Ghettoblasterit / boomboxit

Otin töistä SER-statuksella olevan 80-luvun alussa valmistetun Panasonic RX-4936L:n, joka osoittautui vallan hyväksi vehkeeksi siitä huolimatta, että se on ollut labrassa sen ~30 vuotta happojen ja muiden kemikaalien armoilla. Vain kasettipesä ei toimi, kun hihnat olivat muuttuneet aikojen saatossa sellaiseksi tahnamaiseksi mönjäksi. Tilasin uudet hihnat AliExpressistä ja laitan kuntoon, kunhan saapuvat.

Kyllä se on ihan eri fiilis laittaa tällainen hirmu päälle kunnon isosta kytkimestä kuin painaa jotain nappia tai – auta armias – kosketusnäytöstä.

IMG_20210407_205044556_HDR.jpg

IMG_20210407_205056800_HDR.jpg
 
Onks teillä päin mahdollisuutta 3D-tulostukseen? Sehän ratkaisee nykyään monia retrohifimiesten varaosaongelmia.

Ei taida olla mitään julkista / yksityishenkilöille tarkoitettua tulostuspalvelua. Kirjastossa on 3D-tulostin, mutta sitä saavat käyttää vain kurssin käyneet.

Ironista sinänsä, kun itelläni on 3D-mallinnus hanskassa ja suunnitteluohjelmat käytettävissä. :censored:
 
IPA on ollu hyvä putsausaine ainaki VHS soittimien rumpuihin ja miltein kaikkeen muuhunkin (ihan pehmeitä muoveja sillä ei kannata). Vaihtoremmit oon ostanu Ebaystä. Niissä saa vaan olla tarkkana mitan ja muodon kanssa ainaki noiden VHS soittimien kanssa, niitä oli moneen eri lähtöön ja kokoon erillaisia.
 
Asiaan liittyen: mistäs kannattaa tilailla vaihtokumilenksut ja millä mömmöillä kannattaa putsailla sisukalut?

Ensin paineilmalla hämähäkinseitit pois ja kaikki säätönamiskat ja -potikat olen suihkinut Maston M-S8:lla.


Kumilenksuja löytää varmaan ihan mittojen mukaan, mutta ite olen tilannut Kiinasta sellaisia kumilenksupusseja, joissa on vähän kaikenkokoisia lenksuja. Yleensä sieltä on aina löytynyt tarpeeseen sopiva.
 
IPA on ollu hyvä putsausaine ainaki VHS soittimien rumpuihin ja miltein kaikkeen muuhunkin (ihan pehmeitä muoveja sillä ei kannata). Vaihtoremmit oon ostanu Ebaystä. Niissä saa vaan olla tarkkana mitan ja muodon kanssa ainaki noiden VHS soittimien kanssa, niitä oli moneen eri lähtöön ja kokoon erillaisia
Kumilenksuja löytää varmaan ihan mittojen mukaan, mutta ite olen tilannut Kiinasta sellaisia kumilenksupusseja, joissa on vähän kaikenkokoisia lenksuja. Yleensä sieltä on aina löytynyt tarpeeseen sopiva.
Tää varmaan on paras ratkaisu kyllä, kun eivät näy kalliita olevan.
 
Laitetaan ghettoblaster-klinikka pystyyn!

Itelläkin oli eilen kirurgiset toimenpiteet käynnissä. Potilas saatiin jo parempaan kuntoon, mutta jotain pikkuvaivaa puskee edelleen. Jatketaan siis paremmalla ajalla!

Monesti näiden ghettoblastereiden kanssa saa vain arvuutella valmistusvuotta, mutta tämän kanssa ei jää kyllä yhtään epäselväksi. Kuorien sisäpintaan on painettu turvaistuimista tutulla kellotaulumerkinnällä tarkka valmistuspäivämäärä (23.8.1980). :love:

20210409_090659.jpg

20210409_090445.jpg

20210409_090608.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Noita hihnoja kun vaihtaa ni siellä saattaa olla sit kunnon limakerroksena osa siitä entisestä hihnasta siinä moottorissa kiinni olevassa "lieriössä". Suosittelen vuolemaan vaikka muovihaarukasta sellaisen millä saa kaavittua entisen hihnan kaiken pois ilman että naarmuttaa sitä osaa missä hihna on kiinni.

Sit yks erityishuomio kun ipalla jynssää puhtaaks niin kannattaa varoa ettei sellanen ipan ja sulaneen hihnan seos mene moottorin laakerikohtaa lähellekään. Jumittaa nimittäin moottorin kuin moottorin, ja yks mitä kanssa suosittelen vaihtamaan niin pehmenneet mahdolliset kumiosat. Kumiosat sulaa nimittäin 90-luvun lopun cd asemissakin tällä hetkellä ja jokin limainen ainesosa karkaa niistä, niin vielä vanhemmat on varmasti sulaneet/sulamassa jos ovat sulaakseen
 
Oispa ghettoblasteri.
Eihän sattuis toi spoilerian alla ekan kuvan mankka olemaan kaupan?

Siinä on muistaakseni kasettipuoli täysin pimeänä.
Parin illan terapeuttinen ruuvailu tuotti tulosta. :win:

Laitetaas tällainen pieni teaseri:




Eli kyllä mä voin tämän myydä. Jatketaan mahdollista kaupantekoa vaikka YV:llä, niin kerron vähän detaljeja.
 
Oiskohan musiikki parantunut painamalla METAL nappia? :dolan:

Vain, jos kasetissa on käytetty tyypin 4 METAL-nauhaa. :comicbookguy:


Screenshot_20210410-221952~2.png
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös Bottom