Kulkupelisi (kuvien kanssa)

@Wick siisti Wrangler projekti tulossa! Kyllä MacGyver autossa olisi sitä jotain ja varsinkin maastomenijänä erinomainen. Tieliikenteessä välttämättä niin mukava, mutta sitäkin siistimpi!
Ai, onko Wick:lläkin Wrangler projekti meneillään? :D :D :D

Toi Mäkkyyveri-prokkis olis ollut ehkä "vähän" liian helppo. Takaata hieman erilainen rollcage-putkikehikko ja ovet veke = valmis :DD
Kävi toki mielessä, mutta kun siinä ei ole mitään mikä erottaisi sen selvästi tavan Wranglereistä :(

Ainahan sitä voi ostaa toki toisen, jos halvalla saa :D
Eihän meikäläisen tägäily projektin hienoutta himmennä!

Hieno on, on hieno! Ajat sitten joskus ton kanssa käymään Wick's Arcadella!
 
Takatukka hulmuten kuuluu nimimerkille @Junton :D

Mut joo, kelaa sitä tunnetta kun ajat maastossa ja T-rex ajaa takaa ja jalka poikki paskana makaat takahutlaarissa huutamassa HANAA!! :DD

Äkkiseltään en keksi parempaa fiilistä! Jurase park autokin on kyl erittäin päheä ja nostalginen vekotin!

Jos tälle linjalle lähdetään, niin mietin kyllä puolitosissani kasarin Trans-Amia autoksi :D Se on jotenkin vaan niin siisti. Mutta oishan se ollut ihan älyvapaa, hirveä motti, takaveto ilman luistonestoja ja tilatkaan ei ihan älyttömät.
Tulipa myös uudehkoa Cadillac STS:ää katsottua, ois sekin siisti ollut ja älyttömät varusteet, mutta siitäkin karkotti iso motti, kalliimmat osat ja erikoisempi tekniikka.
 
Äkkiseltään en keksi parempaa fiilistä! Jurase park autokin on kyl erittäin päheä ja nostalginen vekotin!

Jos tälle linjalle lähdetään, niin mietin kyllä puolitosissani kasarin Trans-Amia autoksi :D Se on jotenkin vaan niin siisti. Mutta oishan se ollut ihan älyvapaa, hirveä motti, takaveto ilman luistonestoja ja tilatkaan ei ihan älyttömät.
Tulipa myös uudehkoa Cadillac STS:ää katsottua, ois sekin siisti ollut ja älyttömät varusteet, mutta siitäkin karkotti iso motti, kalliimmat osat ja erikoisempi tekniikka.

Kaverilla oli Pontiac Firebird joskus aikoinaan kutoskoneella.

Oli aivan valtava luuska kyllä ja urheilullisuus kyllä rajoittui täysin ulkomuotoon, hirveä jenkkilulla oli ajaa kun vauhti koveni, heh.

Kyllä sillä silti kumi hyvin paloi!

E: ja älä anna niiten jenkkien isojen koneitten karkottaa, ne kun taitaakin syödä about samaa mitä ne pienemmät.

Toki maksut on korkeammat varmaa, mutta...
 
Kaverilla oli Pontiac Firebird joskus aikoinaan kutoskoneella.

Oli aivan valtava luuska kyllä ja urheilullisuus kyllä rajoittui täysin ulkomuotoon, hirveä jenkkilulla oli ajaa kun vauhti koveni, heh.

Kyllä sillä silti kumi hyvin paloi!

Sepäs se, siinä kutosessa joku 100hp tehoa. Eihän se mikään menijä ole, mutta leppoisa ajeltava. Ei sillä ole pienintäkään väliä, että joku uus Yaris on nopeampi ja urheilullisempi. Kaikessa siinä missä Firebird on hyvä, on Yarikset täysin perseestä.
 
Oli siinä enemmän kun 100, ei se muuten olis niin hyvin kumia polttanu, heh.

Oli se kyllä yllättävän mukava ( takapenkkiä ei lasketa :rolleyes: ) sinällään.

Ja mittaripatteristo oli todellakin more is moressaan ihan vaikuttava. :D



RetroUkolle vitun iso peukku Jeepin hankkimisesta! (y)
 
E: ja älä anna niiten jenkkien isojen koneitten karkottaa, ne kun taitaakin syödä about samaa mitä ne pienemmät.

Toki maksut on korkeammat varmaa, mutta...

Joo, tämä vaan pätee vanhoihin. Kasarilla ja vielä ysärillä kun rupesivat laittaan noita pikkukutosia isoihin autoihin niin eihän niillä mitään tehneet, olivat niin alitehoisia että veivät soppaa melkolailla yhtä paljon kuin tehokkaammat kasit.
Sitten taas nykyään tuo 2.7l omaa sen 200hp (jota harvoin lähti kasarin kaseistakaan) niin se on jo riittävä teho liikuttamaan ja ei tarvi isoilla kierroksilla vetää. 3.5l ja lepuuttajilla oleva 5.7l hemi vievät reilusti enemmän soppaa. Sama GM:llä 2.8 ja 4.6 ero kulutuksessa melkoinen ja 2.8 tuottaa ihan riittävästi tehoa. Oma tarkoitus ei kuitenkaan ole kenkiminen tai rivuttelu.
 
Oli tosiaan Gen. 3 Firebird, 2.8 mosalla, eli jotain vajaat 140 heppaa siis kun tarkistelin.

Oisko ollu viimesiä siitä sukupolvesta, muistaakseni oli ysärin puolella valmistettu.
 
Pitkään harkitsin tämän viestin postaamista, mutta ehkä tässä vaiheessa voisi vähän avata arkkua. Olen pitkään etsinyt ja himoinnut ekan korimallin Jeep Wrangler:ia. HARMILLISESTI nämä ovat nykypäivänä käytännössä kalliimpia kuin aikanaan uudet vastaavat ja kuntoluokkia on järkyttävän paljon. Eikä näitä ole oikeastaan Suomessa juurikaan myyty, vaan enemmän näiden markkinointi ja myyntikohde oli USA. Sinänsä hauska, että tämän korimallin (joka tunnetaan lyhenteellä YJ) edeltäjä on toisen maailmansodan ajalta ja tunnetaan nimellä CJ tai "Willys" paremmin. Eli juurikin se ikoninen pelkistetty jenkki"maasturi" jota yleensä sotaelokuvissa nähdään. YJ korimalli esiteltiin ensimmäisen kerran -85 ja tuotanto aloitettiin muistaakseni -86. Ekat myyntiautot ovat siis 1987 vuosmallia ja tätä korimallia tehtiin vuoteen -95 saakka. Sen jälkeen sen korvasi mallinimellä TJ oleva Wrangler. Suurin muutos oli pyöreät etuvalot ja vähän siloteltu ulkonäkö. Tämä YJ-mallin Wrangler on niillä kantikkailla lampuilla ja moni ei pidä sitä tästä syystä "oikeana" jeeppinä.

YJ on tullut tutuksi kasari/ysäri ajoilta mm. MacGyverin kulkupelinä. Sarjassa jeeppi oli riisuttu mm. ovista kokonaan ja yleensä avomallina ilman mitään toppia. Toinen mistä tämä malli tuli "kuuluisaksi" oli legendaarinen Jurassic Park ja nämä toimivat puiston kulkupeleinä mm. Ford Explorerin kanssa (kyllä, se turisteille suunniteltu lasikattoinen maasturi).

Ja nyt päästäänkin siihen aiheeseen, mitä olen tässä sulatellut monet vuodet. Tarkoitus olisi siis tehdä JP-Jeep eli elokuvareplica Jurassic Parkin jeepistä. Suomessa ei -tietääkseni- ole yhtään vastaavaa, vaikka jenkkilässä (ja jopa Ruotsissa muutama) näitä on tehty paljon. Itse elokuvassa käytettiin -92 vuoden Wrangleriä, joka HARMILLISESTI oli Sahara-edition eli tähän kyseiseen editioniin kuuluu oman värinen sisustansa, lisävalot, puoliovet ja muutama lisämauste elokuvaa varten. Ei sinällään ongelma, mutta esim. Suomeen ei ole tiettävästi myyty yhtään yksilöä puoliovilla ja niiden hinnat + rahdit jenkkilässä ovat.. hmm.. maukkaan hinnakkaita. Myös alkuperäisten penkkien metsästys tulee olemaan käytännössä mahdotonta, koska näissä oli oma kuviointi ja lisätaskut, joita ei muissa malleissa ole (saatikka löytää nyt 30 vuotta vanha sisusta, joka olisi mintissä kunnossa = not gonna happen). Eli verhoiluhommia hyvin pitkälti sitten. Myös nämä puoliovien vinyylitaskut ovat mallin erikoisuus, mutta niitä onneksi valmistetaan muutaman hepun voimalla uudistuotantona jenkkilän suunnalla. Itse maalaus/raidoitus jne koriin teen tietysti itse ja tähän löytyy varsin hyvä sivusto nimeltä Jurassic Park Motor Pool eli tällainen "kerhomainen" yhdistys, jossa ihmiset ympäri maailman jakavat tietoa ja esittelevät omia tuotoksiaan. Tulen varmasti itsekin tuohon sitten liittymään ajan kanssa, kun homma saadaan käyntiin.

Ja sitten päästään aiheeseen eli mistä se aihio = auto tätä varten? Ja tässä kohtaa itsellä kävi pieni tuurikin jopa. Muuan hyvä lapsuuden tuttava sattui ostamaan vuosia sitten HUUTOKAUPASTA näkemättä tälläisen 1990 vuosimallin Wranglerin. Auto on erittäin hyvässä kunnossa ottaen huomioon, että sillä on menty 241tkm ja SUOMEN oloissa. Ihan pientä pintaruostetta parissa kohtaa, mutta muutoin hitsaamaton/kolaroimaton yksilö (okei, konepellin päälle on joskus historiassa kaatunut pieni puunrunko, eli vähän oikomista vaatii). Nämä Wranglerit ovat rungollisia autoja eli kopan pystyy erottamaan rungosta ja katsastuksessa kopassa saa olla nyrkin mentäviä reikiä, mutta runko pitää olla "virheetön". Ja tässä tapauksessa rungosta löytyy muutamia pintaruostekohtia, mutta muutoin erittäin hyvä yksilö. Nämä Wranglerit ovat surullisen kuuluisia runkojen mätimisineen, koska JEEP/Chrysler ei aikoinaan osanut laitta vedenpoistoreikiä oikeisiin kohtiin saatikka ollenkaan = paska pääsi rungon sisään ja mädännytti sen sisältä päin.

Itse tulen tekemään tämän alusta loppuun "niin hyvin, kuin pystyn" eli tämä tarkoittaa kopan nostamista rungosta, rungon hiekkapuhallus ja maalaus jne hommia eli tehdään autosta "kuin uusi"-mentaliteetin laitos.

Tällä hetkellä jeeppi ei siis vielä ole omassa tallissa, vaan tuttavan kylmässä maakellari-tyyppisessä tallissa. Ja pienimuotoinen ongelmakin eli auto ei tällä hetkellä käy kovinkaan hyvin, saatikka lähde käytännössä käyntiin. Tämä tosin fiksataan nyt tulevan kevään aikana ja otan auton omistuksiin pienimuotoisella rahasummalla. Mikä parasta, kaveri ei todellakaan pyydä markkinahintaa, vaan auto vaihtaa suhteessa markkinoihin melko sopuisella hinnalla omistajaa. Tälläkin hetkellä auto korjataan käyntiin niin, että minä ostan osat ja niiden hinta miinustetaan nyt sovitusta kauppahinnasta. Suomessa harvinaisuudesta puhuu hyvin se, että esim. nettiautossa näitä Wranglereitä on vain pari kpl myynnissä ja niissä hinnat 10k€ +.

Se mikä toki tässä tulee olemaan isoin ero elokuvamallin autoihin on moottori. Saharamallit elokuvassa oli varustettu 4.0L "high output" rivikuutosen koneilla, niin tämä kaverin auto on 2.5 litrainen rivinelonen. Ei sinällään ongelma, mutta itse en tule näillä näkymin vaihtamaan tekniikkaa eikä se nyt olekkaan se juttu, vaan että visuaalinen ulkonäkö versus leffa-auto olisi jämpti.

Sen verran olen miettinyt valmiiksi, että tulen ehkä jopa oman YT-kanavan tälle tekemään, johon dokumentoin projektin etenemistä vaihe vaiheelta. Se että kiinnostaako ketään vai ei, on mulle se toissijainen juttu. Lähinnä se dokumentointi ja jälkeenpäin katselu, kun auto on joskus valmis. Ja tietty, jos joku joskus rakentaa vastaavan, niin vinkit siitä sitten saapi, tai ainakin jeesiä rakenteluun. Tämä tulee varmaan olemaan useamman vuoden projekti, koska oma talli on kylmä talli ja talvella ei hirveästi siellä kiinnosta hieroa -20 asteen pakkasessa mitään.

Tässä vielä sivusto, jota tulen käyttämään rakentelun apuna: JP MOTOR POOL

Niin ja miksi haluan tämmöisen rakentaa? Aikoinaan elokuvateatterin ensi-illassa Jurassic Park teki niin lähtemättömän vaikutuksen itseen, että olen ollut leffan fani aina. Ehkä hiljainen fani, mutta fani kuitenkin. Edelleen olen sitä mieltä, että elokuvan CGI oli aikaansa rutkasti edellä ja miinoittaa monen nykypäivän efektit mennen tullen!

Tuosta muutama kuva loppuun (MacGyverin auto ja JP-Jeep). Näillä mennään!

mäkkyyverijeep.JPG
jpjeeppi.JPG

Itse näin tällaisen Vancouverissa.

FB_IMG_1616431689080.jpg
 
Pistetäänpäs uuteenkin foorumiin kuvia omasta my summer carista, Toyota Crown 1968 manuaali kakslitra pensiini. Eilen otin taas käyttöön ja tänään kävin vähän ajelemassa, säädin kaasutinta hiukkasen ja tarkistin nesteet, hyvin pyöri ja tätä on niin kiva kuunnella ettei tarvitse edes radiota, ehkä jonkun bluetooth kaiuttimen voisin hankkia josta soittaisin sopivaa iskelmää ja rokkenrollia :DD
Screenshot_20210403_135103.jpg
Screenshot_20210403_135117.jpgScreenshot_20210403_135129.jpgScreenshot_20210403_135144.jpgScreenshot_20210403_135156.jpg
 
Ittellä oli tommonen peltoautona.

Joku Peugeotin diesel kait siihen oli ympätty muistaakseni pellin alle, oli melkonen luuska ja rattia sai pyörittää sata kierrosta äärilaidasta toiseen. :D
 
Ai niin, kyseinen vekotin ei enää suostunu käynnistymään muuten kuin vetämällä tai starttipilotilla enää loppuaikana, saatto olla vähän väljä moottori jo. :D
 
'06 Chevrolet Epicalla on nyt päästelty vuodesta 2017 asti. Eihän tämä oikein lapsiperheen auto ole, mutta ajellaan nyt loppuun.

Mittarissa poksahti juuri 200 000 km. Hyvin vähällä vaivalla on päästy tämän kanssa, rikkinäinen ilmastointilaite on ainoa miinus. En jaksa tonnia siihen sijoittaa. Aina kerralla läpi katsastuksesta jne.

Vaihdoin juuri kesärenkaat alle.

IMG_20210404_123213~2.jpg
 
'06 Chevrolet Epicalla on nyt päästelty vuodesta 2017 asti. Eihän tämä oikein lapsiperheen auto ole, mutta ajellaan nyt loppuun.

Mittarissa poksahti juuri 200 000 km. Hyvin vähällä vaivalla on päästy tämän kanssa, rikkinäinen ilmastointilaite on ainoa miinus. En jaksa tonnia siihen sijoittaa. Aina kerralla läpi katsastuksesta jne.

Vaihdoin juuri kesärenkaat alle.

IMG_20210404_123213~2.jpg
Joo, onhan toi chevy nimenä asiallisempi kuin todellisuus: daewoo
 
Ei oo muuten korean Chevroletit jenkkiä nähnyt, eurooppalaista perua käytännössä kokonaan.

Mutta tulin vaan raportoimaan kun kävin purilaisia vanhasta Raumasta hakemassa 300c:llä. Oli ihan kammottavan hirveää ajaa kyllä sillä mukulakivellä :D oli varmaan melko leuhkan näköistä lipumista alle 20km/h vauhdilla. Vähän on kova alusta tommoseen, joskaan tuolla millään ole kiva ollut ajaa. Stratus varmaan oli paras ihan letkun alustansa kanssa.
 
Ei oo muuten korean Chevroletit jenkkiä nähnyt, eurooppalaista perua käytännössä kokonaan.

Mutta tulin vaan raportoimaan kun kävin purilaisia vanhasta Raumasta hakemassa 300c:llä. Oli ihan kammottavan hirveää ajaa kyllä sillä mukulakivellä :D oli varmaan melko leuhkan näköistä lipumista alle 20km/h vauhdilla. Vähän on kova alusta tommoseen, joskaan tuolla millään ole kiva ollut ajaa. Stratus varmaan oli paras ihan letkun alustansa kanssa.
Vanhassa Raumassa nopeusrajoitus on 20km/h :sherlock:
 
Takaisin
Ylös Bottom