Kulkupelisi (kuvien kanssa)

Sera

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
2499

Maine:

Tärkeä ketju. Millä siis kuljet ja mitä kulkineita omistat?

1. Volvo V70 D5 2.4 vm. 2002, diesel
Löytyy kaikki herkut: nahkapenkit muistilla varustetulla sähkösäädöllä, navigaattori, sisäpuhelin, polttoainekäyttöinen lisälämmitin, automaattivaihteisto ja lasinen kattoluukku. Nautinto ajaa, ja tällä on vasta rullattu suhteellisen vähän: 554 000 km.

volvov70.jpg

2. Volkswagen Passat 2.0 vm. 2003, bensa
Tämä oli ennen Volvoa ykkösauto. Vieläkin pihassa, koska ennen myyntiä vaatii syylärin vaihdon, mikä on nyt melkein jo meneillään. Homman miettimisen valmistelu on jo aloitettu. 300 000 km mittarissa.

vwpassat.JPG

3. Jincheng Knight JC50-Q8 50cc, vm. 2002, bensa
Honda Monkeyn moottorilla käyvä kiinalainen custom-tyylinen mopo. Tällä on tullut vedeltyä vähän pidempiäkin matkoja. Erittäin kelpo rakkine. Hankaluutena, kuten kaikkien kiinalaisten mallien kanssa, on varaosien saatavuuden heikkous. Kun olin Kiinassa vaihdossa, niin toin sieltä matkalaukullisen osia, kun olivat niin halpoja ja muutenkin hankkiminen oli helppoa Taobaon kautta.

_MG_2059.JPG

4. Xingtai XT-120 12 HP vm. 1991, diesel
Niin ikään kiinalainen rakkine. Tämän tinkasin talokaupan mukaan. En ole tehnyt sillä juuri mitään, mutta pitää katsoa kun lumet tulevat niin josko vähän puskisi lumia pois tieltä tällä. Lisäosina maankääntölaite, hiekanlevitinkoura ja lumiketjut. Käy ja kukkuu, kunhan vetää käynnistyssekvenssin oikein.

xingtaixt120_2.jpg

5. Yosemite Cruiser
Bilteman merkki. Ostin tämän Torista käytettynä Turun keskustassa suhailua varten.

yosemitecruiser.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tällä hetkellä mennään raskaalla kalustolla, jotta kuution koirahäkki ja tavarat mahtuvat kaikki kyytii näppärästi.

Kyseessä siis Ford Transit Custom. Ikää/vuosimallia kulkineella 2013, metrejä kohtuulliset 160tkm. Perinteinen 2.2 Duratorqqi vaan antaa mennä ja porskuttaaIMG-20201128-WA0014__01.jpg
 
Käyttöautona mulla on tämmönen Dacia Logan MCV vuosimallia 2018. Uutena ostin autoliikkeestä ja nyt rullattu 165tkm. Ajeltu niin perkeleesti ja perus määräaikaishuoltoja tehty. Todella tyytyväinen olen ollut tähän
IMG_20190518_125725.jpg

Pitää joskus kun koneelle pääsen niin kirjotella noista projektiautoistakin jotain
 
On kyllä tosiaan hyvin tullu mittariin merkkejä, niin kuin nate sanoi. Onko ollut mitään isompaa remonttia?
Ihan perus määräaikaishuoltoja vaan, tosin tossa joku kuukaus sitten piti etujarru remontti tehdä kun palat ja levyt olivat kuluneet loppuun.

Meinasin ajella niin kauan ku vaa tää auto kestää. Esson baarissahan ne sanoo että ei tämmönen 0,9 litran bensaturbo kone kestä kun 150tkm ja sitten hajoaa, mut ajellaa nyt ja katotaa
 
Käyttöautona mulla on tämmönen Dacia Logan MCV vuosimallia 2018. Uutena ostin autoliikkeestä ja nyt rullattu 165tkm. Ajeltu niin perkeleesti ja perus määräaikaishuoltoja tehty. Todella tyytyväinen olen ollut tähän
IMG_20190518_125725.jpg

Pitää joskus kun koneelle pääsen niin kirjotella noista projektiautoistakin jotain
Taidat aika paljon ajaa edellee Suomen ja Viron väliä ja kaikki työkeikkojen siirtymät tällä? Ootko laskenu paljo oot keskimäärin istunu auton ratissa viimosen 2v aikana :D
 
Taidat aika paljon ajaa edellee Suomen ja Viron väliä ja kaikki työkeikkojen siirtymät tällä? Ootko laskenu paljo oot keskimäärin istunu auton ratissa viimosen 2v aikana :D
Joo työhommia tulee täällä Virossa tehtyä, tänä vuonna ollut täällä suurimmanosan vuodesta ja keväällä piti muittenki hommia tehä kun ei kukaan päässyt tänne.

Googlehan mua seurailee ja aina kerran kuukaudessa lähettää ton tiedotteen mist näkee et paljon ajellu autoa
Screenshot_20201206-160307_Gmail.jpg
 
Joo työhommia tulee täällä Virossa tehtyä, tänä vuonna ollut täällä suurimmanosan vuodesta ja keväällä piti muittenki hommia tehä kun ei kukaan päässyt tänne.

Googlehan mua seurailee ja aina kerran kuukaudessa lähettää ton tiedotteen mist näkee et paljon ajellu autoa
Screenshot_20201206-160307_Gmail.jpg
About 5h/pv, hattua täytyy nostaa et jaksaa moisia määriä.
 
Ford Focus 1,8l vm. 2000
Ylempi kuva otettu ostohetkellä ja alempi kuva on toissakesältä. Mittarissa on nyt joku 280tkm. Käy ja kukkuu edelleen, mitä nyt kuskin penkki meinasi palaa avopuolison alta yhdellä työmatkalla penkinlämmitten ansiosta. Käsijarru jäätyy joka talvi, helmat hieman kukkii ja melkein mikä tahansa huoltotoimenpide on vittumainen tehdä. '88 VW Golfin yksinkertaisuus viehätti tähän verrattuna.
focus.JPGfocus takaa.jpg

GT Avalance Elite
Mulla oli Petroskoihin tullessa vuonna 2019 mukana vanha Tunturi Akseli, jolla poljin toissa kesänä Oulussa 1400 kilometriä. Läski ajaja, säälimätön ajotyyli ja petroskoilainen infrastruktuuri oli kuitenkin vanhalle ohutrunkoiselle pyörälle liikaa ja runko katkesi aika pian tänne muuton jälkeen. Piti lähteä sitten pyöräkaupoille ja mietin, että kun on pyöräily alkanut maistumaan, niin voisi ostaa ihan järkevän polkupyörän ainaisten kierrätyskeskushalpisten sijaan. Oon ollut tähän mankeliin kyllä tyytyväinen. Kilometrejä kertynyt ostamisen jälkeen joku 2600 ja ketju vaihdettu kerran. Hommasin nastarenkaat, niin viitsii talvellakin ajella. Tosi hyvä pito jäällä, mutta paljaalla asfaltilla melko raskasta.
gt avalanche elite.jpg
 
Perheen menopelit:

Golf GTI Performance edition 2018 (oma käyttöauto)
Entinen menopeli alkoi olemaan sen verran "vanha", että ajatus oli vaihtaa vähän uudempaan ja vähemmän ajettuun. Mielissä jotain erikoisempaa, mutta silti ns. kansanautoa. Isoin juttu oli webasto ja neljä ovea ja vähän enemmän tavaratilaa, kuin minissä. Jotempa haarukoinnin jälkeen tämä valikoitui omaksi. Tämä on myös tuorein hankinta perheessä eli viime marraskuussa tuli haettua liikkeestä.

golffi.jpg

Mini Cooper 2009 (Calondran käyttöauto)
No tämä on ollut jo perheessä muistaakseni vuodesta 2017 asti ja Calondra tällä käy päivittäin töissä, josta tulee n. 40km siivu yhteensä. Ihan hyvin on käynyt ja kukkunut. Huollettu on ja vaihdettu kuluvaa osaa. Jonkin verran söi öljyä, mutta pari RVS-käsittelyä toi öljynsyönnin minimiin ja nyt on mielestäni sen verran mitä 172tkm ajettu auto vie. Pitänee kuva lisäillä jossain vaiheessa, kun löydän sopivan.

mini.jpg

MB SLK 2000 (kesäauto)
Tämän ostin tutulta ns. pelastusprojektiksi. Pelastusprojektilla tarkoitan auton tilaa, jossa vielä ruosteet on tehtävissä, ilman että tarvii hitsata monta neliötä lappua autoon. Projektin tein valmiiksi syksyllä ja nyt kesällä tarkoitus todennäköisesti myydä kärry, kun aurinko alkaa paistamaan ja ihmisillä raha polttamaan taskussa. Pitää vielä vesihioa paikkakohdat ja myllyttää, niin saa vähän edes piiloon noita tehtyä kohtia.
Oikein mukava menopeli, mitä ehdittiin ajamaan kesällä ja 3,2 V6 manuaaliaskilla on aika soiva tämän kokoluokan autoon. Ei mikään tykki, mutta pääsee tarvittaessa.

mese.jpg

Mopot:

Tunturi Maxi 1975
Tämä oli myöskin pelastustarina, vaikkakin mopo oli täysin ajokuntoinen ja täydellinen. Ajan tuomat patinat hoidettiin alusta loppuun kondikseen ja leimaan sain tämän heinäkuussa (kuva pysähdyksestä, kun ajoin konttorilta kotia). Ihan jees homma, kun rekisteriotteessa lukee järkkärinä 001/001. Mopo ei siis ole koskaan ennen leimaa ja omiin nimiin ottamista ollut rekisterissä 1995 vuoden jälkeen, joten meikäläisestä tuli mopon virallinen ensimmäinen omistaja :D
Ajatus olisi vielä museorekisteröidä, mutta katsotaan kun "ehtii".

pappis.jpg

Honda Monkey 1989
Ja sama juttu tässä kuin ylemmässä, pelastustarina ja pala historiaa takaisin orkkiskuntoisena Honda Monkeynä, joita ei nyt ihan pilvinpimein Suomessakaan enää oli. Se mikä ylempään pappikseen verrattuna on Monkeyn kunnostuksessa "paskaa": kunnostaminen on älyttömän hintaista. Tämä johtunee, että orkkisosille ei ole toisen käden valmistajia, eli kaikki osat mitä tilasin olivat Hondan orkkiksia. Tämä on perseestä, jos joku miettii tällaisen menopelin kunnostamista alkuperäiseksi. Mutta tehty mikä tehty ja tässäkin kävi mielessä, josko sitä museorekisteriin yrittäisi. Viime vuonna tämä oli jo tämän mopon kohdalla mahdollista.

manki.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Hirveellä vaivalla kaivoin vanhalta boardilta kuvaa ja sit tajusin vasta postauksen kohalla että saatana, nää liitteethän on tuhottu. :whistle:

Noh, kotoa käsin sitten uusi yritys.
 
IMG_20200703_151319.jpg

Kuva kesältä, mutta samat rötköttimet siinä pihassa on.
2007 mallin 2,7l Sebring jolla 253 000km rullailtu. Hiton mukava ajella, sopivasti löysä, leppoisa ja pehmeä ajeltava. Matka-ajossa todella mukava eikä vaadi jatkuvaa ohjailua, stereot on ihan loistavat. Kajarit pieksee helposti monenkin uuden auton kajarit, varmaan euroopasta pitää olla premium luokkaa, että vastaavat soundit löytyy.
Silloin tällöin jotain menee paskaksi, mutta osat ei kyllä maksa ebaysta yhtään mitään ja sanotaanko, että hyvin vähän vikaa. Pikkutilpehööriä saa enemmän säätää. Oiskohan tuo mulla jonkun 5 vuotta ollut.

Vieressä sitten firman Touran. On ulkonäöstään huolimatta aika vihainen menijä DSG:llään ja ihan perusauto. Nää sakemannit ja yleensäkkin käyttöautot ei säväytä. On ok ajaa, tarkka ohjaus ja kaikki on periaatteessa hyvin, mutta pikkuisen epämukava ja täydellisen tylsä. Tehty ns. liian hyväksi jo. Omaksi autoksi en mitään japsin tai saksalaisen peruskäyttistä koskaan halua.
 
Pari vuotta sitten tuli Honda Insightin tilalle vuoden 2016 Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Active.

ToyotaAuris.jpeg

Tosin nyt kun vaimo asuu työpaikkansa vieressä, niin auto lähtisi varmaan myyntiin ellei siitä jäisi ihan helevetisti velkaa kouraan. :p

Edit: Auto myyty, enää ei ole mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom