Ketutus-/murehtimisketju

En tiedä miten tosissaan jotkut puhuvat mukavia asioille ja esineille tai millainen näkökulma niillä on siihen että mistä asioista esineet ja asiat pitävät, onko ne ihmismäisiä että kiukuttelevat turhasta, vai pitääkö niille puhua niiden omalla kielellä..
.. mutta toisaalta sitten pyörittelen itsekin välillä paljon vertauskuvia tai käytän värikkäitä ilmaisuja joistain asioista irl (jotka on mun kanssa tekemisissä tietää tän paremmin) mutta esimerkiksi huonossa kunnossa olevaa elektronista laitettahan voisi kuvailla niinkin päin, että se laitteen henki joka laitteen valmistuessa siihen syntyi voi huonosti koska syyt miksi se voi huonosti. Kun taas kunnostetun laitteen henki voi oikein hyvin, toimii sitten tyytyväisenä, ja suostuu yhteistyöhön. Eli sitä että pidät jonkin kunnossa voisi verrata ikäänkuin siihen että pidät huolta sen laitteen hengestä jolloin se suostuu mielellään yhteistyöhön.

edit: Ei liity täysin tuohon mutta liippaa kuitenkin läheltä, kannattaa vilkaista mitä esim katkenneiden neulojen seremonia tarkoittaa..
 
Vai ovatko molemmat sittenkin minun alttereitani?
KAIKKI täällä on minun alttereita.

Käy kohtalaisen rankaksi tää nykyisen postausmäärän tahti, mutta joutuu pitämään kulissia yllä.

...kirjoitinko mä tän ääneen.
 
Ite ei oo tarvinnut kolata tänä talvena vielä kertaakaan. Tai nyt sitä alkaa olla sen verran, että voisi huomenna kerran pyyhkäistä.
Tuolloin tuli pyyhkäistyä piha ensimmäisen kerran, mutta viime yönä oli tullut ensimmäiset kunnon kinokset pihalle. Puoli tuntia meni aamulla raivata pihaan auton mentävä aukko, mutta sitten pitikin jo kiiruhtaa töihin. 2/3 lumesta odottaa vielä keskellä pihaa röipäivän jälkeen. :sleep:
 
Jos auton saa (omasta mielestään) kestämään 17 vuotta sillä, että autolle jutellaan niin mitä pahaa siinä on?
Eihän siinä olekaan, mutta joku saattaa ottaa tuollaiset horinat tosissaan. Päättäjissäkin on kaikenlaista huuhaa-porukkaa samasta syystä.

Enpä ollut ko. henkilöstä varmaan kuullutkaan ennen tätä, eikä Jouko Pihokaan ollut tuttu. Onhan noissa jutuissa kyllä viihdearvoa, taitavinkaan trolli ei keksisi tuollaista.
 
Kuka määrittelee sen mitä missäkin pidetään huuhaana? Vai kehen nimenomaiseen päättäjään viittaat tässä?
No, väitän ihan suoralta kädeltä, että tässä puidut aiheet ovat huuhaata. Tuossa tuli nyt ehkä vähän provosoituneena kärjistettyä asioita, mutta helppona esimerkkinä on vaikkapa Yhdysvaltojen edellinen presidentti ja kaikenmaailman QAnonien kannattajat. Suomessakin on alettu viime aikoina valitsemaan eduskuntaan kaikenlaisia henkilöitä aivan pystymetsästä puhtaasti populismin keinoin. Eräs nimeltämainitsematon puolue menettää uskottavuutta ainakin minun silmissäni tiettyjen edustajien takia, ei voi mitään. Tämähän ei tietenkään takaa, että joku hullu tulee valituksi, mutta riskiä se kasvattaa.

Huuhaalla viittaan sellaiseen asiaan, joka leviää pelkkien huhupuheiden perusteella, eikä asiasta ole mitään näyttöä. Ikävä kyllä, Suomessa on kokonainen puolue, jotka perustelevat valintojaan pelkkien uskomusten perusteella, mutta en mielelläni lähtisi siihen keskusteluun tässä. Pakko sanoa politiikasta vielä sen verran, että moni valinta on kuitenkin arvokysymys, johon ei tietenkään ole mitään absoluuttista faktaa olemassa, huuhaata tai ei.

Pahimmillaan päättömät uskomukset ovat vaarallisia, kun puhutaan vaikkapa terveysasioista. Toisinaan nämä ovat vain huvittavia kuten Flat Earth, mutta siinäkin on vähän ikävät kulttivibat.
 
Ketutti niin perkeleesti kun luulin että jääkaappipakastin otti lopputilin mutta ilmeisesti olin unohtanut vain pakastimen oven auki

Tästä on kokemusta.

Entisessä kämpässä oli semmonen mikä hälytti aina jos jäi ovet auki. ( kauppakasseja kaappiin lastatessa tuli huomattu, että oli ehkä vähän liiankin äkäiselle säädölle jäänyt. Tätä ei tietenkään voinut mitenkään muuttaa )

Mutta nykykämpässä heräsin keskellä yötä siihen, että tuuletin vetää vasten jääkimpaletta siellä sitten pitäen todella vittumaista ääntä. Kait siinä muu auttanu, kun ruveta sulattelemaan, onneks damagena oli vaan pari ranskispussia ja joku kasvishommeli. Sekä yöunet.

Sen jälkeen on aika tarkkaan tullu katottua, että on kiinni ennenkun rupee nukkumaan tai lähtee kämpästä pois.
 
Pahimmillaan päättömät uskomukset ovat vaarallisia, kun puhutaan vaikkapa terveysasioista. Toisinaan nämä ovat vain huvittavia kuten Flat Earth, mutta siinäkin on vähän ikävät kulttivibat.
Hyvin sanottu. Mutta tähän liittyen on jälleen pakko hämmästellä tätä Flat Earth -pelleilyä. Mä ymmärrän että jollain on vahvoja salaliittoepäilyjä esim. 9/11-suhteen, mutta yksi asia mulle ei ole edelleenkään valjennut: MIKSI vitussa kukaan uskottelisi maan olevan oikeasti pyöreä, jos se olisikin litteä? Mikä vitun hyöty siitä on? Mä en vaan jumalauta käsitä tuota asiaa. Aivan kilipääkulttitouhua on.

Pari paskakuvaa vielä lisättävä.
Kirjaudu tai rekisteröidy katsoaksesi spoilerin sisällön.
 
MIKSI vitussa kukaan uskottelisi maan olevan oikeasti pyöreä, jos se olisikin litteä? Mikä vitun hyöty siitä on? Mä en vaan jumalauta käsitä tuota asiaa.
Kai siinä pääsee kuulumaan johonkin kerhoon, mikä on "valaistunut" asian suhteen. Kannattaa katsoa dokkari Behind the Curve joka kertoo tosta porukasta. Noilla on jännä tapa olla tieteellisen metodin kannattajia, mutta perinteinen tiede ei kuitenkaan kelpaa, vaan siitä on pitänyt kehitellä vähän oma versionsa, joka tukee paremmin tiettyjä väittämiä. Seassa on todella fiksua porukkaa, joilla on selvää asiantuntemusta luonnontieteissä, mutta kun koko homman lähtökohtana on todistaa tiettyä väitettä, joudutaan soveltamaan aika paljon.
 
Kai siinä pääsee kuulumaan johonkin kerhoon, mikä on "valaistunut" asian suhteen.

Niinkun NES-Retro Insider.

Tosin en tiedä mikä se valaistuneisuus on, ehkä ultimate paskanjauhanta.
 
Takaisin
Ylös Bottom