpg

Eka oikee leffa oli sitten Batman Returns isän kanssa kun olin 7v.
 

jnx

Irstaileva raksajätkä
Ad Infinitum
Viestit
4114

Maine:

Eka leffateatterissa katottu leffa oli Viiru ja Pesonen, tapahtumapaikkana Kuopion Kuvakukko.

Taru Sormusten Herrasta oli pyörimässä samaan aikaan, mutta isä ei meitä vienyt sinne ikärajan vuoksi. Tai isä ois vieny, mutta ei ois varmaan päästy sisään.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game / Battletoads Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
17088

Maine:

Joulukuun haasteena on sitten, että pitää katsoa kaikki elokuvat, jotka on marraskuun aikana mainittu topicissa.

Yhtä monta kertaa kuin on mainittu. Onneksi Beethovenin toinen tulee usein telkkarista.
 

--

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3172

Maine:

Kuopion Kuvakukko

Kovia nää vanhan ajan nimet, kun Suomessa vielä käytettiin suomea! Ylivieskassa oli v. 2007 asti Seurojen Kuvat, joka toimi jossain tuhannen vanhassa, entisessä meijerirakennuksessa. En muista sisätiloista juuri mitään, mutta ilmeisesti oli ahdas ja kuuma ja tunkkainen.

Jostain syystä sen tilalle ei ole kaupunkiin saatu vieläkään uutta leffateatteria. Lähin on naapuripitäjässä Oulaisissa, joka on vielä kuppaisempi ja näivettyneempi "kaupunki".
 

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
28634

Maine:

Ai tää onkin tämmönen haaste. En oo aukassu koko ketjua ennen tätä päivää, kun luulin tämän olevan joku leffamaratonhaaste.

No kyllä olet avannut, ja pyytänyt että joku selventäis sulle haasteen ideaa.

Tais mennä vähän hukkaan. :D
 
Ylös Bottom