Kokoelmasi graalinmaljat

Mirsku

NES-Retro Novice
Viestit
381

Maine:


Täsmälleen sama reaktio itelläkin kun luin ton just herättyä. Tulis mieleen muutama eri mahdollisuus:

1. Joku on myyny RGB modatun NESin mainostaen sitä mun modaamaks

2. Oon käyttäny jossain normi NESissä jotain paksua johtoa ja custom liitintä siks että se johto on ollu yksinkertaisesti vaan parempi ja tarjonnu paremman häiriösuojauksen kuin normi johdot. Tollaisessa se komposiitti näyttää paremmalta kuin vakiossa minka takia sitä vois luulla RGB modatuks

3. Kyseessä on voinu olla Ranska NES jollainen ei siis PPU:n osalta anna ulos RGB:tä vaan komposiittia, mutta joka sisältää myöhemmin laitteessa RGB decoderin sisäisenä. Tollaisissa on vakiona siis se komposiitin vahvistus toteutettu niin että se RGB decoder pukkaa ulos huonompaa komposiitista purettua RGB:tä kuin mitä normi NES pukkais komposiittia. Yhden tollaisen oon joskus korjannut niin että se komposiitin vahvistus on vedetty uusiks sieltä sisältä -> josta sit RGB decoder purkaa sen RGB:ks. Eli tollainen tavallaan on RGB modattu tavallaan ei, tosta oli joskus facebookissakin vääntöä kun joku möi tollaista väittäen sitä puhtaasti RGB konsoliks.

Oikean RGB NESin voi toteutaa vain joko käyttämällä konsolin sisällä NESRGB boardia tai Playchoisen PPU:ta mutta kumpaakaan tollaisista en ole koskaan toteuttanut NESiin tai myynyt.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1700

Maine:

3. Kyseessä on voinu olla Ranska NES jollainen ei siis PPU:n osalta anna ulos RGB:tä vaan komposiittia, mutta joka sisältää myöhemmin laitteessa RGB decoderin sisäisenä. Tollaisissa on vakiona siis se komposiitin vahvistus toteutettu niin että se RGB decoder pukkaa ulos huonompaa komposiitista purettua RGB:tä kuin mitä normi NES pukkais komposiittia. Yhden tollaisen oon joskus korjannut niin että se komposiitin vahvistus on vedetty uusiks sieltä sisältä -> josta sit RGB decoder purkaa sen RGB:ks
Tämä. Siinä paketissa jonka myit tuli mukana myös kolme peliä joista yksi oli Parodius. Muita en muista. Edelliseltä boardilta ostin sinulta sen.
 

Mirsku

NES-Retro Novice
Viestit
381

Maine:

Tämä. Siinä paketissa jonka myit tuli mukana myös kolme peliä joista yksi oli Parodius. Muita en muista. Edelliseltä boardilta ostin sinulta sen.
Aaa siinä tapauksessa se ainoa laite jossa on D9 liitin jonka pinnitys ei vastaa sitä samaa mikä on aina kaikissa muissa sen jälkeen tulleissa on ilmeisesti sulla siellä. :)

Se siis on tehty joskus 2013 just ennenkuin aloin käyttää D9 liittimiä Saturneissa. Miettinykin pari kertaa että missähän se ainoa sillä pinnityksellä oleva laite menee. Aikaisemmalle foorumille kun heitin jossain vaiheessa kuvan siitä pinnityksestä sanoilla "tää pinnitys on 99.9% kaikissa", niin yksi FRA NES oli just se 0.1% ainoa poikkeus (koska se oli just ennenkuin yhtenäistin saman käyttämisen kaikissa)

edit: Sen kyseisen konsolin taustaa vähän, normaalikin NESsihän antaa sen komposiitin silleen että esimerkiks todella vaaleat harmaan sävyt ei välttämättä erotu kunnolla, ja kaikista vaaleimmat menee valkoisen kanssa sekaisin. Pelasin sillä sit jossain vaiheessa Blue Shadowta ja siinä tulee sellainen kenttä missä mennään jossain ulkona hyvin vaaleanharmaissa ympäristöissä, just siinä kentässä vaaleanharmaat ei erottunu melkein ollenkaan valkoisista, ja valkoiset taas meni aivan "ylikirkkaan valkoisiks" siis sellaisiks että ne pistää silmään etenkin jos on mustaa ja valkoista peräkkäin. Kaikki tollainen johtui sit siitä että vakiona konsolissa on epäsopiva vahvistus siltä osin että mikä soveltuisi paremmin sen myöhemmin tulevan decoderin pariksi, eli se yksi konsoli oli korjattu sillä tavalla että miten se konsolin piirilevyllä oleva vahvistus ja RF boksin sisällä oleva decoder toimisi paremmin kokonaisuutena yhteen. Jos en ihan väärin muista ni siinä on muutenkin pikkuisen uniikki se "hue" joissain väreissä minkä se decoder siru itsessään tuo siihen. Eli just sellaiset ääripäät punainen, ja sinivioletti ja tollaiset on ihan pikkuisen erilaista sävyä kuin mitä missään muissa malleissa olis.
 
Viimeksi muokattu:

Amd-man

NES-Retro Novice
Ad Infinitum
Viestit
265

Maine:

Liekkö ihan tähdet itse rustanneet, vai onko joku "virallinen" avustaja ollu asialla. :rolleyes:
Kyl haluun uskoa et näyttelijät jne ihan ite kirjoittelis, mut sit toisaalta kun alkaa pohtimaan ni hieman epäilyttää et tossa vuostuhannen vaihteen paikkeilla Bruce Willis olis mullekin vetäny ite nimmarin kuvaan.
 

Kaura

NES-Retro Novice
Viestit
44

Maine:

Ei kai se nimmarista vähemmän autenttisia tee, vaikka sihteeri olisi leimalla lyönyt, jos se on kuitenkin oikeasta osoitteesta saatu oikean henkilön nimikirjoitus. Mutta todennäköisemmältä tuntuu minusta, että kuuluisuudet ovat silloin tällöin käyttäneet tunnin tai pari isojen kortti- ja kuvapinojen signeeraukseen, joita avustajat sitten ovat lähetelleet vastauksiksi postiin.

Onkohan tää vinosti ajateltu, mutta saisko erittäin kuuluisilta ihmisiltä nykyään jopa entistä todennäköisemmin perinteiseen fanipostiin persoonallisen vastauksen? Voisin kuvitella virkistäväksi, että joku lähettää terveisiä paperilla, kun on ensin muutaman vuoden kahlannut loputtomassa suossa kaiken maailman apinoiden toinen toistaan kamalampia tweetejä.
 

Ed-Die

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
92

Maine:

Muutama vuosi sitten tapahtui jotain todella odottamatonta. Kiertelin paikallisia kirppiksiä kauniina kesäpäivänä. Poikkesin pienen mutkan kautta tsekkaamassa Fidan cd-levy tarjonnan, kuten normaalistikin.

Noh, hyllyssä oli Slipknotin ekan levyn digipak versio. Omistan kyllä kyseisen levyn, mutta tätä versiota en joten vanhana Slipknot fanina nappasin levyn 2e hintalapulla mukaani.

Kotona pläräsin kansilehtistä ja piti muutaman kerran hieraista silmiä kun aukaisin keskiaukeaman. Kaikkien yhdeksän ( tämän leyn alkuperäisjäsenen) nimmarit mustalla tussilla kirjoitettuna. Slipknotfanin silmät suurenivat ja leveä hymy tuli kasvoille.

slipknot_01.JPG

slipknot_02.JPG

slipknot_03.JPG
 

Peoplez

NES-Retro Novice
Insider
Viestit
88

Maine:

Ite laitoin tän FB kun Laiho kuoli, niin heitetääs nyt kun on nimmarilevyjä jaeltu!

Tää lätty oli just tullu ulos ja paria aikasempaa luukutettu kohtuu saatanasti. Allu ja Roope oli just saanu nimikkokitarat ja tulivat niitä Oulun Musiikkikullakseen esitteleen. Uus levy messiin ja tuntia ennen paikalle täriseen! Sinisellä tussilla nimmari sinisen levyn kanteen ei ehkä ollu se näkyvin vaihtoehto, vaan pääasia että ite muistan koko tapahtuman ja sain sen nimmarin!

Tän levyn jälkeen Bodomin kuuntelu jäi aika paljon vähemmälle, mutta oli se itelle yhden aikakauden kovinta_kammaa koskaan!


Lisäksi tuo Downfallin sinkku on kai melko harvinainen kans!

bodomia.jpg
Olin myös paikalla tuolloin. En saanu nimmaria mutta dudet heitti mulle yläfemmat siellä Kullaksen portailla kun lähtivät menemään :metal:
 
Ylös Bottom