Kirjat ja niiden lukeminen

kaamio

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10246

Maine:

En kyllä itte jaksa juurikaan elämäNkertoja lukea enääN.
Kauhu, scifi ja sarjakuvat on semmosta kamaa mikä useimmiten päätyy yöpöydälleni lojumaan. Uutta kamaa pitäis jotenkin opetella lukemaan muualtakin kuin sarjakuvista, mutta hemmetti kun on niin paljon kaikkea mielenkiintosta vanhaa!

Omaks en kauheen usein ostele nykyään. Radikus-tyyleillä vain tärkeimmät, tai tosi hyvät diilit.
 

Arto4000

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
2761

Maine:

Ei sitä näemmä opi kirjoittamaan, vaikka kuinka lukisi kirjoja ja graduja kirjoittelisi. :facepalm:
Tästä tuli mieleen miten on tavallaan hämmentävää, miten monissa graduissa ja opinnäytetyöraporteissa on paljon kirjoitusvirheitä. Tai ainakin sellaisissa, joita olen itse lukenut.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10536

Maine:

Tästä tuli mieleen miten on tavallaan hämmentävää, miten monissa graduissa ja opinnäytetyöraporteissa on paljon kirjoitusvirheitä. Tai ainakin sellaisissa, joita olen itse lukenut.
Joo, eihän se korkeakoulussa opiskelu vielä automaattisesti sitä takaa, että osattais kirjoittaa. Vaihtelee jonkun verran myös aloittain. Meillä mantsalla nyt piti kirjoittaa todella paljon, niin suurimmalta osalta pääasiassa tuntui sujuvan. Joskus oli sitten jotain samoja kursseja arkkitehtien kanssa, niin sen kyllä näki, että niiden kursseilla ei välttämättä kirjoitella niin paljoa.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10536

Maine:

Gradua kirjoittaessa opin viimein jotenkin sen, että se on "lukuun ottamatta" eikä lukuunottamatta. Käytin kyseistä ilmaisua gradussani aivan helvetin liian monesti. Vaan kyllä teki tiukkaa.
 

Tingle

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1707

Maine:

Lapsena luin kaunokirjallisuutta liikaa ja äiti suuttui. Se vaihtui sitten pikku hiljaa videopeleihin, äiti suuttui vain enemmän. Sen jälkeen ei juuri olekaan tullut luettua. Viime vuonna sain Dostojevskin Idiootin luettua, voisi seuraavaksi saada Franz Kafkan Oikeusjutun vedettyä. Ihan mukavaa puuhaa iltasella kun ei tarvitse tuijottaa miten älynäyttöä ennen nukkumista.
 

kaamio

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10246

Maine:

Mä aloin lukemaan ihan omaks ilokseni muuta kuin sarjiksia vasta peruskoulun jälkeen. Linnunradan käsikirjan ja pelkoa ja inhoa las vegasissa sillon ostin samalla kirjakauppareissulla. En muista enää kumman luin ekaks, mut se oli menoo sitte.
 

Paul Tekkenistä

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1483

Maine:

Lukuinnostus vaihtelee, mutta silloin kun innostun, niitä kuluu parin teoksen viikkotahtia. Toisaalta saattaa olla myös kuukausien taukoja lukemisesta. Scifiin, fantasiaan ja klassikoihin (Hemingway, Steinbeck, Vonnegut ja vastaavat) on kiinnostus kallellaan.

Opuksissa kiinnostaa pelkästään sisältö, eikä hommassa ole juurikaan mukana keräilyaspektia tai sen kummempaa kiintymystä ulkoisiin tekijöihin. Kun kirja on luettu, se myydään tai viedään kierrätykseen. Tai palautetaan kirjastoon. En kehtaa ottaa kuvaa hyllystä, ettei puritanistit oksenna vaihtelevassa kunnossa olevien paperbackien takia :D

Kiinnostavien kirjailijoiden kirjoja hommailen kirppareilta hyllyyn lukemista varten, aina kun sellainen osuu kohdalle. Tosin tällä hetkellä lukemista odottavien backlog on karannut noin viiden hyllyrivin pituiseksi, joten on pitänyt jarrutella hankintapuolta. Olen myös tylysti hankkiutunut eroon niistä, joita en ole saanut vuosiin luettua. Ainahan ne saa lainattua, jos myöhemmin innostuu.

Kindleä olen käyttänyt paperikirjojen ohella jo yli kymmenen vuotta ja suurin piirtein puolet kaikista luetuista kirjoista tulee nykyään luettua sen kautta. Uusin tuttavuus on äänikirjat ja kokemuksenahan se ei eronnut siitä, että olisi itse lukenut, niin varmaan pitää joku tilaus laittaa tulille. Suosituksia?
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
801

Maine:

Itse tykkään lukemisesta, mutta menee aika kausittain ja lukemisessa aika monesti voiton vie ne lasten sarjakuvat yli kirjojen. Oon nyt kolme viimistä vuotta suorittanut 1000 sarjislehden haasteen (24000 sivua), niin sarjisten ja pelaamisen ja kaiken muun viihteen ohellla itse kirjat ovat valitettavasti jääneet alakynteen.

Kiinnostavia kirjoja on aika paljon hyllyssä ja backlogia on, mutta tosia asia on, että vuosittain aloitan aika montakin kirjaa, mutta harvoin jaksan lukea loppuun asti. Mulla kaikki menee vähän kausittain ja sit kun kirjat on IN niin silloin luetaan, mutta sitten kun se innostus loppuu niin kirjan lukeminen loppuu kuin seinään. Aloittaminen uudestaan on aina vähän vaivalloista niin jää monesti kesken.

Kirjoissa menee aika paljon genret tällä saralla Fantasia > Dekkarit > Scifi > Kauhu/Jännäri > Tietokirjallisuus ja Elämänkerrat.
 

Lois Lame

NES-Retro Novice
Ad Infinitum
Viestit
268

Maine:

Nykyään olen satunnainen lukija, mutta ekat noin 25 vuotta tuli luettua keskimääräistä enemmän. Ehkä nykysellään täysin oman ajan rajallisuus rajaa myös lukuaikaa. Äänikirjahommat on testissä, muksu näitä enemmän kuuntelee päivälevoillaan. E-kirjat ei kyl kiinnosta.

Kirjoja löytyy omasta hyllystä paljon ja kirjastoo käytetään aktiivisesti. Aiemmin luin pääosin fantasiaa, nykyään enemmän jotain kevyttä hömppää tai kevyttä asiaa. Mandelan elämäNkerta nyt yöpöydällä. Itselle uusia tuulia tuli tossa vuos-pari sitten, kun olin osallisena lukupiiriin, jossa vuorollaan valittiin luettava kirja. Virkistävää oli lukee välillä semmosta, jota ei ois ite muuten hyllystä valinnu.

Lisäys: kotona on saatu vahvasti lukemisen mallia ja se on hyvä se.
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10563

Maine:

Oon kyllä lukenut kirjoja todella paljon elämäni aikana. Yliopistossa luin lakia, joten vastapainoksi kaikelle helvetin puiselle lakitekstille oon kyllä sitten vapaa-ajalla lukenut enimmäkseen todella kevyttä kirjallisuutta. Muksuna luin sarjakuvia, mutta joskus löysin vaarin vintiltä isäni vanhoja kirjoja ja pyysin ne itelleni. Niinpä sitten tyyliin alkaen 7-8-vuotiaasta lueskelin Tuntematonta sotilasta, Tarzaneita, Aarresaarta, Robinson Crusoeta ja ties mitä muita :D helvetin kauanhan siinä meni yhden kirjan lukemisessa tuolloin, välillä meinasi alkaa pelottaankin vähän turhan paljon. Kumminkin, lukeminen on kiinnostanut aina, luin mä ala-asteella myös itseni ikäiselle tarkoitettua luettavaa, vaikkapa kaikki Bertin päiväkirjat. Taisi mennä jotenkin niin, että se kirjasarja vasta ilmestyi tuolloin ja niitä putkahti aika tarkkaan sitä mukaa ulos kun itse vanheni about samaan tahtiin kuin se runkkari Bert niissä kirjoissa. Tai ehkä se oli vähän vanhempi niissä, mut kumminkin sillain että ne nyt jaksoivat kiinnostaa.

Yläasteella siirryinkin sitten elämänmittaisen kiinnostukseni pariin, eli sotakirjallisuuteen. En tiedä mikä siinä on, mutta niihin en kyllästy sitten millään. Fiktiivisiäkin kirjoja toki paljon tullut luettua, mutta enimmäkseen ihan vaan faktuaalisia. Lukion aikana innostuin sitten myös elämäkerroista ja erityisesti urheilukirjoista sekä rokkareiden / bändien tekeleistä. Niitä tulee säännöllisesti luettua.

Lapsuudesta mulle jäi kumminkin isän suosiollisella avustuksella myöskin voimakas rakkaus äänikirjoja kohtaan. Isä ajaa työnsä puolesta pitkin Suomea ja joutui varsinkin vielä 90-luvulla todella usein jäämään melkein viikottain yöksi tai kahdeksi jonnekin hotelliin, niin sit kun mulla oli joku loma niin lähdin usein sen mukaan työreissuille. Istuttiin autossa, kuunneltiin jotain Täällä Pohjantähden alla -saagaa tai Paasilinnan veijarikirjoja. Isä lainasi kirjastosta kasettikirjoja aina jonkun kymmenen kerrallaan. Saatettiin olla kolme tuntia turpa kiinni, paitsi kun repeiltiin joillekin samoille typerille jutuille. Sit aina kun kirja loppui niin jauhettiin siitä hetki paskaa, ja sit vaan uutta kasettia sisään. Oli ihan hauskaa nähdä kaikkia Suomen kaupunkeja ja käydä kattomassa kiakkoo vieraspaikkakunnilla, yleensä isä koitti ajoittaa reissut sillain, että Ilves olis pelaamassa siellä missä oltiin yötä.

Oon kuunnellut varmasti yli 500 äänikirjaa elämäni aikana. Nykyään tahti vaan kiihtyy BookBeatin myötä. Ennen mä ostin ite CD-kirjoja, suurimmaksi osaksi lainasin kirjastosta. Oisko mulla jotain 50-60 CD-äänikirjaa itellä. Kun olin nuorena metallitehtaassa kesätöissä, mulla oli CD-soitin taskussa ja kuulosuojainten alla napit korvissa, kuuntelin yhdessä kesässä töissä helposti jonkun 20 kirjaa ainakin. On periaatteessa jopa ikävä sitä aikaa kun työt oli yksinkertaisia, niin yksinkertaisia että sitä vaan seisoi paikallaan lasittunut katse tyhjyyttä halkoen ja kädet teki autopilotilla työtä koneella, mutta mielessään sitä ei tuntenut tekevänsä työtä ollenkaan vaan oli jossain ihan muissa maailmoissa. Mulla jäi töissä välillä kirja niin hyvään kohtaan etten malttanut odottaa että työt alkais seuraavana aamuna, kun usein ei ylitöihinkään voinu jäädä. Oisin ihan helposti voinut tehdä jotain 20h päiviä ja kuunnella vaan. Vikana kesänä kun olin tehdashommissa, sattui vielä niin hyvin että pääsin kolmivuoroon, ja sain vaihdettua omat iltavuoroni öihin. Yövuorossa sitä vasta erityisesti pääsi keskittymään niihin kirjoihin kun ei ollut mitään kusinaamoja jatkuvasti häiritsemässä, meitä oli vain kolme jätkää töissä koko tehtaassa, aamuvuorossa taas satoja ihmisiä.

Vittu piti vaan kertoa kirjoista, ei kirjoittaa kirjaa. Mutta niin, tykkään vitusti äänikirjoista, tykkään vitusti myös tavallisista kirjoista. Kuten Wiizeli hyvin tuolla avauksessa kuvaili, niin kyllä ehdottomasti minäkin luen perinteistä kirjaa mieluiten. En ole yhden yhtä kirjaa lukenut miltään tabletilta. Jos luen itse fyysistä kirjaa, niin useimmiten kirja on todella kevyttä luettavaa. Elämäkerrat, urheilijat, rokkitähdet. Tai sit vaikka rokkitähden elämää eläneen urheilijan elämäkerta, Tuntematon Kimi Räikkönen. Varmaan yks parhaita kirjoja. Jos kuuntelen kirjoja, niin skaalat laajentuvat huomattavasti ja saatan kuunnella jotain todella raskasta ja puuduttavaakin. Mut joo, BookBeat käytössä ja sielläkin jo +100 kirjaa plakkarissa. BookBeatia voin helposti suositella kaikille, se on paras (kaikki muutkin palvelut on kokeiltu).

Lisään joskus kuvan mun kirjahyllystä, nyt en satu olemaan kotona.
 

Pitka_Masa

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
954

Maine:

Liian vähän tulee luettua. Töissä ollessani aloin sitten kuuntelemaan äänikirjoja, tähän asti on kuunneltu:

Mikael Karvajalka
Mikael Hakim
Aarresaari
Sukelluslaivalla maapallon ympäri
Robinson Crusoe
Anthony Beevorin Toinen maailmansota
Harry Potterit
Hiljaa virtaa Don 1 ja 2
 

Patrick Bateman

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10563

Maine:

Liian vähän tulee luettua. Töissä ollessani aloin sitten kuuntelemaan äänikirjoja, tähän asti on kuunneltu:

Mikael Karvajalka
Mikael Hakim
Aarresaari
Sukelluslaivalla maapallon ympäri
Robinson Crusoe
Anthony Beevorin Toinen maailmansota
Harry Potterit
Hiljaa virtaa Don 1 ja 2

Oon kuunnellut nää kaikki ite myös, loistavia kirjoja. Mitä tykkäsit Waltarin teoksista?
 
Ylös Bottom