Juusto, opiaattien kuningas

Good Vibes Only

Vinyyli-fetisisti
Insider
Viestit
6523

Maine:

Kaikki juustot uppoo, kyl kunnon huumausaine.

Mitä kovempaa sen parempaa, mm. sveitsiläiset juustot on erittäin jepa.

Mut menee kyl nirsoilematta kaikki juustot jos vaan on tarjolla, eli koetan välttää nykyisin juustoja. "Kakka kiittää"
 

tsernobyl

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3094

Maine:

Jutkuna ostan Oltermannia kilon kerrallaan. Mihinkään valmiiks viipaloituun juuston tai leikkelemakkaraan meikä pojulla ei ole varaa. Tosin nyt loman kunniaksi menini ostamaan Kipparia ja tästä perikadosta kestääkin sitten palautua koko kevät.
 

UKKn kiitorata

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
944

Maine:

Leivän päälle menee yleensä jotain kermapersejuustoa kuten Oltermannia. Ruuan kanssa menee erinäisiä cheddar, raclette ja parmesaanijuustoja, en ole niille vielä mitään ykköstä löytänyt ja joka kerta kokeilen jotain eriä jos vaan hyllystä löytyy. Kaupan omat brändit yleensä jätän hyllyyn makaamaan kun tapaavat olla yleensä aika bulkkia. Ikään en osta mitään valmiiks raastettuna tai viipaloituna koska on vitun kallista ja varsinkin "raasteissa" on sit kaikkea muuta kun sitä ite juustoa.
 

Wiizeli

Pimeyden lapsi
Ad Infinitum
Viestit
13583

Maine:

Yleensä Valion Edamia / Arkijuustoa tai sitten Oltermannia.

Toi Arkijuusto on sellainen perus helppo, mikä ei tuota mitään pettymyksiä mutta ei kyllä mitään muitakaan tuntemuksia.
Halvalla saa ison paketin valmiiksi siivutettua. Ei maistu liikaa tai oikeastaan yhtään. Ajaa juuston asian siellä leikkeleen alla.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10588

Maine:

Suomessa menee oikeastaan mikä tahansa juusto. Ei edes ole pahoja juustoja myynnissä Suomessa, ellei jotain X-tra tuorejuustoviipaleita ja sellaisia yliyliyliprosessoituja mössöjä Mielummin ei niitä vähärasvaisia kumijuustoja. Yleensä Suomessa se valinta on Rainbow Kermajuusto. Tänne Venäjälle ostellaan Suomessa käydessä sitä, tavallista Oltermannia ja sitte esimerkiksi sitä Oletrmannin tilsitiä.

Tykkään myös voimakkaan makuisista juustoista. Oikeastaan kaikki menee, paitsi valkohomejuusto. Siitä en niin piittaa. Mitä enemmän varpaanväliä, sen parempi.

Suomessa meen yleensä vahvasti hinta edellä. Täällä Venäjällä homma taas on ihan eri. Täällä ei saa halvalla hyvää. Pari hinta-laatusuhteeltaan ihan ok juustoa olen löytänyt. Arlan edamjuusto ja Lentan (paikallinen gipermarket) omalla merkillä varustettu kermajuusto. Näitä saa suhteellisen edullisesti ja näissä ei ole koskaan yllätyksiä. Tätä halvemmat juustot voi olla eri kauppareissuilla ihan totaalisen erilaisia ja makuisia. Juustojen rakenne täällä on usein todella kummallista ja maku mitäänsanomaton. Kerran ostin "Juustometsä" -nimistä juustoa. Ainoa kerta elämässä kun kilon juusto meni ekan siivun jälkeen suorilta roskiin ja suuhun laitettu pala päätyi mahan sijaan samaam osoitteeseen. Se oli takuuvarmasti joku ruokaväärennös. Koostumus kuin palasaippualla ja makuna sahanpurut. Mitäpä sitä odotinkaan Juustometsältä.
 

Zilverfang

Wayback Machiner
Ylläpitäjä
Ad Infinitum
Viestit
7086

Maine:

Tänne Venäjälle ostellaan Suomessa käydessä sitä, tavallista Oltermannia ja sitte esimerkiksi sitä Oletrmannin tilsitiä.

Kai nämä kuljetetaan maahan oikeaoppisesti auton rakenteissa?

r/europe - Russian man tries to smuggle 146 kg of cheese and butter from Finland to Russia


6hjx0o1hxd411.jpg
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10588

Maine:

Kai nämä kuljetetaan maahan oikeaoppisesti auton rakenteissa?

r/europe - Russian man tries to smuggle 146 kg of cheese and butter from Finland to Russia


6hjx0o1hxd411.jpg
Ei tarvitse kun käytän jedivoimia venäläisiin tullimiehiin.

No ei, omaan käyttöön saa tuoda 5 kiloa maitotuotteita. Ollaan kaksin yleensä liikenteessä avokin kanssa, niin saa tuoda laillisestikin yli omien tarpeiden.
 

Tiukka Toveri

Adventure Game Fanatic
Ad Infinitum
Viestit
10588

Maine:

Nyt kun on Suomessa käynti ollut nihkeää, niin on totuteltu syömään vähinsä jo venäläisiä juustoja. Tavallinen Oltermannikin tulee kuitenkin Suomessa halvemmaksi kuin nää meidän syömät venäläisjuustot.
 

biblo

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
14449

Maine:

Emmentaali itsellä peruskäytössä kun aletaan tykitteleen. Muuten kaapissa jottain kermajuustoa/edamia muiden käytössä.

Eipä noista juustoista monikaan jää syömättä jos on tarjolla.
 

Amdi

MILF Hunter
Ad Infinitum
Viestit
1775

Maine:

Halvinta kermajuustoa tulee osteltua. Maistuu mielestäni hyvältä ja persaukisena en laita mielelläni euroakaan ylimäräistä johonkin juustoon.
 

Bobby SixKiller

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
805

Maine:

Polar, ja 15-prosenttista että myös sopivasti tuntuu.
Polarit on niitä harvoja mistä en tykkää.

Paras juusto on Valion Kappeli on vaan sen verran tyyris ettei kovin usein tule osteltua. Port Salut ja Kartanojuustot on kanssa hyviä. Tosin aika pitkälti juustosta kuin juustosta tykkään ja aika vaihtelevasti juustoja kaapissa on. En sillai ole merkkiuskollinen ja tykkään kokeilla uusia juustoja. Tällä hetkellä kaapissa on Arlan Passeli Port Salutia ja Valion Punaleima Emmentalia.
 

Asbestivanyukas

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3785

Maine:

Perus kippari on ihan ok mutta todella harvoin tulee ostettua sitä, ehkä kerran vuodessa. Sen sijaan ihan se iso "arkigouda" paketti tulee joskus poimittua kun länttään yleensä maissikakuille niin paljon päälle muutakin ettei ole niin just että mitä se juusto on siinä, ja sitten taas jos laittaa ruokaan vähän jotain päälle ni cheddar raastetta. Ei vegevastinecheddar eikä cheddarin kaltainen feikkicheddar vaan cheddar. Juustohommat on vähän sellasta että ehkä kerran kuussa ostaa paketin ja silloin kun sitä on ni menee joku 5 siivua päivässä, mut toisaalta ei haittaa jos sitä ei olekaan. Just 15 minsaa sitten ostin paketin

Aloin itseasiassa ostamaan juustoa ihan senkin takia että huomasin että vois lisätä vähän rasvaa enemmän ruokavalioon, ni cheddarraasteella ajoi asian ihan hyvin
 

Wellu 2.0

NES-Retro Expert
Insider
Viestit
3558

Maine:

Niinkun kaikessa muussakin ruoassa kaikki savunmakuiset on maukasta, kipparijuusto ja muut on herggua, aurajuusto tietty ja perusjuustojen kuningas on oltermanni/muu kermajuusto

Mikään ei ole niin perseestä kuin kevytjuustot, ihan sama kun pahvia söis, minkään muun tuotteen kevytversio ei ole niin paskaa kuin juustojen
 

kaamio

NES-Retro Guru
Insider
Viestit
10267

Maine:

Aikalailla kaikki menee mitä on tarjolla.
Tällä hetkellä jääkaapissa "mitä vaan halpaa mikä pärisee"-mentaliteetilla hankittu lidlon saatanan halpa kermajuusto. Yleensä jotain port saluttia tai goudaa leivänpäällisjuustona.
Arkijuustot jätän ihan suosiolla kauppaan, mutta paremman puutteessa jonkun muun maksamana syön sitäkin.
 

tursel

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1846

Maine:

Mitäs juustoja käytätte burgerin? Tai pizzoihin? Tai Quesadilloihin? Erityisesti juustosuositukset viimiseen kiinnostaa, mutta en tiedä tekeekö noita edes kukaan muu kuin minä.

Tuntuu että ainakin Citymarketin tarjonta juustojen suhteen on gouda, edam, kermajuusto, port salut. Cheddaria saattaa löytyä joku pala, monterey jackia joistakin kaupoista burgeriviipaleina. Loput on sitten jotain homejuustoja ja jotain oikein haisevia pitkään kypsytettyjä hikijuustoja. Ja sit nämä pari yhden käyttötarkoituksen juustot kuten raclette, josta en ole koksaan oikein ottanut selvää voisiko sitä käyttää muussakin tarkoituksessa tai ilman raclette-grilliä.

Kiinnostaisi tietää mitkä on parhaita justoja tommoseen käyttöön missä juuston on tarkoitus sulaa maukkaaksi.
 

Peoplez

NES-Retro Journeyman
Insider
Viestit
1741

Maine:

Juusto on superruokaa. En oo tänään syöny mitään muuta kuin yhden HATSAPURIN, ja se on pitänyt nälkää todella hyvin. Voin kuvitella elämää jossain Georgiassa, kun lähdet paimentamaan tai vuorille samoilemaan, niin laukkuun mukaan yksi hatsapuri, niin päivästä ei voi tulla muuta kuin menestyksekäs.
 

natedogg

You are never too old to play
Ad Infinitum
Viestit
16064

Maine:

Onkos kukaan testannu tota pakastettua tiedättekylläkenen hatsapuria, maistuuko aidolle asialle vai onko pakastaminen pilannut tuotteen?

En oo koskaan maistanu hatsapuria, joten mielellään kuulisin ensin hatsapuri -aficionadojen mielipiteen asiasta!
 
Ylös Bottom