Käytätkö Discordia ja/tai IRCiä?

Minä..

 • Käytän Discordia

  Äänet: 25 59.5%
 • Käytän IRCiä

  Äänet: 4 9.5%
 • Käytän Discordia ja IRCiä

  Äänet: 5 11.9%
 • En käytä kumpaakaan

  Äänet: 8 19.0%

 • Äänestäjiä yhteensä
  42

Radikus

Administrator
Ylläpitäjä
Viestit
31431

Maine:

Plain and simple, käytätkö nesretron Discord-serveriä tai IRC-kanavaa?

Tämä triidi ei ole nyt mikään tappeluketju eli polliin vastaaminen riittää, haluan vaan faktoja tiskiin koska syyt. Eli vastatkaa myös jos ette käytä kumpaakaan, se on ihan yhtä oleellista.
 
Yliopistossa vielä idlasin ja joskus harvoin saatoin muutaman rivin sinne IRCiin kirjoittaa, mutta nykyisellään kyllä käytännössä vain Discord käytössä itellä. Nyt kun ei oo enää yliopiston shelliä, niin tuntuu että olisin ihan eksyksissä, että miten sinne IRCiin ees tätä nykyä kannattaisi mennä.
 
Käytän Discoa, koska helppokäyttöinen ja tarjoaa paljon enemmän ominaisuuksia kuin IRC, ja on myös käytettävyydeltään erinomainen. Tällä hetkellä ei edes ole (eikä ole ollut varmaan vuoteen) mitään irc-softaa asennettuna. Mikäli ei mitään dramaattista tule tapahtumaan, niin tuskin edes asennan irciä enää.
 
Käytän discordia aina, irciä jos muistan/jaksan käynnistää softan yhdelle näytölle (en oo siis kadonnu ircistä, yleensä hexchat vaan on yhdellä näytöllä mut ei välttis ole)
 
Käytän Discoa, koska helppokäyttöinen ja tarjoaa paljon enemmän ominaisuuksia kuin IRC, ja on myös käytettävyydeltään erinomainen.
Nää on vähän ristiriidassa. IRC on siitä kiva, ettei siellä just ole mitään kuvalinkkejä, emojeita ja ihan helvetisti kaikkea muuta kilkettä koko ajan, vaan se on yksinkertainen. Samasta syystä nämä eivät oikeastaan kilpaile keskenään itsellä. IRCissä on itselle oikeastaan vain yksi kanava, jossa on muutama läheinen kaveri joiden kanssa voi huudella jotain. Se on vähän kuin joku syrjäinen paikka missä voi välillä käydä vetämässä henkeä tämän nykyajan adhd-somemylläkän ohessa. En ole ikinä oikein perustanut sielläkään mistään isommista kanavista. Nesretro-kanavallakin olen roikkunut kai yli 10 vuotta, mutta en ole lähes yhtä pitkään aikaan kirjoittanut sinne mitään, joskus satunnaisesti saatan lukea muutaman rivin sieltä.

IRC nimenomaan on helppokäyttöinen ja käytettävyydeltään erinomainen (vaikka uudelle käyttäjälle ensikäynnistys voikin olla tuskainen). Onhan se kyllä muinaisjäänne, jota kukaan ei käytä, mutta ei se mitään.

Discordissa ei sinänsä ole mitään vikaa ja todennäköisesti se (tai jokin muu) syrjäyttää loputkin IRC-kanavat joskus, mutta se perkeleen notifikaatioiden määrä, lukemattomat viestit sun muu käy ahdistamaan. Iso osa tässä on sitäkin, että sitä joutuu käyttämään työn puolesta ja pitää hyppiä eri accounttien välillä, kirjautua ja klikkailla suojateitä captcha-kyselyissä jatkuvasti ja muuta vastaavaa.

Ehkä se disco joskus paisuu mahdottomaksi noiden featureiden takia ja tulee joku kivempi lite-versio. Ainakaan siellä ei ole vielä mainoksia.
 
IRC on siitä kiva, ettei siellä just ole mitään kuvalinkkejä, emojeita ja ihan helvetisti kaikkea muuta kilkettä koko ajan, vaan se on yksinkertainen. IRCissä on itselle oikeastaan vain yksi kanava, jossa on muutama läheinen kaveri joiden kanssa voi huudella jotain. Se on vähän kuin joku syrjäinen paikka missä voi välillä käydä vetämässä henkeä tämän nykyajan adhd-somemylläkän ohessa. En ole ikinä oikein perustanut sielläkään mistään isommista kanavista.

Tässä kiteytyy omaa ajatusmaailmaa aika hyvin.
 
IRC nimenomaan on helppokäyttöinen ja käytettävyydeltään erinomainen

Ei voi kyllä olla samaa mieltä, Discord toimii selaimessakin niin kätevästi ihan suoraan, ja näkee viestihistorian ilman mitään lisäkikkailuja miltä tahansa laitteelta.

En nää itseäni asentelemassa IRC-clienttejä enää mihinkään koskaan, vaikka IRCissä vietinkin ~vuosikymmenen yötä myöten.

Ainiin, tätä ketjua ei ollut tarkoitus käyttää tähän turhanpäiväiseen vänkäämiseen.
 
Irkissä hengaan lähinnä kahden kanavan vuoksi. Jäärät eivät niistä ole vielä siirtyneet muihin medioihin, mutta siellä on henkilöitä joihin haluan pitää yhteyttä.

Discord on enemmän se ensisijainen chatti nykyään. Siellä on joku 8 eri palvelinta, tosin parilla on juttua vaan jos pelaillaan, kahdella roikun vähän turhaan, ja yhden karsin jo aiemmin pois kun alkoi ärsyttämään sekä käyttäjät että ylläpitäjien täysi kädettömyys.

Irciä käytän IRCcloudilla, josta joutuu maksamaan, mutta käyttökokemus on lähempänä nykyaikaisia softia... joka vuoden alussa voi sitten miettiä uudestaan, pitäisikö irkistä jo luopua. Tänä vuonna oli jo melko lähellä, mutta toisaalta korona on lisännyt irkin käyttöä niin se tuntuu aktiivisemmalta kuin aiemmin.
 
IRCissä kävin taannoin tsekkaamassa onko toinen vanhoista kannuista joilla pyörin vielä hengissä. Eihän siellä ketään ollut.
En jaksa enää käyttää irkkiä pelkkien yodaxin, wiizelin ja nassekovan takia. Kaikki muut taitaakin olla siirtynyt nykyaikaan.

Discordiakaan en kyllä hirveen usein jaksa lueskella nykyään, mut on se tossa auki kokoajan.
 
Molemmissa. Ircissä oikeastaan siksi kun ircissä muutamia aktiivisia kanavia niin on päivittäin edelleen auki. Nesretron puolella tulee enemmän Discordiin kyllä länkytettyä nykyään, mutta toki ircciinkin.

Sinällään Discord tosiaan parempi ominaisuuksineen ja liitettävyyksineen. Toisaalta ircin yksinkertaisuus ja oleminen taustalla ilmoittamatta olostaan on hyvä myös. Suoraan jakaminen on kätevää, mutta toisaalta kaikenlaisia shareja ircissäkin käytetty. Se mikä ircissä "somena" on se juttu, niin kun se oli valtasome niin juttu oli nykysomeen verrattuna hyvinkin fiksua.
 
Takaisin
Ylös Bottom