Everdrive

Tumilyi

NES-Retro Apprentice
Insider
Viestit
799

Maine:

Eiks näille ollut täällä vielä omaa lankaa? Täällä vois vaikka jaella vinkkejä ja linkkejä kun tulee jotain uusia hyviä päivityyksiä laitteille jne.

Itseltä löytyy näitä aika monta. Yleensä aina BF-tarjouksena kerran vuoteen jonkun ostanut. Enää en oikein keksi mitä tarvis lisää.

Tänään mulle selvisi semmonen pari vuotta vanha juttu, että SD2SNES:llä voi pelailla Gameboy-pelejä Super Playeria (2:n parempi) hyödyntäen. Tässä asennusvideoLinkki mikä tuolta löytyy tiedeostoihin ei toimi enää, mutta täältä löytyy https://t.co/xda5seilW1?amp=1 Asentelin hommat ja sehän toimi! Ihan hauska saada tämmönen lisätoiminto laitteelle näin monen vuoden päästäkin :)

20220411_222137.jpg
20220411_222002.jpg
 
N8 normo löytyy ja pitäs päivittää PRO -versioon.

FXPAK PRO (ent. SD2SNES) ja N64 Everit harkinnassa myös. E: sekä toki GB.


Saatavuus vaan tällä hetkellä huonoa, koska ihan ymmärrettävistä syistä tapahtunut tuotantokatkos ja komponenttien saatavuusongelmat.
Onneks äijät sentään on hengissä ja "tehdas" jo kuitenkin pystyssä. Toivottavasti hommat ei leviä tuonne läntiseen ukrainaan asti, missä noi tällä hetkellä majailee:

 
Millä helvetin nimellä se Everdrive ja vastaavat nyt oli tuolla Tullin tiedoissa? :unsure:
 
Nykyään tulee pelattua aika vähän mitään, mutta ei jösses, että voi olla taustavalaistu GBA & Everdrive -combo kova!
Toimii junassakin kuin junan vessa, eikä tarvitse kiroilla paskoja internetyhteyksiä.

Komppaan tätä sen verran, että itselläkin about kaikki retropelailu tulee suoritettua käsikonsolilla, tosin ei aidolla raudalla vaan Anbernic rg351mp emulaattorikoneella. Kyl tossa pikkukoneessa on oma viehätyksensä ja onhan se melko kätevä pelata lyhyitä sessioita.

Ps. Kokeiles tätä sun GBA:lla: https://gvaliente.itch.io/varooom-3d
 
Nykyään tulee pelattua aika vähän mitään, mutta ei jösses, että voi olla taustavalaistu GBA & Everdrive -combo kova!

GBA taitaa olla ainoa kasettipohjainen konsoli, jolle on myös hyviä vaihtoehtoja jos Everdrive on liian kallis tai saatavuus sakkaa.

EZ-FLASH Omega tarjoaa käytännössä samat ominaisuudet, josta normaaliversio maksaa 60$ ja 75$ saa version, jossa on tärinätoiminto niihin pariin peliin jotka sitä tukee. Siis 30-40$ halvempi kuin Everdrive. Tosin huonona puolena EZ ilmeisesti on sähkösyöpömpi kuin everdrive, joilla on sitten väliä jos akun/patterien pitää kestää pitkään.

Minä porskutan yhä EZ-FLASH IV versiolla, joka maksoi aikanaan joku 40€ + postikulut. Vanhassa versiossa on paljon pieniä puutteita:
- ei RTC (...jota tarvitsee lähinnä Pokemonit)
- ei Save Stateja (olisivat kivat, mutta en tarvitse)
- ROMit pitää heittää kortille erillisen EZ-FLASH sovelluksen kautta (turha välivaihe, mutta tarpeen vain hyvin harvoin)
- ROM lataus eli pelin aloitus kestää 5-20 sekuntia pelistä riippuen (imho siedettävä, ei ole niin hätä)
- Tallennus vaatii kortin sisäisen patterin joka on kolvattu, ja vaatii vaihtoa joskus 10-20 vuoden päästä... tosin ilmeisesti tämänkin jälkeen tallennus pitäisi toimia soft-resetin kanssa, mutta ne harvat pelit joissa se ei onnistu vaativat power on/off, jossa välissä kortille kirjoitettava tallennus hukkuu.
- GBPlayer ei välttämättä tätä tue (en ole kokeillut)
- Ei tue Gameboy (Color) pelejä kuin heikosti emulaattorin kautta (sama ongelma taitaa olla Everdrivessa/Omegassa)

En kuitenkaan ole pitänyt mitään sellaisena puutteena, jonka vuoksi kokisin päivitystä tarpeelliseksi. Oikein loistava kapine ollut sen 6-7 vuotta mitä omistanut. Omegassa ainakin kalliimmassa definite editionissa tuo patteri taisi olla vaihdettavissa ilman kolvausta.

Minä tässä vielä kovasti odottelen, että Goodboy Galaxy julkaistaisiin ja saisi vielä yhden syyn siirrellä tavaraa sd-kortille. Ilmeisesti ETA on vuoden 2023 maaliskuussa.
 
Mulla on N8 (ei pro), Super Everdrive, Everdrive 64 v3 ja viimeisimpänä hankintana Everdrive GBA mini. Kaikki toiminut hyvin paitsi viime kuussa ostama GBA Everdrive joka piti lähettää takaisin Ukrainaan. Nyt se on vähän limbossa, toivottavasti saan uuden tilalle pian, ei ole paljoa kuulunut.

Tärinäfunktio olis kyllä kova kun aloitin pelata Drilldozeria, mutta vaihdoin GBA:sta Game Boy Playerille koska siinä tuetaan tärinää ohjaimen kautta.
 
Lähtöpaikka: Sumy, Ukraina.

Damn. :eek:


Mää luulin, että ne sai varastot siirrettyä pois sieltä ja muuta, mutta ilmeisesti vieläkin hommat toimii sieltä käsin. Tai sitten varastossa on tavaraa ja niinpäinpois.

Tuotantovälineet on ainakin nykyään kait muualla, ymmärtääkseni.
 
Yhteishintaa kaikkine veroineen ja maksuineen sun muine tulleineen ja postin käsittelymaksuineen tosiaan tuli 251,64€.

USD vaihtokurssi tosiaan voi vaikuttaa asiaan.
 
evör.jpg

My new, even more precious! :love:

Kakka kuva, notta muh.

Unohdin toki ostaa SD -kortin, että pääsis testaamaan, mutta onhan tuossa tuo vanhakin niin eipä nyt niin kiirettä.

Selkeästi laadukkaammat kuoret kun normaali everissä ja muutenkin vaikuttaa laadukkaalta. Manuaali tulee myös mukana tässä PRO -versiossa.
 
Olikos täällä muilla tätä PRO -versiota muuten?
 
Onkos kellään kokemuksia näistä seitsemän meren Everdriveistä? Parin juutubevideon perusteella pitäs pelittää suurinpiirtein kuin nuo oikeat Everdrivet.

 
Takaisin
Ylös Bottom